Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Ε.Α.: Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες


Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, το τελευταίο στην περιοχή της Ηγουμενίτσας όπου ευτυχώς οι πολίτες δεν έπεσαν στην παγίδα, σε διάφορες περιοχές της χώρας, από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, η Ελληνική Αστυνομία συνιστά στους πολίτες να μην πείθονται εύκολα από άτομα, τα οποία μας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
Επίσης θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
Την ενημέρωση έκανε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας Ηπείρου καλώντας τους πολίτες να απευθύνονται στην Αστυνομία για οτιδήποτε.

Οι ποινές για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων με τον νέο Ποινικό Κώδικα


Ο νέος νόμος φιλοδοξεί να δημιουργήσει στους οδηγούς μια νέα συμπεριφορά στην οδήγηση, αφού οι συνέπειες είναι σοβαρές.
Ο νέος Ποινικός Κώδικας- Ν 4619/2019 (ΦΕΚ Α΄ 95/11.6.2019) που ψηφίσθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων στις αρχές του μήνα με έναρξη ισχύος την 1 Ιουλίου, ουσιαστικά καταργεί τον Ποινικό Κώδικα που ίσχυε από την 1 Ιανουαρίου 1951 και προβαίνει στη ριζική αναδιάρθρωση του συστήματος των ποινών, την κατάργηση αναχρονιστικών διατάξεων, την κατάργηση των πταισμάτων, καθώς και τον εξορθολογισμό των οικονομικών εγκλημάτων.
Έτσι σύμφωνα με τον νέο Κώδικα όποιος οδηγεί όχημα έχοντας καταναλώσει ποσότητα οινοπνεύματος ή έχοντας κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών ή είναι σωματικά και πνευματικά εξαντλημένος, ή οδηγεί όχημα σε εθνικές ή περιφερειακές οδούς αντίστροφα στο ρεύμα της εκάστοτε κατεύθυνσης, οδηγεί σε πεζοδρόμους, πεζοδρόμια ή πλατείες ή αν οδηγεί όχημα που είναι τεχνικά ανασφαλές ή με ανασφαλή τρόπο φορτωμένο τιμωρείται -αν δεν προβλέπονται βαρύτερες κυρώσεις σε άλλες διατάξεις- με φυλάκιση έως τρία έτη ή με χρηματική ποινή αν από την πράξη προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα.

Περιοδεία Γιάννη Στέφου, Άρη Σπέγγου και Φανής Αναγνώστου-Κουμπλομάτη στα χωριά της Λάκκας Σουλίου


Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Ν. Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος μαζί με τους συνυποψήφιους βουλευτές Άρη Σπέγγο και Φανή Αναγνώστου-Κουμπλομάτη πραγματοποίησαν περιοδεία το Σάββατο 22 Ιουνίου στα χωριά Αγ. Νικόλαος, Βελανιδιά, Αρτοπούλα και Τύρια της Λάκκας Σουλίου.
Κατά την περιοδεία συναντήθηκαν με τους κατοίκους, συζήτησαν για τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. 
Οι συναντήσεις έγιναν σε εξαιρετικά θερμό και ειλικρινές κλίμα και προγραμματίστηκε νέα περιοδεία και στα υπόλοιπα χωριά της Λάκκας Σουλίου τις επόμενες ημέρες.

Προεκλογική δραστηριότητα Γιάννη Καραγιάννη


Ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης στο πλαίσιο της προεκλογικής του δραστηριότητας πραγματοποίησε το Σάββατο 22/6 περιοδεία στο Μέτσοβο, το Ανθοχώρι και το Μικρό Περιστέρι, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με πολίτες, αγρότες, κτηνοτρόφους και επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού.
Την Κυριακή 23/6 παρέστη στον εορτασμό της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» στη Μητρόπολη Ιωαννίνων και επισκέφτηκε χωριά του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.
Τη Δευτέρα 24/6 επισκέφτηκε το ΕΚΑΒ, τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και στη Λεωφόρο Γράμμου, τις Διευθύνσεις Αλλοδαπών & Μετανάστευσης, Κοινωφελών Περιουσιών, Δασών, Υδάτων, Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού, Πολιτικής Προστασίας και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου.

Αντώνης Φούσας: Αδικαιολόγητη και άδικη μη επιλογή του αδελφού μου ιατρού Στέφανου Φούσα στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.


Ο πρώην Υπουργός κ. Αντώνης Φούσας παρεμβαίνει με δηλώσεις του, για την απουσία από το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. του αδελφού του Στέφανου.
«Ασφαλώς, η αδικαιολόγητη και άδικη μη επιλογή του αδελφού μου ιατρού Στέφανου Φούσα στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στο νομό Ιωαννίνων, όπως έντονα υποστηρίζεται στην τοπική κοινωνία, ήταν λάθος και με αρνητικές συνέπειες, τόσο για το κόμμα μας, όσο και για τον τόπο. Πολύ δε περισσότερο, εάν έχει βάση το πολύ έντονα συζητούμενο  στα Ιωάννινα, ότι «έπρεπε να κοπεί ένας δυνατός για να εκλεγεί ένας άλλος».
«Ο μη επιλεγείς καταξιωμένος ιατρός Στέφανος Φούσας προσέφερε πολλά στην επιστήμη του και στον τόπο μας και ήταν και είναι σε θέση να προσφέρει πολύ περισσότερα. Ιδίως είχε τη δυνατότητα και την ικανότητα, να εκπροσωπήσει επάξια το νομό μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και να διεκδικήσει για την Ήπειρο όσα δικαιούται. Εξάλλου, η πρόθεση του να είναι υποψήφιος βουλευτής είχε ως κίνητρο μόνο την προσφορά στον τόπο μας, του οποίου τα προβλήματα γνωρίζει πολύ καλά και όχι την πολιτική του σταδιοδρομία και από τέτοιους πολιτικούς προσφοράς έχει ανάγκη η χώρα και η περιοχή μας».


