Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς 3-1

Με ανατροπή ο ΠΑΣ Γιάννινα, 3-1 τον Πλατανιά

Αν και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ ο ΠΑΣ Γιάννινα  έκανε τη μεγάλη ανατροπή και επικράτησε 3-1 του Πλατανιά στους Ζωσιμάδες για την 7η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.
Ο αγώνας άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι προηγήθηκαν στο σκορ χάρη σ' ένα μακρινό σουτ του Γκζέλτσακ στο 7΄.
Στο 12' οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα με όμορφο σουτ του Κόντε μέσα απ' την μεγάλη περιοχή, ύστερα από εξαιρετική ασίστ με το κεφάλι του Ηρακλή Γαρουφαλιά.
Στο 35', ο ΠΑΣ ανέβασαν την απόδοσή τους και έφτασαν στο δεύτερο γκολ με κοντινή κεφαλιά του Θέμη Τζημόπουλο, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Φόνσι Ναδάλες.
Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα της χανιώτικης ομάδας και στο 39΄ ο Μπρούνο Χαλκιαδάκης ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1 με υπέροχο σουτ στην κίνηση, μετά από σέντρα του Ναδάλες.
Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ντικαμονά με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 86ο λεπτό.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Σκόνδρας, Ναδάλες, Τζημόπουλος, Λίλα, Γαρουφαλιάς (65' Νικολιάς), Γιάκος (73' Μανθάτης), Χαλκιαδάκης (81' Σολτάνι), Κόντε.
Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Στάθης, Ντικαμονά, Πριντέτα (70' Κοροβέσης), Βάντερσον, Ντεβέσα (80' Στόιτσεφ), Δημούτσος (73' Πατράλης), Κρος, Στανισάβλιεβιτς, Ενσικουλού, Γκζέλτσακ.

Επιστροφή στις νίκες με σπουδαία εμφάνιση για τον Αγροτικό Αστέρα (Α.Ο. Αμπελόκηποι-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 0-4)

*Μετά από σπουδαία εμφάνιση ο Αγροτικός Αστέρας έφυγε  με το διπλό από τη Λιμνοπούλα αφού επικράτησε του Α.Ο. Αμπελοκήπων με το ευρύ 4-0.
Η ομάδα του Θανάση Χαρίση ήταν ανώτερη σε όλες τις γραμμές και είχε  καθολική υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και πήρε προβάδισμα στο σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πατσούρα  Ανδρέα  στο 5΄. 
Το πέναλτι κέρδισε ο Νούσης Ευάγγελος που ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
Στο 25΄ οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Γκόνη Πέτρο.
Ο Νούσης Ευάγγελος  στο 29΄ με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα.
Ο Λιάρος Κωνσταντίνος στο 54΄ σημάδεψε το δοκάρι του Τόμπρα Αθανάσιου.
Στο 80΄ ο Άμπρο Χρήστος ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.
Το τελικό 0-4 έγραψε ο Γκόνης Πέτρος στο 84΄.
Α.Ο. Αμπελόκηποι:
Τόμπρας Αθανάσιος, Μάρκουλας Αλέξιος, Οικονόμου Ιάσονας, Γιώτης ελευθέριος, Τσάνιος Αθανάσιος, Κατσάνος Φίλιππος, Τούσης Χρήστος (Λατσης Παναγιώτης 87΄), Γιαννόπουλος Πέτρος, Λιπιώτης Θωμάς, Κούκος Αλέξανδρος, Δήμος Αναστάσιος (Μακολλάρι Μαρινγκλέν 46΄)
Αγροτικός Αστέρας:
Ζota Joel, Μπαρίμης Γεώργιος, Τάσσος Παναγιώτης (Μπενέκος Αχιλλέας 60΄), Πανίδης Νικόλαος, Ζόta Romeo, Ζότα Αρσέν, Λαγιοκάπας Ευριπίδης (Δρίβας Λάζαρος 80΄), Πατσούρας Ανδρέας, Νούσης Ευάγγελος (Άμρο Χρήστος 68΄), Γκόνης Πέτρος (Ταμπουράκης Αλέξανδρος 86΄), Λιάρος Κωνσταντίνος
Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ  0-4  
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 0-0   
Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ (12:30)  
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ (15:30)  
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (15:30)  
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (15:30)
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (15:30)
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ (19:30)   

