Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Συνδυασμένη τουριστική προβολή της Ηπείρου, ο στόχος της Περιφέρειας


Τις βασικές κατευθύνσεις της Περιφέρειας για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της Ηπείρου, ανέπτυξε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στη σημερινή σύσκεψη των φορέων του τουρισμού της Π.Ε. Ιωαννίνων, που έγινε στο Διοικητήριο της Περιφέρειας.


«Για την Διοίκηση της Περιφέρειας, τόνισε μεταξύ άλλων, ο τουρισμός δεν είναι αυτοσκοπός αλλά πρέπει να συνδυάζεται με τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, για να έχουμε διάχυση οφέλους και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αξιοποιώντας και συνδυάζοντας τη θάλασσα με το βουνό μπορούμε να δώσουμε ένα πλήρες τουριστικό προϊόν». Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι απαραίτητο στοιχείο της τουριστικής πολιτικής της Περιφέρειας είναι η προβολή και η προώθηση των τοπικών επώνυμων και ποιοτικών προϊόντων.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι στο εξής η συμμετοχή της Ηπείρου σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις θα είναι στοχευμένη, διαβεβαιώνοντας τους επαγγελματίες του κλάδου, ότι η Περιφέρεια θα είναι δίπλα τους στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας.

Ο αρμόδιος για θέματα τουρισμού της Περιφέρειας Αντιπεριφερειάρχης (Π.Ε. Πρέβεζας) κ. Στράτος Ιωάννου, ανοίγοντας τις εργασίες, υπογράμμισε ότι η σύσκεψη με τους φορείς τουρισμού της Π.Ε. Ιωαννίνων, εντάσσεται στο πρόγραμμα της Διοίκησης της Περιφέρειας για την ανταλλαγή απόψεων και συλλογή προτάσεων ενόψει κατάρτισης του στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό. Η σημερινή σύσκεψη ήταν η δεύτερη στη σειρά, καθώς έχει προηγηθεί αυτή της Θεσπρωτίας. Θα ακολουθήσουν αντίστοιχες συσκέψεις σε Άρτα – Πρέβεζα και στη συνέχεια Πανηπειρωτική συνδιάσκεψη κατά την οποία θα κατατεθούν, προς διαβούλευση, οι βασικές προτάσεις της Περιφέρειας.

«Δεν θέλουμε να προκαταλάβουμε κανέναν και για αυτό επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε την εμπειρία, να ακούσουμε τις προτάσεις, τις θέσεις και τις απόψεις των επαγγελματιών του κλάδου για το πώς θα προωθήσουμε τον τουρισμό, βραχυπρόθεσμα (ενόψει Πάσχα και καλοκαιριού) μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα», τόνισε ο κ. Στρ. Ιωάννου, για να προσθέσει ότι η προβολή της Ηπείρου θα γίνει βάσει ενιαίας στρατηγικής και σε αυτό βοηθά πλέον και ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ». «Η Περιφέρεια θα λειτουργεί ως ομπρέλα, αλλά η κάθε Π.Ε., ο κάθε Δήμος θα μπορεί να έχει και τις δικές της δράσεις αν το επιθυμεί», τόνισε σε άλλο σημείο ο Αντιπεριφερειάρχης ο οποίος, για λόγους πρακτικότητας όπως είπε, έθεσε ως θέμα συζήτησης και τη δημιουργία ενός ευέλικτου Φορέα για τον τουρισμό, στον οποίο να εκπροσωπούνται Περιφέρεια, Δήμοι, Επιμελητήρια, επαγγελματικοί κλάδοι κ.α.


* Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν περιφερειακοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκπρόσωποι Δήμων, επαγγελματικών φορέων κ.α..

ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ: Οι χαμηλές θερμοκρασίες «δυναμώνουν» τον ιό Α(Η1Ν1)


Κατά την σημερινή ενημέρωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι επιστήμονες υπογράμμισαν ότι οι κακές καιρικές συνθήκες ενδέχεται να οδηγήσουν σε παράταση της αυξημένης δραστηριότητας της εποχικής γρίπης και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων.

Και αυτό, γιατί η χαμηλή θερμοκρασία βοηθά στη μετάδοση των ιών που προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις (συμπεριλαμβανομένης της γρίπης) με πολλαπλούς τρόπους.

