Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Ο Σπύρος Ριζόπουλος υποψηφιότητα έκπληξη για τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών

Ο επικοινωνιολόγος Σπύρος Ριζόπουλος
Με την παραίτηση του Αντώνη Διαματάρη από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών με αρμοδιότητα τα θέματα που απόδημου ελληνισμού, το Μέγαρο Μαξίμου αναζητεί ήδη τον διάδοχό του. Μεταξύ των ονομάτων που ήδη ακούγονται σε κυβερνητικούς κύκλους υπάρχει και ένα που αποτελεί έκπληξη. Πρόκειται για τον επικοινωνιολόγο Σπύρο Ριζόπουλο ο οποίος είναι γνωστός στο κυβερνητικό επιτελείο, αλλά και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Πρόκειται για έναν άνθρωπο με μακρά παρουσία στις ΗΠΑ, όπου σπούδασε επικοινωνία επιχειρήσεων και πολιτικών προσώπων στο George Washington University καθώς και διεθνείς σχέσεις και πολιτικές επιστήμες στο Northeastern, Ιilinois
Παράλληλα, εργάσθηκε ως Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας του Κέντρου Δυτικής Πολιτικής (Western Policy Center) στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ (1997-2001), και ως Σύμβουλος Επικοινωνίας της Εταιρίας Επικοινωνιακών υπηρεσιών Lazarus Strategic Services (1994-1997), επίσης με έδρα την Ουάσινγκτον.

Η Αδελφότητα Κάτω Ραβενιωτών Πωγωνίου και το Canto Mediterraneo AMKE συνδιοργανώνουν την προβολή του ντοκιμαντέρ του Νίκου Παπακώστα "Τα Μάρμαρά μας", το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, ώρα 20:00 στον κινηματογράφο STUDIO NEW STAR ART CINEMA Σπάρτης & Σταυροπούλου 33 Πλατεία Αμερικής


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου και ώρα   20.00' στον κινηματογράφο
STUDIO NEW STAR ART CINEMA Σπάρτης & Σταυροπούλου 33  Πλατεία Αμερικής τηλ.210 8640054
Η Αδελφότητα Κάτω Ραβενιωτών Πωγωνίου Ιωαννίνων και το Canto Mediterraneo AMKE συνδιοργανώνουν και σας προσκαλούν στην προβολή του αποκαλυπτικού ντοκιμαντέρ του Ηπειρώτη σκηνοθέτη και συνθέτη Νίκου Παπακώστα "Τα Μάρμαρά μας"!
Στην προβολή θα παραστούν ο σκηνοθέτης και προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών!
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει και θα μας δώσει ιδιαίτερη  χαρά!
Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει!
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ                                   
«ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΜΑΣ»  ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ  ντοκιμαντέρ του  ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ
«Τα μάρμαρα μας» είναι ένα ντοκιμαντέρ που αφορά σε μια μαύρη σελίδα για τον πολιτισμό και την προστασία της παγκόσμια πολιτιστικής κληρονομιάς. Αναφέρεται στην πρωτοφανή στα παγκόσμια χρονικά, πράξη αφαίρεσης αρχαιολογικού θησαυρού από τον Λόρδο Έλγιν στις αρχές του 19ου. Μια αφαίρεση σχεδόν των μισών διασωθέντων γλυπτών του Παρθενώνα. Μια αρχαιοκαπηλεία έργων απίστευτης τέχνης του Φειδία, του Αγοράκριτου, του Αλκαμένη...
Μια πράξη που οδήγησε σε κατακρεούργηση και διαμελισμό ολόκληρου του κτιριακού συγκροτήματος της Ακρόπολης. 
Του εκπληκτικού αυτού μνημείου, που είναι ίσως το πιο εμβληματικό μνημείο της ανθρωπότητας. Ενός μνημείου που η κορωνίδα του, ο Παρθενώνας, αποτελεί χωρίς αμφιβολία το αρχέτυπο, όχι μόνον του πολιτισμού, αλλά και της Δημοκρατίας.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συμμετέχουν με τη σειρά εμφάνισης:
Θοδωρής Παπαγιάννης γλύπτης, καθηγητής ΑΣΚΤ.
Ιδρυτής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Ελληνικού Ιωαννίνων
Ξενοφών Μουσσάς αστροφυσικός, καθηγητής πανεπιστημίου Αθηνών.
Νίκος Δεσεκόπουλος Χαράκτης.
Βλάσης Αγτζίδης διδάκτωρ σύγχρονης ιστορίας.
Γεωργία Ζώη αρχιτέκτων – ηθοποιός.
Γιώργος Λεκάκης συγγραφέας.
Cemil Turan Bazidi συγγραφέας- δημοσιογράφος.
Λευτέρης Παπακώστας ιστορικός-φιλόλογος- συγγραφέας
Γιώργος Μπλάνας ποιητής
Αλέξανδρος Ασωνίτης συγγραφέας
Αριάδνη Παπαϊωάννου αρχιτέκτων – μουσειολόγος
Αντώνης Αντωνίου ηθοποιός – σκηνοθέτης.
Γιάννης Δάλλας ομ. καθηγητής πανεπιστημίου Ιωαννίνων,
ποιητής, δοκιμειογράφος και μεταφραστής των αρχαίων λυρικών Ισμήνη Τριάντη αρχαιολόγος - τ. διευθυντρια του μουσείου της Ακροπόλεως
Βασίλης Χατζηιακώβου εκδότης
ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ:
Νίκος Παπακώστας κείμενα, μουσική, μοντάζ και σκηνοθεσία                  
Γιάννης Γαβρίλης Αφήγηση
Φώτης Λυμπέρης Επεξεργασία ήχου
Φλώρα Αποστολοπούλου Μεταφράσεις
Ισμήνη Τριάντη Επιστημονική σύμβουλος
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 62΄.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε μονοκατοικία στην Βλαχέρνα Άρτας


Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε μονοκατοικία στην Βλαχέρνα Άρτας και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ημεδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο κατηγορούμενος μαζί με δύο ακόμα συνεργούς του, που αναζητούνται, προχθές (04-12-2019) το μεσημέρι, μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στη Βλαχέρνα Άρτας, όπου διέρρηξαν μονοκατοικία, έγιναν όμως αντιληπτοί από περίοικους και τράπηκαν σε φυγή πεζοί, εγκαταλείποντας στο σημείο το αυτοκίνητο.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν κρυμμένα έξω από την ανωτέρω οικία και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία καθώς και τα κλοπιμαία, τα οποία και αποδόθηκαν στην κάτοχό τους.
Επίσης, κατασχέθηκε το ανωτέρω αυτοκίνητο , που χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διευκόλυνσης της διάπραξης της ανωτέρω κλοπής.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Το συνεχές ενδιαφέρον των Οριζόντων Ηπείρου για την καταπολέμηση της Ανεργίας δικαιώνεται


Έχω δεσμευτεί ότι από τη θέση της αντιπολίτευσης θα «σύρω» και θα αλλάξω τη νοοτροπία των αρχών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο βαθμό που μου επιτρέπεται, ούτως ώστε σε τέσσερα χρόνια η Ήπειρος, με δική μας πρωτοβουλία και πίεση, να μη μοιάζει με την Ήπειρο που βρήκαμε όταν εισήλθαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Το πετυχαίνουμε, σιγά σιγά σε όλα τα μέτωπα οι Ορίζοντες Ηπείρου δικαιωνόμαστε.
Όταν κυκλοφόρησε η ιδρυτική διακήρυξη των Οριζόντων Ηπείρου που οδήγησε στην τελική συγκέντρωση  330 υπογραφών, ένα από τα τρία χαρακτηριστικότερα στοιχεία ήταν η καταπολέμηση της ανεργίας.
Μάλιστα, προεκλογικά βάλαμε την ανεργία στο κέντρο του πολιτικού διαλόγου και λοιδορηθήκαμε διότι υποτίθεται «δεν ξέραμε» τι ακριβώς είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Τις τελευταίες δυο εβδομάδες όμως οι έστω ερασιτεχνικοί τρόποι αντιμετώπισης της ανεργίας είναι ενθαρρυντικό δείγμα ότι τελικώς είχαμε δίκιο και αποδείξαμε για ακόμη μια φορά ότι η πολιτική είναι αυτό που εσύ θέλεις και όχι αυτό που σου επιβάλλουν τα τυπικά όρια όλων εκείνων που ασχολούνται ιστορικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Και σήμερα στην Ήπειρο για να πάμε μπροστά πρέπει να τολμήσουμε.
Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι το κεντρικό κράτος και η τοπική περιφερειακή αρχή εσχάτως εμφανίζονται να αντιλαμβάνονται το πρόβλημα της υψηλής ανεργίας στην Ήπειρο.
Δε μπορώ ωστόσο να μην παρατηρήσω πως το πρόβλημα είναι για χρόνια υπαρκτό, γι' αυτό και οι "Ορίζοντες Ηπείρου", στο προεκλογικό τους πρόγραμμα το έθεσαν στο επίκεντρο κάθε αναπτυξιακού σχεδιασμού για το μέλλον της περιοχής.
Είναι για χρόνια υπαρκτό και όπως επισημάναμε και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, η μεν Περιφερειακή Αρχή που επί σχεδόν δέκα χρόνια, διαχειρίζεται τους ευρωπαϊκούς πόρους του ΠΕΠ, δε φρόντισε να σχεδιάσει ένα πρόγραμμα για την ενίσχυση της απασχόλησης αλλά ήλθε να το κάνει σήμερα, το δε κεντρικό κράτος ποτέ μέχρι σήμερα, δεν πιέστηκε από την τοπική αρχή, νυν Περιφερειακή και πρώην Νομαρχιακή, να σχεδιάσει στοχευμένα προγράμματα για τους ανέργους της περιοχής, σαν αυτό που εξαγγέλθηκε σήμερα από το διοικητή του ΟΑΕΔ, ότι θα γίνει για 500 ανέργους, ηλικίας 18-30 ετών.
Το πρόβλημα της ανεργίας στην Ήπειρο είναι υπαρκτό, όπως παραδέχτηκε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, γεγονός που διαψεύδει τους κατά καιρούς πανηγυρισμούς του Περιφερειάρχη Ηπείρου, ότι η ανεργία στην Ήπειρο έχει πέσει.
Εμείς ως παράταξη της αντιπολίτευσης, θα συνεχίσουμε να πιέζουμε, με θέσεις και προτάσεις.
Υ.Γ: Παρεμπιπτόντως, οι αρμοδιότητες των αντιπεριφερειαρχών έχουν περιεχόμενο ή είναι τίτλοι κενοί νοήματος, γιατί αν ισχύει το πρώτο, γιατί απουσίαζε από τη συνάντηση με τον διοικητή του ΟΑΕΔ στο Μέγαρο της Περιφέρειας, ο "αντιπεριφερειάρχης απασχόλησης" κ. Β. Γοργόλης;