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, στην Ιόνια Οδό Άρτας, οι οποίοι μετέφεραν και επιχείρησαν να διακινήσουν στη χώρα ναρκωτικές ουσίες

Κατασχέθηκαν πάνω από (32) κιλά κάνναβης, τα οποία ήταν επιμελώς κρυμμένα σε ειδικές κρύπτες στο εσωτερικό οχήματός τους
Αλλοδαποί διακινητές ναρκωτικών, οι οποίοι μετέφεραν και επιχείρησαν να διακινήσουν στη χώρα ναρκωτικές ουσίες, συνελήφθησαν ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (13-10-2017) το μεσημέρι, στην Ιόνια Οδό (περιοχή Αγίου Δημητρίου Άρτας).
Πρόκειται για δύο υπηκόους Αλβανίας (άνδρας-γυναίκα), ηλικίας 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή στη χώρα, αποθήκευση, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίοι επέβαιναν οι δύο δράστες και το οποίοι κινούνταν με κατεύθυνση το Αντίρριο και μετά από έρευνα που έγινε σε αυτό, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στην ταπετσαρία και στο αμάξωμα του οχήματος, τριάντα οκτώ (38) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (32.275) γραμμαρίων.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (32.275) γραμμαρίων
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ημεδαπής, η οποία αναζητείται,
ένα κινητό τηλέφωνο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήματα της Ιόνιας Οδού στο Νομό Ιωαννίνων

Εντός της εδαφικής αρµοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνοµίας Ιωαννίνων και για κατά τα χρονικά διαστήµατα από 18-10-2017 µέχρι και 19-10-2017 & από 25-10-2017 µέχρι και 26-10- 2017, κατά περίπτωση, να εφαρµοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθµίσεις, όπως περιγράφονται αναλυτικά στα ανωτέρω (3) και (4) σχετικά έγγραφα του προοιµίου της παρούσης, ως ακολούθως:
I. Θα αποκλειστεί ο αυτοκινητόδροµος, µεταξύ των Α/Κ Αυγού και Α/Κ Εγνατίας και στις δύο κατευθύνσεις, µε τη διοχέτευση - εκτροπή της κυκλοφορίας αµφίπλευρα µέσω της παλαιάς εθνικής οδού (Π. Ε. Ο.), του κλάδου εισόδου στον Α/Κ Αυγού µε κατεύθυνση προς Ιωάννινα και του κλάδου εισόδου στον Α/Κ Εγνατίας µε κατεύθυνση προς Αντίρριο.
II. Οι κυκλοφοριακές ρυθµίσεις για τον αποκλεισµό των κλάδων του αυτοκινητοδρόµου, θα εφαρµοστούν σύµφωνα µε την εγκεκριµένη µελέτη που επισυνάπτεται στο ανωτέρω (3) σχετικό.
III. Η εκτρεπόµενη κυκλοφορία θα εξυπηρετηθεί µέσω της παλαιάς εθνικής οδού και των Α/Κ Αυγού (Χ.Θ. 192+685) και Α/Κ Εγνατίας (Χ.Θ. 200+991).
IV. Οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθµίσεις θα λάβουν χώρα την Τετάρτη 18-10-2017 από τις 08.00 το πρωί έως τις 08.00 το πρωί της Πέµπτης 19-10-2017, και από την Τετάρτη 25-10-2017 από τις 08.00 το πρωί έως τις 08.00 το πρωί της Πέµπτης 26-10-2017.
V. Επισηµαίνεται ότι, κατά τη λήξη των ρυθµίσεων και το αργότερο έως τις 08.00 το πρωί, το κατάστρωµα της οδού θα αποδίδεται ολόκληρο στην κυκλοφορία, αφού προηγουµένως εξασφαλιστεί ότι είναι ελεύθερο από µηχανήµατα, απορρίµµατα, ανωµαλίες επιφάνειας κτλ. και αφού αποµακρύνεται η προσωρινή σήµανση.
VI. Ο Διοικητής του Τµήµατος Τροχαίας Ιωαννίνων, εξουσιοδοτείται µε την παρούσα για την λήψη τυχόν πρόσθετων κυκλοφοριακών µέτρων, εφόσον απαιτηθεί.
Ά ρ θ ρ ο 2ο
Η ισχύς της παρούσας στην εδαφική δικαιοδοσία της Διεύθυνσης Αστυνοµίας Ιωαννίνων, αρχίζει:
• µετά την πραγµατοποίηση επιτόπιας αυτοψίας, από τον Διοικητή του Τµήµατος Τροχαίας Ιωαννίνων της «ΝΕΑ Ο∆ΟΣ Α.Ε.», για την ορθότητα της τοποθέτησης της προβλεπόµενης κυκλοφοριακής σήµανσης, όπως αυτή προκύπτει από την υποβληθείσα µελέτη, ως και για την αναγκαιότητα λήψης τυχόν πρόσθετων µέτρων κυκλοφοριακής σήµανσης.
• από τη δηµοσίευσή της, σύµφωνα µε το άρθρο 109 του Ν.2696/1999 Κ.Ο.Κ. και την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, σύµφωνα µε το άρθρο 4 Ν.3861/2010.
Ά ρ θ ρ ο 3ο

