Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Θανατηφόρο τροχαίο στο 12o χμ της Επαρχιακής Οδού Άσσου-Πολυστάφυλου

Σήμερα (30-07-2016) το πρωί, στο 12ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Άσσου-Πολυστάφυλου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 62χρονος ημεδαπός, συγκρούσθηκε μετωπικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 75χρονος ημεδαπός.
Από τη σύγκρουση τραυματίσθηκαν θανάσιμα οι οδηγοί των δύο οχημάτων και μία 71χρονη ημεδαπή, συνοδηγός του δεύτερου οχήματος.

Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Θεσπρωτικού.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί Ρομά, 29 και 24 ετών, μετά από διάπραξη κλοπής από σταθμευμένο φορτηγό στο Μύτικα Πρέβεζας

Αναζητείται 16χρονος συνεργός τους

Συνελήφθησαν, χθες (29-07-2016) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, δύο ημεδαποί Ρομά, 29 και 24 ετών, ενώ αναζητείται 16χρονος συνεργός τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, καταγγέλθηκε από 37χρονο ημεδαπό ότι τρία άτομα αναρριχήθηκαν από παράθυρο στο εσωτερικό Δ.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου του, που ήταν σταθμευμένο στον Μύτικα Πρέβεζας και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν ταυτοποιήθηκαν οι τρεις ημεδαποί ως δράστες της κλοπής και μετά από διενέργεια αναζητήσεων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και προσήγαγαν τους δύο εξ αυτών, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα και συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Σε κλίμα θλίψης και πόνου πραγματοποιήθηκε το ετήσιο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του Ιωάννη Σωτ. Καραγιώργου

Μέσα σε κλίμα θλίψης και πόνου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιουλίου, το ετήσιο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του Ιωάννη Σωτ. Καραγιώργου, στον Ιερό Ναό Περιβλέπτου Ιωαννίνων.
Συγκλονισμένοι από την ξαφνική απώλεια η σύζυγος, τα παιδιά, οι γονείς, τα αδέλφια και τα ανίψια του.
Το παρόν έδωσαν συνάδελφοι, συνεργάτες, φίλοι και πλήθος κόσμου.

Μεταξύ αυτών ο πρώην επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι», ο κ. Γιάννης Ντόντης, ο νυν επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι», ο κ. Δημήτρης Ντότης, οι Δημοτικοι Σύμβουλοι κ.κ. Μποντίνης Γρηγόρης  και Τόπουλος Βασίλειος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου κ. Μάτσιας Βασιλειος, ο Αντιδήμαρχος κ. Γαλίτσης Νικόλαος και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Στρατίνιτσας Πωγωνίου κ. Καραγιάννης Γεώργιος.

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου (29-7-2016)

Ένας μεγάλος αριθμός έργων, που αφορούν αγροτικές, οδικές υποδομές, αποκαταστάσεις ζημιών κ.ά., προωθούνται προς υλοποίηση με σημερινές  αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής. Αναλυτικά:
Δημοπρατείται η μελέτη αναδασμού Μαργαριτίου Θεσπρωτίας
 Με σημερινή της απόφαση η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση της μελέτης με τίτλο «Μελέτη αναδασμού Περιμέτρου έργων «Αρδευτικό έργο Μαργαριτίου» περιοχών 1Τ, 2Τ και 3Τ Κοινοτήτων Μαργαριτίου – Καταβόθρας – Ελευθερίου», προεκτιμώμενης αμοιβής 369.930,92 ευρώ.
 Η μελέτη αφορά αναδασμό στα αγροκτήματα Καταβόθρας, Μαργαριτίου, Πυργί- Ελεύθερου και έκτασης άνευ διανομών που περιστοιχίζεται από τα ανωτέρω αγροκτήματα.  Πρόκειται δε να υλοποιηθεί ως υποέργο του έργου "Αρδευτικό έργο Μαργαριτίου Ν. Θεσπρωτίας- β' φάση", το οποίο, ως προς τα τεχνικά του,  ολοκληρώθηκε με μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε η αιρετή Περιφέρεια από την ημέρα ανάληψης της ευθύνης του. Με την υλοποίηση της μελέτης, θα ολοκληρωθεί η παρέμβαση στη συγκεκριμένη περιοχή και οι αγρότες θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν απρόσκοπτα τα κτήματά τους, ενισχύοντας παράλληλα τις παραγωγικές δυνατότητες της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου γενικότερα.
Επαναδημοπρατείται το έργο καθαρισμού Αράχθου και προστασίας γέφυρας Άρτας
 Επαναδημοπρατείται το έργο καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Αράχθου και της προστασίας της παλαιάς γέφυρας Άρτας, που έχει συνολικό προϋπολογισμό 700.000 ευρώ, καθώς ο αρχικός διαγωνισμός απέβη άγονος, αφού δεν κατατέθηκε καμία προσφορά.
 Αντίθετα θετική κατάληξη είχε ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση της κοίτης χειμάρρων πεδινής ζώνης της Π.Ε. Άρτας, με συνολικό προϋπολογισμό 60.000 ευρώ, καθώς από την Ο.Ε. αναδείχτηκε σήμερα ο ανάδοχος του, που είναι ο Γεώργιος Β. Μπαζούκης.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (01-08-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά
Τρίτη (02-08-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (03-08-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (04-08-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (05-08-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.

