Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Ξανανοίγει το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων

Από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου οι αιτήσεις

Ξανανοίγει το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με τους αμπελουργούς να μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου, με τη χορήγηση της ενίσχυσης γίνεται το αργότερο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου του 2016.

Βρείτε όλα τα δικαιολογητικά που καλούνται να υποβάλλουν οι αμπελουργοί μαζί με την αίτηση από τις 15 Οκτωβρίου.
Απαραίτητες προϋποθέσεις για να ενταχθούν στο πρόγραμμα οι αμπελουργοί είναι τα προς αναδιάρθρωση αμπελοτεμάχια να έχουν δηλωθεί στο Αμπελουργικό Μητρώο και να έχει κατατεθεί Δήλωση Συγκομιδής σταφυλιών τα δύο τελευταία έτη.
Δικαιολογητικά ένταξης στο πρόγραμμα και οικονομικής ενίσχυσης
Για την ένταξή στο πρόγραμμα ο ενδιαφερόμενος παραγωγός ή ο νόμιμος εκπρόσωπός του, υποβάλλει Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση, στις κατά τόπους αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Oικονομίας και Κτηνιατρικής/Οικονομίας, με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής. 
Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας, αίτηση δύναται να υποβάλει κάθε συνιδιοκτήτης για το μερίδιο που του αναλογεί με την έγγραφη συγκατάθεση των λοιπών συνιδιοκτητών και βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής.
Απαραίτητα δικαιολογητικά, κατά περίπτωση, τα οποία πρέπει να τηρούνται στο αρχείο του αρμόδιου τμήματος της Διεύθυνσης Αγροτικής Oικονομίας και Κτηνιατρικής/Οικονομίας, με σκοπό να είναι διαθέσιμα σε κάθε εθνικό ή κοινοτικό έλεγχο και να αποτελούν το φάκελο κάθε παραγωγού – δικαιούχου, καθορίζονται τα ακόλουθα:
1. Αίτηση – Yπεύθυνη δήλωση στο πρόγραμμα (Υπόδειγμα 1).
2. Δήλωση αμπελοκαλλιέργειας στα πλαίσια του Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών για το Αμπελουργικό μητρώο.
3. Δηλώσεις συγκομιδής σύμφωνα με το άρθρο 8 του Καν(ΕΚ) 436/2009 της Επιτροπής για τις δύο (2) τουλάχιστον αμπελουργικές περιόδους που προηγούνται της περιόδου ένταξης στο πρόγραμμα για όλα τα υφιστάμενα αμπελοτεμάχια του παραγωγού.
4. Δήλωση εκμετάλλευσης στα πλαίσια της ενιαίας ενίσχυσης που αφορά στην περίοδο ένταξης στο πρόγραμμα, υποχρέωση που πρέπει να τηρηθεί και για τα επόμενα οκτώ (8) έτη.
Στην αίτηση ενιαίας ενίσχυσης δηλώνονται από τους παραγωγούς τα επιλέξιμα αμπελοτεμάχια της ομάδας καλλιέργειας και οινοποιήσιμης ποικιλίας και ως παράλληλη δράση «Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων» (με τους κωδικούς όπως κάθε φορά ισχύουν π.χ. κωδικός 0602 για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων).
5. Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
6. Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού της εφορίας ή της φορολογικής δήλωσης, ή άλλου φορολογικού εγγράφου όπου θα αναγράφεται ο Α.Φ.Μ του δικαιούχου - παραγωγού.
7. Φωτοτυπία της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης, με τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ταμιευτηρίου.
8. Φωτοαντίγραφο τίτλων νομής και κατοχής, και σε περίπτωση έγκρισης ένταξής του στο Πρόγραμμα επικυρωμένο φωτοαντίγραφο τίτλων νομής και κατοχής. Ειδικότερα:
α. Για τα ιδιόκτητα αγροτεμάχια, οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν τίτλους ιδιοκτησίας / κυριότητας ως εξής:
• Συμβόλαια αγοράς νομίμως μεταγραμμένα,
• Αποδοχή κληρονομιάς,
• Αποδεικτικά δωρεάς ακινήτων,
• Κτήση με προσκύρωση,
• Με δικαστική απόφαση απονομή κυριότητας,
• Κληρονομητήριο.

Συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός στο Χειμαδιό Πρέβεζας, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, σήμερα (13-10-2015) το πρωί στο Χειμαδιό Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 58χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 58χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
έξι δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0,70) έως (1) μέτρων, τα οποία καλλιεργούσε σε γλάστρες στο μπαλκόνι του σπιτιού του
τρία δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0,95) έως (1,30) μέτρων, τα οποία καλλιεργούσε στην αυλή του σπιτιού του
μία αυτοσχέδια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (40) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια στις Παπαδάτες Πρέβεζας

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 34χρονος ημεδαπός Ρομά

Εξιχνιάστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Θεσπρωτικού Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, δύο περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια που έγιναν στις Παπαδάτες Πρέβεζας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές σε βάρος ενός 34χρονου ημεδαπού Ρομά, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι είναι δράστης των κλοπών.
Ειδικότερα, ο 34χρονος εμπλέκεται στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις που έγιναν στις Παπαδάτες Πρέβεζας:
Πρωινές ώρες της 29-08-2015, διέρρηξε παράθυρο μονοκατοικίας, ιδιοκτησίας 83χρονου ημεδαπού και αφαίρεσε ένα φορητό υπολογιστή, μία κάμερα, κοσμήματα και τρεις κασετίνες με μαχαιροπήρουνα.
Πρωινές ώρες της 17-09-2015, εισήλθε σε οικία, ιδιοκτησίας 82χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε χρηματικό ποσό.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 34χρονου, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Θεσπρωτικού Πρέβεζας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, ώρα 12:00

Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 12:00 συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων (στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου), με θέματα ημερήσιας διάταξης:
Έγκριση πρακτικών προηγούμενης συνεδρίασης.
Ενημέρωση των μελών για την αποδοχή των προτάσεών της από την Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων Περιφέρειας Ηπείρου.
Ενημέρωση από τον ανάδοχο (TREK CONSULTING) για την πραγματοποίηση ημερίδας.
Λήψη αποφάσεων για το θέμα και την οργάνωση της ημερίδας.
Ενημέρωση από εκπροσώπους των Συμβουλευτικών Κέντρων Γυναικών Ηπείρου.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Παρακάλαμος: Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Ηπειρώτη Μακεδονομάχο Παύλο Μελά

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στον Ηπειρώτη Μακεδονομάχο Παύλο Μελά, πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τρίτη 13 Οκτωβρίου στον Παρακάλαμο Πωγωνίου.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 11:00 το πρωί με επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις στρατιωτικές και πολιτειακές αρχές, εκπρόσωπο της οικογένειας του Παύλου Μελά και μαθητές όλων των βαθμίδων των σχολικών μονάδων της περιοχής.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης αναφέρθηκε στον ηρωισμό και την τόλμη του Παύλου Μελά και μίλησε για την υπερηφάνεια όλων των Ηπειρωτών  που η περιοχή τους γέννησε κι ανέδειξε έναν τέτοιο ήρωα.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου κ. Αναστάσιος Γιούνης με θέμα «Παύλος Μελάς, ο θρυλικός Μακεδονομάχος».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Παρακαλάμου.
Νωρίτερα βραβεύτηκαν οι μαθητές που τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις στον αγώνα δρόμου που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της εκδήλωσης. Οι μαθητές που βραβεύτηκαν είναι:
Γυμνάσιο Παρακαλάμου:
1. Κόντος Κων/νος
2. Δρίβας Πολυχρόνης
3. Ντότης Ραφαήλ
Δημοτικό Σχολείο Παρακαλάμου:
1. Πρόκος Νίκος
2. Πέτσιος Νίκος
3. Ντίμο Θοδωρής
Φωτό: Dimitris Ntotis

Η ''Γιορτή τσίπουρου 2015'', από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ζεφυρίου, που διοργανώθηκε το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, ενθουσίασε τους συμμετέχοντες και πήρε πολλά εύσημα και καθολική ευαρέσκεια

Με την παραδοσιακή μυσταγωγία, αναβίωσε και φέτος η διαδικασία απόσταξης τσίπουρου στο Ζεφύρι Αττικής, από τον τοπικό Σύλλογο Ηπειρωτών Ζεφυρίου, ''τηρώντας μιά συνέχεια 25 και πλέον χρόνων'', όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο ακατάματος, χαλκέντερος και διαχρονικός Ηπειρομάχος και Ηπειρολάτρης Πρόεδρος του Συλλόγου Ηλίας Αθανασόπουλος, γνήσιος συνεχιστής του επί μία 15ετία άξιου Προέδρου Νίκου Μαλάμου, που έδωσε χώρο για  την ανανέωση του Δ.Σ., που πλέον απαρτίζεται από νέους στην πλειονότητα του.

Η αναβίωση της γιορτής του τσίπουρου από τον Σύλλογο Ηπειρωτών, είναι ένα έθιμο που κρατάει χρόνια και το οποίο έχει καταξιωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα του Ζεφυρίου και του νέου Δήμου Φυλής πλέον. Απόδειξη ότι το τιμούν με την παρουσία τους όχι μόνο τα μέλη του Συλλόγου, αλλά πολλοί ακόμα δημότες, και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, που έχουν συνηθίσει να μετέχουν, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στο παραδοσιακό δρώμενο, αλλά και στο τρικούβερτο γλέντι που το συνοδεύει.

