Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ: Έσοδα 733.226.000 ευρώ από τη ρύθμιση

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στη ρύθμιση εντάχθηκαν περίπου 689.000 αιτήσεις, ενώ από τα συνολικά έσοδα ύψους 733.226.000 ευρώ, περίπου τα 106 εκ. είναι από το 2010.

Σύμφωνα με το υπουργείο, με τα αποτελέσματα αυτά επιτυγχάνεται πλήρως ο δημοσιονομικός στόχος που είχε τεθεί για την συγκεκριμένη ρύθμιση, στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματους Δημοσιονομικής πολιτικής.
Το ΥΠΕΚΑ υπενθυμίζει ακόμη πως τα έσοδα της ρύθμισης αξιοποιούνται μέσω του Πράσινου Ταμείου σε δράσεις για την αποκατάσταση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου και τη χρηματοδότηση αντισταθμιστικών ενεργειών για την ανάπλαση και αναβάθμιση του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος.

ΔΩΔΩΝΗ: Στο 1,1 ευρώ η τιμή του πρόβειου γάλακτος

Σύμβουλο για την πώληση αναζητούν οι ΕΑΣ της Ηπείρου.

Να δώσει μπόνους 1,1 λεπτό του ευρώ για κάθε κιλό πρόβειου γάλακτος στους παραγωγού απόφάσισε το ΔΣ της ΔΩΔΩΝΗΣ, σε έκτακτη συνεδρίασή του.

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωαννίνων, κ. Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης, δόθηκε στη δημοσιότητα προκήρυξη ενδιαφέροντος, με την οποία οι ΕΑΣ Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και Άρτας, ζητούν να προσλάβουν σύμβουλο, ο οποίος θα στηρίξει την προσπάθεια των Ενώσεων να παραμείνει η «Δωδώνη» συνεταιριστική κατά βάση επιχείρηση.
Ο σύμβουλος θα παρέχει οικονομική, διοικητική και νομική υποστήριξη, ώστε να εξαγοράσουν οι ενώσεις το πακέτο μετοχών.
Αυτός ο τελευταίος στόχος μπαίνει καθαρά πλέον και οι ενώσεις προσδοκούν ότι θα καταφέρουν να πάρουν τις μετοχές της ΑΤΕ (το 67,7% της «Δωδώνης» δηλαδή) με βάση το καταστατικό της επιχείρησης.
Αυτό, ορίζει ότι οι μετοχές δεν μπορούν να πουληθούν, αλλά πρέπει να παραχωρηθούν στην ονομαστική τους τιμή, στις ενώσεις συνεταιρισμών.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 8 Δεκεμβρίου (Χαρ. Τρικούπη 38-Ιωάννινα Τ.Κ. 45332 3ος όροφος υπόψιν κ. Βασίλη Μήτσιου) και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπορούν να παρέχουν τις εξής υπηρεσίες: Να κάνουν την αποτίμηση της εταιρίας, να καθορίσουν το επενδυτικό πλάνο καθώς και τα απαιτούμενα κεφάλαια, να βρουν τα απαιτούμενα κεφάλαια και να προχωρήσουν σε επιχειρησιακό σχεδιασμό ανάπτυξης της βιομηχανίας και της ζώνης γάλακτος, σε συνεργασία με τους μετόχους της εταιρίας.
Τέλος, θα πρέπει να παρέχουν νομική και οικονομική υποστήριξη στην διαδικασία διαπραγμάτευσης με την ΑΤΕ.

Ένα δισεκατομμύριο ευρώ "πέταξε" στην Αλβανία


Δεκάδες μισθοί αλλοδαπών εργαζομένων στη χώρα μας κάνουν φτερά χωρίς καμία φορολογική επιβάρυνση. Στο 13% του αλβανικού ΑΕΠ έφτασαν τα χρήματα που έστειλαν σπίτι τους Αλβανοί εργαζόμενοι στην Ελλάδα.
Στο 1 δις ευρώ υπολογίζεται το ποσό που κάνει φτερά σχεδόν κάθε χρόνο με προορισμό τη γειτονική Αλβανία, από μετανάστες Αλβανούς που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.

