Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Συλλήψεις για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθησαν χθες (02-07-2014), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τρία άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν:
στην Άρτα, ένας 42χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, με ποινή φυλάκισης (6) ετών και χρηματική ποινή (6.000) €, για παράβαση της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας –Ηγουμενίτσας, ένας 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε για ναρκωτικά.
στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Β΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετσαλίου διοργανώνει συναυλία με τον Δημήτρη Υφαντή την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014, ώρα 22:00

«Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι»: Τα προεκλογικά γραμμάτια και οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι άρχισαν να εξοφλούνται στο Δήμο Πωγωνίου

Δολιανά 2/07/2014
                   
Με νωπή την εντολή από το εκλογικό σώμα η πάλαι ποτέ και αυριανή Δημοτική Αρχή, συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της:
ΕΚΔΙΔΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙ ΠΛΑΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Καταγγέλλουμε ως ΠΛΑΣΤΕΣ τις φερόμενες ως ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πωγωνίου  της συνεδρίασης  27 Ιουνίου 2014  με αριθμούς 136-137-138-139-140/2014.
Δεν συμφωνήσαμε και δεν θα τις υπογράψουμε.
Οι αποφάσεις αυτές αφορούν το «αμαρτωλό» Interreg στο Πωγώνι, την παράνομη διαδικασία του οποίου πολλές φορές καταγγείλαμε σε ώτα μη ακουόντων.
Οι αποφάσεις είναι αναρτημένες στο «Διαύγεια» με ημερομηνία δημοσίευσης 1/7/2014.
ΕΚΔΙΔΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙ ΑΚΥΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Καταγγέλλουμε ως ΑΚΥΡΕΣ τις δημοσιευμένες στο Διαύγεια (1/7/2014)  ως ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ αποφάσεις  Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πωγωνίου  της συνεδρίασης  27 Ιουνίου 2014  με αριθμούς 136-137-138-139-140 /2014, διότι τα θέματα εισήχθησαν προς συζήτηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, υπερψηφίστηκαν από 12 Δημοτικούς Συμβούλους  και κατά συνέπεια  δεν φέρουν τον απαιτούμενο εκ του Νόμου αριθμό θετικών ψήφων (τουλάχιστον 14) της προβλεπόμενης απόλυτης πλειοψηφίας του Σώματος.
ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ
• Στις 1/7/2014 Δημοσιεύεται στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 404/2013 που είχε ληφθεί στις 11 Νοεμβρίου 2013 και αφορά:
 ΑΔΑ: ΩΛ6ΖΩ1Ω-3Κ7 - ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΙΩΖΟΥ ΑΝΘΟΥΛΑΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ.
Να σημειώσουμε ότι ο σύζυγος της κ. Σιώζου όταν λήφθηκε η απόφαση ήταν εκλεγμένος τοπικός Σύμβουλος της παράταξης του κ. Καψάλη, και σήμερα που δημοσιεύεται η απόφαση, ο γιός της κ. Σιώζου είναι εκλεγμένος Σύμβουλος με την παράταξη του κ. Καψάλη.
Πέραν όμως των παραπάνω, σημειώστε ότι η εν λόγω μετάταξη, όπως η ίδια απόφαση αναφέρει ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ.
Δηλαδή λεφτά για το  συγκεκριμένο λόγο υπάρχουν, αλλά δεν υπάρχουν λεφτά για να προσλάβουμε ένα χειριστή μηχανημάτων που έντονα μας λείπει, και  κατά τα άλλα δεν προλαβαίνουμε, δεν έχουμε προσωπικό κλπ. 
• Λεφτά για έργα δεν υπάρχουν, λεφτά για πολιτιστικές εκδηλώσεις δεν υπάρχουν δήλωνε  ο Δήμαρχος στη συνεδρίαση του Δημοτικού  της 27 Ιουνίου 2014, και περιέργως συναινούσε δια της σιωπής του  ο αρμόδιος  Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Ντάλλας.
Λύθηκε η απορία μας καθώς είδαμε ότι στις 23 Ιουνίου με την  απόφαση Δημάρχου 360/2014 πραγματοποιήθηκε  Απευθείας ανάθεση για την προμήθεια και εγκατάσταση κλιματιστικού στο Δημοτικό κατάστημα της Τ.Κ. Χρυσόρραχης αξίας 3.700 Ευρώ (χωριό του κ. Ντάλλα). 
Έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι και είναι όλοι τους ευχαριστημένοι.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΩΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΩΝ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ
Σημειώνουμε τις παρακάτω αποφάσεις χωρίς σχόλια:
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
• 304/23-05-2014 Απευθείας ανάθεση για την προμήθεια γάλακτος ΜΑΓΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 2.394 ΕΥΡΩ
• 350/13-06-2014 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΙΔΩΝ στoν Χρήστος Μ. Ηλίας και Σία Ο.Ε.-Οικοδομικά Υλικά 14.933,22 Ευρώ
• 352/13-06-2014  Απευθείας ανάθεση για την εκτέλεση χωματουργικών εργασιών Τ.Κ. Κουκλιών  στον Μπιλιλή Δημήτριο & Υιοί Ε.Ε. 7.200 Ευρώ
• Στις 20/6 από το ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΕΚΤΑΚΤΑ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ στον εμπειροτέχνη ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ 7.200 Ευρώ για ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ "ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΚ ΛΙΜΝΗΣ
• 361/23-06-2014 Απευθείας ανάθεση για την παροχή της εργασίας καθαρισμού παρόδιας βλάστησης ΔΕ Άνω Καλαμά, στον Χρήστο Αθ. Τσίτο, 6.999,78 Ευρώ
• 362/23-06-2014 Απευθείας ανάθεση για την παροχή της εργασίας καθαρισμού παρόδιας βλάστησης ΔΕ Καλπακίου, στον Χρήστο Αθ. Τσίτο, 6.999,78 Ευρώ
• 363/23-06-2014 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΙΔΩΝ στoν Χρήστος Μ. Ηλίας και Σία Ο.Ε. – Οικοδομικά Υλικά 14.933,22 Ευρώ
• 367/24-06-2014 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΙΔΩΝ στoν ΧΑΡΙΣΙΑΔΗΣ Β. & ΣΙΑ Ο.Ε. – Εμπόριο Οικοδομικών Υλικών 14.552,22 Ευρώ
Δυστυχώς για το Πωγώνι, επιβεβαιώνονται πολύ γρήγορα όσα καταγγέλλαμε για τον κ. Καψάλη και την ηγετική του ομάδα. Από ότι φαίνεται τα χειρότερα έρχονται.
Εμείς, από τη θέση που μας έταξε το εκλογικό σώμα, θα αποκαλύπτουμε την αδιαφάνεια, τις προσωπικές πολιτικές, και τη διασπάθηση του Δημόσιου χρήματος.
Καλούμε σε εγρήγορση τους Δημότες του Δήμου Πωγωνίου, καθώς η κατάσταση οδηγείται στο απροχώρητο. 

