Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης

Στο πένθος η Πρέβεζα

Πρωτοστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου τελέστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Ιερό Ναό του Αγ. Κωνσταντίνου στην Πρέβεζα, σε κλίμα οδύνης και βαθιάς συγκινησιακής φόρτισης, η νεκρώσιμος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Μελέτιου.
Το παρών έδωσαν μέλη της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτες, πλήθος κληρικών, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και βουλευτές, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, εκπρόσωποι δημοτικών αρχών, σύσσωμη η τοπική ηγεσία των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού, εκπρόσωποι φορέων και εκατοντάδες κόσμου.
Το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο του μακαριστού Μητροπολίτη, την αγάπη του για τον συνάνθρωπο, την σεμνότητα και την απλότητά του εξήραν στους επικήδειους λόγους τους εκπρόσωποι της εκκλησίας και τοπικοί φορείς.
Η ταφή έγινε στον αύλειο χώρο του ναού που ο ίδιος έχτισε, επιθυμία του ιδίου.

ΑΜΦΙΘΕΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Ληστεία σε οινομαγειρείο

Σήμερα (24-06-2012) λίγο μετά τα μεσάνυκτα στην Αμφιθέα Ιωαννίνων, όπως καταγγέλθηκε, τρεις (3) άγνωστοι δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους εισήλθαν σε οινομαγειρείο και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό και έναν χρυσό σταυρό.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΩΣΙΝΟΥ: Αγρυπνία για τους Άγιους Πέτρο και Παύλο την Πέμπτη 28 Ιουνίου

Για πρώτη φορά μετά από αρκετές δεκαετίες, θα τελεστεί φέτος Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Σωσίνου. Η Αγρυπνία θα τελεστεί, με πρωτοβουλία του ακάματου ιερέα π. Διονύση Τάτση, την ερχόμενη Πέμπτη, παραμονή της εορτής των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.
Θα αρχίσει στις 9 το βράδυ και θα ολοκληρωθεί λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
Υπενθυμίζεται ότι η Μονή, βρίσκεται στον Παρακάλαμο, απέχει περίπου 40 λεπτά από την πόλη των Ιωαννίνων και ο δρόμος είναι ομαλός και ασφαλτοστρωμένος μέχρι το προαύλιο της Μονής.
Επίσης πρόσφατα έχουν ανακαστασκευαστεί εξ ερειπίων το Αρχονταρίκι, οι ξενώνες και άλλα κτίρια της Μονής.

ΠΗΓΗ: http://sosinos.blogspot.gr/

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή όλων των ηλικιών στην «Ποδηλατοδρομία 2012» που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου «Το Σώσινο»


Μεγάλη ήταν και φέτος η ανταπόκριση μικρών και μεγάλων στην «Ποδηλατοδρομία 2012» που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου «Το Σώσινο», με την αρωγή του Δήμου Πωγωνίου και πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί. Με αφετηρία το Δημοτικό Κατάστημα Παρακαλάμου  και ακολουθώντας την διαδρομή  Σιταριά – Διασταύρωση Λίμνης- Διασταύρωση Παρακαλάμου οι ποδηλάτες  τερμάτισαν  στην Κεντρική Πλατεία Παρακαλάμου.
Μετά το τέλος της ποδηλατοδρομίας ο Σύλλογος σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή κλήρωσαν δυο ποδήλατα.
Παρόν στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σταύρος Βιρβίλης, ο Αντιδήμαρχος Άνω Καλαμά κ. Χρήστος Γκόγκος και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Παρακαλάμου κ. Κόντος Κωνσταντίνος.
Μεγάλη ήταν η συμβολή της Αστυνομίας Δελβινακίου στην ομαλή και ασφαλή πραγματοποίηση της ποδηλατοδρομίας.

Τα πιο πολλά αλβανικά πούλμαν παράνομα κινούνται στην Ελλάδα!

