Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΟΑΕΕ: Με δάνειο θα πληρώθουν συντάξεις και δώρα

Με εσωτερικό δάνειο θα καλυφθεί η «τρύπα» του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, ωστε να είναι δυνατή η καταβολή συντάξεων και δώρων προς τους ασφαλισμένους. Ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, ενέκρινε το δανεισμό του ΟΑΕΕ από το ταμείο επικουρικής ασφάλισης των πρατηριούχων.
Το δάνειο είναι ύψους 150 εκατ. ευρώ και θα επιστραφεί με τόκο στο ταμείο των πρατηριούχων.
Το «έκτακτο» του νέου δανείου φαίνεται ξεκάθαρα και από το χρόνο αποπληρωμής, ο οποίος είναι ένας μήνας, καθώς στις αρχές του 2012 θα πρέπει να επιστραφεί το σύνολο του ποσού.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Πίστη σε αγωνιστική ανάκαμψη

Το καλό τους αγωνιστικό πρόσωπο περιμένουν οι ιθύνοντες του συλλόγου να ξεδιπλώσει στον αγωνιστικό χώρο ο Αγροτικός Αστέρας. Η ομάδα του Παρακαλάμου μετρά έξι συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα, κάτι το οποίο έχει φέρει πίσω βαθμολογικά την ομάδα, ενώ έχει επιπτώσεις και στη ψυχολογία των ποδοσφαιριστών.

Βέβαια, σε κάποια παιχνίδια, η τύχη είχε γυρίσει την πλάτη στην ομάδα, ενώ παράλληλα στις περισσότερες αναμετρήσεις ο Αγροτικός Αστέρας δεν παρατάχθηκε πλήρης στον αγωνιστικό χώρο. Αντίθετα, πάντα απουσίαζαν βασικοί παίκτες λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Αυτά όμως, όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα προσπαθούν να τα αφήσουν στο παρελθόν και έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα παιχνίδια που ακολουθούν, ώστε να ξαναφέρουν την ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Πανφρουριακό (σ.σ. το αποτέλεσμα σε άλλη σελίδα).
Πολύ θετικό πάντως είναι το γεγονός πως η διάθεση δε χάθηκε από κανέναν, όπως αποδεικνύεται και από την πολύ καλή προσέλευση στις προπονήσεις.
Αυτό φυσικά ευχαριστεί ιδιαίτερα τόσο τη Διοίκηση όσο και την τεχνική ηγεσία, που αισιοδοξούν ότι στο τέλος ο Αγροτικός Αστέρας θα φέρει εις πέρας την αποστολή του και ο στόχος της πεντάδας να γίνει απτή πραγματικότητα.
Στα αγωνιστικά, τώρα, ο Ντρίκος (πρόβλημα με το γόνατο) απέχει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, όπως επίσης και οι τιμωρημένοι Σαντεντίν και Ντρουμπάλης που εκτίουν τις ποινές τους. Από την άλλη, κανονικά στους ρυθμούς της ομάδας έχει ενταχθεί ο Χαλδούπης.
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι η Διοίκηση του Παρακαλάμου καταδικάζει κάθε ρατσιστική επίθεση κατά της ομάδας. Μάλιστα σε περίπτωση που επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό η Διοίκηση δηλώνει αποφασισμένη να κινηθεί δικαστικά κατά ποδοσφαιριστών ή φιλάθλων αντίπαλων ομάδων που υποκινούν τέτοιου είδους επιθέσεις, καθώς επίσης και διαιτητών, αν αυτοί δεν προστατέψουν την ομάδα.


Έφη Μπιδέρη (από την εφημερίδα "ΣΟΥΤ")
ΠΗΓΗ: http://sportsioannina.gr/erasitexniko.html

ΙΚΑ: Στους 20.907 οι αναπόγραφοι συνταξιούχοι

Από 1/1/2012 διακόπτεται οριστικά η σύνταξη του ΙΚΑ σε όσους συνταξιούχους δεν προσήλθαν, τόσο στις τράπεζες όσο και στα υποκαταστήματα του ασφαλιστικού ταμείου, προκειμένου να απογραφούν.

