Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017

Εγνατία Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθµίσεις σε τµήµατα του αυτοκινητοδρόµου από 13-11-2017 µέχρι και 22-11-2017

Κυκλοφοριακές ρυθµίσεις σε τµήµατα του αυτοκινητοδρόµου της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Ο∆ΟΥ, στην εδαφική αρµοδιότητα της ∆ιεύθυνσης Αστυνοµίας Ιωαννίνων (48,800 χ/θ έως 120,800 χ/θ), προκειµένου να εκτελεστούν προγραµµατισµένες εργασίες, κατά το χρονικό διάστηµα από 13-11-2017 µέχρι και 22-11-2017.
Ο Αναπληρωτής ∆ιευθυντή της ∆ιεύθυνσης Αστυνοµίας Ιωαννίνων
Α) Έχοντας υπόψη :
1. Τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 52 του Ν.2696/1999 «Περί Κυρώσεως του
Κ.Ο.Κ.», όπως αυτό αντικαταστάθηκε µε το άρθρο 48 παρ. 9 του Ν.4313/2014.
2. Την υπ’ αρίθµ. ∆ΜΕΟ/ο/6503/ε/1095 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ Β’ 2252 / 31-12-2010) «Εκχώρηση στην
ΕΓΝΑΤΙΑ Ο∆ΟΣ Α.Ε. της αρµοδιότητας ανάθεσης και διοίκησης εκπόνησης µελετών οδικής
ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της χώρας».
3. Την υπ’ αρίθµ. 7001 / 2 / 1478-µβ΄ από 20-4-2017 (ΦΕΚ Β’ 1540) Απόφαση κ. Αρχηγού
Ελληνικής Αστυνοµίας.
4. Το υπ’ αρίθµ. 49175 / Υ00 / 5385 / 692 / id70744 / ΑΜπ / δσ από 07-11-2017 έγγραφο, µετά
των προσηρτηµένων σε αυτό, εγκεκριµένων Μελετών Σήµανσης, της ΕΓΝΑΤΙΑ Ο∆ΟΣ Α.Ε.
5. Την υπ’ αρίθµ. 1020 / 59709 / 259-α’ από 08-11-2017 αναφορά του Τ.Τ. Ιωαννίνων.

Τα αποτελέσματα για τον νέο αρχηγό της Κεντροαριστεράς στο Δήμο Πωγωνίου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ        
ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ     
Ονομασία Ε.Τ.: Παλαιό Δημαρχείο
Ψηφίσαντες: 176        
Λευκά: 4   
Άκυρα: 0   
Έγκυρα: 172
Ανδρουλάκης Νίκος: 71
Γάτσιος Κωνσταντίνος: 4
Γεννηματά Φώφη: 59 
Θεοδωράκης Σταύρος: 5
Καμίνης Γιώργος: 25  
Μανιάτης Γιάννης: 5   
Πόντας Απόστολος: 0
Ραγκούσης Γιάννης: 3

Τζιώτης Δημήτρης: 0

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος διάθεσης μηχανημάτων για αντιμετώπιση χιονοπτώσεων, πλημμυρών κλπ στην Π.Ε. Ιωαννίνων

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Ιωαννίνων ανακοινώνει ότι πρόκειται να προβεί στην κατάρτιση μητρώου ενδιαφερόμενων κατόχων μηχανημάτων –οχημάτων που διαθέτουν κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε να δύνανται να επεμβαίνουν σε χώρους εκδήλωσης φυσικών καταστροφών σε περιοχές ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις συμμετοχής με οποιοδήποτε τρόπο στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Ιωαννίνων, κατά τις ώρες 9.00-13.00 μέχρι και την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017,
Για οποιαδήποτε πληροφορία, όπως και για λήψη υποδειγμάτων κλπ. συμμετοχής στην πρόσκληση μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ιωαννίνων καθημερινά από ώρες 9.00 έως 13.00, όπως επίσης μπορούν να ανατρέχουν στον ιστότοπο της Περιφέρειας Ηπείρου στη διεύθυνση Php.gov.gr (Πίνακας Ανακοινώσεων).


ΠΗΓΗ: www.php.gov  

Ένωση Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς: Με επιτυχία η εκδήλωση βράβευσης τριών διακεκριμένων Βελλαϊτών του Λευτέρη Γείτονα, του Δημήτρη Γιωτίτσα και του Στέφανου Φούσα