Κυριακή (07-08-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καστροσυκιά – Κανάλι – Νικόπολη – Μιχαλίτσι – Φλάμπουρα – Μύτικας – Παντοκράτορας – Άγιος Θωμάς - Νεοχώρι

Παρακάλαμος: Πλήρωσαν στις εκδηλώσεις του Αγροτικού Αστέρα με πλαστά πενηντάευρα


Δεν έχασαν την ευκαιρία κάποιοι επιτήδειοι και εκμεταλλευτήκαν τον συνωστισμό από τον πολύ κόσμο, τον χαμηλό φωτισμό και την πίεση που υπήρχε στα ταμεία του Συλλόγου και μπόρεσαν να «σπρώξουν» μερικά πλαστά χαρτονομίσματα των πενήντα ευρώ.

Τα μέλη του Δ.Σ. του Αγροτικού Αστέρα έπεσαν από τα σύννεφα την άλλη μέρα καθώς όταν πήγαν να πληρώσουν τους προμηθευτές ανακαλύφτηκαν τα πλαστά χαρτονομίσματα.

Η υπόθεση είναι Πανηπειρωτική και δεν πρέπει να λήψει κανείς, από το γήπεδο του Ατρόμητου Περιστερίου, την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016, ώρα 21:00

Όλα τα μέλη των Ηπειρώτικων Αδελφοτήτων, Ενώσεων, Συλλόγων και Ομοσπονδιών της Αττικής και γενικότερα όλοι οι Ηπειρώτες και οι φίλοι της Ηπείρου στην Αθήνα, να βρεθούμε δίπλα στον ιστορικό ΠΑΣ Γιάννενα, στο μεγάλο ματς πρόκρισης,που θα δώσει την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016, στο γήπεδο του Ατρομήτου στο Περιστέρι με αντίπαλο την Ολλανδική Αλκμάαρ.Το μάτς ξεκινάει στις 21.00' και πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια του ''Αγιαξ της Ηπείρου'' και να πανηγυρίσουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση των αγώνων του Ευρωπαϊκού κυπέλου ποδοσφαίρου. Το αξίζει το Ηπειρώτικο ποδόσαφαιρο, το αξίζει ο ΠΑΣ Γιάννενα, το αξίζουν τα Γιάννενα, το αξίζει η Ήπειρος
Το στάδιο βρίσκεται στο Περιστέρι και περιστοιχίζεται από τις οδούς Τζον Κέννεντι, Γιαννιτσών, Κρέσνας και Μπιζανίου. Για να φτάσετε εκεί με αυτοκίνητο, ακολουθήστε τη Λεωφόρο Καβάλας ("Αθηνών"). 1 χλμ μετά τον Κηφισό, η Καβάλας περνάει κάτω από την οδό Θηβών. Μη συνεχίσετε ευθεία, αλλά στρίψτε δεξιά στη Θηβών. Σε 400μ θα βρείτε τα φανάρια της οδού Κέννεντυ, όπου θα στρίψετε ξανά δεξιά. Σχεδόν αμέσως θα δείτε το Κλειστό του Περιστερίου, με το στάδιο να βρίσκεται ακριβώς πίσω του.

Μπορείτε να φτάσετε ως εκεί και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Χρησιμοποιήστε τη γραμμή 2 του Μετρό μέχρι τον "Αγιο Αντώνιο" στο Περιστέρι και από εκεί πάρτε το λεωφορείο 821 προς Αγία Αναστασία. Θα κατεβείτε στο "Γήπεδο" (τι πιο απλό!), μόλις 4 στάσεις μετά.