 Η Σοφία Τζαρούχη υποψήφια βουλευτής με τη Ν.Δ. στο Νομό Ιωαννίνων συνεχίζει τις περιοδείες και τις επαφές της με τους πολίτες απ’ άκρη σ’ άκρη στο Νομό. Την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 επισκέφτηκε χωριά στο δήμο Κόνιτσας και συναντήθηκε με κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής, με τους οποίους συζήτησε τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τα προβλήματα του τόπου, ενώ παράλληλα τους ανέλυσε τους άξονες του προεκλογικού προγράμματος της Ν.Δ. Η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους κατοίκους και είχε τη δυνατότητα να αφουγκραστεί από πρώτο χέρι τις αγωνίες που βιώνουν αλλά και να τους γνωστοποιήσει τις δικές της προτάσεις για την επόμενη ημέρα των εκλογών της 7ης Ιουλίου, ώστε ο τόπος να πάει μπροστά με έργα και όχι με λόγια.
          Στο πλαίσιο της περιοδείας της η Σοφία Τζαρούχη επισκέφτηκε στην Κλειδωνιά το εργαστήριο παραγωγής παραδοσιακών τοπικών γλυκών της κ. Σταυρούλας Λάκκα-Μωυσίδου, η οποία χρησιμοποιώντας αγνά υλικά της περιοχής και παραδοσιακές συνταγές κρατά ζωντανή την τοπική γαστρονομία. Όπως ανέφερε η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ.: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην κ. Σταυρούλα, μια σπουδαία γυναίκα που αποτελεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα γυναικείας επιχειρηματικότητας, καθώς καταφέρνει και προβάλλει την παράδοση της Κόνιτσας, ενώ ταυτόχρονα στηρίζει την τοπική οικονομία μέσα από τα μοναδικής ποιότητας τοπικά προϊόντα που παράγει».
          Οι προεκλογικές περιοδείες της Σοφίας Τζαρούχη συνεχίζονται σε καθημερινή βάση τόσο στην πόλη των Ιωαννίνων όσο και στην περιφέρεια του Νομού.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε οικία στα Ιωάννινα


Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε οικία στα Ιωάννινα και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, μίας 21χρονης γυναίκας και ενός 17χρονου.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι δύο κατηγορούμενοι, βραδινές ώρες της 13-06-2019, στα Ιωάννινα, διέρρηξαν οικία 62χρονου ημεδαπού, απ’ όπου αφαίρεσαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, δύο κινητά τηλέφωνα, ένα μουσικό όργανο και ένα ρολόι.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίας Παρασκευής Αττικής ''Ο Πύρρος'': 15ο Ηπειρωτικό πανηγύρι, το Σάββατο 29 Ιουνίου, ώρα 8:30 μ.μ.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίας Παρασκευής Αττικής ''Ο Πύρρος'' διοργανώνει το  15ο Ηπειρωτικό πανηγύρι, το Σάββατο 29 Ιουνίου, ώρα 8:30 μ.μ..

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών: 9 δεδομένα που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει


Το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών είναι μία από τις συχνότερες ορμονικές διαταραχές και κύρια αιτία υπογονιμότητας στα κορίτσια εφηβικής ηλικίας και τις νεαρές γυναίκες. Ωστόσο πολλές ασθενείς δεν γνωρίζουν αρκετά γι’ αυτό, με συνέπεια να καθυστερεί η διάγνωση και η αντιμετώπισή του.
Ο μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος Δρ. Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος, MD, MSc, ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και ιδρυτικό μέλος του Institute of Life, αναφέρει μερικά σημαντικά δεδομένα τα οποία κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει.
Δεν προκαλεί απαραιτήτως κύστεις
Παρότι αποκαλείται σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, δεν προκαλεί πάντοτε κύστεις στις ωοθήκες. Επιπλέον, δεν πρέπει να συγχέεται με τις πολυκυστικής μορφολογίας ωοθήκες.
Τί σημαίνει αυτό; Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον μία γυναίκα στις τέσσερις έχει μορφολογία πολυκυστικών ωοθηκών, δηλαδή στο γυναικολογικό υπερηχογράφημα εντοπίζονται πάνω από 9 ωοθυλάκια σε κάθε ωοθήκη της (δηλαδή πάνω από 18 συνολικά). Ωστόσο από αυτές τις γυναίκες μόνο οι μισές έχουν σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, γιατί μόνο αυτές πληρούν τα λεγόμενα κριτήρια του Rotterdam.
Τα κριτήρια αυτά είναι τρία, αλλά για να διαγνωστεί μία γυναίκα με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών πρέπει να πληροί τουλάχιστον τα δύο από τα τρία. Έτσι, η ασθενής μπορεί να έχει:
* Ασταθή εμμηνόρροια ή/και
* Υπερπαραγωγή ανδρογόνων (είναι οι ορμόνες του ανδρικού φύλου) ή/και
* Πολλαπλές κύστεις στις ωοθήκες.
Επομένως, μία γυναίκα μπορεί να πάσχει από το σύνδρομο και χωρίς να έχει εμφανείς κύστεις στις ωοθήκες της.
Εκδηλώνεται με πολλά συμπτώματα