Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Περιφέρεια Ηπείρου: Ενημερωτική ημερίδα SAVE-WATER, τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, από 10:00 π.μ.-14:00 μ.μ.

 


Η Περιφέρεια Ηπείρου διοργανώνει Ενημερωτική Ημερίδα στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με ακρωνύμιο SAVE-WATER, το οποίο έχει ενταχθεί στο Διασυνοριακό Πρόγραμμα InterregIPACBC “Greece-Albania 2014-2020”.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στις 10:00 π.μ.-14:00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου, στη Ναπολέων Ζέρβα 28-30 στη Στοά Σάρκα στον 2ο όροφο, στα Ιωάννινα.

Στόχος του έργου είναι η προαγωγή του περιβάλλοντος, της βιώσιμης κινητικότητας και των δημόσιων υποδομών. Συγκεκριμένα, έχει ως στόχο την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και μεθοδολογιών στη διαχείριση του πόσιμου νερού, μεθοδολογιών για την καλή πρακτική και βέλτιστη διαχείριση στις πιέσεις του υδροφόρου ορίζοντα για άρδευση και υδροδότηση.

Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες της κοινωνίας για τη διαχείριση και τη διασφάλιση ποιότητας των υδατικών πόρων, στην Ημερίδα, οι δικαιούχοι του έργου θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα και τις εκρροές (παραδοτέα) της υλοποίησης του έργου για την περιοχή της Περιφέρειας Ηπείρου αλλά και γενικότερα για την περιοχή εφαρμογής του έργου SAVE-WATER. Ο σκοπός της Ημερίδας είναι να ενημερώσει το ευρύ κοινό και τους άμεσα και έμμεσα ενδιαφερόμενους σχετικά με τους γενικούς στόχους του έργου και τα αποτελέσματα.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα της Ημερίδας έχει ως εξής:

ΠΗΓΗ: https://php.gov.gr/

Βραβείο στο Δήμο Ζίτσας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

 


Την προσπάθεια που καταβάλει η Δημοτική Αρχή και οι Τεχνικές Υπηρεσίες με το Τμήμα Προγραμματισμού προκειμένου να οδηγήσουν το Δήμο Ζίτσας στους κορυφαίους Δήμους της χώρας όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα για τη διεκδίκηση κονδυλίων μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για έργα που στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα επιβράβευσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης απονέμοντας τιμητική πλακέτα στο πλαίσιο της Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΑΑ 2014-2022 που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα παρουσία του Υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Δήμος Ζίτσας είναι ο μοναδικός Δήμος από την Ήπειρο που διακρίθηκε για την αρτιότητα της πρότασης που υπέβαλε στη δράση 4.3.4. “Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις” του ΠΑΑ 2014-2022 και έλαβε άριστη (95 στα 100) βαθμολογία από την επιτροπή αξιολόγησης του Προγράμματος.

“Είμαστε υπερήφανοι και ηθικά ικανοποιημένοι γιατί οι προσπάθειές μας να δημιουργήσουμε σύγχρονες υποδομές για τους ανθρώπους του μόχθου που επιχειρούν στον πρωτογενή τομέα πιάνουν τόπο ” ανέφερε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλίακος μετά την απονομή της πλακέτας από τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη. Παράλληλα ο Δήμαρχος ευχαρίστησε το Υπουργείο “για αυτή την καλή πρακτική, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, “να δώσει δηλαδή ηθικό πλαονέκτημα στα στελέχη των υπηρεσιών των Δήμων” επισημαίνοντας πως “το βραβείο δικαιωματικά ανήκει σε εκείνους.”