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο βράδυ, 11 Νοεμβρίου 2017, με επιτυχία εκδήλωση  της Ένωσης Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος  της  πρώην Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, στην οποία έγινε η Βράβευση τριών διακεκριμένων Βελλαιτών του Λευτέρη Γείτονα, του Δημήτρη Γιωτίτσα και του Στέφανου Φούσα.
Χαιρέτισαν ο Πρέδρος της ΄Ενωσης Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς  Ιωαννίνων Δημήτρης Φλώρος και ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς  Κλέανδρος Παπαδόπουλος.
Παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο πρύτανης  του  Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης.
Ακόμη παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου και Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και καθηγητής παλαιότερα στο Ιεροδιδασκαλείο Βελλάς Βασίλης Αναγνωστόπουλος με θέμα «Ιεροδιδασκαλείο Βελλάς: Ένας  κόσμος ομορφιάς, δημιουργίας και προσφοράς», ο οποίος μίλησε για τη Βελλά και ξεδίπλωσε μνήμες από την βελλαΐτικη ζωή μας.
«Μέσα σ΄αυτό το περιβόλι της φυσικής ομορφιάς ανθεί και  καρπίζει το φυτώριο της γνώσης και του ήθους. Εδώ κυοφορούνται όνειρα και επιδιώξεις, διαπλάθονται μέσα από εκπαιδευτικές διαδικασίες χαρακτήρες και ήθη κι όλοι αναπνέουν μέσα σε κλίμα πειθαρχημένης ελευθερίας, πίστης στο Θεό και στην πατρίδα» τόνισε ο σεβαστός και λίαν αγαπητός δάσκαλος μας.
Για την ζωή και το έργο των βραβευόμενων μίλησαν ο Λαοκράτης Βάσης για τον Λευτέρη Γείτονα ο βελλαΐτης Γεώργιος Κάτσενος πρώην δήμαρχος Ηγουμενίτσας για τον Δημήτρη Γιωτίτσα και ο βελλαίτης επίσης Στέφανος Κωλέττας  για τον Στέφανο Φούσα.
Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στους  τιμηθέντες Βελλαΐτες. 
Την εκδήλωση κόσμησε με τις μελωδίες του το Κιθαριστικό Σύνολο «Πασσαρών» Ροδοτοπίου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, ώρα 12.00 μ.

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017  και ώρα 12.00 μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης με θέματα ημερήσιας Διάταξης τα εξής:
1. Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου σε εκθέσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018.
2. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, και της Ιεράς Μητρόπολης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής & Κονίτσης για την υλοποίηση του έργου: ««Προμήθεια αυτονόμου Φ/Β συστήματος και γεννήτριας πετρελαίου για την ηλεκτροδότηση της Ιεράς Μονής Στομίου» προϋπολογισμού 18.104,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο ( 2) μελών από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τον αναπληρωτή του, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
3. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και Δήμου Πρέβεζας για το έργο «Αντιπλημμυρικά έργα στο Δ.Δ. Βρυσούλας του Δήμου Πρέβεζας» προϋπολογισμού 30.100,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο ( 2) μελών από την Περιφέρεια Ηπείρου/ Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, με τον αναπληρωτή του, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
4. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και Δήμου Πρέβεζας για το έργο «Κατασκευή οδού αντιπυρικής προστασίας στο Δ.Δ. Στεφάνης –Γ Φάση» προϋπολογισμού 30.000,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο ( 2) μελών από την Περιφέρεια Ηπείρου/ Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, με τον αναπληρωτή του, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου Κατασκευή οδού αντιπυρικής προστασίας στο Δ.Δ. Στεφάνης –Γ Φάση.
5. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και Δήμου Πρέβεζας για το έργο «Ασφαλτόστρωση οδικού τμήματος στο Δ.Δ. Μύτικα του Δήμου Πρέβεζας» προϋπολογισμού 25.000,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο ( 2) μελών από την Περιφέρεια Ηπείρου/ Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, με τον αναπληρωτή του, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση ληστείας που διαπράχθηκε χθες το πρωί, σε βάρος 82χρονης ημεδαπής, στη Μανολιάσα Ιωαννίνων

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί, ένας 23χρονος άνδρας και μία 26χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία

Εξιχνιάσθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση ληστείας που διαπράχθηκε χθες (12-11-2017) το πρωί, σε βάρος 82χρονης ημεδαπής, στη Μανολιάσα Ιωαννίνων.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί, ένας 23χρονος άνδρας και μία 26χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διάπραξη ληστείας.
Ειδικότερα, χθες το πρωί στη Μανολιάσα Ιωαννίνων, οι δύο δράστες, εισήλθαν με τη χρήση προσχήματος στο εσωτερικό του σπιτιού της 82χρονης γυναίκας και στη συνέχεια της απέσπασαν με τη βία χρηματικό ποσό.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Παρακάλαμος: Η Α΄ και η Β΄ Λυκείου Δολιανών διοργανώνουν πάρτι στο PLEGMA cafe bar, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου

Η Α΄ και η Β΄  Λυκείου Δολιανών διοργανώνουν πάρτι το Σάββατο 18 Νοεμβρίου  στο PLEGMA cafe bar στον Παρακάλαμο.

Συλλήψεις σε Δελβινάκι Πωγωνίου αλλοδαπού φυγόποινου και στην Κόνιτσα αλλοδαπού για παράνομη είσοδο και καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς  Πλημμελειοδικείου Χαλκιδικής, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Συνελήφθη, προχθές  το απόγευμα στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς των Τμημάτων  Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων και Κόνιτσας, ένας 22χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονή ς στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα καθώς και καταδικαστική απόφαση Γ΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Διαβήτης: Μια ορμονική καταιγίδα για τις γυναίκες

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2017
Τα κορίτσια και οι γυναίκες με διαβήτη βιώνουν ορμονικές διαταραχές που επηρεάζουν την υγεία και την αναπαραγωγική ικανότητά τους.

Η γυναίκα με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΣΔ) παρουσιάζει ποικίλες ορμονικές διαταραχές, που δεν αφορούν μόνο τον μεταβολισμό, αλλά επηρεάζουν όλους τους ενδοκρινείς αδένες και αποσυντονίζουν την ορμονική ισορροπία της γυναίκας σε κάθε ηλικία. Η ισορροπία της γυναικείας ορμονικής λειτουργίας τίθεται σε σκληρή δοκιμασία όταν συνυπάρχει μια οποιαδήποτε μορφή Σακχαρώδη Διαβήτη σε οποιαδήποτε φάση της ζωής της γυναίκας και  απαιτεί  σωστή και πολύπλευρη φροντίδα,  υπό το πρίσμα της σφαιρικής γνώσης της δράσης των ορμονών. Σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα σχεδόν οι μισοί πάσχοντες από διαβήτη σε όλο τον κόσμο (205 εκατομμύρια από τα συνολικά 422 εκατομμύρια, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) είναι γυναίκες, με τον αντίστοιχο αριθμό το 2040 να υπολογίζεται ότι θα έχει αυξηθεί σε 313 εκατομμύρια.
Τα παραπάνω ανέφεραν σήμερα σε κοινή Συνέντευξη Τύπου ειδικοί από την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία-Πανελλήνια Ένωση Ενδοκρινολόγων, την European Society of Endocrinology, την ECAS και την Ευρωπαϊκή Ένωση Ειδικευμένων Ιατρών (UEMS), με θέμα «Η σύγχρονη αντιμετώπιση του διαβήτη: Ευρώπη και Ελλάδα» που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη η οποία εφέτος είναι αφιερωμένη στις γυναίκες.
Όπως εξήγησαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας – Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων Δρ. Ζαδάλλα Μούσλεχ, Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α΄ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Ευανθία Διαμάντη-Κανδαράκη, Γενική Γραμματέας της ΕΕΕ-ΠΕΕ και Διευθύντρια του Τμήματος Ενδοκρινολογίας και Διαβήτη του Θεραπευτηρίου ΥΓΕΙΑ, και η καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Περούτζια, στην Ιταλία, Δρ. Γεωργία Κάσση, Ειδ. Γραμματέας Εκπαίδευσης της ΕΕΕ-ΠΕΕ και Διευθύντρια του Ενδοκρινολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Νικαίας.

Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης, στον δεύτερο γύρο για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα και με καταμετρημένο περίπου το 71,3% των ψήφων, Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης, περνούν στο δεύτερο γύρο για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς.
Τα αποτελέσματα με καταμετρημένο περίπου το 71,3% των ψήφων έχουν ως εξής:
Επί 166.782 ψηφισάντων σε σύνολο 210.505 στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πέραν των λευκών και των άκυρων, έλαβαν:
  1. Φώφη Γεννηματά 70.679 (42,76%)
  2. Νίκος Ανδρουλάκης 41.955 (25,38%)
  3. Γιώργος Καμίνης 22.226 (13,45%)
  4. Σταύρος Θεοδωράκης 5.603 (9,44%)
  5. Γιάννης Μανιάτης 6.979 (4,22%)
  6. Γιάννης Ραγκούσης 3.954 (2,39%)
  7. Κων/ος Γάτσιος 2.691 (1,63%)
  8. Απόστολος Πόντας 890 (0,54%)
  9. Δημήτρης Τζιώτης 317 (0,19%)


Τα οριστικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα, μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης. 

Τέλη κυκλοφορίας 2018: Μια από τα ίδια για τους περισσότερους

Στο Υπουργείο Οικονομικών η διαδικασία έχει μπει στην τελική ευθεία καθώς έχει τεθεί  στόχος είσπραξης τουλάχιστον 1,1 δισ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας 2018.
Ακόμη το οικονομικό επιτελείο μελετά τρόπους για την παροχή ελαφρύνσεων σε ορισμένες κατηγορίες ιδιοκτητών και ειδικότερα σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.
Τα όσα γράφονταν εδώ και καιρό για ριζικές αλλαγές έμειναν για μια ακόμη φορά στα χαρτιά.
Έως το τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxisnet τα ειδοποιητήρια πληρωμών για τα τέλη κυκλοφορίας 2018, ενώ οι πληρωμές θα πρέπει να γίνουν έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Στην πλειονότητα των κατόχων οχημάτων τα τέλη κυκλοφορίας θα τα εξής: