Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Έως 27 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις αναστολής πληρωμής ΕΝΦΙΑ για νομικά πρόσωπα

Διορία μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2015 θα έχουν τα νομικά πρόσωπα προκειμένου να αιτηθούν την αναστολή πληρωμής του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακίνητων (ΕΝΦΙΑ).
Σύμφωνα με εγκύκλιο της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, η χορήγηση αναστολής πληρωμής του ΕΝΦΙΑ σε νομικά πρόσωπα, πραγματοποιείται με απόφαση του αρμόδιου προϊσταμένου της ΔΟΥ, που έχει εκδώσει την πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ έτους 2014.
Η σχετική εγκύκλιος αναφέρει τα εξής:
«Άρθρο 1

Αντώνης Φούσας: «Οι πρόωρες εκλογές θα γυρίσουν πίσω τη χώρα»

Σε δηλώσεις του ο πρώην υπουργός Αιγαίου και βουλευτής Αντώνης Φούσας δηλώνει   κάθετα αντίθετος στη διενέργεια πρόωρων εκλογών τον Ιανουάριο, απόρροια ενδεχόμενης μη ψήφισης του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ακόμη υπογράμμισε ότι οι εκλογές θα πάνε πολύ πίσω τον τόπο, καθώς πρέπει να ολοκληρωθεί, ό, τι έχει αρχίσει.
«Δεν αμφισβητώ όποιο κόμμα έρθει στην εξουσία, ωστόσο πιστεύω ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το έργο και να γίνουν εκλογές, από το φθινόπωρο και μετά. Θα είναι τραγικό εάν γυρίσουμε, ως χώρα, πίσω» είπε, μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως οι ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές ίσως να αποτελέσουν και τροχοπέδη για την απαραίτητη, όπως τη χαρακτήρισε, αναθεώρηση του Συντάγματος, που την έχει ανάγκη ο τόπος.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ανακοίνωση αποφάσεων της 9ης/22-12-2014 συνεδρίασης της επιτροπής περιβάλλοντος χωρικού σχεδιασμού & ανάπτυξης

Από τη Γραμματεία της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται ότι στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 26-11-2014, λήφθηκαν αποφάσεις - γνωμοδοτήσεις για τα εξής θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης συνεδρίασης.
Πρακτικό αριθμ. 09/22-12-2014
Αριθμός Απόφασης – Θέμα
132. Γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη επί της διαβούλευσης επί της ΜΠΕ του έργου : «Υφιστάμενος Σταθμός Βάσης κινητής τηλεφωνίας, με κωδικό θέσης «ΙΟΑΝΝΙΝΑ (1000340).», στη θέση ύψωμα «Λυκοτόπι», στο Δήμο Ιωαννιτών Π.Ε. Ιωαννίνων». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία «VODAFONE ΠΑΝΑΦΟΝ Α.Ε.Ε.Τ.»

Μπαίνει σε εφαρμογή ο Κτηνίατρος Εκτροφής

Σε εφαρμογή τίθεται ο καινοτόμος θεσμός του Κτηνιάτρου Εκτροφής για την υποστήριξη των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων της χώρας, καθώς  δημοσιεύθηκε η Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη από τον αναπλ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρι Κουκουλόπουλο.
Πρόκειται για θεσμό που θα βοηθήσει την αναπτυξιακή προσπάθεια του πρωτογενούς τομέα και ειδικότερα του κλάδου της κτηνοτροφίας, καθώς η επιστημονική γνώση και συμβουλή θα είναι διαθέσιμη με θεσμοθετημένο τρόπο σε όλους τους κτηνοτρόφους και ειδικά στις οργανώσεις τους. 