Ακόμη σήμερα, οι αναπόγραφοι συνταξιούχοι ανέρχονται σε 20.907 και το ΙΚΑ ανακοινώνει ότι η προθεσμία απογραφής τους λήγει στο τέλος του έτους.
Το ΙΚΑ μετά το τέλος του έτους θα διαγράψει οριστικά όσους δεν έχουν απογραφεί και θα κινήσει τη νομική διαδικασία για την επιστροφή των ποσών των συντάξεων που παρανόμως εισπράχθηκαν.
Όσοι σχεδιάζουν να απογραφούνμπορούν πλέον να το κάνουν μόνο στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος, ωστόσο - όπως αναφέρει το ταμείο - ο ρυθμός προσέλευσης για φυσική απογραφή, έχει σχεδόν μηδενισθεί.
Πλέον η σύνταξη δεν δίδεται σε όσους δεν έχουν απογραφεί και για την είσπραξή της απαιτείται η φυσική παρουσία του συνταξιούχου.
Το μεγαλύτερο μέρος όσων δεν έχουν απογραφεί πιθανολογείται ότι έχουν αποβιώσει και οι συγγενείς δεν δήλωσαν το θάνατο και συνέχιζαν - παρανόμως - να λαμβάνουν τη σύνταξη τους.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη ημεδαπός, ως υπεύθυνος καταστήματος ο οποίος διευκόλυνε αλλοδαπές γυναίκες να προβαίνουν σε ασελγείς πράξεις με πελάτες


Αναζητείται ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Συνελήφθη χθες (24-11-2011) το βράδυ στην Κρύα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας ημεδαπός, ηλικίας 43 ετών, ο οποίος κατηγορείται ότι διευκόλυνε γυναίκες να προβαίνουν σε ασελγείς πράξεις με πελάτες του καταστήματος.
Επίσης, συνελήφθη και μία ημεδαπή, ηλικίας 53 ετών, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εκδιδομένων προσώπων και αντίσταση.
Ειδικότερα, ο συλληφθείς, ως προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος-κέντρου διασκέδασης στην Κρύα Ιωαννίνων, απασχολούσε ως προσωπικό μία ημεδαπή γυναίκα, 53 ετών, η οποία σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος προέβαινε σε ασελγείς πράξεις με πελάτες του καταστήματος, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Επιπλέον, αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου, ένας ημεδαπός, ηλικίας 45 ετών, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.
Σε γενόμενο έλεγχο εντός του καταστήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (335) ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη χθες (24-11-2011) το απόγευμα στην Βαλανιδοράχη Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας , 46χρονος ημεδαπός , κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του 46χρονου ημεδαπού μία νάιλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη βάρους (14) γραμμαρίων.
Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην αυλή της οικίας του 46χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία νάιλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη βάρους (355) γραμμαρίων και τέσσερα (4) δενδρύλλια κάνναβης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Οδηγίες για την ηλεκτρονική σήμανση αιγοπροβάτων

Οδηγίες για την ηλεκτρονική σήμανση των αιγοπροβάτων προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα παραπληροφόρησης των αιγοπροβατοτρόφων αναφέρονται σε εγκύκλιο που υπέγραψε ο αρμόδιος Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αστέριος Ροντούλης.

Η εγκύκλιος που θα αποσταλεί σε όλες τις Γενικές Διευθύνσεις Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής αναφέρει τα εξής :
Η ηλεκτρονική σήμανση των αιγοπροβάτων είναι υποχρεωτική και εφαρμόζεται στα αιγοπρόβατα που γεννήθηκαν μετά την 31.12.2009, κατά τα προβλεπόμενα στην αριθ. 134167/18.04.2011 απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΦΕΚ Β’ 823).
Με σκοπό να αντιμετωπιστούν προβλήματα παραπληροφόρησης των αιγοπροβατοτρόφων και με αφορμή (α) την έγκριση και επικείμενη, στο άμεσο προσεχές διάστημα, διάθεση των πρώτων ηλεκτρονικών ενωτίων και (β) την ανάγκη έγκυρης και ακριβούς ενημέρωσης των κτηνοτρόφων σχετικά με τις δυνατότητες και τη διαδικασία σήμανσης του ζωικού κεφαλαίου τους με ηλεκτρονικά μέσα (ηλεκτρονικό ενώτιο, ηλεκτρονικός ενδοστομαχικός βώλος), παρακαλούμε:
1. Για την αποστολή του επισυναπτόμενου ενημερωτικού φυλλαδίου σε όλες τις κτηνιατρικές υπηρεσίες-μονάδες (Τμήματα Κτηνιατρικής, Αγροτικά Κτηνιατρεία, Κτηνιατρικά Κέντρα) και τους κτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς της περιοχής αρμοδιότητάς σας,
2. Για την ενημέρωση όλων των υπαλλήλων-κτηνιάτρων σχετικά με το περιεχόμενο του εν λόγω φυλλαδίου και τη διάχυση, με κάθε πρόσφορο μέσο, των σχετικών πληροφοριών στους αιγοπροβατοτρόφους που απευθύνονται στις κτηνιατρικές υπηρεσίες.
Επιπλέον, επισημαίνεται ότι συμπληρωματικές λεπτομέρειες εφαρμογής των διατάξεων της αριθ. 134167/18.04.2011 ΚΥΑ σε ότι αφορά τις διαδικασίες της ηλεκτρονικής σήμανσης θα ακολουθήσουν άμεσα, με σχετικές εγκυκλίους που θα εκδώσει αρμοδίως η Δ/νση ΚΑΦΕ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Ξεκίνησε η πληρωμή των απογραφέων