Οι παραβάτες της παρούσας τιµωρούνται σύµφωνα µε τις ποινές που ορίζονται από τον Ν.2696/99 (Κ.Ο.Κ.), όπως τροποποιήθηκε – αντικαταστάθηκε και ισχύει, καθώς και µε τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις. 

6o Πολιτιστικό Φεστιβάλ Δυτικής Αττικής στον Ασπροπύργο, από 13 μέχρι και 15 Οκτωβρίου 2017: Συμμετέχουν οι Ηπειρώτικοι Σύλλογοι Ασπροπύργου και Θριασίου Πεδίου και η Αδελφότητα Ρωμανιωτών Λάκκας Σουλίου

Ο δήμαρχος Ασπροπύργου, Νικόλαος Μελετίου ενημερώνει όλους τους πολίτες ότι, στις 13-14- και 15 Οκτωβρίου 2017, ο δήμος Ασπροπύργου έχει την τιμή να φιλοξενεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Ασπροπύργου «Γεώργιος Τσόκας», την 6η Έκθεση Πολιτισμού Δυτικής Αττικής με τίτλο: «Φεστιβάλ Πολιτισμού & Γαστρονομικών Προορισμών ταξιδεύοντας στην Ελλάδα από τη Δυτική Αττική».
Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν Σύλλογοι από τη Δυτική Αττική, μεταξύ των οποίων και οι Ηπειρώτικοι,  ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ασπροπύργου, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίων Πεδίου,  η Αδελφότητα Ρωμανιωτών Λάκκας Σουλίου Αττικής  και ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Δήμου Φυλής, οι οποίοι πέρα από τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, θα έχουν τη δυνατότητα να παρασκευάζουν με τη βοήθεια έμπειρων μαγείρων, εδέσματα με συνταγές από τον τόπο τους, τα οποία και θα σερβίρονται στους επισκέπτες της έκθεσης.

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017, στις 20:40', ο Σύλλογς Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου, μας περιμένει για να ταξιδέψουμε όλοι μαζί με ηπειρώτικους χορούς κυκλωτικούς και γεύσεις από ηπειρώτικες πίτες, που θα παρασκευάσουν οι γυναίκες μέλη του Συλλόγου.

Την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017, στις 19:20',  ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ασπροπύργου, με τη συνεργασία της Αδελφότητας Ρωμανιωτών Λάκκας Σουλίου Αττικής, θα παρουσιάσουν τα χορευτικά τμήματα τους, ηπειρώτικη γαστρονομία και εδέσματα της Ηπείρου με την βοήθεια των έμπειρων ηπειρωτών σεφ.
Καλώς να ανταμώσουμε στις εκδηλώσεις πολιτισμού της Αντιπεριφέρειας  Δυτικής Αττικής, εύχονται οι Ηπειρώτικοι Σύλλογοι που συμμετέχουν και οι Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες, οι φίλες και οι φίλοι της Ηπείρου και της ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης και χορού της περιοχής.

