Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Κίνδυνος να τιναχτούν στον αέρα 35.000 εφάπαξ δημοσίων υπαλλήλων

Αβεβαιότητα επικρατεί για το εφάπαξ περισσότερων από 35.000 δημοσίων υπαλλήλων, καθώς δεν γνωρίζει κανείς πότε θα το λάβουν καθώς και πόσα χρήματα θα λάβουν. 
Πρόκειται για δημοσίους υπαλλήλους που υπέβαλαν πέρυσι ή θα υποβάλουν μέχρι το τέλος του έτους αίτηση συνταξιοδότησης.
Σύμφωνα με το "Εθνος" οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι έχουν να αντιμετωπίσουν δύο "καυτά' θέματα.
Α) Δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί με ποιον τρόπο θα υπολογιστεί το εφάπαξ όσων υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι το τέλος του έτους. Δηλαδή αν ο υπολογισμός του βοηθήματος θα γίνει με το "παλαιό" ή το "νέο" σύστημα.
Σημειώνεται πως από το 2014 θα τεθεί σε ισχύ ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ σε όλα τα Ταμεία πρόνοιας.
Ειδικοί στην κοινωνική ασφάλιση κάνουν λόγο για νέες μειώσεις 20% κατά μ.ο., ενώ στους ελλειμματικούς φορείς η περικοπή μπορεί να φθάνει ή να ξεπερνά το 30%.
Επομένως, αν δεν υπάρξει ειδική μέριμνα είναι ορατός ο κίνδυνο το νέο σύστημα να εφαρμοστεί και σε όσες αιτήσεις στοιβάζονται στα συρτάρια του Ταμείου.
Β) Εξαντλείται το ζεστό χρήμα για την καταβολή του εφάπαξ και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο δραματικής αύξησης του χρόνου αναμονής. Το Ταμείο Πρόνοιας του Δημοσίου θα ξεμείνει στο τέλος του έτους από ρευστό, καθώς τελειώνει η έκτακτη χρηματοδότηση που είχε πάρει πέρυσι - περίπου 1,1 δισ ευρώ. Αυτό σημαίνει πως εάν δεν δοθεί νέα βοήθεια τότε θα καταβάλει εφάπαξ ανάλογα με τα έσοδα του.
Τα τελευταία ανέρχονται σε 340 εκατ. ευρώ το χρόνο και αρκούν για την καταβολή περίπου 9.000 εφάπαξ το χρόνο.
Με δεδομένο πως στο τέλος της χρονιάς θα εκκρεμούν 35.000 αιτήσεις, υπάρχει ο κίνδυνος ο χρόνος αναμονής να φθάσει τα τέσσερα χρόνια!
Επιπλέον εάν επιχειρηθεί μέσα στο 2014 να εξεταστούν όλες οι εκκρεμείς αιτήσεις χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση τότε το βοήθημα κινδυνεύει να πέσει κάτω απ' τα 10.000 ευρώ ! και αυτό καθώς με το νέο τρόπο υπολογισμού, το τελικό ποσό του εφάπαξ δεν θα είναι σταθερό αλλά θα απηρεάζεται και από το κύμα φυγής...