Τέλη Δεκεμβρίου όσοι δεν πληρωθούν τώρα.



Από σήμερα ξεκίνησε η πληρωμή των απογραφέων και τομεαρχών που εργάστηκαν κατά την απογραφή του Μαΐου του 2011.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της, η Ελληνική Στατιστική Αρχή έλαβε ενημέρωση από τη Γενική Αρχή Πληρωμών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ότι έχει γίνει η πίστωση των λογαριασμών, μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ, για μεγάλο μέρος των απογραφέων και τομεαρχών.
Οι δικαιούχοι μπορούν να ελέγξουν στην τράπεζά τους εάν έχει γίνει η πληρωμή.
Όσοι δεν περιελήφθησαν σε αυτή τη δόση, θα πληρωθούν στις 29/12/2011.

Και το έγκλημα συνεχίζεται…25 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών

• Μία στις πέντε γυναίκες ζει με βίαιο σύντροφο,
• Οι μισές από τις γυναίκες που δολοφονούνται κάθε χρόνο είναι θύματα των συζύγων ή των συντρόφων τους
• Μία στις τρεις γυναίκες που φτάνουν στα επείγοντα περιστατικά νοσοκομείων είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας .
Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα είχαμε δεκάδες θύματα, γυναίκες δολοφονημένες από συζύγους ή συντρόφους. Όταν μιλάμε για κακοποίηση μιλάμε ουσιαστικά για κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μιλάμε για ένα έγκλημα που συντελείται εν κρυπτώ, στην ιδιωτική σφαίρα, το οποίο αν συνέβαινε σε οποιαδήποτε άλλη συνθήκη ή σχέση, ο δράστης θα τιμωρούνταν. Αντίθετα η συντριπτική πλειοψηφία των θυτών στην ενδοοικογενειακή βία απολαμβάνει μία ασυλία, μία ιδιότυπη ατιμωρησία. Συνιστά ένα θέμα ταμπού γιατί αγγίζει βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις και στερεότυπα.
H τέλεση αυτού του εγκλήματος «επιτρέπεται» γιατί είναι ακόμη ισχυρή και ηθικά νομιμοποιημένη η αντίληψη ότι ο άνδρας έχει κυριαρχικό δικαίωμα πάνω στην γυναίκα. Μέχρι το 2006 δεν υπήρχε καν ειδικό νομικό πλαίσιο για την κακοποίηση των γυναικών αλλά και μετά που ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος (ν.3500/2006) -ο οποίος καταρχήν ήταν ένα θετικό βήμα παρόλη την κριτική που δέχθηκε σε επιμέρους σημεία του- ουσιαστικά μένει ανεφάρμοστος. Aλλά και στο επίπεδο της στήριξης θυμάτων κακοποίησης η κατάσταση στη χώρα μας είναι τραγική. Οι δομές στήριξης είναι υποτυπώδεις αν όχι ανύπαρκτες Στο χρηματοδοτικό πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 προβλέπεται: δημιουργία ξενώνων φιλοξενίας γυναικών-θυμάτων βίας και των παιδιών τους στις πρωτεύουσες των περιφερειών, επιμόρφωση των στελεχών για τα Συμβουλευτικά Κέντρα και τους Ξενώνες, συνεργασία με άλλους φορείς, υπηρεσίες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είμαστε στο τέλος του 2011 και το μόνο που είδαμε (πέρα από τις αλλεπάλληλες εξαγγελίες) είναι η δημιουργία της απολύτως αναγκαίας, αλλά όχι ικανής, γραμμής SOS εθνικής εμβέλειας (15900). Aυτή είναι η κατάσταση στη χώρα μας τη στιγμή που στοιχεία δείχνουν ότι η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί τη βασική αιτία θανάτου και αναπηρίας για τις γυναίκες ηλικίας 16 έως 44 ετών στην Ευρώπη και ευθύνεται για περισσότερους θανάτους και προβλήματα υγείας απ' ό,τι ο καρκίνος και τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα μαζί .