Το γεγονός αποδεικνύει ότι δεκάδες Έλληνες εργοδότες εξακολουθούν να φοροδιαφεύγουν και να καταβάλλουν μαύρες αμοιβές στο προσωπικό τους.
Το εν λόγω ποσό που κατευθύνθηκε στην Αλβανία με τη μορφή εμβασμάτων το περσινό έτος, αντιστοιχεί σχεδόν στο 13% του ΑΕΠ της γείτονος και στο 65% του εμπορικού ελλείμματος, χρήματα δηλαδή τα οποία στο μεγαλύτερο ποσοστό τους μεταφέρονται χωρίς καμία φορολογική επιβάρυνση, ενώ την ίδια ώρα οι ελληνικές τράπεζες και οι Εφορίες χρεώνουν μεγάλες προμήθειες και φόρους στους Έλληνες πολίτες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το έτος 2010 η αξία των εμβασμάτων των οικονομικών μεταναστών προς τις χώρες τους, που αυξάνεται προοδευτικά από το 1976 και μετά, βρέθηκε σε επίπεδο ρεκόρ, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο.
Το υψηλότερο μερίδιο από τα χρήματα που στέλνουν έξω αλλοδαποί μετανάστες που ζουν στη χώρα μας δεν αποτελούν επενδύσεις, ούτε και εμπορικά εμβάσματα.
Πρόκειται ουσιαστικά για δισεκατομμύρια ευρώ που κάνουν φτερά κάθε χρόνο, τις περισσότερες φορές από "μαύρη" εργασία, καθώς είναι κοινό μυστικό, ότι οι περισσότεροι οικονομικοί μετανάστες εργάζονται στη χώρα μας ανασφάλιστοι και παράνομοι, παρά τη νέα εργασιακή νομοθεσία για την επιβολή εργόσημου.

ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ: «Εξαιρoύνται ευπαθείς ομάδες από το τέλος ακινήτων»

Την καταβολή μειωμένου τέλους ακινήτων για πολύτεκνους με χαμηλό εισόδημα, άτομα με βαριά αναπηρία, προστάτες ατόμων με βαριά αναπηρία και μακροχρόνια ανέργους προβλέπει μεταξύ άλλων σχετική εγκύκλιος, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της γενικής γραμματέας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. κα Αλέκας Παπαρήγα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι στην εγκύκλιο θα προβλέπεται επίσης διαδικασία για διόρθωση λαθών, ενώ θα διευκολυνθεί η καταβολή του τέλους με περισσότερες δόσεις από την επόμενη χρονιά.

ΕΣΕΕ: Δυσοίωνες προβλέψεις για την εορταστική αγορά


Αναμένεται 22% μείωση!!!

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, οι αγορές αναμένονται μειωμένες κατά 22% από το φετινό εορταστικό προϋπολογισμό , ενώ τα χριστουγεννιάτικα δώρα θα περιοριστούν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αποκλειστικά και μόνο στα απολύτως απαραίτητα.

Η φετινή χρονιά θα κλείσει την αγορά των αλυσίδων λιανικού εμπορίου, με απώλειες που θα ξεπερνούν το 10% και με μείωση του συνολικού τζίρου σε απόλυτα μεγέθη πάνω από 18 δισ. ευρώ, εκτιμά η Συνομοσπονδία και προσθέτει πως η απώλεια εσόδων ΦΠΑ από την πτώση του τζίρου είναι 2 δισ. ευρώ από τον κλάδο του αυτοκινήτου, 1,4 δισ ευρώ από το λιανεμπόριο και 2,5 δισ. ευρώ από το χονδρικό εμπόριο.
«Τα ελληνικά νοικοκυριά ζουν πλέον με νέα δεδομένα τα οποία πριν από μερικούς μήνες μπορεί να φοβόμασταν, αλλά δεν φανταζόμασταν ότι μπορεί να συμβούν. Όλοι σήμερα κάνουν φιλότιμες προσπάθειες να επιβιώσουν αξιοπρεπώς και προσπαθούν να περιστείλουν τα έξοδά τους όσο περισσότερο μπορούν.
Κάθε τύπου οικογενειακή δαπάνη, από την προμήθεια ειδών βασικής διατροφής και πρώτης ανάγκης από τα σούπερ μάρκετ μέχρι το πετρέλαιο για τη θέρμανση, τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, τη μετακίνηση, τα δάνεια, το ενοίκιο, τα σχολεία και τα φροντιστήρια, όλα υπόκεινται σε μικρές ή μεγάλες περικοπές» επισημαίνει η ΕΣΕΕ.

ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Απάντηση στον Παναγιώτη Μανούρη για τη λειτουργία του Προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι"

Αγαπητέ κ. Μανούρη Ευχαριστώ για το μήνυμά σας και θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα ακόλουθα.
Η Νέα Δημοκρατία στην περίοδο της διακυβέρνησής της εξασφάλισε τη λειτουργία του Προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ολιγώρησε και έθεσε σε κίνδυνο τη συνέχιση της χρηματοδότησης και επομένως τη λειτουργία του Προγράμματος.
Ο Τομέας Εργασίας έχει κάνει παρέμβαση για το θέμα αυτό στη Βουλή και η τελευταία ενημέρωση που έχουμε είναι ότι εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" για το 2012.
Σε κάθε περίπτωση θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη ενημέρωση ή πληροφορία.


Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Βουλευτής Αχαΐας
Τομεάρχης Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Ν.Δ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ": ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΥΣΗ!


Στη σημερινή δύσκολη εποχή για τους πολίτες της χώρας, ιδίως για τους ηλικιωμένους και τους ανήμπορους, η συνέχιση της λειτουργίας του επιτυχημένου και απόλυτα χρήσιμου κοινωνικού προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" θα πρέπει να αποτελέσει ξεκάθαρη- ύψιστη υποχρέωση της κυβέρνησης.
Οι ήξεις- αφίξεις των αρμοδίων υπουργών και υφυπουργών κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα δημιούργησε σύγχυση και τεράστια ανησυχία στους δεκάδες χιλιάδες επωφελούμενους καθώς και στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα που αισθάνονται αβεβαιότητα για το μέλλον τους και δεν ξέρουν ένα μήνα πριν το τέλος της χρονιάς, αν την επόμενη μέρα οι μεν πρώτοι θα εξακολουθήσουν να δέχονται τις απαραίτητες σε αυτούς υπηρεσίες του προγράμματος και οι μεν δεύτεροι αν θα εξακολουθήσουν να εργάζονται.
Οι αρμόδιοι θα πρέπει να αφήσουν το "κρυφτό" και τα μισόλογα και να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους. Να αφήσουν τις θεωρίες και τις περιγραφές και να λύσουν το μείζον αυτό πρόβλημα.
Είχαν χρόνια στην διάθεσή τους να το λύσουν, δεν το έκαναν αφού δεν βρήκαν σταθερές πηγές χρηματοδότησης όπως μπορούσαν να βρουν τόσο απ' την ΕΕ όσο και μέσω κρατικού προϋπολογισμού.
Σε αυτό το πεδίο δεν υπάρχουν περιθώρια πολιτικών σκοπιμοτήτων, αντιπαραθέσεων και ψηφοθηρίας.
Δεν μπορούν κάποιοι να παίζουν με τις ζωές ανήμπορων συνανθρώπων τους.
Από λόγια χόρτασαν επωφελούμενοι και εργαζόμενοι του προγράμματος.
Λύση να δοθεί, εδώ και τώρα, θέλουν!


Παναγιώτης Μανούρης

Μεγάλο κούρεμα στις παροχές των αναπήρων

Δραστικές περικοπές σε μία σειρά επιδομάτων και παροχών που λαμβάνουν ασθενείς με χρόνια και σοβαρά προβλήματα υγείας, συνεπάγεται ο περιορισμός των ποσοστών αναπηρίας που προβλέπει ο Κανονισμός Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας του υπουργείου Εργασίας, για νοσήματα όπως η μεσογειακή αναιμία, ο αυτισμός, ο διαβήτης αλλά και για ανθρώπους που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση ή πάσχουν από AIDS.