Ο Επικεφαλής της Παράταξης και Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης

κ. Γιάννης Ντόντης

Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η διαδημοτική κινητικότητα στους ΟΤΑ



Παράταση μέχρι και τον Αύγουστο θα πάρει η διαδικασία της εθελοντικής, διαδημοτικής κινητικότητας στους ΟΤΑ.

Ο υπουργός Εσωτερικών, κ.  Αργύρης Ντινόπουλος, μιλώντας σε ημερίδα ενημέρωσης των νεοεκλεγέντων αιρετών, που διοργάνωσαν η ΚΕΔΕ, η ΕΕΤΑ και το υπουργείο Εσωτερικών, είπε ότι άμεσα θα κοινοποιηθεί νομοθετική ρύθμιση που θα επιμηκύνει το χρονικό περιθώριο για τη διαδημοτική κινητικότητα έως και τον Αύγουστο.
Ο κ. Ντινόπουλος τόνισε για άλλη μια φορά ότι δεν ελλοχεύει κανένας κίνδυνος απολύσεων πίσω από τη διαδημοτική κινητικότητα, αλλά ότι αντιθέτως οι υπάλληλοι που εντάσσονται στη διαδικασία είναι περισσότερο ασφαλείς αφού εξαιρούνται της διαδικασίας διαθεσιμότητας.

