Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Αδελφότητα Βήσσανης Πωγωνίου «Η Αρετή»: Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων “Καλοκαίρι 2020”

Η Αδελφότητα Βήσσανης Πωγωνίου «Η Αρετή» ανακοίνωσε το  πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων “Καλοκαίρι 2020”.
«Φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά είναι επιτακτική η ανάγκη να επισκεφθούν οι απόδημοι Βησσανιώτες το χωριό…
Η Βήσσανη μας περιμένει.
Εμείς με τη σειρά μας σχεδιάζουμε και πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρξει κάτι έκτακτο για να μας ανατρέψει τον σχεδιασμό. Αδελφότητα, Κοινότητα και μόνιμοι κάτοικοι..».

Ξεκινά τη Δευτέρα 29 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»


Ξεκινά τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», απ’ το θα ωφεληθούν συνολικά 250.000 άτομα.
Η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται από 15/07/2020 έως 31/12/2020, ενώ οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν τέσσερις συνεχόμενες διανυκτερεύσεις στον ίδιο πάροχο διαμονής επιλέγοντας μεταξύ των καταλυμάτων του Μητρώου Παρόχων.
Σημειώνεται ότι στη διαδικασία της κλήρωσης μετέχει η αίτηση του δικαιούχου συμπεριλαμβανομένων των ωφελουμένων μελών του, εφόσον υπάρχουν.
Φυσικά πρόσωπα/ άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή βρίσκονται εν διαστάσει ή είναι διαζευγμένα, τα οποία έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2018.
Ειδικά για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά το άρθρο 67 του ν. 4172/2013 ή ένας εκ των δύο σε περίπτωση χωριστής δήλωσης. Ως οικογενειακό εισόδημα υπολογίζεται το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα που λαμβάνεται υπόψη για την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του ν. 4172/2013, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του.

Υπουργείο Υγείας: Κανένας θάνατος σήμερα, 10 νέα κρούσματα


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, κανένας θάνατος  σήμερα, 10 νέα κρούσματα.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3376 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 54.9% άνδρες.
Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 191 θάνατοι.
Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 (70.0% άνδρες).
Από το σύνολο των 3376 κρουσμάτων, 754 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1880 (55.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.
Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη.

Άρτα: Συνελήφθη αλλοδαπός κατηγορούμενος για κλοπές, τελεσμένες και σε απόπειρα, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και αλλοδαπών


Συνελήφθη, χθες (27-06-2020) μετά τα μεσάνυκτα στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Άρτας, αλλοδαπός, κατηγορούμενος για κλοπές, τελεσμένες και σε απόπειρα, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και αλλοδαπών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον ανωτέρω αλλοδαπό, διότι νωρίτερα είχε αφαιρέσει δύο κινητά τηλέφωνα από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας προέκυψε επιπρόσθετα ότι ο δράστης, κατά το χρονικό διάστημα από 24 έως 26-06-2020 στην περιοχή της Άρτας, διέπραξε τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:
 την 24/25-06-2020, αφού έθραυσε το τζάμι παραθύρου αυτοκινήτου, αφαίρεσε δύο τραπεζικές κάρτες, γυαλιά ηλίου και ένα ρολόι,
 την 26-06-2020, διέρρηξε δύο σπίτια με σκοπό την κλοπή, έγινε όμως αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή χωρίς να ολοκληρώσει την πράξη του.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 μέρος από τα ανωτέρω κλεμμένα αντικείμενα, τα οποία και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους,
 μαχαίρι,
 -4- φυσίγγια πυροβόλου όπλου,
 κοσμήματα, η προέλευση των οποίων εξετάζεται.
Ο συλληφθείς, ο οποίος επιπρόσθετα στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Παράταση για την τακτοποίηση αυθαιρέτων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου


Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνέντευξη του στη «Real News» ανήγγειλε την παράταση της προθεσμίας για την τακτοποίηση αυθαιρέτων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.
Όπως επισημαίνει, η παράταση δίνεται λόγω των έκτακτων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία και καλεί τους ιδιοκτήτες να προβούν στις απαραίτητες κινήσεις για την τακτοποίηση των ιδιοκτησιών τους.
Υπογραμμίζει, όμως ότι η κατεδάφιση αυθαιρέτων κατασκευών, για τις οποίες έχουν βγει τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης, θα προχωρήσει. «Όχι μόνο στη Μάνδρα, αλλά και στο Μάτι στο οποίο θα γκρεμιστούν πάνω από 140 σπίτια και άλλες 340 αυθαίρετες κατασκευές (πχ μάντρες), σύμφωνα με το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο που παρουσιάσαμε. Τάξη όμως θα μπει και στην υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει την κατεδάφιση συνολικά 1.108 αυθαιρέτων τους επόμενους μήνες».

Νίκη Κεραμέως: Ως τα μέσα Ιουλίου τα αποτελέσματα στις πανελλαδικές εξετάσεις


Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της στο STAR μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις.
«Περιμένουμε αποτελέσματα γύρω στις 10 Ιουλίου. Θα εξαρτηθεί από μία σειρά από παράγοντες, αλλά μέχρι τα μέσα Ιουλίου αναμένονται τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων στα βασικά μαθήματα».
Με αφορμή επίσης το γεγονός ότι έπεσε η αυλαία στη λειτουργία όλων των σχολείων η Υπουργός Παιδείας εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι, παρά τους φόβους που υπήρχαν για την επαναλειτουργία των σχολείων, όλα κύλισαν ομαλά, ενώ σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων ανέφερε: «Ήταν ελάχιστα τα κρούσματα, μόνο δύο -τρία».
Η κα Κεραμέως χαρακτήρισε «υποδειγματικά τα μέτρα προστασίας», ενώ ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς επειδή «συνετέλεσαν ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία με υποδειγματικό τρόπο».

«Πρεμιέρα» στις 13 Ιουλίου στις θερινές εκπτώσεις


Οι θερινές εκπτώσεις αναμένεται να αρχίσουν στις 13 Ιουλίου και σύμφωνα με τη νομοθεσία επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή των καλοκαιρινών εκπτώσεων, άρα στις 19 Ιουλίου.
Σημειώνεται ότι βάσει της νομοθεσίας επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων τις εξής οκτώ Κυριακές: Την πρώτη των χειμερινών εκπτώσεων, των θερινών εκπτώσεων και του εκπτωτικού δεκαημέρου του Νοεμβρίου.
Προβλέπεται επίσης ότι για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μπορούν τα καταστήματα να παραμείνουν ανοιχτά όλες τις Κυριακές του χρόνου στις τουριστικές περιοχές των δύο πόλεων.

Ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για την Κοινωφελή εργασία, τη Δευτέρα, 29 Ιουνίου


36.500 θέσεις εργασίας για ανέργους 8μηνης διάρκειας

Ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων τη Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ. από τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους ανέργους, 18 ετών και άνω, για 36.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα 8 μηνών, στο πλαίσιο της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/ συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων».
Η δράση έχει ως στόχο την ενίσχυση/προώθηση της απασχόλησης των ανέργων με έμφαση κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και τον ΟΑΕΔ.
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ.
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

Έφηβοι και σεξ: Τι πρέπει να γνωρίζουν;


Τα τελευταία χρόνια ο μέσος όρος της ηλικίας, κατά την οποία οι έφηβοι κάνουν σεξ, συνεχώς μειώνεται. 
Όμως πόσα ξέρουν στ’ αλήθεια οι έφηβοι για τον τρόπο, που λειτουργεί το πέος, το πώς γίνεται η ερωτική πράξη και ποιοι είναι οι πιθανοί κίνδυνοι που υπάρχουν;
Είναι γεγονός πως η εφηβεία είναι μια περίοδος με πολλές αλλαγές. 
Στην αρχή αυτής της περιόδου η σωματική ανάπτυξη (όσον αφορά κυρίως στο μυοσκελετικό σύστημα, δηλαδή στο ύψος, στο βάρος κλπ.) είναι τόσο έντονη, που συγκρίνεται σε ρυθμό μόνο με την πρώτη βρεφική ηλικία. 
Oι έφηβοι συνήθως ψηλώνουν απότομα, βλέπουν τα γεννητικά τους όργανα να μεγαλώνουν, να αυξάνεται η τριχοφυΐα τους στο πρόσωπο και στο σώμα τους, να βαραίνει η φωνή τους, να αναπτύσσεται ραγδαία η σεξουαλικότητά τους…
Επιπλέον αρχίζουν να εξοικειώνονται με τις στύσεις τους, αλλά ακόμη δεν γνωρίζουν τον μηχανισμό, με βάση τον οποίο αυτές συμβαίνουν.
«Τα αγόρια στην εφηβεία βιώνουν μια «έκρηξη» αλλαγών. Από τη μια στιγμή στην άλλη μεταμορφώνονται σωματικά σε άνδρες», εξηγεί ο Κωνσταντίνος Α. Ρόκκας MD χειρουργός ουρολόγος ανδρολόγος (www.krokkas.gr).