Από το γραφείο Τύπου

Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Συνελήφθη, χθες (05-12-2019) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας φυγόποινος αλλοδαπός.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, συνολικής ποινής φυλάκισης τριάντα (30) μηνών, για απλή σωματική βλάβη, απείθεια, πλαστογραφία, ψευδορκία καθώς και παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

12η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Δεκεμβρίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά- Π.Α.Σ. Κράψης 8-12-19/15:00)


ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2019
ΓΗΠΕΔΟ  ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ    

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-ΘΡΙΑΜΒΟΣΣΕΡΒΙΑΝΩΝ (15:00)
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (15:00)
Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (15:00)
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ (15:00)
Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019
Π.Α.Ο.ΚΡΥΑΣ - ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:00)
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ (15:00)         
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ (15:00)
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (15:00)

Το θέμα της σύνδεσης της Ιόνιας οδού με την Κακαβιά φέρνει στη Βουλή ο Γιώργος Αμυράς

Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ κ. Γιώργος Αμυράς με αναφορά του στη Βουλή υποστηρίζει την ανάγκη κατασκευής του οδικού άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά και τη σύνδεσή του με την Ιόνια οδό.
Πρόκειται για ένα σημαντικό οδικό έργο που θα δώσει άλλη δυναμική όχι μόνο στον Δήμο Ζίτσας, αλλά και σε ολόκληρο το Βορειοδυτικό Τμήμα του Νομού Ιωαννίνων.
Ο βουλευτής ζητά τη συμβολή των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνου Καραμανλή και καταθέτει επιστολή του Δημάρχου Ζίτσας Ιωαννίνων Μιχαήλ Πλιάκου.
Ταυτόχρονα αποδέχεται την πρόσκληση του Δημάρχου να γίνει κοινωνός ενός έργου που τα οφέλη του θα είναι πολλαπλασιαστικά για ολόκληρη την Ήπειρο.
Ο Γιώργος Αμυράς επισημαίνει  τις νέες αναπτυξιακές προοπτικές που δημιουργούνται με την κατασκευή του συγκεκριμένου οδικού έργου:
• Διευκόλυνση στη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών
• Σύνδεση της μοναδικής Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) που λειτουργεί στην Ήπειρο με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, την Κακαβιά και την Εγνατία οδό.
• Δημιουργία νέων δεδομένων στην επικοινωνία με τη γείτονα Αλβανία.
• Αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας των διερχόμενων οχημάτων
• Αύξηση των δυνατοτήτων επενδύσεων σε μεταφορές, βιομηχανία και τουρισμό, καθώς ανοίγονται νέες αγορές.

Ποιοί είναι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος 2019


Κονδύλι ύψους 175 εκατ. ευρώ για το κοινωνικό μέρισμα του 2019

Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ανακοίνωσε τα ποσά και τους δικαιούχους, του φετινού επιδόματος.
Το κοινωνικό μέρισμα του 2019 θα δοθεί σε συνολικά 250.000 νοικοκυριά ή 953.000 δικαιούχους και το ποσό του θα ανέρχεται σε 700 ευρώ.
Οι τέσσερις κατηγορίες δικαιούχων είναι οι εξής:
1. Οικογένειες με τέσσερα ή περισσότερα παιδιά και οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 ευρώ. Στη κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται 19.140 νοικοκυριά
2. Οικογένειες με τουλάχιστον τον έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο (άνω των 12 μηνών) και τουλάχιστον ένα προστατευόμενο παιδί και εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Αφορά και μονογονεϊκές οικογένειες. Πρόκειται για 163.778 νοικοκυριά.
3. Οικογένειες με τους δυο γονείς μακροχρόνια άνεργους, τουλάχιστον ένα παιδί και εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Περιλαμβάνονται και μονογονοεϊκές οικογένειες. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 40.927 νοικοκυριά
4. Οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ έως 24 ετών. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 25.632 νοικοκυριά.
Οι προϋποθέσεις για την καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης των 700 ευρώ είναι οι εξής:

12η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Δεκεμβρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος- Αστήρ Αμφιθέας 8-12-19/15:00), εντός έδρας η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Α.Ο. Αμπελόκηποι 8-12-19/15:00)


ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2019
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ       
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ

ΓΗΠΕΔΟ    ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ                 
ΩΡΑ: 15:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ   

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ (15:00)
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (15:00)
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (15:00)
Α.Σ. ΑΧΕΡΩΝ ΡΩΜΑΝΟΥ-Α.Ο.ΖΩΟΔΟΧΟΣ (17:15)             
Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (15:00)
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ (15:00)
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ (15:00)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (15:00)

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Νοέμβριο 2019 στην Ήπειρο

Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Νοέμβριο του 2019, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 3 τροχαία ατυχήματα (έναντι 5 το 2018 ). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
Κανένα θανατηφόρο τροχαίο (έναντι ενός το 2018)
Κανένα τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι ενός το 2018)
3 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 3 το 2018)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 3 παθόντες (έναντι 9 το 2018).
Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
Κανένας νεκρός (έναντι 1 το 2018)
Κανένας σοβαρά τραυματίας (έναντι 1 το 2018)
3 ελαφρά τραυματίες (έναντι 7 το 2018)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
υπερβολική ταχύτητα
λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (5.860) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.
Βεβαιώθηκαν:
1.166 για υπερβολική ταχύτητα.
40 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
156 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
151 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
178 γ ια μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
49 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
72 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
51 για αντικανονικό προσπέρασμα.
22 για αντικανονικούς ελιγμούς.
23 για φθαρμένα ελαστικά.

Σύλληψη ενός 32χρονου αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 32χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Γρήγορη και αποτελεσματική αναδόμηση προσώπου


Για την ενίσχυση των ζυγωματικών εφαρμόζονται σήμερα κυρίως δύο μέθοδοι, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν όγκο στα βαθουλωμένα – λόγω ηλικίας ή κατασκευής – μάγουλα. Η μία μέθοδος είναι το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ και η δεύτερη μέθοδος είναι η λιπομεταφορά.
Ο πλαστικός χειρουργός, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών Απόστολος Γαϊτάνης (www.agaitanis.gr) εξηγεί: «Έχοντας πρώτα πραγματοποιήσει τοπική αναισθησία, ο γιατρός εγχέει με ένεση υαλουρονικό στην περιοχή, καλύπτοντας τα κενά. Η διόρθωση είναι άμεση. Για 2-3 ημέρες μπορεί να υπάρχει στην περιοχή πρήξιμο ή κοκκινίλα. Το αποτέλεσμα δείχνει φυσικό και έχει διάρκεια από έξι μήνες έως έναν χρόνο».
Η ενίσχυση στα ζυγωματικά μπορεί, επίσης, να γίνει με μεταφορά λίπους στο πρόσωπο. Με ειδικές βελόνες γίνεται η συλλογή του λίπους από την εσωτερική πλευρά του γόνατος ή από την κοιλιά ή από άλλο σημείο του σώματος και τοποθετείται στην περιοχή των ζυγωματικών. Η επιστροφή στην εργασία και στις καθημερινές υποχρεώσεις μπορεί να γίνει ύστερα από 2-3 ημέρες.
Ανόρθωση προσώπου με νήματα
Ένα ενέσιμο lifting με νήματα βοηθά στην ανόρθωση του δέρματος και στην βελτίωση του οβάλ του προσώπου με φυσικό, όσο και με ασφαλή τρόπο.
«Πρόκειται για μια μορφή ενέσιμου, μη επεμβατικού lifting, κατευθυνόμενης κολλαγονογένεσης, όπως λέγεται. Με την ένθεση βιοαπορροφήσιμων νημάτων (υποδερμικά) ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα την αναζωογόνηση του δέρματος.