Εξιχνιάστηκε κλοπή από σπίτι στην Πρέβεζα

 


Κατηγορείται ημεδαπή, ότι αφαίρεσε πλήθος κοσμημάτων αξίας 5.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, κλοπή που έγινε στην Πρέβεζα την 14/11/2023, υπόθεση για την οποία σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ημεδαπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, η κατηγορούμενη εισήλθε σε σπίτι ηλικιωμένης, από όπου αφαίρεσε πλήθος κοσμημάτων και χρυσαφικών, συνολικής αξίας 5.000 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Εγκάρδια υποδοχή στη Χαλκίδα και εκπλήξεις από τον Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, στο Καρδιομεταβολικό Σχολείο του Metropolitan Hospital

 

Εγκάρδια υποδοχή στη Χαλκίδα και εκπλήξεις από τον Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας   στο Καρδιομεταβολικό σχολείο του Metropolitan Hospital


«Η Καρδιομεταβολική Ιατρική στην πρόληψη της Καρδιαγγειακής Νόσου» αποτέλεσε το θέμα του Καρδιομεταβολικού Σχολείου, του Metropoltan Hospital, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας και την Πρόεδρό του κ. Κωνσταντίνα Καρλή, με Συντονιστές τους κ.κ. Στέφανο Φούσα, Ανδρέα Μελιδώνη και Γενοβέφα Κολοβού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών τoυ Δημαρχείου Χαλκίδας (Μέγαρο Κότσικα), σε μια κατάμεστη αίθουσα, με εγκάρδια υποδοχή, εξαιρετική φιλοξενία και με τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευβοίας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευβοίας, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Δήμου Χαλκίδας, τον Εξωραϊστικό, Περιβαλλοντικό, Πολιτιστικό Σύλλογο Κανήθου και το  Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας. 


Την κήρυξη της έναρξής της πραγματοποίησε εκπρόσωπος του  Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων. 

Τη Δήμαρχο Χαλκίδας εκπροσώπησε, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δήμητρα Σακελλαράκη, δικηγόρος, η οποία αναφέρθηκε και στον αείμνηστο αδερφό του ε. Καθηγητή Καρδιολογίας, ποινικολόγο και π. Υπουργό, Αντώνη Φούσα.






Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ευβοίας επιφύλασσε… έκπληξη, με απρόσμενη είσοδο γυναικείου χορευτικού τμήματος, με φορεσιές Σουλίου, οι οποίες χόρεψαν τραγούδια της Ηπείρου, προς τιμή του π. Προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανου Φούσα.     





ΕΜΥ: Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου, βροχές, καταιγίδες και χιόνια το Σαββατοκύριακο

 


Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε την Πέμπτη (14/12), προειδοποιώντας για τη νέα μίνι κακοκαιρία η οποία αναμένεται να πλήξει τη χώρα από σήμερα, Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου. Έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια.

Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα, βαρομετρικό χαμηλό στην Αδριατική συνοδευόμενο από μετωπική δραστηριότητα κινείται νοτιοανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού από την σήμερα το μεσημέρι με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές και θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, ενώ το Σάββατο (16/12) θα χιονίσει και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή κυρίως την ίδια ημέρα, οπότε στα κεντρικά και τα βόρεια θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Οι περιοχές που επηρεάζει η κακοκαιρία:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α) Από το απόγευμα της Παρασκευής στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και βαθμιαία στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο.

β) Από το πρωί του Σαββάτου θα υπάρξει ύφεση των φαινομένων στα δυτικά, αλλά στην ανατολική χώρα (κυρίως στις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, το βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν τη Χαλκιδική) τα φαινόμενα θα διατηρηθούν έντονα έως και το απόγευμα.

γ) Μετά το απόγευμα του Σαββάτου (16-12-2023) τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και τα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα, ενώ κατά την διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν και σε αυτές τις περιοχές.

Β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

α) Aπό τo μεσημέρι της Παρασκευής στα ορεινά της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδος, ενώ προς το βράδυ θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο θα χιονίσει και στα ορεινά των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

β) Το Σάββατο οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Κεντρικής και τη Βόρειας Ελλάδος, ενώ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Ύφεση των χιονοπτώσεων αναμένεται τις βραδινές ώρες.

Γ. Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν:

α) Tο Σάββατο αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο και από μεσημέρι σε όλο το Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

β) Tην Κυριακή οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στα 8 μποφόρ μέχρι και το μεσημέρι, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Δ. Παγετός θα σημειωθεί το Σαββατοκύριακο στη Βόρεια Ελλάδα που τοπικά την Κυριακή στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.

12η αγωνιστική το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνική, εκτός η Αναγέννηση (Αγροτικός Καστρίτσας-Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 17-12-23/15:00)

 


ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2023

ΓΗΠΕΔΟ    ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ

ΩΡΑ: 15:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (15:00)

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ(15:00)

ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-Α.Σ. ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ (15:00)

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ    (15:00)

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (17:15)

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023      

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (15:00)

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:00)

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (17:15)

Παρέμβαση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΑΑ

 


Εκτενή αναφορά σε προβλήματα που εντοπίζονται στην υλοποίηση δράσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στη 14η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΑΑ 2014-2022 και στη 2η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΑΑ 2023-2027.

 «Θεωρώ ότι με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων Υπουργείων είναι η τελευταία ευκαιρία για να δημιουργήσουμε την Ελληνική ταυτότητα, που είναι ποιότητα, ποιότητα, ποιότητα. Και αυτό πρέπει να στηρίξουμε», υπογράμμισε συμπερασματικά ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης. Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και μιλώντας με την ιδιότητα του εκπροσώπου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος στην Επιτροπή Παρακολούθησης έθεσε και το ζήτημα «παραχώρησης» εκ νέου, τμήματος του νέου ΠΑΑ στις Περιφέρειες της χώρας, όπως είχε γίνει και με το πρόγραμμα που ολοκληρώνεται.

13η αγωνιστική το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στην ΙΕΚ Δέλτα Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Πασσαρώνα Ροδοτοπίου-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 17-12-23/15:00)

 


ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΓΗΠΕΔΟ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ       

ΩΡΑ: 15:00

ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

 

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής στην ΙΕΚ Δέλτα Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (15:00)

Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ (15:00)

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ (15:00)

Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ-Α.Ε. ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ   (15:00)

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ (15:00)

Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ (15:00)

ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ - Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ   (15:00)

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΑΠΣ ΟΙ ΤΙΓΡΕΙΣ  (15:00)

Α.Ε. ΡΟΝΑ ΑΝΗΛΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ   (15:00)

ΑΕΤΟΣ ΑΕΤΟΡΡΑΧΗΣ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ (15:00)

Δήμος Κόνιτσας: Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

 


Ο Δήμος Κόνιτσας σας προσκαλεί στην γιορτινή εκδήλωση για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην κεντρική πλατεία της Κόνιτσας την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 στις 18:00.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν η Παιδική Χορωδία της Μουσικής Σχολής Δήμου Κόνιτσας και η Φιλαρμονική του Δήμου «Ελευθέριος Χ. Παγγές», που θα μας κρατήσουν συντροφιά με χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Από το Γραφείο Δημάρχου

ΠΗΓΗ: www.konitsa.gr

Περιφέρεια Ηπείρου: Σύσκεψη για τα επόμενα βήματα της ένταξης του Ζαγορίου στην UNESCO

Τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν μετά την  ένταξη του Ζαγορίου στον κατάλογο της UNESCO με τα πολιτιστικά τοπία, εξετάστηκαν σήμερα σε σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Ηπείρου, μεταξύ της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη, του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Δημάρχου Ζαγορίου κ. Γεωργίου Σουκουβέλου και υπηρεσιακών παραγόντων.

 Μια από τις υποχρεώσεις που πρέπει να εκπληρωθεί είναι η δημιουργία ενός γραφείου, το οποίο θα στεγαστεί στην Πασχάλειο Σχολή στο Καπέσοβο και θα ακολουθήσει η δημιουργία πλατφόρμας ενημέρωσης και η διοργάνωση κεντρικής εκδήλωσης- εορτασμού της ένταξης του Ζαγορίου στα μνημεία της Unesco τον ερχόμενο Μάϊο.

 Σε δηλώσεις, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης δήλωσε: «Συζητήσαμε για  τις υποχρεώσεις που έχουμε από εδώ και πέρα για να βάλουμε τα πράγματα στη σειρά, όπως τα δουλέψαμε μέχρι σήμερα.  Όπως έχουμε πει,  δεν είμαστε μόνο για τους πανηγυρισμούς, είμαστε και για τη δουλειά., η οποία θέλει συνέπεια και εμείς θα την κάνουμε. Θέλω να ευχαριστήσω την Υπουργό για όλα τα θέματα που έχουμε συνεργαστεί. Γιατί δίνουμε λύσεις σε θέματα που ήταν για πάρα πολλά χρόνια στάσιμα. Ένα από αυτά ήταν το Τζαμί στην Καλούτσιανη, το οποίο δουλεύετε. Είναι το Κάστρο Κιάφας,, το Ιμαρέτ στην Άρτα. Είναι χίλια δυο πράγματα τα οποία τα προχωράμε και σας ευχαριστώ πολύ».

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου

 


Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνεθον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Περιφερειακό Ιατρείο Συβότων, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, ΜΕΓΑ Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Λεωφ. Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λεωφ. Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Φιλιππιάδας, 09:00-12:00.

HHG: Δωρεάν ετήσιο check-up και ειδικές παροχές υγείας στην ΠΟΠΥΣΥΠ

 


Ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group (HHG), στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, προσφέρει ένα ετήσιο δωρεάν check-up στους πυροσβέστες και τις πυροσβέστριες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών (ΠΟΠΥΣΥΠ) και ειδικές παροχές υγείας στους ίδιους και τις οικογένειές τους, ως έκφραση ευγνωμοσύνης προς το έργο τους. Οι εξετάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν στα θεραπευτήρια του Ομίλου στην Αττική:  
Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General, Λητώ, στην Κρήτη στο Creta InterClinic , στην Καλαμάτα στην Κλινική City Hospital, καθώς και στα διαγνωστικά κέντρα HealthSpot και Πlaton Δiagnosis. 

Τα HealthSpot παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης με δυνατότητα πραγματοποίησης διαγνωστικών εξετάσεων και ραντεβού με γιατρό, σε ένα σημείο. Είναι εξοπλισμένα με υπερσύγχρονη τεχνολογία, στελεχώνονται από εξειδικευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, αξιοποιούν τις digital εφαρμογές υγείας του Ομίλου HHG, καθώς επίσης παρέχουν τη δυνατότητα ιατρικών εξετάσεων και φροντίδας κατ’ οίκον μέσω της υπηρεσίας “Homecare”. Λειτουργούν σε Κηφισιά, Περιστέρι, Γλυφάδα, Ραφήνα, Σαντορίνη και Μύκονο (MyClinic) και βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με τα νοσοκομεία και τις υπόλοιπες μονάδες υγείας του Ομίλου ΗΗG.

Tηλέφωνο επικοινωνίας: 212 8086000.

Όμιλος HHG

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group διαθέτει 8 κορυφαία θεραπευτήρια: το Υγεία, το Metropolitan Hospital, το Μητέρα, το Metropolitan General, το Λητώ, το CretaInterClinic στην Κρήτη και τα νοσοκομεία Απολλώνειο και Αρεταίειο στην Κύπρο. Επίσης, διαθέτει τη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις, το Κέντρο Μοριακής Βιολογίας και Γονιδιωματικής A-Lab, την Κλινική City Hospital στην Καλαμάτα, τα διαγνωστικά κέντρα ΗealthSpot και Πlaton Δiagnosis σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, την εταιρία εμπορίας ιατροτεχνολογικών προϊόντων Y-Logimed, την εταιρία Business Care με υπηρεσίες ασφάλειας και υγείας στην εργασία σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, και το σύγχρονΕκπαιδευτικό Κέντρο Heal Academy για εκπαίδευση, κατάρτιση και έρευνα σε θέματα ιατρικής, νοσηλευτικής και όλων των επιστημών υγείας.