Το αποτέλεσμα είναι, όπως δημοσιεύουν τα "Νέα", κάποιοι από αυτούς να απειλούνται με αποκλεισμό από τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Μαχαίρι όμως μπαίνει και σε μέτρα όπως είναι η δυνατότητα να λαμβάνουν πρόωρα σύνταξη, αλλά και στα ευνοϊκά κριτήρια για χορήγηση βιβλιάριου απορίας που ανοίγει το δρόμο στη δωρεάν περίθαλψη.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας και ο διευθυντής του Καταστήματος Αφορολογήτων Ειδών στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, για λαθρεμπόριο τσιγάρων

Επιπλέον, συνελήφθησαν δύο υπάλληλοι του Καταστήματος Αφορολογήτων Ειδών για μη έκδοση απόδειξης πώλησης.
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων (2.500) πακέτα με τσιγάρα!

Συνελήφθη χθες (01-12-2011) το απόγευμα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είναι αστυνομικός που υπηρετεί στην Αλβανική Υπηρεσία Φύλαξης Συνόρων, καθώς και τρεις ημεδαποί, ηλικίας 47, 37 και 29 ετών, διευθυντής και υπάλληλοι αντίστοιχα στο Κατάστημα Αφορολογήτων Ειδών Μαυροματίου.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της λαθρεμπορίας, πλαστογραφίας, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, παράνομης οπλοφορίας, κλοπής, παράνομης εισόδου στη χώρα, καθώς και για μη έκδοση απόδειξης πώλησης .
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας ο 35χρονος υπήκοος Αλβανίας εισήλθε ένστολος παράνομα στη χώρα, με I . X . E . αυτοκίνητο και μετέβη στο Κατάστημα Αφορολογήτων Ειδών.
Εκεί, παρέλαβε από τις δύο γυναίκες υπαλλήλους του καταστήματος δύο χιλιάδες πεντακόσια (2.500) πακέτα με τσιγάρα, χωρίς να εκδοθεί σχετική απόδειξη πώλησης αυτών, έχοντας προσυνεννοηθεί για αυτό με τον 47χρονο ημεδαπό, διευθυντή του καταστήματος, ο οποίος και θα παραλάμβανε από τον 35χρονο το αντίστοιχο αντίτιμο.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η ανωτέρω συναλλαγή πραγματοποιούνταν κατά το τελευταίο εξάμηνο κάθε τέσσερις περίπου ημέρες.
Επιπρόσθετα, από τα στοιχεία της έρευνας, προκύπτει ότι το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με το οποίο εισήλθε στη χώρα ο 35χρονος αλλοδαπός, έφερε ελληνικές κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας, για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφάλειας Πειραιά την 09-11-2010.
Ο 35χρονος κατά τον έλεγχο επέδειξε πλαστή άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου, ενώ σε βάρος του εκκρεμεί μέτρο δικαστικής απέλασης από τη χώρα.
Eπίσης, στην κατοχή του αλλοδαπού βρέθηκε ένα πιστόλι μάρκας Tokaref, διαμετρήματος 9 mm και ένας (1) γεμιστήρας, ο οποίος περιείχε επτά (7) φυσίγγια.
Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

ΕΦΟΡΙΑ: Χρωστά 1,6 δισ. ευρώ στους πολίτες!

