Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά στην Άρτα

ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΑΡΤΑΣ

Υποδοχή ακριβούς αντιγράφου της Εικόνας της Παναγίας Σουμελά στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Αποστόλων Άρτας και στην ενορία των Αγίων Αποστόλων, που ένα μεγάλο κομμάτι της αποτελούν Τραντέλληνες του Πόντου 3ης γενεάς!
Το όνειρο των παππούδων και των γιαγιάδων μας λαμβάνει σάρκα και οστά!
Έτσι, στις 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014, θα υποδεχτούμε ακριβές αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας μας, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού μας.
Στην υποδοχή θα παραβρεθούν και θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους, εκπρόσωποι του Ιδρύματος “ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ”, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, η Πρόεδρος Νεολαίας Ενώσεως Ποντιακού Ελληνισμού της Συμφερούπολής Κριμαίας, καθώς επίσης και Ποντιακά Σωματεία της ευρύτερης περιοχής Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
Υποδοχή Αγίας και Θαυματουργής Εικόνας στις 20:00 μ.μ.
Εκφώνηση Χαιρετισμών από τους εκπροσώπους.
Πανηγυρικός Εσπερινός στις 20:30 μ.μ.
Όρθρος στις 22:30 μ.μ. & Θεία
 Λειτουργία περίπου έως 1:00 μ.μ.

*Η εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων  Άρτας

ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΑΡΤΑΣ
Οδός: Αγ. Αποστόλων 49
47100 Άρτα
Τηλέφωνο/Fax: 2681070734

«Καμπάνα» 85 χρόνια στον 56χρονο Αλβανό που σκότωσε τον λιμενικό στη Σαγιάδα

85 χρόνια κάθειρξη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κέρκυρας σε 56χρονο Αλβανό για τη συμμετοχή του στη δολοφονία του 25χρονου λιμενικού Μαρίνου Ζαμπάτη το 1997, αλλά και για άλλες αξιόποινες πράξεις.
Ο νεαρός λιμενικός Μαρίνος Ζαμπάτης έπεσε νεκρός εν ώρα υπηρεσίας το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής του 1997, από τις σφαίρες του Αλβανού κακοποιού, μετά από συμπλοκή τους στη θαλάσσια περιοχή της Σαγιάδας, όταν σκάφος του Λιμενικού καταδίωκε ταχύπλοο αλβανικής συμμορίας.
Ο δολοφόνος του άτυχου Λιμενικού συνελήφθη στις 29 Νοεμβρίου, όταν επιχείρησε εισέλθει στη χώρα μας από την Κακαβιά.

Οι ελληνικές αρχές ταυτοποίησαν το δράστη, τον συνέλαβαν στο συνοριακό φυλάκιο και τον οδήγησαν ενώπιον της δικαιοσύνης 16 χρόνια μετά τη δολοφονία.

Οδικά έργα και αντιπλημμυρικά αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Αποφάσεις για αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, βελτιώσεις - αποκαταστάσεις του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου, συντήρηση θρησκευτικών μνημείων και για την προστασία της ελαιοπαραγωγής, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνά τα 2 εκ. ευρώ, έλαβε μεταξύ άλλων στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Αναλυτικά:
Με αποφάσεις της Ο.Ε. προέκυψαν οι ανάδοχοι των έργων:
«Αντικατάσταση στέγης Ι.Ν. Αγίου Συμεών Στυλίτου Κορύτιανης», προϋπολογισμού 90.000 ευρώ (Ανάδοχος: Κορτζής Ιωάννης)

Διακοπή κυκλοφορίας την Τετάρτη 19 Μαρτίου, στην επαρχιακή οδό κόμβο Αμφιθέας- Αγία Μαρίνα- Επαρχιακή Οδό Ιωαννίνων- Κοζάνης

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, ανακοινώνεται ότι από την Τετάρτη 19 Μαρτίου και μέχρι ολοκλήρωσης των εργασιών, η επαρχιακή οδός 1α Κόμβος Αμφιθέας - Αγία Μαρίνα- Ε.Ο. Ιωαννίνων- Κοζάνης, θα παραμείνει κλειστή για τα οχήματα.
Η Δ.Τ.Ε. παρακαλεί τους διερχόμενους οδηγούς, να ακολουθούν με συνέπεια την εργοταξιακή σήμανση που έχει τοποθετηθεί και να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από τη συγκεκριμένη περιοχή, ώστε να διευκολυνθεί η κυκλοφορία, να ελαχιστοποιηθεί η δική τους ταλαιπωρία και, κυρίως, ν΄ αποφευχθούν ατυχήματα.

Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά διοργανώνει πάρτι την Παρασκευή 21 Μαρτίου, στο Plegma Cafe-bar στον Παρακάλαμο


Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά  διοργανώνει πάρτι την Παρασκευή 21 Μαρτίου, στο Plegma Cafe-bar στον Παρακάλαμο.

Υπόμνημα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και της Ομοσπονδίας Αποδήμων 'Άνω Δερόπολης ''Οι Σελλοί'', προς τον Υπουργό Υποδομών, Δικτύων και Μεταφορών, για την ένταξη των πόλεων Αργυροκάστρου, Αγίων Σαράντα και Χιμάρας, στις απευθείας διεθνείς λεωφορειακές γραμμές Ελλάδας- Αλβανίας

Αριθ. Πρωτ.: 2439
Αθήνα 18-3-2014
Προς
Τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
   
Αξιότιμε Κύριε Υφυπουργέ,
Τόσο η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος που είναι συνισταμένη 480 πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σωματείων (Αδελφοτήτων, Ομοσπονδιών και Ενώσεων κατά Δήμους) και που εκπροσωπεί εκατοντάδες χιλιάδες απόδημους Ηπειρώτες, όσο και η Ομοσπονδία Άνω  Δρόπολης  Βορείου Ηπείρου «ΟΙ ΣΕΛΛΟΙ», που εκπροσωπεί δέκα και πλέον Αδελφότητες Κοινοτήτων του Νομού Αργυροκάστρου, απευθύνονται σε Σας για ένα καυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Εθνική Ελληνική Μειονότητα.
Κύριε Υφυπουργέ σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο εδάφιο 1 της  παρ. 15 του άρθρου 185 του νόμου 4070/2012 «Οι τακτικές διεθνείς λεωφορειακές γραμμές μεταξύ Ελλάδος και χωρών που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνδέουν την πρωτεύουσα των χωρών αυτών με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. 

Εξαιρετικά για χώρες που δεν είναι μέλη της Ε.Ε. και είναι όμορες της Ελλάδας, οι διεθνείς τακτικές λεωφορειακές γραμμές δύνανται να συνδέσουν τις πρωτεύουσες των ομόρων νομών και των ομόρων περιφερειών των χωρών αυτών με τις πρωτεύουσες των ομόρων νομών και των ομόρων περιφερειών της Ελλάδας».
Σύμφωνα δε με το εδάφιο 3 του ιδίου ως άνω άρθρου του αυτού νόμου «Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων καθορίζονται οι όροι, οι διαδικασίες και οι λοιπές λεπτομέρειες για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου».

Το Πρωτοδικείο Πρέβεζας δικαίωσε δεκαπέντε σχολικούς φύλακες

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πρέβεζας δικαίωσε δεκαπέντε σχολικούς φύλακες που είχαν υποβάλει αγωγή κατά του καθεστώτος της διαθεσιμότητας, στο οποίο είχαν περιέλθει και θα έληγε στις 23 Μαρτίου.
Με την 117/2014 απόφασή του, το Πρωτοδικείο δέχεται την αγωγή των σχολικών φυλάκων της Πρέβεζας και αναγνωρίζει ότι η μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας τους με την ένταξή τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας και την περικοπή του μισθού τους, είναι παράνομη και καταχρηστική.
Παράλληλα, υποχρεώνει τον δήμο Πρέβεζας να αποδέχεται τις υπηρεσίες των σχολικών φυλάκων με τους ίδιους όρους και να καταβάλει τις πλήρεις αποδοχές τους, όπως ίσχυαν πριν τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, βασικοί μάρτυρες υπέρ των σχολικών φυλάκων ήταν ο δήμαρχος Πρέβεζας, Χρ. Μπαϊλης και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Ιωάννης Θεοφάνους.
Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, οι σχολικοί φύλακες επισήμαναν ότι είναι μία απόφαση σταθμός και πρόσθεσαν ότι δεν είχαν κριθεί ως πλεονάζον προσωπικό.

