Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Παρακάλαμος: Καθαρισμός στη γέφυρα της Λεμπούσδας

 

Την Παρασκευή 4 Μαΐου απομακρύνθηκαν κορμοί και άλλα φερτά υλικά που είχαν συγκεντρωθεί κατά την διάρκεια του χειμώνα στη γέφυρα της Λεμπούσδας στην κεντρική αγορά Παρακαλάμου.

Συνάντηση του Δημάρχου Ζίτσας με το Μητροπολίτη Ιωαννίνων με αφορμή την αγιοκατάταξη του Πατριάρχη Ιερεμία Α΄

 


«Για το Δήμο μας  αποτελεί ιδιαίτερη τιμή αλλά και ευλογία η αγιοποίηση  του Πατριάρχη Ιερεμία Α’ ο οποίος καταγόταν από τη Ζίτσα» ανέφερε ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στη Μητρόπολη Ιωαννίνων το πρωί της Πέμπτης (04-05-2023) όπου συναντήθηκε με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Μάξιμο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης που είχαν πραγματοποιήσει την περασμένη εβδομάδα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για να παραστούν στην τελετή της υπογραφής των Πατριαρχικών και Συνοδικών Πράξεων αγιοκατάταξης του Πατριάρχη Ιερεμία Α΄ στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

«Ήταν μία πολύ ευλογημένη επίσκεψη» υπογράμμισε από την πλευρά του ο Μητροπολίτης κ.κ. Μάξιμος και πρόσθεσε «εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τον Παναγιότατο και την Αγία Ιερά Σύνοδο που έκανε δεκτό το αίτημά μας για την αγιοποίησης του Πατριάρχου Ιερεμία και μας έδωσαν μεγάλη χαρά και ευλογία.

Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στα Γιάννενα

 


Φίλες και φίλοι,

συντρόφισσες και σύντροφοι

Είμαστε εδώ, στα Γιάννενα, την πρωτεύουσα της Ηπείρου, συνεχίζοντας τη μεγάλη μας πολιτική εξόρμηση στον λαό, τη μεγάλη μας προσπάθεια να φτάσει από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, νέο και νέα, το κάλεσμα ισχυροποίησης του ΚΚΕ.

Καθημερινά συναντάμε, συζητάμε με εργάτες και εργάτριες στους χώρους δουλειάς, με ανθρώπους του μόχθου στις πόλεις και τα χωριά, με νέα παιδιά στα σχολεία και τις σχολές που προβληματίζονται, ακούνε ίσως για πρώτη φορά τι λέει το Κόμμα μας και σκέφτονται πως τώρα δε σηκώνει άλλη αναβολή. Τώρα είναι η ώρα να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και τις ανάγκες των παιδιών μας.

Και δω στα Γιάννενα οι ανάγκες του εργάτη, του βιοπαλαιστή αγρότη και αυτοαπασχολούμενου, του κάθε νέου και της κάθε γυναίκας, καθρεφτίζονται μόνο στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Ναι, λοιπόν, στις εκλογές της 21ης Μάη μπορεί να γίνει ένα σημαντικό βήμα μπροστά να ενισχυθεί όσο πιο πολύ γίνεται το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η αισιοδοξία, η ελπίδα και το πιο σημαντικό, να ανοίξουμε τον δικό μας δρόμο, το δρόμο της ανατροπής.

Γιάννενα: Ομιλία του Επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη κ. Γιάνη Βαρουφάκη, το Σάββατο 6 Μαΐου, στα Λιθαρίτσια

 


Ο Επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνης Βαρουφάκης το Σάββατο 6 Μαΐου θα μιλήσει στα Ιωάννινα, στα Λιθαρίτσια, στις 20:30 και θα παρουσιάσει τους υποψηφίους του νομού.

Την Κυριακή 7 Μαΐου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην Άρτα, στον Πρωτομάστορα, στις 10:30 το πρωί όπου και θα παρουσιάσει τους υποψηφίους του νομού.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση για αφαίρεση των παράνομων διαφημιστικών πλαισίων από το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο

 


Η Περιφέρεια Ηπείρου γίνεται αποδέκτης συνεχών διαμαρτυριών από πολίτες για φαινόμενα τοποθέτησης διαφημιστών πλαισίων και διαφημίσεων κατά μήκος του οδικού δικτύου ή και σε κοινόχρηστους χώρους.