Το πρόγραμμα του ΠΑΣ Γιάννινα στη Super League

23/24 Αυγούστου η 1η αγωνιστική     
Ο ΠΑΣ στην πρεμιέρα της Super League θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα Τρίπολης, και το ματς θα γίνει στα Γιάννενα.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του ΠΑΣ:
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα
Πανθρακικός-ΠΑΣ Γιάννινα
ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη
Κέρκυρα-ΠΑΣ Γιάννινα
Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα
ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός
Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα
ΠΑΣ Γιάννινα-Καλλονή
Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα
ΠΑΣ Γιάννινα-Νίκη Βόλου
Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα
ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ
Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα
ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος
ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ
Εργοτέλης-ΠΑΣ Γιάννινα
ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός

Υπουργείο Οικονομικών: «Δεν παρατείνεται η έκτακτη εισφορά»

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει τα δημοσιεύματα που αφορούν στο ενδεχόμενο παράτασης της έκτακτης εισφοράς έως και το 2016, αν οι ένστολοι επιμείνουν στις απαιτήσεις τους για αναπροσαρμογή των μισθών και των συντάξεών τους σε εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι τα δημοσιεύματα περί πρόθεσης της κυβέρνησης για παράταση της έκτακτης εισφοράς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» αναφέρει χαρακτηριστικά το Υπουργείο Οικονομικών.

Φιλιππιάδα: Τιμητική εκδήλωση για τον Λευτέρη Ζέρβα, την Πέμπτη 10 Ιουλίου και ώρα 9:00 μ.μ.

Οι Πολιτιστικοί Φορείς και Σύλλογοι της Φιλιππιάδας πραγματοποιούν τιμητική εκδήλωση για τον μεγάλο καλλιτέχνη Λευτέρη Ζέρβα ενώ παράλληλα σκοπός είναι η ενίσχυση του  Kοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Ιουλίου και ώρα 9:00 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του 1ο Δημοτικό Φιλιππιάδας.
Συμμετέχουν:
Λευτέρης Ζέρβας-βιολί
Σταύρος Παζαρέντζης-Κλαρίνο
Ορχήστρα: Musik Therapy
Τραγουδούν: Νάντια Καραγιάννη, Δημήτρης  Αχνούλας, Μπάμπης Παπαδόπουλος, Χορωδία Ενηλίκων και η Παιδική Χορωδία του Αγίου Βησσαρίωνα Ακόμα συμμετέχουν τα χορευτικά: Συρρακιωτών Φιλιππιάδας Αγωγιατών Φιλιππιάδας ΚΑΠΗ Δήμου Ζηρού Σύλλογος Γυναικών Φιλιππιάδας η κα Δρω με έκθεση φωτογραφίας  και ο Περί βιβλίου Σύλλογος Φιλιππιάδας.  
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

(προαιρετικό ''εισιτήριο'' συσκευασμένα τρόφιμα)

Υπουργείο Παιδείας: Αλλάζει ο τρόπος προαγωγής των μαθητών

Με βάση την επεξεργασία των μέχρι τώρα στοιχείων, των σχετικών με την επίδοση των μαθητών της Α’ Λυκείου στις ενδοσχολικές εξετάσεις, που έχουν διαβιβαστεί στο γραφείο του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, προκύπτουν τα εξής:
α) Η εισαγωγή της Τράπεζας Θεμάτων στην Α’ Λυκείου, όχι μόνο δεν οδήγησε τους μαθητές σε αποτυχία ή επιπλέον δυσκολία ανταπόκρισης στην εξέταση των αντίστοιχων μαθημάτων, αλλά αντιθέτως τους υποβοήθησε ώστε να επιτύχουν καλύτερες βαθμολογικές επιδόσεις. Τα σχετικά στοιχεία θα διαβιβαστούν και στη Βουλή των Ελλήνων.