Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Υπομονή μέχρι το καλοκαίρι πρέπει να κάνουν 700.000 δικαιούχοι του οικογενειακού επιδόματος

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το «Έθνος» και με δεδομένο ότι οι φορολογικές δηλώσεις θα υποβάλλονται φέτος από τα τέλη Μαρτίου έως και τον Ιούνιο, η είσπραξη του επιδόματος θα γίνει το καλοκαίρι.
Οι δικαιούχοι θα πάρουν μαζί την πρώτη και τη δεύτερη δόση στο τέλος Ιουνίου και στη συνέχεια θα πάρουν ακόμα δύο δόσεις μέχρι το τέλος του έτους.
Αυτό σημαίνει ότι το πρώτο τρίμηνο δεν προβλέπεται καταβολή του επιδόματος, ώστε να γίνει επανέλεγχος σε όλους τους δικαιούχους.

Σημειώνεται ότι για την καταβολή του επιδόματος πρέπει απαραιτήτως να έχει υποβληθεί φορολογική δήλωση, που να συνοδεύεται από το έγγραφο Α21 με τα οικογενειακά τους στοιχεία.

Συνέχισε με νίκη ο Α.Σ. Καλπακίου

*Νικηφόρα συνέχισε ο Α.Σ. Καλπακίου, ο οποίος το Σάββατο το απόγευμα επικράτησε στο Καλπάκι με 2-0 του Αετού Χαροκοπίου.
Τα γκολ πέτυχαν ο Κατσαβριάς με κεφαλιά (33') και το δεύτερο με προβολή ο Κόττικας στο 39'.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής:
Λαψίστα-Θύελλα Κατσικά 0-3  
Κόντσικα-Κάστρο 2-0  
Α.Ο. Ανατολής-Ατρόμητος '95 2-0  
Α.Ο. Βελισσαρίου-Θύελλα Ελεούσας 3-3  
Πίνδος Κόνιτσας-Πεδινή 3-0  
Καλπάκι-Χαροκόπι 2-0  
Σερβιανά-Α.Ε. Μικρασιατών 2-1
Κουτσελιό-Προοδευτική Περάματος 1-2
Κρύα-Ροδοτόπι 2-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (19η αγωνιστική)
1. Σερβιανά: 39  
2. Α.Ο. Ανατολής: 37
3. ΠΑΟ Κρύας: 38  
4. Α.Ο. Βελισσαρίου: 36 
5. Προοδευτική Περάματος: 33 
6. Α.Ε. Μικρασιατών: 32 
7. Θύελλα Ελεούσας: 32     
8. Θύελλα Κατσικά: 31 
9. Χαροκόπι: 28 
10. Κουτσελιό: 26 (18)
11. Πίνδος Κόνιτσας: 26   
12. ΠΑΣ Κάστρο: 25
13. Ροδοτόπι: 24   (18)
14. Α.Σ. Καλπακίου: 24 
15. Κόντσικα: 14
16. Ατρόμητος '95: 11
17. Λαψίστα: 8
18. Πεδινή: 7

Παρακάλαμος Πωγωνίου: Συνελήφθη 25χρονος διακινητής, ο οποίος μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας τέσσερις παράνομους αλλοδαπούς

Συνελήφθη, χθες (10-01-2014) νωρίς το πρωί στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά παράνομων μεταναστών.
Ειδικότερα, ο 25χρονος κατελήφθη από τους αστυνομικούς να μεταφέρει με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, προς το εσωτερικό της χώρας, τέσσερις ομοεθνείς του (έναν 26χρονο άνδρα και τρεις γυναίκες, ηλικίας 20, 34 και 17 ετών), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Επίσης, σε βάρος του 26χρονου παράνομου μετανάστη εκκρεμούσε το διοικητικό μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των παράνομων αλλοδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Νομοσχέδιο «σκούπα» ετοιμάζεται για τους δημοσίους υπαλλήλους

Τι αλλάζει στον τρόπο αξιολόγησής τους

 Σημαντικές και αξιοσημείωτες ανατροπές στη διαδικασία αξιολόγησης χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, ετοιμάζεται να φέρει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα καταθέσει σύντομα το σχετικό νομοσχέδιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Ημερησία", αλλάζει ο τρόπος που οι αξιολογητές βαθμολογούν τους εργαζόμενους στα υπουργεία και τους δημοσίους φορείς, θα γίνεται με ποσόστωση και οι υπάλληλοι θα τοποθετούνται σε κλίμακες βαθμολόγησης.
Μεγάλο στοίχημα για το υπουργείο όμως αποτελεί και το θέμα της επιλογής των προϊσταμένων στο Δημόσιο. Η σχετική ρύθμιση, βασική φιλοσοφία της οποίας θα είναι να μπουν σε πρώτο πλάνο τα προσόντα, έναντι της ιεραρχίας αποφασίστηκε τελικώς να έρθει στη Βουλή με χωριστό νομοσχέδιο.
Με αυτή, θα ενισχύονται δηλαδή τα κριτήρια που αφορούν τα τυπικά προσόντα (πτυχία, μεταπτυχιακά κ.ά.) των υποψηφίων γενικών διευθυντών, διευθυντών και τμηματαρχών, με στόχο να έχουν πλεονέκτημα οι νεότεροι προσοντούχοι υπάλληλοι έναντι των στελεχών που διαθέτουν κυρίως εμπειρία.
Στις προβλέψεις που μελετώνται συμπεριλαμβάνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και η διεξαγωγή ειδικής συνέντευξης στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα η συνέντευξη αναμένεται να είναι ανοιχτή στους συνυποψηφίους, να μαγνητοφωνείται και να πραγματοποιείται από επιτροπές ανώτατων στελεχών που θα έχουν εκπαιδευτεί στο εξωτερικό.


Αυξάνονται οι κρατήσεις σε όλες τις συντάξεις

Ουσιαστικά τα μηνιαία καθαρά ποσά των κύριων και των επικουρικών συντάξεων που θα λαμβάνουν από τον Φεβρουάριο πάνω από 1 εκατ. συνταξιούχοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα θα είναι μειωμένα κατά 2,8% έως και 7,5%

Αυξήσεις - σοκ, από 27 έως και 200 ευρώ, στις μηνιαίες φορολογικές επιβαρύνσεις των συντάξεων, αναμένεται να προκαλέσει ένα νέο σύστημα υπολογισμού της παρακράτησης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ), το οποίο θα εφαρμοστεί, για πρώτη φορά με την πληρωμή των συντάξεων του Φεβρουαρίου, αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2014.
Ουσιαστικά τα μηνιαία καθαρά ποσά των κύριων και των επικουρικών συντάξεων που θα λαμβάνουν από τον Φεβρουάριο πάνω από 1 εκατ. συνταξιούχοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα θα είναι μειωμένα κατά 2,8% έως και 7,5%, εξαιτίας της εφαρμογής του νέου τρόπου υπολογισμού των μηνιαίων κρατήσεων Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, που προβλέπει το άρθρο 60 του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013).


ΠΗΓΗ: www.e-typos.com

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Σερρών διοργανώνει ηπειρώτικο αντάμωμα, το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014, ώρα 21:00 στο Κέντρο «Ναϊάς», στις Σέρρες

Ετήσιος χορός του Συλλόγου Γρεβιωτών Άρτας Αθήνας, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 22:00 στο κέντρο «Αγρίμια», Βαταξή και Λιοσίων. στη πλατεία Βάθης, Αθήνα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γρεβιωτών  Άρτας Αθήνας, σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 22.00'   στο Κέντρο ''Αγρίμια'', Βαταξή και Λιοσίων, Πλατεία Βάθης
Σας περιμένουμε όλους να περάσουμε μια ευχάριστη βραδιά και να χορέψουμε με την ψυχή μας.

Τιμή πρόσκλησης 25 ευρώ και περιλαμβάνει φαγητό, ποτά και δωρεάν πάρκιν.

Γηρομέρι Θεσπρωτίας: Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα εμπόρων ναρκωτικών που διακινούσε κάνναβη από την Αλβανία στη χώρα μας

Συνελήφθησαν ως μέλη του κυκλώματος, εννέα (9) άτομα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, στο Γηρομέρι Θεσπρωτίας
 Κατασχέθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (κλειστού τύπου) πάνω από (321) κιλά κάνναβης καθώς και ένα πιστόλι μάρκας TOKAREV

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ύστερα από μεθοδική έρευνα, εξάρθρωσαν οργανωμένο κύκλωμα εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία στη χώρα μας.
 Η εξάρθρωση της οργάνωσης είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών και συνδυασμένων ερευνών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν χθες (10-01-2014) στην περιοχή του Γηρομερίου Θεσπρωτίας, εννέα μέλη του κυκλώματος.

Πρόκειται για έναν 39χρονο ομογενή και οκτώ (8) αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, (ηλικίας από 22 έως 35 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, αυτοφώρου διαδικασίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, παράνομης οπλοκατοχής και παράνομης εισόδου στη χώρα.


Αναλυτικότερα, η αστυνομική έρευνα ξεκίνησε όταν χθες το πρωί στο Γηρομέρι Φιλιατών Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (κλειστού τύπου), το οποίο οδηγούσε ο 39χρονος ομογενής, μέσα στο οποίο βρέθηκαν, ποσότητα κάνναβης που ξεπερνά τα (321) κιλά, καθώς και ένα πιστόλι μάρκας TOKAREV.
 Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 39χρονος είχε παραλάβει την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών από την περιοχή των Φιλιατών, κοντά στην Ελληνοαλβανική μεθόριο, όπου την είχαν μεταφέρει μέσα από δύσβατα μονοπάτια, οι οκτώ αλλοδαποί.


Η αστυνομική έρευνα κατέδειξε ότι, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει, δομημένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας λειτουργούσαν με εσωτερική ιεραρχία και διακριτούς ρόλους, διοχετεύοντας στο εσωτερικό της χώρας σημαντικές ποσότητες κάνναβης, αποκομίζοντας έτσι σημαντικά χρηματικά ποσά.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, κατασχέθηκαν:
(300) δέματα που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους -321.926- γραμμαρίων.
ένα πιστόλι μάρκας TOKAREV με μία γεμιστήρα με (8) φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 mm
ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που ανήκει σε εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών.
τρία κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης της επικοινωνίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ ερευνάται η πολυσχιδής δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης και συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη τυχόν άλλων μελών της.