Σμέρτος Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών

Κατασχέθηκε ένας σάκος με (6.260) γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες (12-10-2015) το απόγευμα στο Σμέρτο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26 και 31 ετών, κατηγορούμενοι για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στο Σμέρτο Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς να κινούνται πεζοί και να μεταφέρουν έναν ταξιδιωτικό σάκο, που περιείχε εννέα δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (6.260) γραμμαρίων.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες εισήγαγαν στη χώρα, μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου, την ποσότητα ναρκωτικών που κατασχέθηκε, με σκοπό να την προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 26χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το προανακριτικό έργο και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Ανατροπές-σοκ στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο

Μόνο όσοι ασφαλισμένοι είχαν συμπληρώσει έως τις 18 Αυγούστου τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης και τα προβλεπόμενα - ανά Tαμείο, στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα -  ηλικιακά όρια καθώς και οι συνταξιούχοι με βαριές αναπηρίες και όσοι και όσες λαμβάνουν συντάξεις χηρείας "διασώζονται" από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης,  σταδιακά έως τα 67 και τα 62 για μειωμένη ή πλήρη με 40 χρόνια ασφάλισης και την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων.
Τη συγκεκριμένη ημερομηνία "κλειδί" προβλέπει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα του Οκτωβρίου που κατατίθεται στη Βουλή. 
Το πολυνομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει, ωστόσο, καμία διάταξη ούτε για την έμμεση αύξηση της 35ετίας (έως τα 40, όπως επιβάλλει το 3ο Μνημόνιο) ούτε για τον τρόπο επιβολής της πρόσθετης ποινής - μείωσης 10% - επιπλέον του 6% ετησίως και του 30% για την πρόωρη συνταξιοδότηση. Ζητήματα που παραμένουν "ανοικτά" (όπως και η έκδοση υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων).
Οι αλλαγές που επέρχονται έχουν ως εξής:

Θρησκευτική και πνευματική δικαίωση για το νέο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Αργυρό Δημήτριο

Στις 9-10-2015 με 69 ψήφους η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε Μητρολίτην Κεφαλληνίας τον Αρχιμανδρίτην Βελλάς και Αργυρόν Δημήτριον.
          Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας έγινε στις 20-10-2015 μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αεροπαγείτου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, πολλών μητροπολιτικών, πολιτικές αρχές και πλήθος πιστών από την Ήπειρο, Λευκάδα και Κεφαλονιάς. Όλοι τους φώναξαν με μία κραυγή: «ΑΞΙΟΣ»!
          Η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Αργυρού Δημήτριου ήταν μία θρησκευτική και πνευματική δικαίωση για τον ίδιο αλλά και για την ορθόδοξη εκκλησία γιατί ο νεοεκλεγής μητροπολίτης Κεφαλληνίας τύγχανα καθολικής εκτίμησης των κληρικών και των πιστών ορθοδόξων της Ηπείρου.
          Όλοι τους θαύμαζαν τα θρησκευτικά και τα πνευματικά του προσόντα και τα χαρίσματα που είχε ως κληρικός.
          Επισημαίνω δε ότι δεν ήταν τυχαίο που όταν έφυγε από την ζωή ο μακαριστός Μητροπολίτης Ιωαννίνων κος Θεόκλητος, η επιθυμία όλων των κληρικών και των πιστών της Ηπείρου ήταν να γίνει μητροπολίτης Ιωαννίνων ο Αρχιμανδρίτης Βελλάς Αργυρός Δημήτριος. Μάλιστα πριν την εκλογή του νέου μητροπολίτη Ιωαννίνων είχα στείλει επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο κοινοποιώντας δε την επιστολή μου στην Ιερά Σύνοδο τους επισήμανα ότι η Ήπειρος εν σχέση με την προσφορά των ευεργετών της προς την παιδεία και την ορθόδοξη εκκλησία η Ήπειρος δικαιούνταν ο εκάστοτε μητροπολίτης Ιωαννίνων να είναι Ηπειρώτης.

ΕΠΣΗΠ: Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου η συνέχεια του Α.Σ. Απείθαρχος-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος

Η ΕΠΣΗΠ ανακοίνωσε την ημερομηνία στην οποία θα συνεχιστεί η αναμέτρηση του Α.Σ. Απείθαρχος-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος

Ο αγώνας για την 4η αγωνιστική του Α' Ομίλου της Β' Ερασιτεχνικής είχε διακοπεί στο 37' στο γήπεδο Βελισσαρίου λόγω της βροχόπτωσης και θα συνεχιστεί την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις 16:00.