ΠΗΓΗ:
www.newmoney.gr  

Χιλιάδες φορολογούμενοι χάνουν τις επιστροφές φόρου

Φρένο στις επιστροφές φόρου βάζει το υπουργείο Οικονομικών μέσω του επανέλεγχου των φορολογικών δηλώσεων. Οδηγώντας προς επανέλεγχο στην Εφορία δηλώσεις που τα νέα κριτήρια ανάλυσης κινδύνου του Taxisnet αναδεικνύουν ως ύποπτες, το υπουργείο Οικονομικών έχει αναγκάσει χιλιάδες φορολογουμένους που εμφανίζονταν να δικαιούνται επιστροφή φόρου να τροποποιήσουν τη φορολογική τους δήλωση και να καταβάλουν τελικά φόρο.
Ήδη 180.000 φορολογούμενοι έχουν προσκομίσει στις Εφορίες προς επαλήθευση τα δικαιολογητικά που συνυπέβαλαν με το Ε1, ενώ σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη τις επόμενες εβδομάδες θα κληθούν ακόμη 100.000 φορολογούμενοι.
Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου εκτιμάται πως θα έχει ελεγχθεί από τις εφορίες το 5%, των 5,7 εκατομμυρίων δηλώσεων που θα υποβληθούν φέτος. Πρέπει να σημειωθεί πως το υπουργείο Οικονομικών ανέμενε αρχικά την υποβολή 6,2 εκατομμυρίων δηλώσεων, ωστόσο σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς 500.000 φορολογούμενοι δεν θα υποβάλουν φέτος δηλώσεις, αν και είναι υπόχρεοι.
Στις περιπτώσεις που το Taxisnet διαπιστώνει αποκλίσεις μεταξύ των δηλωθέντων στοιχείων και των στοιχείων που έχει η ΓΓΠΣ, μπλοκάρει την έκδοση εκκαθαριστικού σημειώματος και ειδοποιεί με μήνυμα ότι εντός 15 ημερών θα πρέπει ο φορολογούμενος να υποβάλει στην Εφορία χειρογράφως ή ταχυδρομικώς όλα τα δικαιολογητικά της φορολογικής δήλωσης, ώστε να γίνει έλεγχος των πρωτότυπων δικαιολογητικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τους 180.000 φορολογουμένους που έχουν προσέλθει στις εφορίες περισσότεροι από 16.000 έχουν αναγκασθεί να τροποποιήσουν τις αρχικές τους δηλώσεις, καθώς διαπιστώθηκε πως δεν συμβάδιζαν με τα πραγματικά εισοδήματα, τις παρακρατήσεις, αλλά και τις δαπάνες των φορολογούμενων.
Εξάλλου, εμπρόθεσμες θα χαρακτηρίζονται όλες οι δηλώσεις φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων που θα κατατεθούν μέχρι τις 30 Αυγούστου 2013 ανεξαρτήτως του ψηφίου λήξης του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογουμένου σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί σήμερα στην Βουλή.
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης έχει ξεκαθαρίσει πως η καταληκτική ημερομηνία της 30ης Αυγούστου δεν πρόκειται να πάρει παράταση και πως κάθε υποβολή μετά την 30η Αυγούστου θα εκκαθαριστεί ως εκπρόθεσμη με τα προβλεπόμενα πρόστιμα και προσαυξήσεις.

ΠΗΓΗ:
www.newsbeast.gr 

''Γιορτή της Σαρδέλας'' στην Πρέβεζα, με την ηπειρώτικη μουσική κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου, το Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Η ''γιορτή της σαρδέλας'', το μεγαλύτερο λαϊκό πανηγύρι για την περιοχή, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Αυγούστου 2013 και ώρα 9 το βράδυ στο χώρο του πάρκινγκ της παραλίας Πρέβεζας.


Ψητή σαρδέλα, πρεβεζάνικη ντομάτα και άφθονο κρασί θα πλαισιώσουν την βραδιά, συνεχίζοντας μια παράδοση που διαρκεί εδώ και 40 περίπου χρόνια.
Η γιορτή της σαρδέλας αποτελεί «σήμα κατατεθέν» για την Πρέβεζα αναδεικνύοντας το στενό δέσιμό της με τη ναυτική παράδοση και την αλιεία.
Οι επισκέπτες θα χαρούν την όμορφη βραδιά, συνοδεία της ηπειρώτικης μουσικής κομπανίας του Θοδωρή Γεωργόπουλου, με τον καλλίφωνο Μιχάλη Ζάμπα, στο τραγούδι και το λαούτο σε μουσικούς δρόμους ηπειρώτικους, παραδοσιακούς και αγαπημένους.
 H γιορτή της σαρδέλας προσελκύει κάθε καλοκαίρι χιλιάδες κόσμου από την ευρύτερη περιοχή οι οποίοι απολαμβάνουν τις παραδοσιακές γεύσεις και την καλή μουσική.
Δημοτικό Ραδιόφωνο Πρέβεζας

ΠΗΓΗ: www.dimosprevezas.gr

Με τα ακίνητα από «κόκκινα» δάνεια του 2008 ξεκινούν οι πλειστηριασμοί

Στους πρώτους μήνες του 2014 θα ξεκινήσει η διαδικασία των πλειστηριασμών των ακινήτων των «κόκκινων δανείων» που εντάχθηκαν στο καθεστώς προστασίας το 2008.
Όπως αναφέρει το www.Vima.gr, πρόκειται για ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ παράλληλα πρόκειται να καταργηθεί η ρύθμιση που αφορά την προστασία από πλειστηριασμούς όλων των ακινήτων (και όχι μόνο της κύριας κατοικίας) μέχρι του ποσού των 200.000 ευρώ.
Εκτός αυτών των ρυθμίσεων, βασικός «κορμός» της νομοθετικής παρέμβασης που σχεδιάζει η κυβέρνηση είναι η μείωση του ορίου της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου που θα προστατεύεται.
Πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης έλεγαν ότι «η κύρια κατοικία προστατεύεται από τον νόμο Κατσέλη και από τις τροποποιήσεις που έχει δεχθεί προ μηνών από τον υπουργό κ. Χατζηδάκη».
Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι θα ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για ειδικές κατηγορίες δανειοληπτών, όπως είναι οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι, καθώς και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα η αναστολή των πλειστηριασμών αφορά το σύνολο των οφειλετών, δηλαδή μισθωτούς, ανέργους, επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους.