Από περίπου 500 ευρώ θα πρέπει να επιστρέψει το κράτος σε καθέναν από τους 148.311 φορολογουμένους που θα λάβουν τις αμέσως επόμενες μέρες πιστωτικό εκκαθαριστικό φόρου. Το θέμα είναι βεβαίως πού βρει το δημόσιο 90 εκατ. για να καταβάλει στους δικαιούχους αυτούς, όταν συνολικά το κράτος έπρεπε να έχει επιστρέψει 1,6 δισ. και σχεδόν μισό εκατομμύριο κόσμος περιμένει ακόμα, από τον Αύγουστο ήδη, για να εισπράξει την επιστροφή του.
Με την τελική –όπως όλα δείχνουν- παρτίδα εκκαθάρισης φόρου που απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών, θα κληθούν χριστουγεννιάτικα να πληρώσουν από περίπου 1500 ευρώ οι 119.000 φορολογούμενοι που θα κληθούν με χρεωστικά σημειώματα να καταβάλουν συνολικά 173 εκατ. ευρώ.
Το χειρότερο όμως είναι ότι και για τους 468.800 φορολογούμενους που δεν είχαν πάρει ως τώρα εκκαθαριστικό φόρου εισοδήματος (χρεωστικό, πιστωτικό ή μηδενικό), ανοίγει τώρα ο δρόμος για να τους αποσταλεί και η «λυπητερή» της έκτακτης εισφοράς.
Καθώς οι δηλώσεις τους δεν είχαν ακόμα εκκαθαριστεί, δεν μπορούσε και να επιβληθεί έκτακτη εισφορά.
Το ότι όμως κάποιοι έχουν επιστροφή φόρου, δεν τους αποκλείει από τον να … την επιστρέψουν στο κράτος (στο πολλαπλάσιο) ως έκτακτη εισφορά.
Υπενθυμίζεται ότι για την εκκαθάριση φόρου υπολογίζεται ο αναλογούν φόρος και αφαιρείται ο παρακρατηθείς στη διάρκεια της χρονιάς (εισοδήματα 2010), οπότε προκύπτει επιπλέον φόρος, μηδενική διαφορά ή επιστροφή στον φορολογούμενο που πλήρωσε περισσότερα από όσα του αναλογούσαν.
Για την έκτακτη εισφορά όμως μετράει το συνολικό ετήσιο εισόδημα και όχι αν παρακρατήθηκε ο φόρος το 2010 ή αν καταβλήθηκε εκ των υστέρων φέτος.
Συνολικά, μέχρι σήμερα έχουν εκκαθαριστεί 5.448.693 δηλώσεις.
Οι 1.134.146 είναι χρεωστικές και αφορούν σε φόρο 2,7 δισ. ευρώ και οι 1.977.738 πιστωτικές, όπου το σύνολο των επιστροφών διαμορφώνεται σε 1,58 δισ. ευρώ.
Οι υπόλοιπες είναι μηδενικές (δεν προκύπτει επιπλέον φόρος). Έτσι τα καθαρά έσοδα του Δημοσίου από τον φόρο εισοδήματος ανέρχονται για φέτος σε 1,12 δισ. ευρώ.

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Διόδια και κρίση μειώνουν την κίνηση στον αυτοκινητόδρομο

Τα διόδια που ανοίγουν το ένα μετά το άλλο, η οικονομική κρίση και βέβαια οι τιμές των καυσίμων περιορίζουν όπως είναι πλέον ξεκάθαρο τις μετακινήσεις στην Εγνατία Οδό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του «Παρατηρητηρίου» της Εγνατίας οδού, στο ανατολικό τμήμα του αυτοκινητοδρόμου, και ειδικότερα στο τμήμα που διέρχεται την Περιφέρεια ΑΜΘ, η μείωση της κίνησης το 2010 σε σχέση με το 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία αγγίζει το 15% (13% στο τμήμα Άγιος Σίλας - Άσπρη Άμμος) με τις τάσεις που επικρατούν να φαίνεται το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο τη χρονιά που έρχεται και δε αποκλείεται το ποσοστό της μείωσης του 2011 σε σχέση με το 2010 να αγγίξει ακόμη και το 25%!
Τα στοιχεία που υπάρχουν ήδη αναρτημένα στο Παρατηρητήριο της Εγνατίας Οδού (2005 - 2010) από το καλοκαίρι αποδεικνύουν περίτρανα πως η κίνηση στον αυτοκινητόδρομο ολοένα και αυξάνεται στο δυτικό τμήμα του και ειδικότερα από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Ηγουμενίτσα ενώ το αντίθετο συμβαίνει από την Θεσσαλονίκη και ανατολικά με εξαίρεση την περιοχή του κόμβου του Προφήτη που -όλως τυχαίως ξεκίνησε η λειτουργία διοδίων! Κάτι παραπάνω από σίγουρη θεωρείται η μείωση των ποσοστών στην περιοχή της Θράκης όπου πρόσφατα ξεκίνησε να λειτουργεί ο σταθμός διοδίων του Ιάσμου, η παράκαμψη του οποίου καθόλου δεν προβληματίζει τους κατοίκους της περιοχής!
Δεν είναι μάλιστα λίγοι οι οδηγοί που σημειώνουν πως περιοχές όπως το Πόρτο Λάγος κλπ θα ζήσουν και πάλι ημέρες δόξας! Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η μείωση της κυκλοφορίας εξισορροπείται κατά κάποιο τρόπο από τα βαρέα οχήματα που εκτελούν μεταφορές και όπως και να χει δεν έχουν πολλές εναλλακτικές ενώ η μείωση στην κίνηση των ΙΧ είναι πλέον ορατή σε κάθε οδηγό που χρησιμοποιεί τον αυτοκινητόδρομο...
Υπενθυμίζεται τέλος πως τα στοιχεία αυτά δύσκολα μπορούν να αμφισβητηθούν καθώς στη δική μας περιοχή το 2010 είχαν παραδοθεί σε κυκλοφορία όλα τα τμήματα του δρόμου σε αντίθεση με περιοχές των Ιωαννίνων όπου δεν υπάρχουν στοιχεία παλιότερων ετών-
........
ΠΗΓΗ: http://www.ypodomes.com

Στον προϋπολογισμό του 2012 το αγροτικό πετρέλαιο!

Επικοδομητική χαρακτήρισαν την συνάντησή τους με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τα μέλη της Πανελλήνιας Συντονιστικής Οργάνωσης Αγροτών.
Ειδικότερα, για το θέμα του αγροτικού πετρελαίου, σύμφωνα με όσα μας ανέφερε ο κ. Χρήστος Γκόντιας μέλος της γραμματείας της Πανελλήνιας Συντονιστικής Οργάνωσης Αγροτών, το θέμα έχει μπει σε τροχιά και πρόκειται να κατατεθεί στον προϋπολογισμό του 2012.

Kλειστή από 5 έως 7 Δεκεμβρίου η Διεύθυνση Μεταφορών της Π.Ε. Ιωαννίνων

Η Διεύθυνση Μεταφορών – Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων θα παραμείνει κλειστή για το κοινό από τη Δευτέρα 5 μέχρι την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011, λόγω μετακόμισης σε παρακείμενο κτίριο.

ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Δώρα στον κόσμο

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ενημέρωσε τους φιλάθλους της πως στον εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ την προσεχή Κυριακή θα αρχίσει το πρόγραμμα ανταπόδοσης για τη στήριξή τους στην ομάδα. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ανέφερε: "Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ενημερώνει πως στον ποδοσφαιρικό αγώνα της Κυριακής 4/12/2011 με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ θα ξεκινήσουν οι ενέργειες των ανταποδοτικών της προγραμμάτων προς τους φιλάθλους της ομάδας.
Αρχή γίνεται με μια σειρά εταιριών που διαθέτουν προϊόντα καθημερινής χρήσης μέσω των super markets.
Όλοι όσοι θα παραβρεθούν στο γήπεδο θα προμηθευτούν εκπτωτικά κουπόνια αξίας 15€, από αυτά τα επώνυμα προϊόντα τα οποία θα εξαργυρώνονται ΜΟΝΟ από τις τοπικές αλυσίδες S/M, Παύλου, Παπαγεωργίου και Παμβώτις.
Στη διάρκεια του ημιχρόνου, θα γίνουν διάφορα events, τα οποία θα δίνουν την ευκαιρία στον κόσμο της ομάδας να κερδίσει επιπλέον δώρα.
Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, κατανοώντας τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, ανταποδίδει στο κόσμο την συμπαράστασή του σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις που την στηρίζουν.
Τα Γιάννινα, στηρίζουν την ομάδα τους… και η ομάδα το ανταποδίδει στην πόλη.
Μαζί με τον ΠΑΣ, για την πόλη που αγαΠΑΣ!"