Επανερχόμαστε λοιπόν για άλλη μια χρονιά με τα ίδια, πάντα τραγικά επίκαιρα, αιτήματα:
• Να οργανωθούν ολοκληρωμένες δομές υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών με πλήρη ψυχοκοινωνική στήριξη.
• Να συνταχθεί και να εφαρμοστεί κατάλληλο και επαρκές νομικό πλαίσιο το οποίο, αναδεικνύοντας τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος, θα στοχεύει στην πάταξή του και όχι στη συγκάλυψή και υποβάθμισή του.
• Να σταματήσει η στρεβλή ερμηνεία και παρουσίαση (“οικογενειακές τραγωδίες, εγκλήματα πάθους”) των περιστατικών έμφυλης βίας από τα ΜΜΕ.
• να προωθηθεί η υλοποίηση προγραμμάτων ισότητας σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες καθώς ο σεξισμός και τα έμφυλα στερεότυπα πρέπει να καταπολεμηθούν κυρίως μέσα από την παιδεία.


Η Θεματική Ομάδα των Οικολόγων Πράσινων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Σκέψεις για νέα παράταση για περαίωση και εκπρόθεσμες δηλώσεις

Νέα παράταση για την υποβολή των εκπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων και την υπαγωγή στη νέα περαίωση ανέλεγκτων χρήσεων θα δώσει το υπουργείο Οικονομικών. Νέα παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των εκπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011 αναμένεται να δώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα,  παράταση μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να λάβει και η προθεσμία για υπαγωγή στη νέα περαίωση των ανέλεγκτων χρήσεων(ν. 3888/2010)
Να σημειωθεί πως η προηγούμενη παράταση που είχε δοθεί για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις και την περαίωση λήγει στις 30 Νοεμβρίου, ενώ η επίσημη ανακοίνωση από το ΥΠΟΙΚ αναμένεται τις επόμενες ημέρες.


ΠΗΓΗ: www.forologikanea.gr

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Η σήραγγα στην Κλόκοβα φέρνει χαμόγελα αλλά και καθυστερήσεις

Οι μελετητικές αστοχίες και μηδενική απαλλοτρίωση έκαναν το έργο μέχρι το 2010 να σέρνεται χωρίς κανένας να μπορεί να δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την εξέλιξη του έργου. Τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά αν οι διαθέσιμοι χώροι είχαν δοθεί στην κατασκευάστρια εταιρεία και τα βήματα που θα χρειάζονταν σήμερα θα ήταν σαφώς λιγότερα.

Ένα σοβαρό λάθος που επεσήμαναν σχεδόν όλοι από την αρχή ήταν η απουσία σήραγγας στην περιοχή της Κλόκοβας, τον ορεινό όγκο ακριβώς μετά το Αντίρριο. Είναι τόσο φανερό ότι σε ένα τέτοιο σημείο για την κατασκευή αυτοκινητόδρομου η σήραγγα είναι μονόδρομος.
Τα χαρακτηριστικά της Κλόκοβας μοιάζουν αρκετά με τον ορεινό όγκο της Κακιάς Σκάλας στην Εθνική Οδό Αθήνας- Κορίνθου.
Όταν το 2007 ο τότε Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κος Σουφλιάς ανακοίνωνε την παραχώρηση για την κατασκευή του οδικού άξονα Αντίρριο-Ιωάννινα, της Ιόνιας Οδού δηλαδή, και οι πιο απαισιόδοξοι δεν είχαν προβλέψει την σημερινή κατάσταση του δρόμου.