Κεράσοβο Πωγωνίου: Η Ένωση Κερασοβιτών Πωγωνίου διοργανώνει τη «Γιορτή Τσίπουρου 2017», το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, στις 1 μ.μ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Κερασοβιτών Πωγωνίου Ηπείρου διοργανώνει και φέτος την από χρόνια καθιερωμένη «Γιορτή του Τσίπουρου» το διήμερο 28- 29 Οκτωβρίου 2017. Στην προσπάθειά του αυτή έχει τη βοήθεια της εκκλησιαστικής μας επιτροπής, του παραδοσιακού μας καφενείου και των λιγοστών μόνιμων κατοίκων του χωριού μας.
Η αναβίωση της απόσταξης του τσίπουρου από την Αδελφότητα Κερασοβιτών, είναι ένα έθιμο που κρατάει χρόνια και το οποίο έχει καταξιωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα.
Η τελετουργία της παρασκευής του τσίπουρου, του παραδοσιακού ηπειρώτικου αλκοολούχου ποτού που συνδέεται άρρηκτα με την ζωή των γεωργών και των ποιμένων της Ηπείρου, είναι ανεπανάληπτη και μοναδική.
Η σημασία του υπήρξε σημαντική και στην κοινωνική ζωή, καθώς αποτέλεσε το αναγκαίο συμπλήρωμα κάθε κοινωνικής εκδήλωσης. Στις μέρες μας, το τσίπουρο παρά τον σκληρό ανταγωνισμό των ποτών από το εξωτερικό, παραμένει σταθερή αξία, εξαιτίας του φυσικού τρόπου παρασκευής του, που το απαλλάσσει από τις ανθυγιεινές προσμίξεις. Χάρη στην προσήλωσή των Ηπειρωτών στην παράδοση του τόπου τους, αποτελεί σήμερα, απαραίτητο συνοδευτικό των ορεκτικών στο τραπέζι.
Η μυσταγωγία της παρασκευής του τσίπουρου βοηθάει στην διάδοση της παράδοσης αφού δίνει σε όλους την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ή να θυμηθούν τις συνήθειες των γονέων και των παππούδων τους. Με τον τρόπο αυτό μυούνται στην παράδοση και νέοι άνθρωποι χωρίς κατά ανάγκη να έχουν Ηπειρώτικη καταγωγή.
Επιπλέον, επειδή το τσίπουρο και τα αλκοολούχα ποτά γενικότερα δεν πίνονται σκέτα, θα παρατεθεί γεύμα το μεσημέρι του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου 2017.
Προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι δεν επιθυμούν ή δεν μπορούν να ταξιδέψουν με ιδιωτικά μέσα, η Αδελφότητα προτίθεται να οργανώσει τη μετάβαση των Κερασοβιτών στο χωριό με τουριστικό λεωφορείο, σε συνεργασία με την Αδελφότητα Περιστερίου Πωγωνίου.
Η αναχώρηση των εκδρομέων θα γίνει την Παρασκευή το βράδυ στις 22:30 από την πλατεία του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι Αττικής.
Όσοι τυχόν ενδιαφέρεστε, επειδή το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και οι θέσεις περιορισμένες, παρακαλείστε να επικοινωνείτε με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης στα τηλέφωνα 6977991717 (Δημήτριος Λιόσης), 6936796933 (Χαράλαμπος Τζαβέλλας) και 6938953645 (Ιωάννης Βελονάκης).

Επίσης με την κυρία Αικατερίνη Γαλάνη (6974792481).