Ομιλία του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τα εγκλήματα στον Κυβερνοχώρο

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,
Αντικείμενο του νομοσχεδίου που συζητάμε σήμερα είναι ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας μας, της έννομης τάξης στο πεδίο του κυβερνοχώρου. Το παρόν νομοσχέδιο επιδιώκει να προσεγγίσει η ελληνική νομοθεσία την κοινή ευρωπαϊκή, που είναι κοινή για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, και αφορά στη διάπραξη ποινικών αδικημάτων μέσω του διαδικτύου και αναλυτικότερα σε θέματα επιθέσεων κατά συστημάτων πληροφοριών, που αποτελούν νέες μορφές εγκληματικότητας. Το πρωτόκολλο που ακολουθεί προβλέπει και τυποποιεί εγκλήματα, τα οποία αφορούν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία που διαπράττονται μέσω διαδικτύου.
Με την κύρωση της Σύμβασης της Βουδαπέστης, που περιλαμβάνεται στο πρώτο μέρος του νομοσχεδίου, επιδιώκεται η εναρμόνιση των ελληνικών νομοθεσιών σχετικά με την ποινικοποίηση συμπεριφορών που συνδέονται με την κυβερνο - εγκληματικότητα. Περιλαμβάνεται μεγάλος αριθμός εγκλημάτων, που είναι εγκλήματα που θίγουν την εμπιστευτικότητα, την ακεραιότητα και τη διαθεσιμότητα των δεδομένων και των συστημάτων των υπολογιστών. Περιλαμβάνονται συμπεριφορές, όπως η παράνομη πρόσβαση σε συστήματα υπολογιστών, η υποκλοπή δεδομένων, η παρεμβολή σε προγράμματα ή σε ψηφιακά δεδομένα.
Πράγματι υπήρχε ένα σημαντικό έλλειμμα στην ελληνική έννομη τάξη σχετικά με την προστασία στο συγκεκριμένο πεδίο εγκληματικότητας και με τον τρόπο αυτό, για πρώτη φορά, τυποποιούνται αντίστοιχα εγκλήματα με το παρόν νομοσχέδιο και την ενσωμάτωση της Οδηγίας που περιλαμβάνεται σε αυτό.
Είναι γνωστό ότι από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 κάνει την εμφάνισή του ένα νέο ποινικό φαινόμενα, η εγκληματικότητα μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών. Μεγάλος αριθμός ανθρώπων έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, μέσω του οποίου εκτελεί μα σειρά μεγάλων δραστηριοτήτων, αγορά προϊόντων, ειδησεογραφική ενημέρωση, ανταλλαγή πληροφοριών, διαφήμιση και πολλά άλλα. Ενώ, λοιπόν, συμβάλλει στη διευκόλυνση της επικοινωνίας, παράλληλα δημιουργούνται περιπτώσεις διάπραξης εγκληματικών πράξεων.
Είναι γνωστό επίσης γνωστό ότι το 70% των ατόμων που χρησιμοποιεί-σύμφωνα με έρευνες- το διαδίκτυο, πιστεύει ότι είναι πολύ πιθανό να πέσει θύμα διαδικτυακού εγκλήματος. Η κυβερνο - εγκληματικότητα συνιστά, λοιπόν, μια σοβαρή απειλή, όχι μόνο κατά φυσικών  ή νομικών προσώπων ιδιωτικού ή δημόσιου δικαίου, αλλά και κατά της εύρυθμης λειτουργίας των κρατών.
Απαιτείται, λοιπόν, συντονισμός σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, αποτελεσματική και συνεχής δικαστική συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών. Χρειαζόμαστε ένα κατάλληλο, δεσμευτικό και αποτελεσματικό νομοθετικό πλαίσιο για την καταπολέμηση της κυβερνο-εγκληματικότητας.
Οι λόγοι που οι εγκληματίες προτιμούν τη χρήση διαδικτύου είναι επειδή το διαδίκτυο επιτρέπει την πρόσβαση σε έναν μεγάλο αριθμό ατόμων, έχει χαμηλό κόστος και χαμηλό κίνδυνο, εξασφαλίζει την ανωνυμία και δεν υπάρχουν γεωγραφικοί περιορισμοί. Αυτές είναι οι προϋποθέσεις, που καθιστούν το διαδίκτυο ιδανικό μέρος δραστηριοποίησης ατόμων με εγκληματική συμπεριφορά.
Το ερώτημα που τίθεται και που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο είναι με ποιο τρόπο και κατά πόσον μπορεί να προστατευθεί ο κάθε πολίτης και ιδιαίτερα τα παιδιά και οι έφηβοι, αλλά και οι γυναίκες, από αυτή τη μορφή εγκληματικότητας.