ΠΗΓΗ: www.newpost.gr

Φιλιππιάδα Πρέβεζας: Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός για εξύβριση, αντίσταση και πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος αστυνομικών

Συνελήφθη, χθες (17-03-2014) το βράδυ στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, 33χρονος ημεδαπός για εξύβριση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και αντίσταση σε βάρος αστυνομικών.
Ειδικότερα, στη Φιλιππιάδα, σε αστυνομικό έλεγχο του προαναφερόμενου, αυτός άρχισε να εξυβρίζει και να απειλεί τους αστυνομικούς και αρνήθηκε την προσαγωγή του, ασκώντας σωματική βία σε βάρος τους, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ενός αστυνομικού.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας. 

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΩΣΙΝΟΥ: Ακολουθία των Χαιρετισμών την Παρασκευή 21 Μαρτίου και ώρα 5:00 μ.μ.


Την Παρασκευή 21 Μαρτίου και ώρα 5:00 μ.μ. θα τελεστεί στην Ιερά Μονή Σωσίνου η Ακολουθία των Γ΄  Χαιρετισμών. 

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε στη χώρα μας και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης & ηρωίνης που προέρχονταν από την Αλβανία και την Τουρκία

Συνελήφθησαν δέκα (10) μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων πέντε (5) ημεδαποί και πέντε (5) αλλοδαποί
Ηγετικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης είναι ένας (1) υπήκοος Αλβανίας, έγκλειστος του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κατασχέθηκαν 98,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, χρήματα, αυτοκίνητα κ.ά.
Για την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών χρησιμοποιούσαν διασκευασμένα οχήματα, τα οποία είχαν τροποποιηθεί σε συγκεκριμένα συνεργεία και έφεραν ειδικούς χώρους απόκρυψης – κρύπτες
Στο πλαίσιο της πολύμηνης έρευνας για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, συνολικά κατασχέθηκαν 240 κιλά ακατέργαστης κάνναβης 6 κιλά ηρωίνης, χειροβομβίδες, φυσίγγια κ.ά.
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που διακινούσε στη χώρα μας και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και ηρωίνης, που προέρχονταν από την Αλβανία και την Τουρκία, αντίστοιχα.

Πρωινές ώρες της 14-3-2014 μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, με την συνδρομή αστυνομικών του Τ.Δ.Ν. Ιωαννίνων και του Α.Τ. Κακαβιάς, στην Αττική και τα Γιάννενα, συνελήφθησαν δέκα (10) μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων πέντε (5) ημεδαποί και πέντε (5) αλλοδαποί, δύο υπήκοοι Αλβανίας και τρεις υπήκοοι Μολδαβίας.

48ωρη απεργία στο Δημόσιο την Τετάρτη και την Πέμπτη


Σε 48ωρη απεργία προχωρούν γιατροί και εργαζόμενοι των δημοσίων νοσοκομείων την Τετάρτη και την Πέμπτη.

48ωρη απεργία στο Δημόσιο την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Μαρτίου αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ, με το αγωνιστικό ραντεβού να δίνεται αύριο στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Έφτασαν τους 94 οι νεκροί από γρίπη

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), οι νεκροί έφτασαν τους 94, ενώ σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παραμένουν για νοσηλεία 47 ασθενείς.
Από την αρχή της περιόδου, 261 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ.
Στην πλειονότητά τους πρόκειται για άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνει στους πολίτες να λαμβάνουν αντι-ιική αγωγή με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.