Όλα τα καλά αρχίζουν με ένα αυγό!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΥΓΟΥ–13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
Όλα τα καλά αρχίζουν με ένα αυγό!
Η υπερτροφή που μας κάνει καλό από τη βρεφική ηλικία και για όλη τη ζωή μας
Από τα πρώτα στάδια της ανάπτυξής μας και σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, το αυγό ως διατροφική επιλογή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο: πλούσιο σε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, βιταμίνες και μέταλλα, συμβάλλει
-  στη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου,
-  στην πνευματική ανάπτυξη των παιδιών και
-  ενισχύει τη συγκέντρωση στο σχολείο, στη δουλειά και στο παιχνίδι!
Η αναγνώριση αυτού του πολυδιάστατου αλλά και πολύτιμου ρόλου του αυγού στη διατροφή και τη ζωή μας είναι το κεντρικό μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Αυγού, όπως έχει καθιερωθεί να είναι η δεύτερη Παρασκευή του Οκτωβρίου κάθε χρόνο. 
Για 22η χρονιά φέτος, η Ημέρα αυτή γιορτάζεται σήμερα σε όλο τον κόσμο με ενημερωτικές δράσεις και εκδηλώσεις που στόχο έχουν να αναδείξουν το αυγό ως… πρωταγωνιστή της καθημερινής διατροφής μας! 
Ο Julian Madeley, Γενικός Διευθυντής της World Egg Organization (WEO), της Οργάνωσης που καθιέρωσε αυτή την Παγκόσμια Ημέρα από το 1996, αναφέρει για τη σημερινή Ημέρα ότι «τα τελευταία 22 χρόνια έχουμε μεταφέρει με επιτυχία το μήνυμα ότι το αυγό έχει ευεργετικές επιπτώσεις στη ζωή και την υγεία μας. Τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες, αποτελεί την πιο οικονομική αλλά ταυτόχρονα και την πιο πλούσια φυσική πηγή πρωτεΐνης και αυτό είναι πολύ σημαντικό να το γνωρίζουμε όλοι».
Αυτό το μήνυμα μοιράζεται σήμερα μαζί σας και η Ένωση Αυγοπαραγωγών Ελλάδας (ΕΑΕ), τα μέλη της οποίας φροντίζουν καθημερινά να φτάνει στο πιάτο κάθε ελληνικής οικογένειας αυτή η φυσική υπερτροφή, που αποτελεί την πιο πλήρη διατροφική επιλογή για όλες τις ηλικίες, καθώς το αυγό πέρα από τη μοναδική γεύση του είναι πλούσιο σε βιταμίνες, φυλλικό οξύ, χολίνη, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, αντιοξειδωτικά και Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα.
Οι Έλληνες παραγωγοί-μέλη της ΕΑΕ, πιστοί στη δέσμευσή τους να προσφέρουν υψηλής ποιότητας αυγά στους καταναλωτές, επενδύουν σταθερά στις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής, στην ασφάλεια των προϊόντων τους και στην προστασία του περιβάλλοντος, ενισχύοντας παράλληλα και την ελληνική οικονομία. Προς αυτή την κατεύθυνση, και με στόχο την παραγωγή ανταγωνιστικών προϊόντων, η ΕΑΕ προχωρά άμεσα στην υλοποίηση του σχεδίου της για την καθιέρωση σήματος ποιότητας και ελληνικότητας των αυγών.
Γνωρίζατε ότι…
…τα αυγά περιέχουν την υψηλότερης ποιότητας πρωτεΐνη που μπορείτε να αγοράσετε;
…ο κρόκος του αυγού είναι μία από τις ελάχιστες φυσικές πηγές βιταμίνης D;
…ένα μεγάλο αυγό περιέχει μόλις 70 θερμίδες και 5 γραμμάρια λίπους;
…η πρωτεΐνη του αυγού περιέχει το ιδανικό μείγμα αμινοξέων που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να φτιάξει ιστό;
…η διατροφική αξία του αυγού μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτή του μητρικού γάλατος;
Γι’ αυτούς και για πολλούς ακόμα λόγους, το αυγό είναι μια πραγματική υπερτροφή!

Μάθετε περισσότερα για την Παγκόσμια Ημέρα Αυγού στο www.WorldEggDay.com  και αναζητήστε το hashtag #WorldEggDay στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης: Επετειακή εκδήλωση για το Έπος του ΄40, τη Κυριακή 22 Οκτωβρίου, ώρα 19:00, στο πολιτιστικό κέντρο του Δημαρχιακού μεγάρου Ελληνικού-Αργυρούπολης, Κύπρου 68, Αργυρούπολη

