Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Ιόνια Οδός: Σπάει τα κοντέρ η Σήραγγα Κλόκοβας, πάμε για πλήρη διάνοιξη

Σπάει όλα τα κοντέρ ταχύτητας η διαδικασία διάνοιξης της Σήραγγας Κλόκοβας στην Ιόνια Οδό. Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com το "τρύπημα" της Δίδυμης Σήραγγας πάει εξαιρετικά. 
Στο τέλος Μαρτίου η εκσκαφή στο μέτωπο εισόδου προσέγγιζε τα 880 μέτρα, ενώ αντίστοιχα αυτή του μετώπου εξόδου ξεπερνούσε τα 1.300 μέτρα, δηλαδή συνολικά 2.180 μέτρα και πρόοδος 76%.  
Υπολογίζεται ότι αν δεν υπάρξουν απρόβλεπτα και συνεχιστούν οι ίδιοι ρυθμοί η πλήρης διάνοιξη θα επιτευχθεί μέσα στο καλοκαίρι, πολύ νωρίτερα από όσο είχε προβλεφθεί.
Σήμερα, η διάνοιξη της σήραγγας Κλόκοβας με συνολικό μήκος 2.854 μέτρα,  είναι το μεγαλύτερο τεχνικό έργο της Ιόνιας Οδού. Εφόσον επαληθευθεί αυτό το σενάριο, θα έχουμε ένα μεγάλο ρεκόρ στο χρόνο διάνοιξης Σήραγγας στην Ελλάδα, καθώς η διάνοιξη μιας τόσο μεγάλης Σήραγγας με μήκος περίπου 3χλμ απαιτεί συνήθως κατ` ελάχιστο 2 χρόνια. 

Ανάληψη πρωτοβουλιών από ΕΚΕ και Ομογένεια για το προσφυγικό και την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
65Ο ΕΤΗΣΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ (ACC)

Στο 65ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας (ACC), το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά καρδιολογικά συνέδρια παγκοσμίως, συμμετείχε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, στο διάστημα 2-4 Απριλίου 2016 στο Chicago των Ηνωμένων Πολιτειών.
Kατά τη διάρκεια του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρία της Ελληνικής με την Ρώσικη Καρδιολογική Εταιρεία και το Αμερικανικό Κολέγιο Καρδιολογίας, στην οποία είχε προεδρία ο κ. Στέφανος Φούσας, Πρόεδρος της ΕΚΕ, ενώ στην ίδια συνεδρία ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΕ κ. Κωνσταντίνος Τσιούφης πραγματοποίησε παρουσίαση με τίτλο: “Renal Denervation: Where Do We Stand and How to Move Forward”. Εκτός του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της ΕΚΕ, το συνέδριο παρακολούθησαν ο τέως πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Καλλικάζαρος, ο Γραμματέας κ. Κανακάκης και το μέλος του Δ.Σ. κ. Μάτσακας.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου σημαντικά ήταν τα όσα συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του Δ.Σ. της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας με Καρδιολόγους ελληνικής καταγωγής. Μάλιστα υπήρξε συμφωνία ώστε να συμβάλλει πολύπλευρα η Ομογένεια -με συντονιστή την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία- και να αναληφθούν από κοινού πρωτοβουλίες για υποστήριξη της Πολιτείας και φορέων που έχουν επιφορτιστεί με το καυτό θέμα του προσφυγικού.
Οι ομογενείς επιστήμονες Καρδιολόγοι εξέφρασαν απερίφραστα τη βούλησή τους να βοηθήσουν τόσο τους Έλληνες όσο και τους πρόσφυγες που βρίσκονται σε δυσχερή θέση, σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, με σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα.
Προς αυτήν την κατεύθυνση ζήτησαν την παρέμβαση και τον συντονισμό από την ΕΚΕ, ώστε να μεριμνήσει για τον τρόπο διοχέτευσης της βοήθειας που θα προκύψει από την Ομογένεια. 

Η ισότιμη παρουσία της ΕΚΕ σε όλα τα διεθνή καρδιολογικά συνέδρια και η ενεργή συμμετοχή της στη διαμόρφωση των εξελίξεων στην Καρδιολογία καταδεικνύουν ότι -παρά τις δυσκολίες σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο- η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία δραστηριοποιείται μεθοδικά και συγκροτημένα για την ανάπτυξη της επιστήμης και την προστασία της ανθρώπινης υγείας.

Τα ονόματα όσων εκλέγονται στο Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας μετά από τις εκλογές που διεξήχθησαν στις 4-04-2016

Ιωάννινα: Συνελήφθη 40χρονος υπήκοος Αλβανίας για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη

Συνελήφθη, σήμερα (05-04-2016) λίγο μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμου αλλοδαπού.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 40χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας έναν 25χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 40χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

27η αγωνιστική την Τετάρτη 6 Απριλίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Α.Σ. Απείθαρχος-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 6-04-16/17:00), εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Π.Α.Σ. Αλμυρός-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 6-04-16/17:00), εκτός η Αναγέννηση (Αστήρ Αμφιθέας-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 6-04-16/17:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ
ΩΡΑ: 17:00

Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΓΗΠΕΔΟ ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑΣ
ΩΡΑ: 17:00

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΑΜΦΙΘΕΑΣ
ΩΡΑ: 17:00

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής της Β΄ Ερασιτεχνικής
Τετάρτη 6 Απριλίου  2016
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Π.Α.Σ.ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (17:00)
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (17:00)
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (17:00)
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ(17:00)
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (17:00)
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ (17:00)
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (17:00)
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ (19:15)
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ - Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ Τετάρτη 13/04/16 (17:00)

Σύλληψη δύο φυγόποινων στα Ιωάννινα

Συνελήφθησαν, χθες (04-04-2016) το βράδυ, σε διαφορετικές περιπτώσεις, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 37 και 56 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
Χθες το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, συνολικής ποινής φυλάκισης δύο ετών και τριών μηνών και χρηματικής ποινής (7.500) ευρώ, για επιταγές.
Χθες το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 56χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστικά απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης δώδεκα μηνών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί φορολογίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τα πρόσωπα που εκλέχθηκαν στις εσωκομματικές εκλογές στην ΔΗΜ. Τ.Ο. Πωγωνίου της ΝΔ

Τα πρόσωπα που εκλέχθηκαν στις εσωκομματικές εκλογές για την  ΔΗΜ. Τ.Ο. Πωγωνίου της ΝΔ.
ΔΗΜ.Τ.Ο. ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΕΛΗ:  
ΣΜΠΟΝΙΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ( Δ.Ε. ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ)
ΓΚΟΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (Δ.Ε. ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ)
ΠΟΡΙΚΗΣ ΗΛΙΑΣ  (Δ.Ε. ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ)
ΠΟΡΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  (Δ.Ε. ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ)
ΝΤΟΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Δ.Ε. ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ)
ΜΑΝΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ   (Δ.Ε.  ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ)
ΓΚΙΟΛΕΚΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ  (Δ.Ε.  ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ)
ΚΑΡΑΜΠΟΤΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ   (Δ.Ε. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ)

Τελικά αποτελέσματα εκλογών Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας

Ψήφισαν: 512
Άκυρα:  1
Λευκά:   5
Έγκυρα:  506

ΕΛΑΒΟΝ
ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ: 279  Εκλέγονται 14 μέλη Δ.Σ.
ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: 203   Εκλέγονται 10 μέλη  Δ.Σ.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ: 24  Εκλέγεται 1


Η αφαίρεση των αμυγδαλών μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του στοματοφάρυγγα

Ένα ακόμη  όπλο  στην φαρέτρα τους κατά του καρκίνου του στόματος-στοματοφάρυγγα διαθέτουν πλέον οι Ωτορινολαρυγγολόγοι μετά από πολύχρονη επιστημονική μελέτη.
Πρόκειται για την  προληπτική αμυγδαλεκτομή  η οποία  μειώνει θεαματικά  τον μελλοντικό κίνδυνο για την ανάπτυξη καρκίνου του στόματος-στοματοφάρυγγα  και ειδικότερα του καρκίνου που σχετίζεται με τον ιό του  HPV.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που διήρκησε 35 χρόνια και δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό CancerPreventionReserchη μείωση φτάνει το 60% και όταν  η αφαίρεση των αμυγδαλών έγινε στην παιδική ηλικία, η μείωση της πιθανότητας έφτανε στο 85%.
«Η αμυγδαλεκτομή δεν θα πρέπει να γίνεται συστηματικά για πρόληψη, καθώς οι πιθανότητες είναι μικρές για το νόσημα» αναφέρει ο διαπρεπής  Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος  Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, Διευθυντής  του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της ΩΡΛ κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ» και προσθέτει με έμφαση.
«Ωστόσο  οι ασθενείς  με HPVπου είναι υψηλού ρίσκου, κατά τα πρότυπα των BRCAθετικών ασθενών για τον καρκίνο του μαστού, θα πρέπει να υποβάλλονται σε αμυγδαλεκτομή  για προληπτικούς λόγους έναντι του καρκίνου».