Το χρονοδιάγραμμα, που δεν έχει καμία άξια πλέον έδινε ως έτος λειτουργίας το 2013 ενώ σημαντικά τμήματα του δρόμου θα είχαν ήδη παραδοθεί. Από τότε τα πράγματα άλλαξαν πολύ, φάνηκε πόσο απροετοίμαστα και πρόχειρα έγιναν αυτές οι συμβάσεις που όχι μόνο δεν βοήθησαν στην ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου αλλά έχουν προσθέσει βάρος και υπανάπτυξη.
Φυσικά για να γίνουν τόσο σημαντικές αλλαγές θα πρέπει να γίνουν νέες μελέτες και νέος σχεδιασμός με ότι χρονική επιβάρυνση αυτό επιφέρει. Ένα άλλο ζήτημα είναι οι συνδέσεις της Ιόνιας Οδού με το τοπικό οδικό δίκτυο καθώς υπάρχουν πολλές αναφορές για ελλειπή σύνδεση.
Το γενικό χρονοδιάγραμμα του έργου είναι φανερό ότι πάει αρκετά πίσω και πλέον ακόμα και αν το ξεμπλοκάρισμα των έργων γίνει το επόμενο δίμηνο το έργο θα έχει μία καθυστέρηση που θα φτάνει και τα τρία χρόνια.
Αν και το μεγαλύτερο μέρος του αυτοκινητόδρομου είναι πεδινό, οι εργασίες είναι σε μικρή πρόοδο ενώ οι σήραγγες είναι ανέτοιμες. Αν συνυπολογίσουμε και την σήραγγα στην Κλόκοβα που θα απαιτήσει 3 με 4 χρόνια τότε το 2016 θα είναι μία λογική χρονιά για την συνολική απόδοση του οδικού άξονα στην κυκλοφορία.

Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί λύση σύντομα και οι εργασίες στα εργοτάξια θα ξεκινήσουν τους πρώτους μήνες του 2012. Σε άλλη περίπτωση η καθυστέρηση θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερη.


ΠΗΓΗ: www.ypodomes.com

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατά την διενέργεια ελέγχου σε φορτηγό όχημα / επικαθήμενο, τέσσερις (04) αλλοδαποί οι οποίοι βρίσκονταν εντός του φορτίου του ανωτέρω οχήματος, άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από την χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

ΑΡΤΑ: Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί για κλοπή

Συνελήφθησαν σήμερα (24-11-2011) πρώτες πρωινές ώρες στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 54, 26 και 22 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή. Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες και το οποίο κινούνταν στη Βλαχέρνα Άρτας, βρέθηκαν εντός του αυτοκινήτου:
Εβδομήντα έξι (76) ηλεκτρολογικές ασφάλειες
Οκτώ (8) αμπερόμετρα
Δέκα έξι (16) ηλεκτρολογικοί διακόπτες
Μία(1) πρίζα τριφασικού ρεύματος και πέντε (5) πλαστικές στρόφιγγες
Ένα (1) σώμα καλοριφέρ και ένα (1) μοτέρ
Τέσσερις (4) μεταλλικές ανοξείδωτες πόρτες
Καλώδια τα οποία περιέχουν χαλκό, περίπου διακοσίων είκοσι (220) κιλών, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες λίγο νωρίτερα είχαν αφαιρέσει τα κλοπιμαία από πρώην συσκευαστήριο εσπεριδοειδών, ιδιοκτησίας ημεδαπής στην Άρτα.
Επιπλέον στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στην νόμιμη ιδιοκτήτρια τους.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: Θα συνταγογραφούν και οι φαρμακοποιοί!!!

Προσπάθεια να αντιμετωπισθεί η έλλειψη σκευασμάτων στην αγορά.

Δικαίωμα αντικατάστασης του συνταγογραφούμενου φαρμάκου με άλλο ισοδύναμο του, θα έχουν οι φαρμακοποιοί, όπως συμφωνήθηκε σήμερα κατά τη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.
Οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών ζήτησαν τη λήψη του συγκεκριμένου μέτρου καθώς, όπως είπαν, παρατηρείται έλλειψη βασικών φαρμάκων από την ελληνική αγορά -κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο υπουργός Υγείας- αφού, όπως τόνισαν, πολλές φαρμακευτικές εταιρείες αρνούνται να τους προμηθεύσουν με πίστωση, ενώ κάποιες άλλες ζητούν ακόμη και να προκαταβάλουν οι φαρμακοποιοί το κόστος των φαρμάκων.
Την αντίδραση των φαρμακοποιών προκάλεσε, όμως, η αναφορά του υπουργού για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, η οποία θα προκύψει και μέσω της μείωσης του ποσοστού κέρδους τους.
Οι φαρμακοποιοί, πάντως, αναφέρθηκαν για άλλη μια φορά στη καθυστέρηση των πληρωμών από τα ασφαλιστικά ταμεία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο άρσης της πίστωσης προς αυτά.