Έχοντας υπόψη το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, ζητά από επιχειρήσεις, πολίτες, συλλόγους, κομματικές οργανώσεις και υποψήφιους βουλευτές να σέβονται το περιβάλλον, να προστατεύουν την οδική ασφάλεια και να τηρούν τη νομοθεσία.

Η Περιφέρεια καλεί επίσης όσους έχουν τοποθετήσει παράνομα διαφημιστικά πλαίσια ή διαφημίσεις σε κολώνες φωτισμού, ή στύλους ή υποστηρίγματα κατά μήκος του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου που έχει την αρμοδιότητα να τα απομακρύνουν εντός πέντε ημερών, χωρίς περαιτέρω ενημέρωση ή προειδοποίηση. Σε διαφορετική περίπτωση θα προβεί η ίδια σε αφαίρεσή τους, καταλογίζοντας τη σχετική δαπάνη και επιβάλλοντας χρηματικό πρόστιμο σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Επισημαίνεται ότι για τις παράνομες διαφημίσεις, πανό, αφίσες, επιγραφές κλπ εντός των οικισμών αρμόδιοι είναι οι κατά περιοχή Δήμοι.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Απρίλιο 2023 στην Ήπειρο

 


Με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας, δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Απρίλιο του 2023, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου σημειώθηκαν –15- τροχαία ατυχήματα (έναντι -13- το 2022). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:

κανένα θανατηφόρο τροχαίο (όπως και το 2022)

-2- τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι κανενός το 2022)

-13- τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (όπως και το 2022)

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά -24- παθόντες (έναντι –20- το 2022). Ειδικότερα, καταγράφηκαν:

Επίσκεψη της Μαρίας Κεφάλα στο Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων

 

Η υποψήφια Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων όπου συζήτησε με τη διοίκηση και τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

Η κα Κεφάλα αφού ενημέρωσε λεπτομερώς για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του νέου Καταστήματος Κράτησης στην Κόντσικα, θέμα με το οποίο ασχολήθηκε από την αρχή της θητείας της και συνέβαλλε στην δρομολόγηση υλοποίησής του, ευχαρίστησε για τη συνεχή επικοινωνία και συνεργασία.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και οι παρεμβάσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη σωφρονιστική πολιτική. Οι παρεμβάσεις αυτές οδήγησαν σε σταδιακή αποσυμφόρηση και στο Κατάστημα των Ιωαννίνων σε σχέση με τον υπερπληθυσμό των κρατουμένων όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η συνθήκη αυτή έδωσε επίσης και τη δυνατότητα για να γίνουν κάποιες απαραίτητες επεμβάσεις στο εσωτερικό της υφιστάμενης κτιριακής υποδομής, βελτιώνοντας τις συνθήκες και για τους κρατούμενους και για τους εργαζόμενους.  

Σημαντική τέλος κρίνεται η παρέμβαση που έδωσε τη δυνατότητα σε όσους κρατούμενους εξέφρασαν αντίστοιχο ενδιαφέρον να λάβουν μέρος σε προγράμματα κατάρτισης μέσω του ΚΕΚ Ιωαννίνων της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), ενισχύοντας τις προοπτικές της κοινωνικής ενσωμάτωσης και επανένταξης στην αγορά εργασίας.

Tο Ζωγράφειο Σχολείο συντόνισε στα Ιωάννινα ευρωπαϊκή εκπαιδευτική συνάντηση του Erasmus+

 


Μαθητές Γυμνασίου και εκπαιδευτικοί από την Πολωνία και την Τουρκία βρέθηκαν στα Ιωάννινα από τις 23 έως τις 29 Απριλίου 2023 και συμμετείχαν στις εργασίες της 3ης εκπαιδευτικής συνάντησης του ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ με τίτλο: “Make a good start for your life – eat like a pro!”, που διοργάνωσε, ως οικοδεσπότης αλλά και ως Συντονιστής το Ζωγράφειο Σχολείο Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής.


Η εκπαιδευτική συνάντηση με τίτλο: “Nature from A to Z” είχε ως στόχο τη γνωριμία των συμμετεχόντων με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής αλλά και την ενημέρωση τους σχετικά με τη σημασία μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής. Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές μέσα από ποικίλες δράσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια οι μαθητές μελέτησαν το περιβάλλον της περιοχής και ενίσχυσαν τις ικανότητες τους στην Αγγλική γλώσσα, το επίπεδο της ψηφιακής τους ικανότητας, ενώ ταυτόχρονα καλλιέργησαν την ανάληψη πρωτοβουλιών και ανέδειξαν μια ενεργό στάση απέναντι στο ευρωπαϊκό εγχείρημα και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι μαθητές του πρώτου Ευρωπαϊκού Σχολείου στην Ήπειρο παρουσίασαν ψηφιακά στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες, τα Ιωάννινα και την Ήπειρο και ξενάγησαν τους επισκέπτες σε μνημεία και μουσεία και τους έφεραν σε επαφή με την τοπική ιστορία, τη μοναδική γευσιγνωσία και τις απαράμιλλες ομορφιές της περιοχής μας. Ιδιαίτερα σημαντική για την υλοποίηση του έργου ήταν η επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο δημαρχείο Ιωαννίνων, όπου στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου τους υποδέχτηκαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κα Ελένη Ακονίδου και ο Αντιδήμαρχος κληροδοτημάτων, πρωτογενούς τομέα, περιφερειακής ανάπτυξης, προστασίας της Λίμνης Παμβώτιδας και Δημοτικής Ενότητας Νήσου, κ. Νικόλαος Σιορόκας. Τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη του δήμου Ιωαννιτών, καλωσόρισαν στην πόλη μας τις ξένες αντιπροσωπείες, συνεχάρησαν τη Διεύθυνση του Ζωγράφειου Σχολείου Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για τη σημαντική εκπαιδευτική δράση που υλοποιούν και στάθηκαν ιδιαίτερα στην αξία του πολυπολιτισμικού διαλόγου, που ισχυροποιεί το διδακτικό και κοινωνικό κίνητρο της συμμετοχής όλων για μια καλύτερη κοινωνία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχο κ. Νικόλαο Σιορόκα και τον κτηνίατρο του δήμου Ιωαννιτών κ. Ιωάννη Παπαϊωάννου επισκέφτηκαν τα σπιτάκια που φιλοξενούν τα αδέσποτα ζώα στην κεντρική πλατεία και αφού ενημερώθηκαν για την υπεύθυνη διαχείριση του ζητήματος από το δήμο Ιωαννιτών, φρόντισαν τα αδέσποτα ζώα αφήνοντας τους πιατάκια και ποτίστρες γεμάτα τροφή και νερό.

Η επόμενη (4η κατά σειρά) εκπαιδευτική συνάντηση του έργου θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Οκτώβριο στην Καισάρεια της Καππαδοκίας στην Τουρκία.

Η επιδότηση ρεύματος για το δίμηνο Μαΐου και Ιουνίου

 


Ανακοινώθηκε από τον κ. Κώστα Σκρέκα δίμηνη επιδότηση ρεύματος για Μάιο και Ιούνιο.

Αναλυτικά, οι επιδοτήσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου διαμορφώνονται ως εξής.

Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 kWh, η επιδότηση θα είναι 15 ευρώ/MWh. Η κατηγορία αυτή αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

Την ίδια επιδότηση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.

Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση ανέρχεται στα 50 ευρώ/MWh.

Για τους αγρότες, η επιδότηση ανέρχεται στα 15ευρώ/MWh.

34η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαΐου, στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνικής

 


Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής στην Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (17:30)  

Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (17:30)

Κυριακή 7 Μαΐου 2023

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ (00:00)         

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (00:00)  

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ (17:30)

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ  (17:30)

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (17:30)  

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (17:30)

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (19:30)

5η αγωνιστική Play Off του Α΄ Ομίλου της B΄ Ερασιτεχνικής, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαΐου, εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε. Κρανούλας-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 7-05-23/17:00)


ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΪΟΥ 2023  

ΓΗΠΕΔΟ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ

ΩΡΑ: 17:00

Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής Play Off στον Α΄ Όμιλο της  MAISON Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 6 Μαΐου 2023  

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (17:30)

Κυριακή 7 Μαΐου 2023  

Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (17:00)

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 5 Μαΐου

 


Την Παρασκευή 5 Μαΐου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Αχαΐα, Πάτρα, Δημαρχείο, 08:00-14:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Περιφερειακό Ιατρείο Συβότων, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Βουτσαρά, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πάργας, Παραλία, 09:00-12:00.

Ιωάννινα: Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων με θέμα: «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ» τη Δευτέρα 8 Μαΐου, στις 19:00

 


Η Νομαρχιακή Επιτροπή και η Θεματική του Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ιωαννίνων, διοργανώνουν την Δευτέρα 8 Μαΐου 2023 στις 19:00, στο ξενοδοχείο «The Lake Hotel» (Λιμνοπούλα) στα Ιωάννινα, εκδήλωση με θέμα: «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ» με έμφαση στα ζητήματα: «Φυσική Αγωγή στην εκπαίδευση, Σωματειακός ερασιτεχνικός αθλητισμός, Τοπική αυτοδιοίκηση και «Αθλητισμός για Όλους», Αθλητικές εγκαταστάσεις, Επαγγελματικός αθλητισμός».

Επιδιώκοντας μια ουσιαστική συζήτηση με την τοπική κοινωνία καλούμε τους πολίτες, τους φορείς και τους ανθρώπους του αθλητισμού να συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Ομιλητές:

Κώστας Αλεξίου, Συντονιστής Τμήματος Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων

Πέτρος Παλάσχας, Αναπληρωτής Συντονιστής Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σπύρος Ντάνης, Υπεύθυνος Αθλητικού τμήματος Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας και bypass με πάλλουσα καρδιά

 


Η στεφανιαία νόσος του στελέχους και η στένωση της αορτικής βαλβίδας είναι οι πιο συχνές νόσοι της καρδιάς που χρειάζονται επεμβατική αντιμετώπιση και τις περισσότερες φορές άμεση.

«Στη σύγχρονη καρδιοχειρουργική και επεμβατική καρδιολογία, η αντιμετώπισή τους γίνεται εξατομικευμένα. Έτσι, το bypass είναι η «χρυσή» επιλογή για τη νόσο του στελέχους, αν και σε εξαιρετικές καταστάσεις ενδείκνυται και η αγγειοπλαστική. Όσον αφορά τη στένωση της αορτικής βαλβίδας, σήμερα ενδείκνυται τόσο η χειρουργική αντιμετώπιση, όσο και η διακαθετηριακή, η επονομαζόμενη και TAVI, ανάλογα με την ηλικία των ασθενών και τα πιθανά άλλα προβλήματα υγείας τους.

 Όταν ένας ασθενής πάσχει και από τα δύο, η κατάσταση περιπλέκεται. Η ενδελεχής κλινικοεργαστηριακή και ακτινολογική διερεύνηση οδηγεί στη σωστή αντιμετώπιση», επισημαίνει ο κ. Χριστόφορος Κωτούλας Καρδιοχειρουργός, Διευθυντής Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Καρδιάς Metropolitan General και συνεχίζει: «Στην κλινική μας αντιμετωπίσαμε τη μοναδική περίπτωση μίας γυναίκας περί των 70 ετών, που παρουσίαζε πορσελανοειδή ανιούσα αορτή, πλήρη αντένδειξη για χειρουργική αντιμετώπιση της πολύ σοβαρής στένωσης της αορτικής βαλβίδας και σοβαρή στένωση του στελέχους της αριστερής στεφανιαίας αρτηρίας. Πρέπει να σημειωθεί η έντονη ασβέστωση σε όλο το αορτικό δέντρο, αλλά και στα στεφανιαία αγγεία που δημιουργούσε έντονο προβληματισμό για τη σωστή αντιμετώπισή της.

Μετά από τον προβλεπόμενο ενδελεχή προεγχειρητικό έλεγχο, στο χώρο του υβριδικού αιμοδυναμικού εργαστηρίου του Metropolitan General, η ασθενής μας υποβλήθηκε σε υβριδική θεραπεία με αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου με bypass με πάλλουσα καρδιά και αρτηριακά μοσχεύματα και σε τοποθέτηση βαλβίδας TAVI από το μοναδικό σημείο της αορτής χωρίς ασβέστωση. Η ασθενής είχε ομαλή μετεγχειρητική πορεία, χωρίς να μεταγγισθεί και εξήλθε σε εξαιρετική κατάσταση από το νοσοκομείο την 6η μετεγχειρητική ημέρα. Η ασθενής δεν εμφάνισε πόνο, το αισθητικό αποτέλεσμα ήταν τέλειο και γύρισε γρήγορα στην καθημερινότητά της», όπως αναφέρει ο κ. Κωτούλας.