Μετά από τα παραπάνω δεδομένα οι ειδικοί υπενθυμίζουν τη σπουδαιότητα της τήρησης απλών κανόνων υγιεινής όπως:

1.Το συχνό πλύσιμο των χεριών, ιδιαίτερα πριν από το φαγητό
2.Η αναπνευστική υγιεινή με κάλυψη του στόματος και της μύτης με τον αγκώνα, κατά το βήχα και το φτέρνισμα
3.Η αποφυγή επαφής των χεριών με τη μύτη, το στόμα ή τα μάτια
4.Η χρήση χαρτομάντιλων, τα οποία πρέπει να απορρίπτονται μετά τη χρήση τους
5.Ο καλός και συχνός αερισμός των κλειστών χώρων
6.Η αποφυγή, κατά το δυνατό, της επαφής με άτομα που έχουν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής, όπως βήχα, πυρετό, φτέρνισμα
7.Η οικειοθελής κατ’ οίκον απομόνωση των ατόμων που εμφανίζουν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής.
Επιπλέον, οι λοιμωξιολόγοι επιμένουν πως είναι αναγκαία η συνέχιση του εμβολιασμού ακόμη και τώρα, με έμφαση στις κλινικές ομάδες υψηλού κινδύνου, καθώς και η έγκαιρη έναρξη αντι-ιικής θεραπείας σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων γρίπης για την αποφυγή επιπλοκών.

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ: Την Τρίτη 8 Μαρτίου ξεκινά το πρόγραμμα εμβολιασμών των αιγοπροβάτων κατά του μελιταίου πυρετού


Το Τμήμα Κτηνιατρικής Π. Ε. Ιωαννίνων ενημερώνει τους κτηνοτρόφους ότι από την Τρίτη 8 Μαρτίου 2011 ξεκινά το πρόγραμμα εμβολιασμών των αιγοπροβάτων κατά του μελιταίου πυρετού.
Το πρόγραμμα των εμβολιασμών ανά τοπικό διαμέρισμα θα κοινοποιηθεί στους Δήμους.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τις εργάσιμες μέρες και ώρες με το γραφείο του Τμήματος Κτηνιατρικής Π. Ε. Ιωαννίνων.
Επισημαίνεται ότι όσοι κτηνοτρόφοι δε συνεργαστούν με την υπηρεσία για τον εμβολιασμό των ζώων τους θα χάσουν το δικαίωμα παράδοσης γάλακτος στη βιομηχανία.

ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

ΙΝΚΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Να Μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα κατά 200 ευρώ ανά τόνο


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών «Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» μέλος στην οποία είναι και το ΙΝΚΑ Ηπείρου, ζητεί την μείωση του Ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα υποστηρίζοντας τα πιο κάτω. Για τον απαράδεκτο ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, τον κρατικό πληθωρισμό, την αισχροκέρδεια στα καύσιμα και το διεθνές κύκλωμα έχουμε αναφερθεί ξανά στο παρελθόν και εμμένουμε στις θέσεις, απόψεις και προτάσεις μας. Σήμερα, το διεθνές κύκλωμα των κερδοσκόπων του πετρελαίου με αφορμή την λαϊκή εξέγερση στην Λιβύη έχει φτάσει σκόπιμα και κερδοσκοπικά την τιμή του αργού πετρελαίου στα 120 δολάρια Η.Π.Α. ανά βαρέλι. Επικαλούνται την πιθανή έλλειψη του λιβυκού πετρελαίου από τις αγορές. Σύμφωνα με πληροφορίες μας από Ελληνες στην Λιβύη, οι φορτώσεις συνεχίζονται κανονικά. Ξεχνούν επίσης οι κερδοσκόποι του πετρελαίου ότι επί μία δεκαετία είχαν επιβάλλει εμπάργκο στην Λιβύη και το λιβυκό πετρέλαιο κυκλοφορούσε με το σταγονόμετρο. Τότε οι τιμές του αργού ήταν στα 35 δολάρια ΗΠΑ κατά μ.ο. !!!.
Όταν λοιπόν πράγματι απουσίαζε το λιβυκό πετρέλαιο από τις «αγορές» οι τιμές ήταν 4 φορές χαμηλότερες από ό,τι σήμερα που απλώς επικαλούνται μελλοντικό, αβέβαιο και ανεπιβεβαίωτο μη υπάρχοντα κίνδυνο. Επειδή θα ήταν μάταιο και ίσως και ουτοπικό να ζητήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση διεθνή πρωτοβουλία κατά των κερδοσκόπων του πετρελαίου και την λειτουργία της «αγοράς» τους, δεν θα το κάνουμε. Είναι όμως αναγκαίο και επιβεβλημένο (και θα αποτελούσε και σαφή κίνηση υπέρ της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και συγκριτικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα) για τις ανάγκες της ελληνικής παραγωγικής οικονομίας και τις ανάγκες της ζωής των ανθρώπων να μειωθεί κατά 200 Ευρώ ανά τόνο, ήτοι κατά 20 λεπτά ανά λίτρο, ο Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα για όσο διάστημα οι διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου είναι πάνω από 90 δολάρια το βαρέλι. Δεν κρίνουμε τον Ε.Φ.Κ. . Είναι τεράστιος, άδικος, αδικαιολόγητος και αισχροκερδής. Είναι αναγκαίο όμως και επιβεβλημένο στις παρούσες έκτακτες συνθήκες και για να μην παγώσει οριστικά ο ελληνικός λαός και η παραπαίουσα ελληνική οικονομία να υπάρξει αποφασιστική κίνηση διόρθωσης και σταθεροποίησης της τιμής σε εύλογα λειτουργικά επίπεδα. ΖΗΤΟΥΜΕ συνεπώς την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού, ώστε να υπάρξει η αναγκαία και επιβεβλημένη μείωση του Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα κατά 200 Ευρώ ανά τόνο (20 λεπτά ανά λίτρο) για όσο διάστημα η τιμή του αργού πετρελαίου μοχλεύεται πάνω από το 90 δολάρια Η.Π.Α. ανά βαρέλι.

