Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Palmos Analysis: Προβάδισμα 9,4% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Στη μηνιαία δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό του tvxs, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει προβάδισμα 9,4% έναντι της ΝΔ.
Αναλυτικά:
ΣΥΡΙΖΑ: 29,8%
ΝΔ: 20,4%
Ποτάμι: 5,7%
Χρυσή Αυγή: 5%
ΠΑΣΟΚ: 4,7%
ΚΚΕ: 3%
ΑΝΕΛ: 2,3%
ΛΑΟΣ: 1,7%
ΔΗΜΑΡ: 0,4%
Λευκό ή άκυρο: 3,1%
Αναποφάσιστοι: 8,8%

Άλλο κόμμα: 6,9%

Ερώτηση του Σταύρου Καλογιάννη στη Βουλή για την ένταξη του οδικού άξονα «Ιωάννινα-Καλπάκι-Κακαβιά» στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Ο κ. Σταύρος Καλογιάννης με ερώτησή του στη Βουλή προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Υποδομών αναφέρεται στο θέμα της ένταξης του έργου Ιωάννινα-Καλπάκι-Κακαβιά στο Πρόγραμμα  Δημοσίων Επενδύσεων ώστε να δημοπρατηθεί και, της παράλληλης επίσπευσης της ένταξής του στο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (2014-2020), όπως έγινε και για τον άξονα Πάτρα-Πύργος.
 Στην Ερώτησή του αναφέρει:
«Ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον Υπουργό Υποδομών η έναρξη της διαδικασίας δημοπράτησης του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος. Το τμήμα αυτό αποτελεί συνέχεια της Ολυμπίας οδού και τέθηκε εκτός σύμβασης παραχώρησης με τον ν. 4219/2013. Με Υπουργική Απόφαση εγκρίθηκε η υλοποίησή του ως δημόσιο έργο και θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 26,4% η ανεργία τον Ιούλιο

Μικρή μείωση της ανεργίας σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία (27%) τον Ιούλιο (από 27,4% ένα μήνα πριν)

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία υποχώρησε στο 26,4% τον Ιούλιο έναντι 27,8% τον Ιούλιο του 2013 και 26,7% το Ιούνιο του 2014.
Οι άνεργοι διαμορφώθηκαν σε 1.281.686 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά 69.413 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2013
(-5,1%) και κατά 12.212 άτομα σε σχέση με το Ιούνιο του 2014 (-0,9%).
Από την άλλη, οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 72.657 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2013 (+2,1%) και κατά 34.218 άτομα σε σχέση με το Ιούνιο του 2014 (+1,0%) και ανήλθαν στα 3.581.832 άτομα.

Ο ΟΓΑ συνδέεται με το Δημοτολόγιο για να χορηγεί «ταχύτερα» τα επιδόματα

Ο ΟΓΑ σύμφωνα με το dikaiologitika.gr θα κάνει αυτόματα διασταυρώσεις για την οικογενειακή κατάσταση των αιτούντων που δικαιούνται τα οικογενειακά επιδόματα (επίδομα τέκνων, ειδικό επίδομα πολυτέκνων και τριτέκνων) ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα χορήγησης επιδομάτων χωρίς να υπάρχουν παιδιά αλλά και να χορηγούνται ταχύτερα τα επιδόματα.
Ο Οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων θέλοντας να βάλει στοπ σε φαινόμενα που μέσω ψευδών δηλώσεων ύπαρξης παιδιών μη δικαιούχοι κάνουν την αίτηση Α21 και λαμβάνουν τα επιδόματα συνδέεται ηλεκτρονικά με το Εθνικό Δημοτολόγιο.
Την πρόσβαση του ΟΓΑ στην κεντρική βάση δεδομένων του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου (ΟΠΣΕΔ) για την άσκηση των αρμοδιοτήτων του προβλέπει η απόφαση που δημοσιεύτηκε χθες σε ΦΕΚ και υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών.
Η πρόσβαση του ΟΓΑ θα γίνεται αποκλειστικά για την ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων οικογενειακής κατάστασης των αιτούντων χορήγησης οικογενειακού επιδόματος, με χρήση των πεδίων της βάσης δεδομένων του ΟΠΣΕΔ
Πρόσβαση στα δεδομένα του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου (ΟΠΣΕΔ) θα έχουν εξουσιοδοτημένοι χρήστες από τον Ο.Γ.Α. για αυτό το σκοπό.

Δελβινάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 36χρονος Έλληνας διακινητής, ο οποίος προωθούσε τρεις παράνομους αλλοδαπούς στο εσωτερικό της χώρας

Συνελήφθη χθες (08.10.2014) το μεσημέρι στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Ά Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 36χρονος Έλληνας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά τριών παράνομων μεταναστών.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 36χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, τρεις υπηκόους Αλβανίας (δύο άνδρες ηλικίας 29 και 21 ετών καθώς και μία 48χρονη γυναίκα), οι οποίοι δεν κατείχαν τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα για είσοδο και παραμονή στη χώρα.
Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την παράνομη μεταφορά των λαθρομεταναστών καθώς και τέσσερα κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.
Ο διακινητής και οι λαθρομετανάστες που επίσης συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Ά τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Συλλήψεις (6) ατόμων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για διάφορα αδικήματα

Κατά το τελευταίο 24ωρο, συνελήφθησαν στα Ιωάννινα, στην Άρτα και στην Πρέβεζα, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών δράσεων, έξι (6) άτομα για διάφορα αδικήματα.
Συγκεκριμένα:
Συνελήφθη στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 49χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών. Ειδικότερα, ο 49χρονος εντοπίστηκε σε κεντρική πλατεία της πόλης των Ιωαννίνων, να ενεργεί έρανο υπέρ σωματείου, χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο αδεία. Στην κατοχή του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, είκοσι πέντε (25) ημερολόγια του ανωτέρω σωματείου, δύο μπλοκ αποδείξεων και το χρηματικό ποσό των (905) ευρώ.
Συνελήφθη στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 19χρονος ημεδαπός Ρομά, ο οποίος όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα την 07-10-2014 αφαίρεσε με τη μέθοδο της απασχόλησης, από επιχείρηση εμπορίας ξυλείας στην Πρέβεζα, ένα κινητό τηλέφωνο.

Εξιχνιάστηκαν πολυάριθμες κλοπές αντλιών και μηχανημάτων ποτίσματος από αγροκτήματα σε χωριά της Άρτας

Για κάθε μια από τις εξιχνιασθείσες υποθέσεις, ταυτοποιήθηκε η κοινή δράση δύο ημεδαπών, ηλικίας 40 και 44 ετών, οι οποίοι μεταπωλούσαν άμεσα τα κλοπιμαία
Η αξία των κλεμμένων αντικειμένων ανέρχεται σε -21.500- ευρώ

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας σε συνεργασία με την Ειδική Ομάδα Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις κλοπών από αγροκτήματα σε χωριά της Άρτας.
Η συστηματική αστυνομική έρευνα οδήγησε στα ίχνη δύο ημεδαπών, οι οποίοι αφαιρούσαν συστηματικά αντλίες και μηχανήματα ποτίσματος, από αγροκτήματα σε χωριά της Άρτας, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν.
Πρόκειται δύο άνδρες, ηλικίας 40 και 44 ετών, οι οποίοι προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, έχει ταυτοποιηθεί η δράση τους σε δεκατέσσερις υποθέσεις κλοπών, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 30-08-2013 έως 27-09-2014, σε αποθήκες αγροκτημάτων στα χωριά Ανέζα, Απόμερο, Μύτικα, Ψαθοτόπι και Βάλτο Γαβριάς, ενώ η αξία των κλεμμένων αντικειμένων ανέρχεται σε (21.500) ευρώ.
Από την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας διαπιστώθηκε ότι τα κλοπιμαία είχαν πωληθεί σε δεκατέσσερις ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Μεγάλο μέρος των κλεμμένων μηχανημάτων που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών, στην κατοχή των κλεπταποδόχων, κατασχέθηκαν κι αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους τους.
Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας. 

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τις μετεγγραφές φοιτητών

Η προθεσμία λήγει στις 17 Οκτωβρίου


Ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη η υποβολή των αιτήσεων για τις μετεγγραφές των πρωτοετών φοιτητών σε πανεπιστήμια ή ΤΕΙ. 
Η κατάθεση των αιτήσεων γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας. 
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου.
Στην κοινή υπουργική απόφαση εξειδικεύεται η διαδικασία, ποιοι επιτυχόντες εξαιρούνται, πώς ορίζονται τα μέλη της οικογένειας, το ετήσιο οικογενειακό και το κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα κτλ, ενώ επισημαίνεται ότι ο αριθμός των μεταφερόμενων θέσεων δεν επιτρέπεται να ξεπερνά το 10% του αριθμού εισακτέων ανά Σχολή.
Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι η κατηγορία του 10% που έκανε φέτος χρήση παλαιότερης βαθμολογίας για την εισαγωγή σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ δεν έχει δικαίωμα να κάνει χρήση του θεσμού των μετεγγραφών.

Κλείνει σήμερα τμήμα της Ιονίας Οδού, από την επαρχιακή οδό Άρτας- Χανόπουλου

Κλειστός θα παραμείνει σήμερα, από τις 8:00 το πρωί, έως τις 14:00 το μεσημέρι, ο παράλληλος δρόμος της Ιόνιας Οδού, στο τμήμα από την επαρχιακή οδό Άρτας-Χανόπουλου μέχρι την συμβολή της με την επαρχιακή οδό Φιλιππιάδας - Καμπής.

Ο Δήμος Αρταίων ανακοίνωσε πως το συγκεκριμένο κομμάτι θα παραμείνει κλειστό λόγω έργων συντήρησης.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ζίτσας στη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά

Αντιπροσωπεία του Αγροτικού Συλλόγου Ζίτσας δέχθηκε την Τετάρτη (8/10/2014) στο γραφείο της η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά.
Οι κτηνοτρόφοι -αγρότες επέδωσαν στην Γενική Γραμματέα ψήφισμα με τα αιτήματά τους και ζήτησαν την παρέμβασή της για την άμεση επίλυσή τους. Στη συνάντηση κυριάρχησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τον καταρροϊκό πυρετό που πλήττει τα κοπάδια τους καθώς και η συρρίκνωση των εισοδημάτων τους.