Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια

 


Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από το βράδυ της Κυριακής 3 Ιανουαρίου και για το επόμενο διήμερο.

Αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, θα επηρεάσουν:

Σήμερα Κυριακή 3 Ιανουαρίου

Από τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ιονίου και από αργά τη νύχτα την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία. Στις περιοχές αυτές εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου.

Την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου

Από τις πρωινές ώρες την κεντρική Στερεά, τη δυτική και την ανατολική Πελοπόννησο, με εξασθένηση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες και την κεντρική Μακεδονία κατά διαστήματα.

Από τις μεσημβρινές ώρες την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την ανατολική Μακεδονία, την Εύβοια, τις Σποράδες και πρόσκαιρα τη Θεσσαλία με εξασθένηση των φαινομένων αργά τη νύχτα της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου.

Από τις απογευματινές ώρες τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Από τις βραδινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και οι βόρειες Κυκλάδες.

Την Τρίτη 5 4 Ιανουαρίου

Α. Τις πρωινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι τα Δωδεκάνησα.

Β. Τη  Δευτέρα 4 Ιανουαρίου στο Αιγαίο θα πνέουν νοτίων διευθύνσεων θυελλώδεις άνεμοι 7 με 8 και πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα το  βράδυ έως 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τη νύχτα.

Γ. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν:

Από τη νύχτα της Κυριακής 3 Ιανουαρίου έως το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου στα ορεινά της βορειοδυτικής ηπειρωτικής χώρας.

Από τις απογευματινές έως και τις νυχτερινές ώρες της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου στα ορεινά της Θράκης.

Περιφέρεια Ηπείρου: Οι νέοι Αντιπεριφερειάρχες, τέσσερις χωρικοί και οκτώ θεματικοί

 


Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης όρισε τους χωρικούς και θεματικούς αντιπεριφερειάρχες με θητεία ως τις 31 Δεκεμβρίου.

Οι τέσσερις χωρικοί αντιπεριφερειάρχες είναι:

-Βασίλης Ψαθάς για την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας

-Θωμάς Πιτούλης για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας

-Κωνσταντίνος Σιαράβας για την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και

-Στράτος Ιωάννου για την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες

Ο κ. Καχριμάνης ορισμένους από τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες τους διατηρεί στην θέση τους, ενώ άλλοι αντικαθίστανται με νέα πρόσωπα.

Η Αγνή Νάκου, ο Οδυσσέας Πότσης, η Σταυρούλα Μπραίμη, ο Βασίλης Γοργόλης, ο Γιάννης Κατέρης, ο Μιχάλης Σπυρέλης και ο Άλκης Λάμπρου είναι αυτοί που ορίζονται ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2021 και μοιράζονται τις αρμοδιότητες ως εξής:

1. Στην Αντιπεριφερειάρχη Νάκου Αγνή του Σωτηρίου, την άσκηση των αρμοδιοτήτων που αφορούν στα θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Συνοχής και Δημόσιας Υγείας.

ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων 1-3

 


Πρωταγωνιστής της ανατροπής του Απόλλωνα ο Ιωαννίδης


Ο ΠΑΣ πήρε το προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 7΄  χάρη σε αυτογκόλ του Χρήστου Λισγάρα.

Ο Χουάν Ντομίνγκεθ έκανε τη σέντρα, ο Σάντι Κρίζμαν επιχείρησε το γύρισμα και ο αμυντικός του Απόλλωνα, στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 35΄ ο Κρίζμαν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με όμορφη προσπάθεια και σουτ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ύστερα από χρήση του VAR, καθώς ο Κροάτης έκανε επιθετικό φάουλ στον Διαμαντή Χουχούμη.

Ο Απόλλων στο 41΄ έφτασε στην ισοφάριση, εκμεταλλευόμενος την εξυπνάδα του Νίκου Ιωαννίδη.

Ο επιθετικός του Απόλλωνα βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ, με τον Νώντα Παντελάκη να τον ανατρέπει και τον Στέφανο Κουμπαράκη να δείχνει την άσπρη βούλα.

Ο Άντονι Φατιόν ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Χουτεσιώτη, ισοφαρίζοντας σε 1-1, στο 43΄ λεπτό.

Ο Απόλλων βγήκε στο 72΄  στην κόντρα επίθεση με πρωταγωνιστή και πάλι τον Ιωαννίδη, όταν ο Σλίβκα έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Ιωαννίδης κέρδισε τη μονομαχία από τον Εραμούσπε, απέφυγε και τον Χουτεσιώτη που είχε βγει μακριά από το τέρμα του και πλάσαρε προ κενής εστίας για το 1-2.

Το τελικό 1-3 έκανε ο  Τσιλούλης στο 83΄ όταν εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των αμυντικών των γηπεδούχων.

ΠΑΣ Γιάννινα:

Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος (Λιάσος 79'), Παντελάκης, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Ντομίνγκεθ, Ελευθεριάδης, Λεό (Καρτάλης 46'), Κρίζμαν, Παμλίδης.

Απόλλων Σμύρνης:

Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Χουχούμης (Μπρούτσιτς 46'), Κολ, Φατιόν, Μπεντινέλι (Τσιλούλης 70'), Μαρκ Φερνάντεθ (Βιτλής 77'), Σλίβκα, Ιωαννίδης (Ντάουντα 77').

ΕΟΔΥ: Τριάντα έξι σήμερα, 390 νέα κρούσματα

 


3  εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τριάντα έξι  νέοι θάνατοι, 390  νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 390 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 140099, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5463 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 41926 (29.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

421 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 282 (67.0%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 79.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.897 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 36 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 4957 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 2938 (59.3%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων για τον Ιανουάριο


Επιχειρήσεις που έχουν βάλει λουκέτο με κρατική εντολή λόγω κορονοϊού περιλαμβάνονται στα μέτρα κρατικών ενισχύσεων που προβλέπονται για τον Ιανουάριο.

Τα μέτρα στήριξης που ισχύουν.

Συγκεκριμένα:

1. Επιστρεπτέα προκαταβολή. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει ο πέμπτος κύκλος με προϋπολογισμό 1,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων και πάλι το 50% θα είναι μη επιστρεπτέο. Θα μετρά ο τζίρος της περιόδου Σεπτεμβρίου -Δεκεμβρίου, θα προβλέπεται και πάλι ελάχιστη ενίσχυση 1.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες αλλά σε αντιδιαστολή με τον τέταρτο κύκλο πρώτα θα υποβληθούν οι αιτήσεις και σε δεύτερο χρόνο θα γίνουν οι πληρωμές έως το τέλος Ιανουαρίου.

2. «Δώρο» το ενοίκιο. Για το λιανεμπόριο, την εστίαση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα γυμναστήρια, τον τουρισμό, τις μεταφορές, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, τα βιβλιοπωλεία και τις επιχειρήσεις που κατά την ερχόμενη εβδομάδα παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, αναστέλλεται πλήρως η καταβολή του ενοικίου για τον μήνα Ιανουάριο.

Το 80% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος, και όχι επί της απώλειας, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, έτσι ώστε να μην έχουν περαιτέρω απώλειες από αυτές που έχουν σήμερα. Με αυτό τον τρόπο, επιμερίζεται το κόστος του ενοικίου κατά 80% στο κράτος και κατά 20% στον εκμισθωτή. Συνεπώς, η επιχείρηση που αξιοποιεί το ακίνητο δεν θα πληρώσει ενοίκιο τον Ιανουάριο.

Επιπλέον, για τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες το 60% του μηνιαίου μισθώματος για τον μήνα Ιανουάριο.

Εξήντα επτά παραβάσεις στην Ήπειρο, το Σάββατο 2 Ιανουαρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Σάββατο 2 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (65.301) έλεγχοι, από τους οποίους οι (12.724) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.279) παραβάσεις και (40) συλλήψεις, ως ακολούθως:

(956) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των300 ευρώ, ως ακολούθως:

( 213 ) στην Αττική,

( 115 ) στη Θεσσαλονίκη,

( 85 ) στην Κρήτη,

( 80 ) στην Κεντρική Μακεδονία,

( 67 ) στην Ήπειρο,

( 65 ) στη Δυτική Ελλάδα,

( 63 ) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

( 59 ) στη Στερεά Ελλάδα,

( 54 ) στη Θεσσαλία,

( 38 ) στα Ιόνια Νησιά,

( 35 ) στη Δυτική Μακεδονία,

( 34 ) στο Βόρειο Αιγαίο,

( 26 ) στο Νότιο Αιγαίο και

(22) στην Πελοπόννησο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (66.183) ομοειδείς παραβάσεις.

(292) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (285) πρόστιμα 300 ευρώ και (7) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(69) στην Αττική,

(40) στην Κρήτη,

(36) στο Βόρειο Αιγαίο,

(23) στη Δυτική Ελλάδα,

(20) στην Κεντρική Μακεδονία,

(20) στη Στερεά Ελλάδα,

(17) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(12) στη Θεσσαλονίκη,

(12) στα Ιόνια Νησιά,

(11) στο Νότιο Αιγαίο,

(10) στην Πελοπόννησο,

(10) στην Ήπειρο,

(8) στη Θεσσαλία και

(4) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (24.796) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (23.459) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.337) των (150) ευρώ.

(31) παραβάσεις και (40) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, υποχρέωση παρουσίαση πελατών μόνο με ραντεβού – clickaway κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική, σύλληψη (2) ατόμων σε οίκο ανοχής, επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ στον υπεύθυνο.

Στη Στερεά Ελλάδα, σύλληψη προσωρινά υπευθύνου ταβέρνας και επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ και 15νθήμερης αναστολή λειτουργίας.

Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη ιδιοκτήτη καφενείου και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ.

Στ o Νότιο Αιγαίο, σύλληψη ιδιοκτήτη και προσωρινά υπευθύνου, επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ και 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας σε καφετέρια.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (622) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (687) άτομα.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις,

Στη Θεσσαλονίκη, σύλληψη και επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία.

Στην Αττική, σύλληψη και από 3.000 ευρώ πρόστιμο σε (4) διοργανωτές ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε συνολικά (17) άτομα που συμμετείχαν στις συναθροίσεις.

Στην Κρήτη, συνελήφθησαν (19) άτομα και τους επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα γιατί συμμετείχαν σε ιδιωτική συνάθροιση εντός επιχείρησης, ενώ 13 από τα 19 άτομα κατηγορούνται και για παράνομο τυχερό παίγνιο. Επιπρόσθετα επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ στον υπεύθυνο - διαχειριστή και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας (σχετ. το από 03-01-2021 Δελτίου Τύπου).

Στο Νότιο Αιγαίο, συνελήφθησαν (8) άτομα για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα των (300) ευρώ έκαστος, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Οι εξαιρέσεις για μετακινήσεις μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων μέχρι 11 Ιανουαρίου

 


Η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια του 7ημερου σκληρού lockdown.

Παρ ΄όλα αυτά υπάρχουν και εξαιρέσεις στο συγκεκριμένο μέτρο, για συγκεκριμένους λόγους.

Έτσι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις παραμένουν οι παρακάτω εξαιρέσεις στις μετακινήσεις μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων:

λόγοι υγείας

επαγγελματικοί λόγοι

επιστροφή στη μόνιμη κατοικία

επανένωση οικογενειών

Tα sms στο 13033

Εκτός από λόγους εργασίας (βεβαίωση τύπου Α), για μεμονωμένες μετακινήσεις (τύπου Β), έχετε 3 επιλογές: SMS, εκτυπωμένο και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης, ή και χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

ΕΜΥ: Μεταβολή του καιρού με ισχυρές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά

 


Σύμφωνα με την ΕΜΥ  μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τα ξημερώματα της Κυριακής 3 Ιανουαρίου με  κύρια χαρακτηριστικά οι ισχυρές κατά τόπους βροχές, οι σποραδικές καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Αναλυτικά για τα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, και τη Δυτική Πελοπόννησο αρχικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στα νοτιοδυτικά τις πρωινές ώρες.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου.

Οι άνεμοι: θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Οι ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι συντάξεις του Φεβρουαρίου 2021

 


Σύμφωνα με τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Φεβρουαρίου 2021 αναμένεται να καταβληθούν στους δικαιούχους από τις 22 έως τις 28 Ιανουαρίου 2021.

Οι συνταξιούχοι μπορεί πάντως να δουν και νωρίτερα τα λεφτά στους τραπεζικούς λογαριασμούς εξαιτίας της μεγάλης χρονικής περιόδου που προκύπτει μεταξύ της πληρωμής των συντάξεων Ιανουαρίου 2021, οι οποίες καταβλήθηκαν νωρίτερα, λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της καθορισμένης ημερομηνίας καταβολής των συντάξεων του Φεβρουαρίου 2021.

Oι ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2021

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021.

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Το ΕΤΑΠ - ΜΜΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Το ΕΤΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Επικουρικές Συντάξεις ΕΤΕΑΕΠ

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση.

Απαλλάσσονται από το ενοίκιο του Ιανουαρίου οι επιχειρήσεις που θα μείνουν κλειστές έως τις 11 Ιανουαρίου

 


Όπως ανακοινώθηκε από τον κ. Στέλιο Πέτσα δεν θα καταβάλουν ενοίκιο για τον Ιανουάριο, οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή έως τις 11 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του αυστηροποιημένου lockdown που.

Συγκεκριμένα, για το λιανεμπόριο, την εστίαση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα γυμναστήρια, τον τουρισμό, τις μεταφορές, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, τα βιβλιοπωλεία και τις επιχειρήσεις που κατά την ερχόμενη εβδομάδα παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, αναστέλλεται πλήρως η καταβολή του ενοικίου για τον Ιανουάριο.

Παράλληλα, το 80% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος, και όχι επί της απώλειας, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες από τον προϋπολογισμό, έτσι ώστε να μην έχουν περαιτέρω απώλειες από αυτές που έχουν σήμερα. Με αυτό τον τρόπο, επιμερίζεται το κόστος του ενοικίου κατά 80% στο κράτος και κατά 20% στον εκμισθωτή. Συνεπώς, η επιχείρηση που αξιοποιεί το ακίνητο δεν θα πληρώσει ενοίκιο τον Ιανουάριο. Επιπλέον, για τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες το 60% του μηνιαίου μισθώματος για τον Ιανουάριο.