Ανακοίνωση
Κυριακή 22 Οκτωβρίου ώρα 19.00', στο πολιτιστικό κέντρο ''Μίκης Θεοδωράκης'' του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, Κύπρου 68, Αργυρούπολη, ιστορική εκδήλωση για το έπος του ΄40, από την Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης.
Κεντρικός ομιλητής ο Ηπειρώτης συγγραφέας και λαογράφος Χρήστος Τούμπουρος .
Απαγγέλλουν, η συγγραφέας Άννα Μπουρατζή Θώδη (δικό της έργο) και η Μαρίκα Γκώνη από το ''Άξιον Εστί'' του Οδυσσέα Ελύτη.
Η προβολή του video από τα γεγονότα του Έπους του ΄40, είναι επιμέλεια του φίλου της Αδελφότητας, μηχανικού αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, Δημήτρη Παπαναστασάτου.
Σας περιμένουμε όλους

Ο Πρόεδρος

Γιώργος Κωτσαντής

Περιφέρεια Ηπείρου: Νέα παρέμβαση της Περιφέρειας για την καταπολέμηση του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων

Νέα παρέμβαση για την καταπολέμηση της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων στα όρια της Ηπείρου, αναλαμβάνει η Περιφέρεια.
Συγκεκριμένα η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε  πίστωση – ύψους 24.800 ευρώ- για την άμεση απομάκρυνση των πλατάνων που έχουν προσβληθεί από τη νόσο στην περιοχή Τερόβου- Κουκλεσίου, της Εθνικής οδού Ιωαννίνων- Άρτας.


ΠΗΓΗ: www.php.gov

Η Πανελλήνια Κίνηση Ενεργών Πολιτών για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη «ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ», εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της με αφορμή τη μόλυνση της τάφρου στην Κληματιά με λύματα

Η Κίνηση “ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ” με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό στην έξοδο της τάφρου στην Κληματιά, όπου μετά τη βροχή κατακλύστηκε κυριολεκτικά ο τόπος από λύματα, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της. Είναι γεγονός και παγιωμένη πλέον κατάσταση πως η τάφρος της Λαψίστας έχει μετατραπεί σε μια ατέλειωτη εστία μόλυνσης που από το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων καταλήγει στον ποταμό Καλαμά με όλες τις καταστροφικές συνέπειες για το ποτάμι, το περιβάλλον του και βέβαια την τοπική κοινωνία. «Δεν μπορούμε να ζήσουμε άλλο. Δεν αντέχουμε. Δεν μπορούμε ν’ αναπνεύσουμε», δηλώνουν αγανακτισμένοι οι κάτοικοι, ζητώντας άμεσα “τη λήψη μέτρων από τους αρμόδιους καθώς υποφέρουμε και κανένας δεν ενδιαφέρεται».
Τι απαντούν οι αρμόδιοι; Ότι φταίει που είχε καιρό να βρέξει και πως “οι ασυνείδητοι” με τις παράνομες συνδέσεις της αποχέτευσης στο δίκτυο ομβρίων βρήκαν την ευκαιρία να αδειάσουν τα λύματα κι έτσι πέρασαν στην τάφρο. Αυτό που για πολλοστή – και δυστυχώς απ΄ότι φαίνεται όχι τελευταία φορά – συμβαίνει στην τάφρο της Λαψίστας πρέπει να σταματήσει.
Το σχέδιο για τη Διαχείριση των Υδατικών πόρων έχει εγκριθεί και προβλέπει συγκεκριμένες οδηγίες και μέτρα. Γιατί δεν εφαρμόζεται;
Την περασμένη άνοιξη είχαμε το περιστατικό της βλάβης του ενός από τα δυο αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΙ στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων που δέχονται τα “επεξεργασμένα” απόβλητα των βιομηχανιών εντός της ΒΙΠΕ για να τα οδηγήσουν σαν αστικά λύματα στο Βιολογικό για επεξεργασία, με αποτέλεσμα όχι μόνο τη ρύπανση-μόλυνση της περιοχής αλλά και σύμφωνα με καταγγελίες μαρτύρων την απόρρριψή τους στην τάφρο με ότι αυτό συνεπάγεται.
Τι έκανε η Περιφέρεια;
Πρόστιμο χιλίων ευρώ στη ΔΕΥΑΙ που θα κατατεθούν υπέρ του “Πράσινου Ταμείου”. Και η ζωή συνεχίζεται με μία από τα ίδια. Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες. Αμέτρητες καταγγελίες, αναφορές, μηνύσεις πέφτουν στα “μαλακά” ή αρχειοθετούνται. Η Κίνηση επιφυλλάσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της. Εκτός από συναντήσεις με αρμόδιους φορείς, βουλευτές, υπουργούς, προτίθεται να καταφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος προκειμένου να πιέσει με κάθε τρόπο για το μείζον ζήτημα της εφαρμογής της νομοθεσίας ώστε να αποτραπεί η μη αντιστρεπτή πορεία για την ανάκαμψη του Καλαμά.