Πρόγραμμα για 100.000 ανέργους στους Δήμους

Περίπου 100 χιλιάδες άνεργοι, από τους πίνακες του ΟΑΕΔ, θα προσληφθούν για απασχόληση στους Δήμους σε έργα αυτεπιστασίας. Τον Ιανουάριο, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και ο Δεκέμβριος, όπως αναφέρει το www.capital.gr , πρόκειται να αρχίσει να υλοποιείται το πρόγραμμα αυτεπιστασίας στους Δήμους, το οποίο στην πλήρη έκτασή του έχει προϋπολογισμό 2 δισ. ευρώ και πρόκειται να συμβάλλει στην απασχόληση 100 χιλιάδων ανέργων.
Την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να «τρέξει» το πρόγραμμα υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης σε πρόσφατη συνάντησή του με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

ΚΑΛΠΑΚΙ – Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: Ποιοι εργαζόμενοι δικαιούνται το επίδομα των 176 ευρώ

Δικαιώθηκαν αλλά τους πρόλαβε το μνημόνιο…

Ο λόγος για 33 εργαζόμενους στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που διεκδικούσαν την ειδική παροχή των 176 ευρώ και μάλιστα αναδρομικά.
Σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 1557/2011 απόφαση του Αρείου Πάγου «κάθε υπάλληλος αμειβόμενος σύμφωνα με τις διατάξεις του μισθολογίου του προσωπικού της Δημόσιας Διοίκησης δικαιούται, κατ’ εφαρμογή της αρχής της ισότητας, να λαμβάνει ως τμήμα του μισθού του την παροχή των 176 ευρώ».
Σημειώνεται ότι το εν λόγω επίδομα χορηγήθηκε αρχικά με τον νόμο 3016/2002 και αποσκοπούσε στο να εξομαλυνθούν οι υπάρχουσες μισθολογικές διαφορές υπέρ των χαμηλόμισθων υπαλλήλων που δεν λαμβάνουν πρόσθετες μισθολογικές παροχές.
Στη συνέχεια, όμως, από το 2002 και μετά το επίδομα αυτό επεκτάθηκε με σωρεία υπουργικών αποφάσεων (άνω των 55) και σε άλλες πολλές, ετερόκλητες κατηγορίες εργαζομένων.
Όπως κρίθηκε η χορήγηση του επίμαχου επιδόματος «συνιστά ευθεία και γενική αύξηση των αποδοχών των υπαλλήλων που υπάγονται στο ενιαίο μισθολογικό πλαίσιο των υπαλλήλων του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ και δεν συναρτάται με καμία άλλη προϋπόθεση, όπως ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας, το είδος της εργασίας ή τα πρόσωπα των εργαζομένων και ως εκ τούτου η μη χορήγησή της συνιστά παράβαση της συνταγματικής αρχής της ισότητας σε συνδυασμό με την αρχή της ίσης αμοιβής για ίσης αξίας εργασία (άρθρο 14 και 22 του Συντάγματος)».
Υπενθυμίζεται ότι ο Άρειος Πάγος με παλαιότερες αμετάκλητες αποφάσεις του, έχει κρίνει νόμιμη την καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

ΡΟΒΕΡΤΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν υπάρχουν περιθώρια μείωσης των συντάξεων

Δεν υπάρχουν περιθώρια μείωσης συντάξεων, δήλωσε ο διοικητής του ΙΚΑ, κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ. Ερωτηθείς αν μέσα στην ύφεση είναι εφικτό να συγκεντρωθούν χρήματα για τα ταμεία, ο κ. Σπυρόπουλος είπε ότι εξετάζεται ειδικό σχέδιο για κάλυψη εξόδων από άλλους πόρους.
Οι πόροι μας το 2013 μπορεί να είναι πλεονασματικοί ανέφερε.
Σχετικά με τις μειώσεις των συντάξεων, ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε ότι αυτή πραγματοποιήθηκε «γιατί δημοσιονομικά δεν έπρεπε να περάσει το 9% και μοιραία έγιναν περικοπές, κάτι που αφορούσε και συντάξεις». Δεν είναι δίκαιο όταν κόβονται συντάξεις από φτωχούς τόνισε.