Απειλή για την ασφάλεια των ντόπιων οδηγών

Το θέμα θίγει στον «Π.Λ.» λεωφορειούχος από τους Αγίους Σαράντα

Διίστανται οι απόψεις για το κατά πόσον τα λεωφορεία που πραγματοποιούν καθημερινά δρομολόγια από την Αλβανία στην Αθήνα και αντίστροφα, είναι απολύτως ασφαλή και νόμιμα.
Από τη μία πλευρά, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι σε πολλά απ’ αυτά υπάρχουν προβλήματα. Το αποδεικνύουν εξάλλου, οι αφαιρέσεις αδειών στις οποίες προχώρησαν πρόσφατα οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές, ύστερα από ελέγχους που πραγματοποίησαν σε Αλβανικά οχήματα, τα οποία διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις που ζητάει ο νόμος. Βέβαια, πολλά απ’ αυτά εξακολουθούν να μπαινοβγαίνουν… ανενόχλητα στη χώρα μας!
Από την άλλη όμως, δεν μπορούν να μπουν κι όλες οι  εταιρείες της γειτονικής χώρας στο ίδιο… τσουβάλι. Υπάρχουν και λεωφορειούχοι που τηρούν το γράμμα του νόμου, όπως για παράδειγμα ο κ. Χρήστος Λώλης, Έλληνας ιδιοκτήτης εταιρείας που έχει ως έδρα της τους Αγίους Σαράντα.
Με επιστολή του στον «Π.Λ.» (δημοσιεύεται αυτούσια στη σελίδα 9) διαβεβαιώνει ότι  και τους φόρους του πληρώνει κανονικά εισερχόμενος στο ελληνικό έδαφος και καινούρια οχήματα διαθέτει, ενώ τονίζει πως φταίει και το υπουργείο Μεταφορών για τις καθυστερήσεις στην ανανέωση αδειών αλβανικών λεωφορείων.
Δεν είναι όλοι ίδιοι...
Κανείς δεν αρνείται φυσικά ότι η εταιρεία του κ. Λώλη μπορεί να είναι καθ’ όλα νόμιμη και ο στόλος των λεωφορείων του σύγχρονος. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι και οι άλλες εταιρείες είναι έτσι. Σαφώς και υπάρχουν παλιά οχήματα -πολλά από τα οποία σαραβαλάκια- που εκτελούν δρομολόγια από και προς Αθήνα. Όλοι τα έχουμε δει στους δρόμους της Ηπείρου. Έχουν μάλιστα προκληθεί και τροχαία κατά καιρούς.
Αυτονόητοι οι φόροι
Όσο για τους φόρους, αυτοί είναι αυτονόητοι. Από τη στιγμή που το κυρίως δρομολόγιο των λεωφορείων γίνεται σε ελληνικούς δρόμους, στο έδαφος της χώρας μας, το οποίο ρυπαίνουν με τα καυσαέρια και συχνά με σκουπίδια, εννοείται ότι πρέπει να καταβάλλουν τους φόρους που ορίζει η σχετική νομοθεσία. Δεν είναι τζάμπα η διέλευση και η χρήση των δρόμων και αυτό ισχύει παντού!
Το υπουργείο Μεταφορών
Τέλος αναφορικά με το υπουργείο Μεταφορών, αυτό σωστά ζητάει έγκαιρη κατάθεση αιτήσεων για ανανέωση στις άδειες των αλβανικών λεωφορείων (τέσσερις μήνες πριν λήξουν οι προηγούμενες). Αν λοιπόν εξετάζει εγκαίρως τα συγκεκριμένα δικαιολογητικά και ανανεώνει γρήγορα όσες άδειες τηρούν όλες τις προϋποθέσεις, τότε δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στη διαδικασία. Αλλ’ ούτε και οι Έλληνες λεωφορειούχοι θα διαμαρτύρονταν...

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ «ΤΟ ΣΩΣΙΝΟ»: Ποδηλατοδρομία την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Άνω Καλαμά που πραγματοποιήθηκε στον Παρακάλαμο το Σάββατο 23 Ιουνίου

Ο Σύλλογος Γυναικών Άνω Καλαμά άνοιξε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Παρακάλαμο για το καλοκαίρι 2012.
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κυλικείο στον Παρακάλαμο το Σάββατο 23 Ιουνίου.Πολλά συγχαρητήρια στους μικρούς χορευτές του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Σώσινο».