Για το Δ.Σ. ο Πρόεδρος

Μίτσης Παναγιώτης

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (16-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (17-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (18-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (19-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Σάββατο (21-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εκπόνηση μελετών για κυκλικούς κόμβους στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

Με άλλη απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την εκπόνηση μελετών στην Π.Ε. Θεσπρωτίας για την κατασκευή τεσσάρων κυκλικών κόμβων, προκειμένου να αμβλυνθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα κυρίως των θερινών μηνών και να μειωθεί ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων. 
Οι τρεις κόμβοι σχεδιάζονται να κατασκευαστούν στην Πλαταριά, στην είσοδο των Φιλιατών και δύο στο Δήμο Σουλίου, ο ένας στη θέση «Αεροδρόμιο» και ο δεύτερος στη «Διασταύρωση προς Σούλι».


 ΠΗΓΗ: www.php.gov

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (16-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά-Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
Τρίτη (17-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο-Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Τετάρτη (18-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό –Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Πέμπτη (19-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Σάββατο (21-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι - Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη - Καστανιά – Μηλιανά – Γρεβιά – Πηγές.

Μήπως έχετε πρόβλημα όρασης και δεν το γνωρίζετε;

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα στα μάτια και οι πιθανές αιτίες τους

Παγκόσμια Ημέρα Όρασης σήμερα και η Διεθνής Υπηρεσία Πρόληψης της Τύφλωσης (IAPB) αναφέρει ότι  36 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι τυφλοί και 217 εκατομμύρια έχουν μέτρια έως σοβαρή διαταραχή της όρασης.
Σύμφωνα με νέα δεδομένα που δημοσιεύονται στο ιατρικό περιοδικό Lancet Global Health, οι κυριότερες αιτίες διαταραχής ή απώλειας της όρασης είναι οι αδιόρθωτες διαθλαστικές ανωμαλίες (π.χ. μυωπία, πρεσβυωπία, αστιγματισμός, υπερμετρωπία) που προσβάλλουν 123,8 εκατομμύρια ανθρώπους και ο καταρράκτης με 65,2 εκατομμύρια πάσχοντες. Ακολουθούν η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και το γλαύκωμα.
Αν και φαίνεται παράδοξο να μένει αδιόρθωτη η μυωπία ή ο αστιγματισμός στις σύγχρονες κοινωνίες, η ίδια έρευνα αποκαλύπτει ότι τα αδιόρθωτα διαθλαστικά προβλήματα ευθύνονται για το 49% των περιστατικών μέτριας έως σοβαρής διαταραχής της όρασης στην Δυτική Ευρώπη, καθώς και για το 15% των κρουσμάτων τύφλωσης! Ο καταρράκτης ευθύνεται για το 15,5% και το 21% αντιστοίχως.
Όπως εξηγεί ο χειρουργός-οφθαλμίατρος Δρ. Αναστάσιος-Ι. Κανελλόπουλος, MD,  ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας LaserVision, καθηγητής Οφθαλμολογίας Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης, NYU Medical School, η όραση είναι μία ευαίσθητη, πολύπλοκη διαδικασία που απαιτεί άριστη συνεργασία ματιών και εγκεφάλου και οποιαδήποτε διαταραχή σε αυτήν μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα ζωής.
Ο καλύτερος τρόπος προστασίας της όρασης είναι ο προληπτικός έλεγχός της, που πρέπει να γίνεται μία φορά τον χρόνο σε μικρούς και μεγάλους, εφόσον δεν πάσχουν από διαγνωσμένο οφθαλμολογικό πρόβλημα (αν πάσχουν, ο έλεγχος πρέπει να γίνεται με τη συχνότητα που συνιστά ο οφθαλμίατρος).