Άρτα: Συνελήφθη 30χρονος για εξύβριση, απειλή, αντίσταση και οπλοκατοχή

Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση και οπλοκατοχή συνελήφθη ένας 30χρονος Πολωνός αργά το βράδυ της Δευτέρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν το δράστη διότι απείλησε και εξύβρισε 27χρονη ομοεθνή του, ενώ κατά την ακινητοποίησή του αντιστάθηκε σθεναρά κατά των αστυνομικών, εξυβρίζοντάς τους.
Επίσης, σε αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκε και κατασχέθηκε στη ζώνη του παντελονιού του ένα μαχαίρι μήκους 27 εκατοστών, το οποίο κατασχέθηκε.
Ο 30χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Χρήστος Μαντάς: "Η Μεταλλουργική έχει μέλλον"


«Τα έργα και οι ημέρες των δυνάμεων του μνημονίου είναι μετρημένα»

Δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τη Μεταλλουργική:
Το σχεδιαζόμενο έγκλημα σε βάρος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ), που βρίσκεται στο τελικό του στάδιο μετά τη χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη, προσδιορίζει με μελανά χρώματα και το μέλλον της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου (ΜΒΗ).
Η μνημονιακή συγκυβέρνηση της πλήρους υποταγής στα κελεύσματα της Τρόικας επιχειρεί να συγκαλύψει την κακοδιαχείριση κομματικών διοικήσεων που συσσώρευσαν χρέη και να φορτώσει τα βάρη στον Έλληνα φορολογούμενο.
Ειδικότερα η Μεταλλουργική είναι μία επιχείρηση που έχει παρόν και μέλλον, μία επιχείρηση που στηρίζει ουσιαστικά την παραμεθόριο του Ν. Ιωαννίνων.
Τα σχέδια της «αναδιάρθρωσης» και της «ειδικής εκκαθάρισης» με βάση τα άρθρα 14α και 14β του ν. 3429/2005, οδηγούν σε απολύσεις, εκποίηση του ενεργητικού των εταιριών και μετακύλιση του σημερινού χρέους στον φορολογούμενο πολίτη.

Ως ΣΥΡΙΖΑ λέμε αποφασιστικά ΟΧΙ σε τέτοια σχέδια. Υπάρχει σχέδιο για την ένταξη αυτών των μονάδων σε ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης, όπως το παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στης 24 Ιουλίου.

Καλούμε τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας να έρθουν στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για να αναζητηθεί μια ευρέως αποδεκτή λύση.
Η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία δεν πρέπει να εκποιηθεί
Η Μεταλλουργική δεν πρέπει να κλείσει.

Θα αγωνιστούμε μαζί με τους εργαζόμενους των αμυντικών βιομηχανιών και σε συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους για την ανατροπή της κυβέρνησης της καταστροφής και των λουκέτων.

2ο Αντάμωμα Συλλόγου Κτηνοτρόφων Νομού Θεσπρωτίας

Στο δυναμισμό της Ηπειρωτικής κτηνοτροφίας αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε χαιρετισμό που απηύθυνε το βράδυ της Τρίτης στο Αντάμωμα των Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας που έγινε στη Δριμίτσα Ηγουμενίτσας.
Ο Περιφερειάρχης, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι, όπως όλοι σχεδόν οι επαγγελματικοί κλάδοι, θα ξεπεραστούν και προέτρεψε το σύνολο του κτηνοτροφικού κόσμου να αξιοποιήσει τις νέες δυνατότητες που παρέχει ο νέος Νόμος για τη νομιμοποίηση των κτηνοπτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, αντί τιμήματος 300 ευρώ.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας, διοργανώνει το ''Ηπειρώτικο Αντάμωμα 2013'', το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30, στην πλατεία Μακεδονίας στη Γλυφάδα

1oς Νάϊος μαραθώνιος δρόμος στην Δωδώνη στις 1 Σεπτεμβρίου 2013