Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη καλλιεργητή φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, ο οποίος χθες το μεσημέρι πυροβόλησε κατά αστυνομικών

Σε δύσβατη δασική περιοχή στη θέση Βουλιανά στο Κορφοβούνι Άρτας, βρέθηκαν και εκριζώθηκαν (195) δενδρύλλια κάνναβης
Σε εξέλιξη βρίσκονται αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη καλλιεργητή φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, ο οποίος πυροβόλησε κατά αστυνομικών σε δύσβατη δασική περιοχή της Άρτας (θέση Βουλιανά Κορφοβουνίου Άρτας).

Ειδικότερα, χθες (10-08-2015) το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, μετέβησαν σε δύσβατη δασική περιοχή στο Κορφοβούνι Άρτας, προκειμένου να ελέγξουν πληροφορίες, σχετικά με ύπαρξη φυτείας σε σημείο της περιοχής.
Κατά τη διάρκεια της προσέγγισής τους στην περιοχή, δέχθηκαν πυρά από ένα άτομο, καλλιεργητή της φυτείας. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός αλλά ο δράστης, εκμεταλλευόμενος το κατάφυτο της περιοχής, τράπηκε σε φυγή.

 

Σε έρευνα που έγινε στην περιοχή, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (195) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0,70) έως (2,55) μέτρα ενώ κατασχέθηκαν και διάφορα καλλιεργητικά εργαλεία και εξοπλισμός.

 

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλεια Άρτας, ενώ συνεχίζονται.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι στην πόλη της Πρέβεζας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 44χρονης ημεδαπής Ρομά

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής από σπίτι που έγινε την 18-02-2015 στην πόλη της Πρέβεζας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 44χρονης ημεδαπής Ρομά.
Ειδικότερα, από την αστυνομική προανάκριση και την αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι η 44χρονη το πρωί της 18-02-2015, διέρρηξε σπίτι στην πόλη της Πρέβεζας και αφαίρεσε κοσμήματα και μικρό χρηματικό ποσό.
Σημειώνεται ότι η 44χρονη είναι ήδη έγκλειστη σε κατάστημα κράτησης της χώρας, κατόπιν εντάλματος σύλληψης του κ. Ανακριτή Πρέβεζας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Με δανεικά η καταβολή συντάξεων από το ΙΚΑ το Σεπτέμβριο

Να σημειωθεί ότι η πρακτική των βραχυχρόνιων δανείων ακολουθείται από το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο των μισθωτών τα τελευταία χρόνια

Με δάνειο, όπως και όλους τους προηγούμενους μήνες, θα καταβάλει στο τέλος Αυγούστου τις συντάξεις Σεπτεμβρίου το ΙΚΑ. Αυτό προβλέπεται σε απόφαση που υπέγραψε ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος.
Σύμφωνα με αυτή την απόφαση, το δάνειο ύψους 110 εκατ. ευρώ θα ληφθεί κατά 70 εκατ. ευρώ από τον τομέα Ασφάλισης Δημοσίου και κατά τα υπόλοιπα 40 εκατ. ευρώ από τον Τομέα Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων. Στη σχετική απόφαση διευκρινίζεται ότι το δάνειο είναι έντοκο και η διάρκειά του είναι από τις 27 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου.

Παρακάλαμος: Άμεση η επισκευή του εικονίσματος του Αγίου Στυλιανού


Άμεσες ήταν οι ενέργειες του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Παρακαλάμου κ. Μπίκα Κωνσταντίνου στην επισκευή του εικονοστασίου του Αγίου Στυλιανού του Δημοτικού Σχολείου Παρακαλάμου.
Μέσα σε μόλις τρεις ημέρες από την δημοσιοποίηση του θέματος το  εικονοστάσι άλλαξε όψη.
Δυο συγχωριανοί αφιλοκερδώς προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες συντήρησης.

Nouvelle Vague στις 15 Αυγούστου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρέβεζα 10 Αυγούστου  2015

Mε ανυπομονησία το κοινό της περιοχής αναμένει τη μοναδική εμφάνιση των διάσημων NOUVELLE VAGUE το Σάββατο 15  Αυγούστου και ώρα 21:00 στο Μνημείο του Αυγούστου στην αρχαία Νικόπολη στην Πρέβεζα.  Με πλήρη σύνθεση και πολύ κέφι, όπως μας δήλωσαν οι Νouvelle Vague, έρχονται από το Παρίσι στην Πρέβεζα για να μας χαρίσουν το πιο δροσερό βράδυ του καλοκαιριού.
Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς και οι τυχεροί που θα βρεθούν στον λόφο του Αυγούστου θα ζήσουν τη μοναδική εμπειρία που οι Nouvelle Vague προσφέρουν στο κοινό τους.  

Προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήριά σας στην προπώληση στην τιμή των 15 ευρώ έως την Παρασκευή 14/8 (20 ευρώ στο ταμείο) στα παρακάτω σημεία:

Από 20 Αυγούστου έως 29 Φεβρουαρίου 2016 η φετινή κυνηγετική περίοδος

Σημειώνεται ότι οι τιμές των αδειών καθορίζονται ανάλογα με την έκταση που μπορεί να κυνηγήσει ένας κυνηγός και τα τέλη της τοπικής κυνηγετικής ομοσπονδίας
Αυτό ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται το κυνήγι του αγριοκούνελου μέχρι τις 10 Μαρτίου 2016.
Από το υπουργείο Περιβάλλοντος έγινε γνωστό, ότι για το τρέχον κυνηγετικό έτος 2015-2016 τόσο στα τέλη έκδοσης αδειών κυνηγιού όσο και στην ετήσια συνδρομή των κυνηγετικών ομοσπονδιών δεν υπήρξε καμία αύξηση του τιμήματος, παραμένοντας στα περυσινά επίπεδα.
Σημειώνεται ότι οι τιμές των αδειών καθορίζονται ανάλογα με την έκταση που μπορεί να κυνηγήσει ένας κυνηγός και τα τέλη της τοπικής κυνηγετικής ομοσπονδίας. Και όπως είναι γνωστό υπάρχουν τρεις κατηγορίες αδειών κυνηγιού: η τοπική, η περιφερειακή και η γενική.
Η πρώτη ξεκινάει από 10 ευρώ και μπορεί να φθάσει και τα 107 ευρώ.
Η δεύτερη ξεκινάει από τα 30 ευρώ και μπορεί να φθάσει –ή να ξεπεράσει- τα 127 ευρώ, ενώ η γενική ξεκινά από τα 60 ευρώ και μπορεί να ξεπεράσει τα 157 ευρώ.

Σταθερά πρώτη η Ελλάδα στην ανεργία με 25,6%

Η Ελλάδα είναι πρώτη παγκοσμίως με 25,6%, δηλαδή, πάνω από ένας στους τέσσερις Έλληνες δεν έχει δουλειά.
Ακολουθεί η Ισπανία, που με 22,5% μαστίζεται επίσης από την ανεργία.
Η Γαλλία με 10,3% βρίσκεται περίπου στα ίδια επίπεδα με τον κοινοτικό μέσο όρο, ενώ η Τουρκία στα ίδια σχεδόν ποσοστά (9,6%) κυμαίνεται η ανεργία και στην Τουρκία.
Πολύ πιο χαμηλά είναι οι δείκτες της ανεργίας στη Γερμανία (6,4%), το Ηνωμένο Βασίλειο (5,6%), τη Ρωσία (5,4%), την Ινδία (5%) και την Κίνα (4%).
Οι δύο ασιατικές χώρες είναι, μάλιστα, πρωταθλήτριες και στην ανάπτυξη με 7,6% και 6,9% αντίστοιχα.
Ακολουθεί η Ινδονησία με 5%, ενώ οι υπόλοιπες χώρες μεταξύ των οποίων η Τουρκία, η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Γαλλία είναι κάτω από το 3%.

Ιωάννινα: Έρευνες για πετρέλαιο από τον αέρα


Με την μέθοδο της Airborne Gravity Gradiometry γίνεται μέτρηση της πυκνότητας του εδάφους με βάση τον ρυθμό της μεταβολής των ιδιοτήτων των πετρωμάτων.

Έρευνες από τον αέρα με την μέθοδο της αεροβαρυτικής-«βαρυτική κλισίμετρα»-για να εντοπιστούν πιθανές δομές εναπόθεσης πετρελαίου και φυσικού αερίου ξεκινούν στην περιοχή των Ιωαννίνων-για πρώτη φορά στην Ελλάδα-σε μια έκταση 4.187 τετραγωνικών χιλιομέτρων από ειδικό αεροσκάφος της καναδικής εταιρείας ερευνών CGG που έφτασε στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.
Η τελευταία είναι μία από τις πιο γνωστές εταιρείες διεθνώς σε τέτοιου είδους έρευνες και την έρευνα στα Ιωάννινα την πραγματοποιεί για λογαριασμό Energean Oil & Gaz που μετά από διαγωνισμό έχει αναλάβει από τον Μάιο του 2014 την εξερεύνηση και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο συγκεκριμένο οικόπεδο.