ΠΗΓΗ: http://inpka.blogspot.com/

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: Στο 4,9% ο εναρμονισμένος πληθωρισμός


Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, ο Εναρμονισμένoς Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Ιανουάριο 2011, κινήθηκε στο 4,9% και σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο 2010, παρουσίασε μείωση 1%.

ΕΦΟΡΙΑ: Παράταση στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων έως την 4η Απριλίου 2011, για ατομικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες


Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, για ατομικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, όσους απόκτησαν εισοδήματα από συμμετοχή σε ΕΠΕ, από κινητές αξίες, από ακίνητα, τους κατόχους ΕΙΧ.
Ενώ η αρχική πρώτη καταληκτική ημερομηνία για τη υποβολή των δηλώσεων αυτών με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ έληγε αύριο ( 1η Μαρτίου 2011) με την παράταση θα λήξει την 4η Απριλίου 2011.

Η παράταση, όπως διευκρινίζεται στην απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, κ. Δημήτρη Κουσελά δόθηκε προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι για τους οποίους εφαρμόζεται για πρώτη φορά η υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων και των λογιστικών γραφείων.

Η υποβολή των δηλώσεων αυτών ολοκληρώνεται μέσα σε έντεκα εργάσιμες μέρες ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ, με αρχή για το ψηφίο 1 την 4η Απριλίου 2011.

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9), ορίζεται στις ίδιες ημερομηνίες με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

ΕΛΓΑ: Στις 2 Μαρτίου οι αποζημιώσεις του ζωικού κεφαλαίου


Την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011 ο ΕΛΓΑ θα καταβάλλει αποζημιώσεις ζωικού κεφαλαίου, ύψους 1,19 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ζημιές που υπέστησαν 1.204 κτηνοτρόφοι στο ζωικό τους κεφάλαιο σε όλη τη χώρα, κυρίως την περίοδο Ιουνίου-Νοεμβρίου 2010, από διάφορα ζημιογόνα αίτια (κατασπάραξη από λύκο, αρκούδα και άγρια σκυλιά, γαγγραινώδη μαστίτιδα, παραφυματίωση, σηψηγονία, πλημμύρα, κλπ).

Η καταβολή θα γίνει στους λογαριασμούς, που διατηρούν οι δικαιούχοι κτηνοτρόφοι στην ΑΤΕ.
Αναλυτικές πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, στη διεύθυνση www.elga.gr.

Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ενημέρωσε στους δημάρχους για όλες τις αλλαγές που συντελούνται ή θα γίνουν στα σχολεία


Η υπουργός Παιδείας, κα Άννα Διαμαντοπούλου, σήμερα το πρωί, ενημέρωσε στους δημάρχους για όλες τις αλλαγές που συντελούνται ή θα γίνουν στα σχολεία, με έμφαση στο ψηφιακό σχολείο και το νέο λύκειο, που ευνοεί την ομαδική συνεργασία. Αυτό τον στόχο, άλλωστε, υπηρετούν και οι συνενώσεις των σχολικών μονάδων.

Η υπουργός επεσήμανε ότι «κανένα μνημόνιο δεν περιέχει αναφορά ή δέσμευση για τις συνενώσεις», σημείωσε ότι στόχος είναι πρωτίστως η εξυπηρέτηση παιδαγωγικών κριτηρίων και μίλησε για σωστή αξιοποίηση σχολικών υποδομών, εκπαιδευτικού προσωπικού, εξάλειψη της διπλοβάρδιας κ.λπ..

Από τον Σεπτέμβριο υπενθύμισε η υπουργός, θα υπάρχει καρτέλα σχολείου, δηλαδή αριθμός μαθητών, εκπαιδευτικών, ωρών διδασκαλίας κ.λπ..

Η υπουργός ανέφερε πολλά παραδείγματα σχολείων που βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους και έχουν ελάχιστους μαθητές, τα οποία και θα συνενωθούν.
Καυτηρίασε την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος στις μεταφορές μαθητών, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν το 2005 να είναι 105 εκατ. ευρώ το κόστος μεταφορών και τέσσερα χρόνια αργότερα να ανεβαίνει στα 260 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα, κάλεσε τους δημάρχους να ελέγξουν μία μία περίπτωση όλες τις μεταφορές μαθητών.

Γ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: Μείωση ενσήμων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και για την έκδοση κάρτας παραμονής και εργασίας στη χώρα


Ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, ο οποίος μαζί με την υφυπουργό κα Άννα Νταλάρα, είχε σήμερα συνάντηση με τη Γ.Σ.Ε.Ε. για το μεταναστευτικό.
Μεταξύ των άλλων δήλωσε:

Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε τουλάχιστον 120 ένσημα από τα 150 που απαιτούνται σήμερα, για την έκδοση παραμονής και εργασίας στη χώρα, και από 80 ένσημα σε 50 για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προωθεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, προκειμένου να διευκολυνθούν οι Έλληνες εργαζόμενοι και οι μετανάστες να αντεπεξέλθουν στις συνθήκες της κρίσης.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Κλινήρης ο πρωθυπουργός


Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται με ίωση στο σπίτι του στο Καστρί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός ταλαιπωρείται από πυρετό, υποφέρει από ίωση και παρακολουθείται από τους θεράποντες ιατρούς του.

Η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, η οποία επρόκειτο να διεξαχθεί το βράδυ, αναβάλλεται, πιθανότατα για το προσεχές Σάββατο.

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Συγχαρητήρια για την επιτυχή επιχείρηση επαναπατρισμού των Ελλήνων από τη Λιβύη


Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας έδωσε τα συγχαρητήριά του για την επιτυχή, όπως τη χαρακτήρισε, επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων από τη Λιβύη, στον υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Δημήτρη Δόλλη, τον οποίο δέχθηκε σήμερα.

Ο κ. Παπούλιας σημείωσε ότι επρόκειτο για μια δύσκολη επιχείρηση, ένα σύνθετο πρόβλημα και έκανε λόγο για «μεγάλη επιτυχία».

Από την πλευρά του, ο κ. Δόλλης αναφέρθηκε στις δυσκολίες της επιχείρησης και δήλωσε υπερήφανος «για τα γενναία μας παιδιά και στο Υπουργείο Εξωτερικών και στην Πολεμική Αεροπορία».
«Η πατρίδα μπορεί», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει ο πρόεδρος: «Στις δυσκολίες φαίνονται οι γενναίοι».

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: «Καμία περικοπή στα επιδόματα των ΑμεΑ»


Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Υπουργείο Οικονομικών διαβεβαίωσε την Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ
ότι: «Δεν θα υπάρξει καμία περικοπή στα επιδόματα που λαμβάνουν τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)»

ΟΓΑ: «Παράταση της Προθεσμίας Απογραφής των Δικαιούχων Πολυτεκνικών Επιδομάτων»


Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:
Η διενεργούμενη Απογραφή (άνοιγμα Τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμό των ΕΛ.ΤΑ.) των επιδοματούχων του ΟΓΑ (πολυτεκνικού επιδόματος, επιδόματος τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επιδόματος στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχής και ισόβια σύνταξης) προκειμένου η καταβολή των επιδομάτων να γίνεται με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που θα τηρείται στα ΕΛ.ΤΑ., η οποία λήγει σήμερα 28-2-2011, παρατείνεται μέχρι και 11 Μαρτίου 2011.
Επειδή μέχρι σήμερα μεγάλος αριθμός επιδοματούχων δεν έχει προλάβει να απογραφεί, θα πρέπει να καταθέσουν το «Απογραφικό Δελτίο» που τους έχει σταλεί από τον ΟΓΑ στο Κατάστημα της Τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ. που επιθυμούν να καταβάλλεται το επίδομά τους έως την ανωτέρω ημερομηνία.
Διαδικασία ανοίγματος λογαριασμού δικαιούχων πολυτεκνικών επιδομάτων (απογραφή):
Σχετικά με τη διαδικασία απογραφής και τον νέο τρόπου είσπραξης των επιδομάτων μέσω Τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού στα ΕΛ.ΤΑ, ο επιδοματούχος του ΟΓΑ πρέπει να δηλώσει το λογαριασμό που επιθυμεί να πιστώνεται το πολυτεκνικό επίδομα του ως εξής:
1. Προκειμένου να απογραφεί και να ανοίξει λογαριασμό σε Τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ ή να δηλώσει αυτόν που ήδη έχει, πρέπει να ελέγξει προσεκτικά τα στοιχεία που έχουν εκτυπωθεί στο «ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ» και να το καταθέσει έως 11/03/2011 στο Κατάστημα της Τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ. που θα επιλέξετε.
1. Αν κάποιο από τα στοιχεία που ήδη αναγράφονται στο απογραφικό δελτίο δεν συμφωνεί με τα πραγματικά του ή έχει αλλάξει, αφού το διαγράψει, πρέπει να συμπληρώσει το σωστό δίπλα στο αντίστοιχο πεδίο.
2. Κατά την κατάθεση του Απογραφικού σας Δελτίου, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει μαζί του :
α) Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατήριο ή ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς/αλλοδαπού πολιτικού φυγάδα, ή ειδικό δελτίο υπό ανοχή διαμονής αλλοδαπού που δεν έχει αναγνωρισθεί ως πρόσφυγας, κατά περίπτωση.
β) Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος ή βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ.
Αν δεν διαθέτει Α.Φ.Μ. θα πρέπει να απευθυνθεί στη Δ.Ο.Υ. που υπάγεται για να λάβει βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ.
γ) Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Σε περίπτωση που δεν διαθέτει, θα πρέπει να απευθυνθεί στο πλησιέστερο ΚΕΠ ή στα Γραφεία ΑΜΚΑ των Ασφαλιστικών Φορέων για να του χορηγηθεί.
δ) Το βιβλιάριο της Τράπεζας (εφόσον υπάρχει).
Αν ο δικαιούχος αδυνατεί να προσέλθει ή απουσιάζει, η κατάθεση του απογραφικού δελτίου θα γίνει από τρίτο πρόσωπο, το οποίο θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει μαζί του, εκτός των ανωτέρω, πληρεξούσιο ή πρόσφατη εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής.
Ο λογαριασμός, στον οποίο θα κατατίθεται το ποσό της παροχής μπορεί να είναι:
- Καταθετικός Τράπεζας ή ΕΛ.ΤΑ.
- Ατομικός ή κοινός με άλλα πρόσωπα.
Αν ο λογαριασμός είναι κοινός πρώτο όνομα θα είναι του δικαιούχου της παροχής.
Μετά το τέλος της απογραφής, η παροχή θα αρχίσει να καταβάλλεται με πίστωση του λογαριασμού της Τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ. που θα έχει υποδείξει ο δικαιούχος.
Μετά την έναρξη της καταβολής της παροχής, μπορεί αν θέλει ο δικαιούχος, να αλλάξει το λογαριασμό πίστωσης και να επιλέξει κάποια άλλη Τράπεζα ή τα ΕΛ.ΤΑ.
Με την ευκαιρία ενημερώνουμε ότι, όσοι δεν έχουν απογραφεί πρέπει να φροντίσουν άμεσα να απογραφούν, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις από το μήνα Απρίλιο 2011 στην καταβολή των επιδομάτων τους, με πίστωση του λογαριασμού τους.
Η ημερομηνία παράτασης απογραφής λήγει 11 Μαρτίου 2011.

ΠΗΓΗ: http://www.oga.gr

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: Αύξηση 3,7% των τροχαίων ατυχημάτων


Αύξηση 3,7% σημείωσαν τα οδικά τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα και προκάλεσαν τον θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων, τον περασμένο Δεκέμβριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009, τα οποία ανήλθαν σε 1.171.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), στα ατυχήματα αυτά υπήρξαν 110 νεκροί (ποσοστό αύξησης 10%), 108 βαριά τραυματίες (ποσοστό αύξησης 14,9%) και 1.291 ελαφρά τραυματίες (ποσοστό αύξησης 0,8%).

Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ: Δεν θα φορολογηθούν τα αγροτεμάχια


Ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Δημήτρης Κουσελάς, σε ερώτηση που του είχε απευθύνει ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, για τη φορολόγηση σε μικρούς οικισμούς της υπαίθρου απάντησε:
«Δεν είναι πρόθεση της Πολιτείας να φορολογηθούν τα αγροτεμάχια που ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα».

ΔΕΚΟ: Μείωση μισθών έως 35%


Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία» ζητά με επιστολή του, να εφαρμοστεί άμεσα το μνημόνιο και να περικοπούν οι βασικοί μισθοί κατά 10% και οι υπερωρίες-επιδόματα άλλο ένα 10%.
Ο ανώτατος μισθός περιορίζεται στα 4.000 ευρώ.

Η εφημερίδα αναφέρει, ότι πρόκειται για μια μείωση που φτάνει συνολικά το 35% στις αποδοχές των εργαζομένων και η οποία αφορά εργαζόμενους σε ΔΕΗ,ΕΥΑΘ,ΕΥΔΑΠ,ΟΛΠ,ΟΛΘ,ΟΠΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια.

ΔΗΜΟΣΙΟ: Τέλος το "Δώρο" Χριστουγέννων και Πάσχα και το "επίδομα αδείας" στο δημόσιο τομέα


Οι περικοπές που συνεπάγεται το νέο Μνημόνιο, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από τον προσεχή Ιούλιο, με την εξοικονόμηση μισθολογικής δαπάνης που θα προκύψει για το φετινό Προϋπολογισμό να εκτιμάται στα 500 εκατομμύρια ευρώ.
Τώρα έχει έρθει η στιγμή να αποχαιρετήσουμε οριστικά το Δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας στο δημόσιο τομέα.
Έτσι, κάθε υπάλληλος υπολογίζεται ότι θα χάσει από φέτος 750 ευρώ, καθώς εξασφαλίζει το φετινό δώρο Πάσχα, ενώ από το 2012 η απώλεια θα ανέρχεται σε 1.000 ευρώ ετησίως, με τα έσοδα από το 2012 και μετά να αγγίζει τα 700 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Θετικά εξετάζεται το αίτημα για απόσυρση των αγροτικών αυτοκινήτων


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απάντησε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη, ότι δεν βρίσκει το λόγο να μην έχουν τη δυνατότητα και οι αγρότες της χώρας, στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, να επωφεληθούν από το μέτρο της απόσυρσης, ώστε να αντικαταστήσουν τα παλαιά τους αυτοκίνητα.
Τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ: Έχουν φτάσει τους 121 οι νεκροί από τον ιό Η1Ν1


Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, από την αρχή του έτους οι νεκροί στην χώρας μας έχουν φτάσει τους 121, ενώ περίπου 108 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες της χώρας καθώς παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα.
Στο μεταξύ όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση των ειδικών του Κέντρου την περασμένη Παρασκευή, παρόλο που στην χώρα μας καταγράφονται πλέον σαφείς πτωτικές τάσεις σε σχέση με την περασμένη περίοδο, η νέα γρίπη παραμένει σε φάση υψηλής δραστηριότητας.

ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ: Με την λήξη της προθεσμίας έρχονται οι Δημοτικοί "ράμπο"


Με την λήξη της διαδικασίας τακτοποίησης των ημιυπαίθριων και των άλλων παράνομα κλειστών χώρων σε κτίρια, οι δήμαρχοι θα συστήσουν ειδικές ομάδες, αποτελούμενες από μηχανικούς-υπαλλήλους των δήμων, οι οποίοι θα έχουν υπό την ευθύνη τους την ορθή καταγραφή των ακινήτων που ανήκουν στους δήμους.
Στο μέλλον θα περιμένουμε επίσκεψη κατ' οίκον και από δημοτικούς «ράμπο». Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί δήμοι ετοιμάζονται να βγάλουν στον δρόμο συνεργεία, τα οποία θα κλείνουν ραντεβού με τους ιδιοκτήτες ακινήτων ώστε να καταγράφουν τα παράνομα τετραγωνικά μέτρα που δεν έχουν δηλωθεί στον δήμο, προκειμένου να υπολογίζονται τα δημοτικά τέλη και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας.