Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: «ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ»



ΔΗΜΟΣ ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: «ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ»

Ο Δήμος Άνω Πωγωνίου διευκρινίζει με ανακοίνωσή του, ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου συνέταξε μελέτη για την κατασκευή του Αιολικού Πάρκου στο Όρος Νεμέρτσικα, η οποία παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2008 στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Άνω Πωγωνίου στο Κεφαλόβρυσο, στο πλαίσιο του έργου: «Πλαίσιο ανάπτυξης διασυνοριακής επιχειρηματικότητας- "ΕΡΜΗΣ"» και μία εβδομάδα αργότερα στα Ιωάννινα.
Κατά την εκδήλωση αυτή παρουσιάστηκε και η μελέτη για την κατασκευή του έργου Αθλητικές Εγκαταστάσεις στο όρος Νεμέρτσικα στη θέση Πωγωνίσκος, η οποία έχει συνταχθεί από ιδιώτες μελετητές και εγκριθεί από την Διευθύνουσα Υπηρεσία Τ.Υ.Δ.Κ.
Οι ανωτέρω μελέτες, σημειώνονται στην ανακοίνωση, βρίσκονται στο Δημοτικό Κατάστημα στο Κεφαλόβρυσο, είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δήμου και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ "ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗΣ" ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ


ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ "ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗΣ" ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Κατατίθεται σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, τροπολογία για την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης έως 300 ευρώ, ανάλογα με το εισόδημά τους, στο σχέδιο νόμου "Ηλεκτρονική καταχώριση και εκτέλεση ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών ιατρικών πράξεων".Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί στο τέλος Δεκεμβρίου, ταυτόχρονα με την καταβολή της σύνταξης από κάθε ταμείο και το Δημόσιο, πλην του ΟΓΑ, για συνταξιούχους ηλικίας 60 ετών και άνω.
- Το επίδομα των 300 ευρώ δικαιούνται συνταξιούχοι με ατομικό ετήσιο εισόδημα μέχρι 7.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.
- Το επίδομα των 200 ευρώ συνταξιούχοι με ατομικό ετήσιο εισόδημα από 7.000 μέχρι 8.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 14.500 ευρώ.
- Το επίδομα των 100 ευρώ συνταξιούχοι με ατομικό εισόδημα από 8.500 μέχρι 10.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 16.500 ευρώ.
- Το επίδομα δικαιούνται και κατηγορίες κάτω των 60 ετών, όπως χήρες που συνταξιοδοτούνται λόγω του θανάτου του συζύγου, τέκνα έως 18 και έως 24 ετών που σπουδάζουν και λαμβάνουν τη σύνταξη του θανόντος πατέρα και συνταξιούχοι με αναπηρία 67% και άνω.
- Το επίδομα αυτό δεν μπορεί να κατασχεθεί για χρέη προς το δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα.

ΓΚΟΓΚΟΣ Ν. ΧΡΗΣΤΟΣ:"ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ κ. ΣΤΕΡΓΙΟΥ'



ΓΚΟΓΚΟΣ Ν. ΧΡΗΣΤΟΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ "ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ"
ΤΟΥ ΚΑΨΑΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ:ΕΠΑΚ - "ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ κ. ΠΕΤΑΛΑ ΣΠΥΡΟ"


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ "ΑΛΗΘΕΙΑ"
ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ Ε.Π.Α.Κ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ


"ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ"
Από έναν πεισματάρη αναγνώστη που αγαπά το Πωγώνι και τα χωριά του.

Αγαπητοί αναγνώστες,
Με αφορμή το τηλεοπτικό debate των υποψηφίων του Δήμου Πωγωνίου και την θέση για ύπαρξη ή όχι Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και Μελέτης για Αιολικό Πάρκο στα όρια του Δήμου Άνω Πωγωνίου, απευθυνθήκαμε στις υπηρεσίες του Δήμου και λάβαμε χωρίς καμία δυσκολία όλα τα σχετικά έγγραφα για το εν λόγω έργο.
Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι ο κ. Καψάλης με το να συμβουλευτεί τους πρώην συνεργάτες του κ. Ντόντη χωρίς να διασταυρώσει τις πληροφορίες, που έτσι κι αλλιώς ήταν γνωστές σε όλους μας και από τις δημοσιεύσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, εκτέθηκε ανεπανόρθωτα, καθώς οι συνεργάτες αυτοί είχαν ψηφίσει την συγκεκριμένη απόφαση, όπως φαίνεται στο συγκεκριμένο πρακτικό του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αυτό δείχνει την ανεντιμότητα και την προχειρότητα ορισμένων επιχειρημάτων και θέσεων που δεν συνάδουν με την κουλτούρα και τον πολιτισμό μας.
Ας πρόσεχες κ. Καψάλη!!!
Για τις εκδηλώσεις όπου παρουσιάστηκαν τα εν λόγω σχέδια όπως επισημαίνεται στο Δελτίο Τύπου του Δήμου Άνω Πωγωνίου, αμφιβάλλω αν συμμετείχαν οι εν λόγω Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Ας πρόσεχες δύο φορές κ. Καψάλη!!!
Αυτό που διαπιστώνουμε πλέον όλοι μας, είναι ότι ο κ. Ντόντης δεν εκτίθεται στους δημότες του. Και αυτά που διατυπώνει και λέει τα εννοεί. Μπράβο του!
Επιπλέον να σας πληροφορήσουμε ότι στο site RAE.GR υπάρχει ήδη δημοσιευμένη η χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του εν λόγω έργου, δηλαδή της δημιουργίας Αιολικού Πάρκου στη θέση Νεμέρτσικα, με αριθμό 1595/2010 της 4ης Οκτωβρίου 2010. Ούτε αυτό το γνωρίζατε;
Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας, που έτσι κι αλλιώς είναι πιο δυνατή από τα αδύνατα Λόγια των υποψηφίων που δεν έχουν τέτοια οράματα και δράσεις!!!

"ΕΝΑΣ ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ"

ΣΧΟΛΙΑ - ΝΤΟΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΝΕΜΕΡΤΣΙΚΑ»


ΣΧΟΛΙΑ - ΝΤΟΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΝΕΜΕΡΤΣΙΚΑ»

ΣΧΟΛΙΟ 1
Από τον "Άνεργος Πωγωνήσιος" -Κεφαλόβρυσο

Που ακριβώς έχει αναρτήσει αυτές τις μελέτες ο κος Ντόντης;

Εγώ πάντως ύστερα από ώρες περιήγησης στο site που αναφέρει δεν βρήκα τίποτα.
Επειδή είμαι νέος Πωγωνήσιος, άνεργος, με σπουδές τεχνολογικής κατεύθυνσης, ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα για τέτοιες επενδύσεις στην περιοχή μας, αλλά...
"ΑΝΕΡΓΟΣ ΠΩΓΩΝΗΣΙΟΣ" - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ

ΣΧΟΛΙΟ 2
Από ¨Αδιόριστο του ΑΣΕΠ" - Αθήνα

Επειδή στο site (www.pogoni.gr) που αναφέρει ο δήμαρχος είναι ανηρτημένος ο λόγος του για το θέμα και όχι η μελέτη, και στον λόγο του (στην λαοθάλασσα που συγκεντρώθηκε στο Περιστέρι), αναφέρθηκε για 10 θέσεις εργασίας που μπορώ να πληροφορηθώ ποιες είναι αυτές και ποια προσόντα πρέπει να έχεις για να προσληφθείς;

Μήπως κομματική ταυτότητα και να είσαι συγγενής του δημάρχου;
(βλέπε Τοπογράφο του Δήμου Άνω Πωγωνίου = ανιψιά του)

"ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ" -ΑΘΗΝΑ (Καταγωγή από Δελβινάκι)

ΣΧΟΛΙΟ - ΝΤΟΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: «ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ EΤΕΡΟΔΗΜΩΤΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ»


ΣΧΟΛΙΟ - ΝΤΟΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: «ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ EΤΕΡΟΔΗΜΩΤΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ»
ΣΧΟΛΙΟ 1
Από "Περίοικος" -Ψηφοφόρος του Δήμου Πωγωνίου

Χωρις υποψήφιο έμεινε στο τοπικό διαμέρισμα Νεγράδων της δημοτική ενότητας Καλπακίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Κώστας Καψάλης.
Ο υποψήφιός του υπέβαλε την παραίτησή του μετά από πίεση των χωριανών του που θεωρούν ότι ο κ. Καψάλης αθέτησε ως Δήμαρχος Καλπακίου, τις υποσχέσεις που τους είχε δώσει...


"ΠΕΡΙΟΙΚΟΣ" - ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ : «ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣΤΑΥΡΙΕΣ» (2)


ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ : «ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣΤΑΥΡΙΕΣ» (2)
Από τον «Κατάσκοπο»

Το «μυστικό» δεν άργησε να φτάσει στα αυτιά του «ναυάρχου» που κατεβαίνει υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στην Εκλογική Περιφέρεια του Άνω Καλαμά, στο ίδιο ψηφοδέλτιο.
Ποιος τον είδε και δεν τον φοβήθηκε!
Όταν ηρέμησε το σκέφτηκε πιο ψύχραιμα.
Αποφάσισε να εφαρμόσει μια παλιά μέθοδο. Την είχε εφαρμόσει αλώστε στις προηγούμενες εκλογές, με αποτέλεσμα να εκλεγεί Δημοτικό Σύμβουλος!
Το σχέδιο γνωστό! Δεν άφηνε σπίτι με σπίτι χωρίς να το επισκεφτεί. Έπινε το καφεδάκι του , κουβέντιαζε, πίεζε, κλαίγονταν και λιγάκι και τέλος ζητούσε ένα από τους τρεις σταυρούς. Η μέθοδος για να έχει επιτυχία χρειάζεται πολλές επισκέψεις σε κάθε σπίτι.
Αυτή την φορά έχει αλλάξει τακτική και έχει ρίξει κι αυτός την δική του γραμμή. Δεν ζητά απλά μια ψήφο αλλά απαιτεί ΜΟΝΟΣΤΑΥΡΙΑ!!!!!!!
Μπράβο «ναύαρχε» με τους ελιγμούς σου.

«ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ» - ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ : «ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣΤΑΥΡΙΕΣ» (1)


ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ : «ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣΤΑΥΡΙΕΣ» (1)
Από τον «Κατάσκοπο»

Οι μέρες μέχρι τις εκλογές λιγοστεύουν και ο καθένας προσπαθεί να βοηθήσει τους δικούς του ανθρώπους όσο μπορεί περισσότερο.
Αυτό έκανε και βουλευτής του κυβερνόντος κόμματος που εκλέγεται στο νομό Ιωαννίνων, γνωστός από την στήριξη που παρείχε στον κ. Ντόντη την εποχή που διεκδικούσε το χρίσμα!
Η βουλευτική γραμμή έπεσε στην Εκλογική Περιφέρεια του Άνω Καλαμά.
Όλοι το γνωρίζουν και αποτελεί καθημερινό θέμα συζήτησης στα καφενεία.
Μέχρι και χαρτάκι κυκλοφορεί με τα ονόματα!!!
( Γ……., Π......, Χ......) ( Η σειρά δεν είναι τυχαία)

Μόλις το πληροφορήθηκα μια απορία μου γεννήθηκε!
Οι άλλοι υποψήφιοι στο ίδιο ψηφοδέλτιο γιατί δεν αντιδρούν;

«ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ» - ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: «ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ – ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΣΤΕΡΓΙΟΥ»


ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: «ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ – ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΣΤΕΡΓΙΟΥ»
Από μια «Αγανακτισμένη Παρακαλαμιώτισσα» - Παρακάλαμος

Με ενδιαφέρον παρακολούθησα την «τηλεμαχία», των τεσσάρων υποψηφίων Δημάρχων του Δήμου Πωγωνίου στο τοπικό τηλεοπτικό σταθμό των Ιωαννίνων TV1 και έμεινα έκπληκτη και συγχρόνως πλημμύρισα από θυμό και αγανάκτηση όταν άκουσα την απάντηση του νυν Δημάρχου Άνω Καλαμά και υποψηφίου για την Δημαρχία στο Δήμο Πωγωνίου κ. Στεργίου Θεοφάνη!

-Ερώτηση Δημοσιογράφου:
"Ποιά έργα έχετε κάνει κ. Στεργίου στα τέσσερα χρόνια που είστε Δήμαρχος του Δήμου Άνω Καλαμά, και ζητάτε από τους κατοίκους, πάλι σήμερα την ψήφο τους;"
-Απάντηση Στεργίου:
"1) Οργάνωσα και λειτούργησα το ΚΑΠΗ και τον ξενώνα γερόντων στις Κουκλιούς!
2)Κατασκεύασα σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο στον Παρακάλαμο (κερκίδες, 5Χ5, χλοοτάπητα)!
3)Υλοποίησα πρόγραμμα νέων τεχνολογιών και σήμερα έχουν internet τα περισσότερα χωριά του Δήμου."

Μα για τόσο χαζούς μας περνάς ο κ.Στεργίου;
• Να του θυμίσω ότι ο ξενώνας στις Κουκλιούς λειτουργεί περίπου 10 χρόνια!!
• Το γήπεδο του Παρακαλάμου είχε ενταχτεί στα Ολυμπιακά έργα και όταν ανέλαβε εσύ, βρισκόταν στο στάδιο της υλοποίησης.
• Όσο για το internet έχω ακούσει από πολλούς κατοίκους του Μαζαρακίου ότι τους ζητήθηκαν και έδωσαν από 50 Ευρώ για να ολοκληρωθεί το έργο στο χωριό τους. Και κάτι ακόμα: Έχεις πάει κανένα βράδυ ο κ. Στεργίου πίσω από το Δημαρχείο Παρακαλάμου να δει τι γίνεται; Μαζεύεται η νεολαία πίνει, καπνίζει και απολαυάνει τις επιμορφωτικές ταινίες!!! του internet.

Το έργο σου για τον Παρακάλαμο αυτά τα τέσσερα χρόνια ήταν ένα μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ!! Τέσσερα χρόνια δεν σε είδα μια φόρα να περπατάς στην κεντρική αγορά του Παρακαλάμου ή να φέρνεις μια γύρα στις γειτονιές του χωριού να ακούσεις τα προβλήματα των κατοίκων. Τι φοβόσουν;

Έρχεσαι σήμερα και μου ζητάς να σε ξαναψηφίσω!!
Συγνώμη, αλλά αυτή την φορά ΔΕΝ θα μπορέσω!!!!
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

«ΜΙΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΙΩΤΙΣΣΑ»-ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