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, ώρα 17:30

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί τη  Τρίτη  23η  Δεκεμβρίου  2014   και ώρα  17.30.
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  Καλπάκι  και στην αίθουσα συνεδριάσεων  του  Δημοτικού Συμβουλίου  [ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ].
ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Έγκριση Ολοκληρωμένου προγράμματος δράσης  [Ο.Π.Δ.]  Δήμου Πωγωνίου έτους 2015.
2. Έγκριση αναμορφώσεων προϋπολογισμού Δήμου Πωγωνίου έτους 2014.
3. Έγκριση προϋπολογισμού Ν.Π.Δ.Δ.  Δήμου Πωγωνίου έτους 2015.
4. Έγκριση αναμορφώσεων προϋπολογισμού Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πωγωνίου έτους 2014.
5. Έγκριση προϋπολογισμού Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πωγωνίου έτους 2015.
6. Έγκριση 1ου Ανακεφ. πίνακα του έργου: «Διαμόρφωση Κοιν/κών δρόμων Τ.Κ. Λάβδανης»
7. Σύσταση συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πωγωνίου.
8. Ορισμός αντιπροσώπου στο Σύνδεσμο Παρακαλάμιων Δήμων Προστασίας και Αξιοποίησης ποταμού Καλαμά. 
9. Παραχώρηση χρήσης τηλεπικοινωνιακών εγκαταστάσεων του Δήμου στην Τ.Κ. Βασιλικού,  για δημιουργία κέντρου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής [DIGEA].
10. Συζήτηση για τα προβλήματα του Τομέα ΕΚΑΒ Δολιανών [Μετά από αίτημα του συνόλου των Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης].

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΤΣΙΑΣ

Άγνωστοι άρπαξαν δυο εικόνες από Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου στον Πωγωνίσκο Πωγωνίου

Χθες  καταγγέλθηκε κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στον Πωγωνίσκο Πωγωνίου.

Ειδικότερα, τα ξημερώματα της Κυριακή, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν την κεντρική πόρτα της εκκλησίας και αφαίρεσαν δύο ξύλινες εικόνες, ένα χειροποίητο υφαντό, δύο ελαιογραφίες, ιερατικά άμφια και χρηματικό ποσό από το παγκάρι.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου.

Βλάχικα κάλαντα στον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη

Τα κάλαντα στα Βλάχικα άκουσε, από παιδιά του Μετσόβου, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.


Χριστουγεννιάτικη Εγκύκλιος Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής & Κονίτσης κ. Ανδρέου

Αριθ.  Πρωτ. 107
Νύκτα  Χριστουγέννων 2014
Εν τω Ιερώ Επισκοπείω
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ   177η

ΘΕΜΑ: «Δεύτε ίδωμεν, πιστοί, που εγεννήθη ο Χριστός...».

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 44χρονος φυγόποινος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση ισόβιας κάθειρξης, για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Συνελήφθη προχθές (20.12.2014) το βράδυ στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, 44χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία - οπλοχρησία.
Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου στο σημείο εισόδου, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 44χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε συνολικά σε ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλάκισης (3) μηνών και (23) ημερών, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία, πράξεις που τέλεσε στην Αθήνα την 17-05-2002 σε βάρος ομοεθνή του.
Ο 44χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Μήπως αρχίζει η αποψίλωση;

Και η αποδυνάμωση των χωριών μας, προς όφελος ... κάποιων;

Με αφορμή το κλείσιμο του ΕΚΑΒ Δολιανών και την μεταφορά του, στο Καλπάκι!
Τασσόμαστε αλληλέγγυοι, στον αγώνα των κατοίκων των Δολιανών και ενώνουμε την φωνή μας με την δική τους!
Γιατί  η αποψίλωση υπηρεσιών, προκαλεί τον μαρασμό των τοπικών κοινωνιών του Πωγωνίου!
Κάθε υπηρεσία που υπάρχει στα χωριά μας, είναι έγκλημα να μεταφέρετε σε άλλο τόπο και ειδικά στην "έδρα" του Δήμου!
Είναι γνωστό, πως όταν κλείνει μια υπηρεσία σε ένα χωριό και γίνεται η μεταφορά της στο "κέντρο", τότε είναι σίγουρο και με μαθηματική ακρίβεια, πως σε σύντομο χρονικό διάστημα και το ίδιο αυτό κέντρο θα "μαραζώσει", γιατί δεν θα μπορέσει να κρατηθεί χωρίς τους δορυφόρους του, που είναι όλα τα χωριά της περιοχής μας και έχουν την οποιαδήποτε υπηρεσία.