Η σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, λοιπόν, προβλέπει την υποχρέωση των κρατών να λαμβάνουν κατάλληλα μέτρα προκειμένου, να μπορούν να διατάξουν – εφόσον διαπιστώνεται η τέλεση αντίστοιχων εγκλημάτων - πρόσωπα ευρισκόμενα στην επικράτεια να παραδώσουν δεδομένα υπολογιστή, τα οποία είναι αποθηκευμένα ή σε χρήση και ίδια υποχρέωση τίθεται και προς τους παρόχους συνδρομητικών υπηρεσιών.
Ρυθμίζονται επίσης θέματα σχετικά με τη δικαστική συνδρομή μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών, για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της διακρατικής εγκληματικότητας στο συγκεκριμένο πεδίο . Υπάρχουν βέβαια και άλλες διαδικαστικές ρυθμίσεις που αφορούν αυτή την έκδοση.
Με το πρόσθετο πρωτόκολλο προωθείται η ποινικοποίηση πράξεων ξενοφοβικής και ρατσιστικής φύσης, οι οποίες τελούνται μέσω του διαδικτύου.
Προωθείται, λοιπόν, η τυποποίηση αυτών των εγκλημάτων και η εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας στην ποινικοποίηση εγκληματικών συμπεριφορών που σχετίζονται με το διαδίκτυο, αλλά και τη συμπλήρωση δικονομικών διατάξεων με στόχο τη διεξαγωγή ερευνών από τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές σε πραγματικό χρόνο, ενώ προβλέπεται και ένα δίκτυο σημείων επαφής τα οποία θα λειτουργούν σε εικοσιτετράωρη βάση για την προστασία των πολιτών.
Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,
Ήδη από το 1948 με την υιοθέτηση της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Δικαιώματα του ανθρώπου έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικά, αλλά όχι αρκετά, κατά τη γνώμη μου, βήματα για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, όπως αυτό της Διεθνούς Σύμβασης της Νέας Υόρκης του 1965 για την απάλειψη κάθε είδους φυλετικής διάκρισης. Η ανάπτυξη, όμως, της τεχνολογίας, και η δημιουργία ισχυρών μέσων ενημέρωσης και επικοινωνίας δίνει το βήμα σε ομάδες ατόμων να προωθούν θεωρίες ρατσιστικές και να διακινούν υλικό με σκοπιμότητα την τέλεση τέτοιων ρατσιστικών πράξεων.
Διευρύνεται, λοιπόν, το πεδίο εφαρμογής της σύμβασης για το έγκλημα στον κυβερνοχώρου με σκοπό την εξάλειψη τέτοιων πράξεων ρατσιστικής και ξενοφοβικής φύσεως. Ποινικοποιούνται, λοιπόν, τέτοιες πράξεις που τελούνται συστηματικά μέσω συστημάτων υπολογιστών και τα συμβαλλόμενα μέρη στη συγκεκριμένη σύμβαση δεσμεύονται να λάβουν τα απαιτούμενα νομοθετικά μέτρα.
Οι άλλες διατάξεις ρυθμίζουν θέματα σχετικά με το σωφρονιστικό σύστημα και γενικά με τη βελτίωση του συστήματος απονομής της δικαιοσύνης. Από την αρχή αυτής της διακυβέρνησης προσπαθούμε να δημιουργήσουμε το καλύτερο δυνατό πλαίσιο πραγματικού σωφρονισμού και όχι τιμωρίας.
Πρόκειται, λοιπόν, για τη θέσπιση της εξάλειψης του αξιόποινου και την παύση της ποινικής δίωξης για πράξεις σχετικά χαμηλής απαξίας. Ειδικότερα αφορά πράξεις που είναι χαμηλής κοινωνικής απαξίας, πταίσματα και πλημμελήματα.
Προβλέπονται διασφαλιστικοί όροι για την περίπτωση παραγραφής υπό όρους, όπως το να έχει παρέλθει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από την τέλεση των πράξεων και βεβαίως ο όρος είναι να μην τελεστεί νέα αξιόποινη πράξη εκ δόλου ή να μην καταδικαστεί οποτεδήποτε αμετάκλητα κάποιος σε ποινή ανώτερη εκείνος που στη συνέχεια θα ωφεληθεί.
Εξαιρούνται εκείνα τα πλημμελήματα που από τη φύση τους και παρά την ελαφρότητα της ποινής είναι δύσκολο να συγχωρεθούν κοινωνικά και να ξεχαστούν και γι’ αυτό η σχετική ρύθμιση εξαιρεί συγκεκριμένο αριθμό πλημμελημάτων κατά της δημόσιας περιουσίας, αλλά και κατά ατομικών αγαθών, κατά ανηλίκων, μισθωτών και σχετικά με ρατσιστικές συμπεριφορές.

Παρακάλαμος: Μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στη θεατρική παράσταση «Η Διαθήκη»

Το κοινό της ευρύτερης περιοχής του Άνω Καλαμά παρακολούθησε το βράδυ της Παρασκευής 29 Ιουλίου την κοινωνική κωμωδία «Η Διαθήκη» του Μάριου Ποντίκα που παρουσίασε η θεατρική Ομάδα Ραφταναίων στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Παρακαλάμου.

Μοναδική Συναυλία με την Πρεβεζάνα πολυβραβευμένη πιανίστρια Αγάπη Τριανταφυλλίδη, την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016, ώρα 21:00, στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Αρχαίας Νικόπολης Πρέβεζας

DUO AURA
Αγάπη Τριανταφυλλίδη – Nil Kocamangil
«Classic without frontiers...»
Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης Πρέβεζα
Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016
ώρα έναρξης: 21.00 

Δύο διεθνείς και καταξιωμένες σολίστ, η ελληνίδα Αγάπη Τριανταφυλλίδη στο πιάνο και η τουρκάλα Nil Kocamangil στο τσέλο, δημιουργούν μια μοναδική συναυλία στον υπέροχο αρχαιολογικό χώρο του Ρωμαϊκού Ωδείου της Νικόπολης, την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016.
Μια συναυλία στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Νεολαίας, με δυο performers, που φημίζονται για την καλλιτεχνική τους συνεργασία ως duo «Aura», με το οποίο έχουν κατακτήσει το ευρωπαϊκό κοινό και έχουν αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές. Μια συνεργασία που τονίζει ότι η Μουσική δεν έχει σύνορα και μπορεί να ενώσει τους λαούς σε ένα κοινό ταξίδι.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα των J.Brahms, R.Strauss, S. Rachmaninoff & Ν. Σκαλκώτα.
Οι συνδιοργανωτές, Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και Ωδείο Πρωτοπορία υπόσχονται μοναδικές στιγμές με κορυφαίες καλλιτεχνικές ερμηνείες σε έργα μεγάλων συνθετών, δείγμα γραφής διαπρεπών νέων της εποχής μας, σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.
Λίγα λόγια για το DUO AURA
Ένας πρότυπος δεσμός αμοιβαίας καλλιτεχνικής εκτίμησης ενώνει άρρηκτα δύο διαπρεπείς νεαρές καλλιτέχνιδες στην κατεύθυνση εμβάθυνσης και ερμηνείας έργων μεγάλων συνθετών.
Οι εμφανίσεις τους κατακτούν αξιοθαύμαστα επίπεδα, ενώ αποκαλυπτικά αισθητικά στοιχεία και δεξιοτεχνικές αρετές των ερμηνειών τους επαινούνται με έμφαση από τους ειδικούς της λόγιας μουσικής.

Ο σεβασμός και η ανάδειξη των έργων που προσεγγίζουν εγείρει τον ενθουσιασμό των ακροατών και το ενδιαφέρον πολλών εν ζωή συνθετών.
Το DUO AURA αποπνέει το άρωμα μιας ανεκτίμητης συνεργασίας η οποία συνθέτει και καταθέτει το ταλέντο, τη γνώση, την αγωνιστική διάθεση και την πηγαία ευγένεια των μελών του στο βωμό της ειρήνης μεταξύ των λαών, της ανάδειξης και προβολής του πολιτισμού τους.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016
Ώρα έναρξης: 21.00
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
8 ευρώ προπώληση και 10 ευρώ στο ταμείο.
Φοιτητικό και κάρτα ανεργίας 6 ευρώ.
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΚΑΡΤΑ
Τηλεφωνικά: 2107234567
Online: www.ticketservices.gr
Προπώληση και στην Πρέβεζα σε επιλεγμένα σημεία.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και Ωδείο Πρωτοπορία
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Τεχνότροπον – Artway | www.artway.gr 

Βιογραφικό της Αγάπης Τριανταφυλλίδη.
 Γεννήθηκε το 1988 στην Πρέβεζα. Κόρη του αγιογράφου Γιώργου Τριανταφυλλίδη και της επιχειρηματίας Ευγενίας Βασιλάκου
 Γαλουχήθηκε στους κόλπους ενός αμιγώς μουσικού και εικαστικού οικογενειακού περιβάλλοντος και έλαβε τα πρώτα μαθήματα πιάνου στην ηλικία των τεσσάρων ετών.

Σταυροσκιάδι Πωγωνίου: Ημερήσιο πανηγύρι την Κυριακή 31 Ιουλίου

Ημερήσιο πανηγύρι την Κυριακή 31 Ιουλίου, στο χωριό Σταυροσκιάδι  Πωγωνίου.