Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

ΙΚΑ: Πάλι θα πάρουν δάνειο για να πληρώσουν τις συντάξεις!!!

Καρδιοχτύπι κάθε μήνα για χιλιάδες συνταξιούχους που ενώ τόσα χρόνια κατέβαλλαν κανονικά τις εισφορές τους, τώρα ζουν ένα θρίλερ!
Η “Μαύρη Τρύπα” στο ΙΚΑ από τη μια, για την οποία κανείς δεν θα πληρώσει ποτέ, και από την άλλη τα άδεια ταμεία του υπ. Εργασίας δημιουργούν ανυπέρβλητα εμπόδια στην καταβολή των συντάξεων.



Το πρόβλημα, σύμφωνα με την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", εστιάζεται στο σκέλος των εσόδων που συνεχίζουν να εμφανίζουν υστέρηση λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία.
Στο ΙΚΑ η μείωση των εισφορών αγγίζει το 16%.
Προβληματικά εξελίσσεται και η εισροή πόρων στο ΙΚΑ από την τελευταία ευνοϊκή ρύθμιση αποπληρωμης ασφαλιστικών εισφορών.
Ο στόχος είσπραξης 850 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το τέλος του 2011 δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί αφού μόνο μέσα στο επτάμηνο του 2011 έχουν μπει στα ταμεία των ασφαλιστικών φορέων μόλις 410 εκατομμύρια ευρώ.
Ετσι η διοίκηση θα αναγκαστεί για ακόμα μια φορά να δανειστεί από τις τράπεζες που αντιμετωπίζουν ήδη πρόβλημα.
Κάπως έτσι θα βγεί το Φθινόπωρο και αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά, τότε ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος...

Σύσκεψη Γενικού Προεδρείου «Ομόνοιας»

Αποφασίστηκε η βράβευση του Ριζόπουλου!


Μεταξύ των «φλεγόντων» θεμάτων που συζήτησε το Γενικό Προεδρείο της Ομόνοιας, που συνήλθε στους Αγίους Σαράντα, χθες (Σάββατο 20/8/2011), ήταν και η βράβευση του Γενικού Πρόξενου Αργυροκάστρου κ. Ιωάννη Ριζόπουλο.
Πρόκειται για μία απόφαση που μαρτυρεί την υποτέλεια της σημερινής ηγεσίας που αν μη τι άλλο προσβάλει την ίδια την ιστορία της οργάνωσης.


Το όραμα των ιδρυτών της Ομόνοιας, ήταν η υπεράσπιση των δικαίων του ελληνισμού, η προστασία και η ανάδειξη των διαχρονικών αξιών της Βορείου Ηπείρου κ.α.
Για τη σημερινή ηγεσία και τον κ. Ριζόπουλο όλα αυτά φαίνεται πως είναι δευτερεύοντα και εφόσον πετύχανε στη μειονότητα τη σοσιαλιστική ολοκλήρωση, τώρα ήρθε η ώρα για τα βραβεία τους!!!


Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι η πρόταση βράβευσης - απ’ ότι μάθαμε - έγινε από τον κ. Μπολάνο ενώ αντίθετη άποψη είχε μόνο ο κ. Β. Ζαφειράτης …
Κατά τα άλλα στο Προεδρείο συζητήθηκε το θέμα της απογραφής, όπου ορίστηκε επιτροπή θεμάτων απογραφής, αποτελούμενη από τους Τζομάκα, Σέλιου, Καίση και Γιάννη.
Η επιτροπή αυτή είναι προσωρινή, καθώς απαιτείται έγκριση του Γ.Σ. και μάλλον θα παραμείνει η ίδια και μετά τις 17 Σεπτεμβρίου που ορίστηκε να συνέλθει το Γ.Σ.
Ένα άλλο θέμα συζήτησης που απασχόλησε το προεδρείο, ήταν η στρατηγική που θα ακολουθήσουν στις αρχαιρεσίες των Περιφερειακών Συμβουλίων.
Μεταξύ άλλων ακούστηκαν και φωνές για αποχώρηση από τη συνεργασία με τους σοσιαλιστές αφού υπάρχουν παράπονα γιατί δεν τήρηθηκαν οι προεκλογικές υποσχέσεις όπως στο Δήμο των Αγίων Σαράντα.

Δέκα μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το προεδρείο δεν το απασχόλησε το θέμα της παιδείας!
Εκτός και αν τα προβλήματα και κυρίως αυτό των σχολικών βιβλίων, φέτος αποφάσισε να το τακτοποιήσει ο πρόξενος γιατί τις προηγούμενες χρόνιες ασχολούνταν με τα ανώτερα ζητήματα όπως του πανεπιστημίου…

ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ: Μεγάλες μειώσεις τιμών, αλλά τα ταμεία δεν ...γέμισαν

Πολλοί μιλούν για φθινοπωρινά λουκέτα.

Απογοητευτική είναι η κατάσταση για τον εμπορικό κόσμο της Ελλάδας, αφού οι προσδοκίες των εμπόρων για να αυξήσουν τους τζίρους του μήνες των εκπτώσεων (Ιούλιος και Αύγουστος) του 2011 δεν ευδοκίμησαν, με αποτέλεσμα να αναμένονται και πολλά νέα λουκέτα από φθινόπωρο.
Η δραματική κατάσταση δεν αφορά μόνο την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αλλά και τις μικρότερες πόλεις καθώς και άλλες χώρες του εξωτερικού, όπως στην Ιταλία καθώς η κρίση εξαπλώνεται σε όλον τον κόσμο.

Βέβαια, το μεγαλύτερο χτύπημα δέχτηκαν τα μεμονωμένα καταστήματα, ενώ τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα φαίνεται ότι αντέχουν περισσότερο στον κρίση, εμφανίζοντας πολύ μικρότερες απώλειες.
Συνολικά, ο τζίρος τις πρώτες ημέρες των θερινών εκπτώσεων μειώθηκε κατά 25% σε σχέση με πέρυσι, νούμερο αποτελεί τη μεγαλύτερη της τελευταίας τριετίας, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία δειγματοληπτικών ερευνών των Εμπορικών Συλλόγων όλης της χώρας, που συγκέντρωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).
Μάλιστα υπάρχουν εμπορικοί σύλλογοι που αναφέρουν πτώση του τζίρου μέχρι και 60%.


Όσον αφορά τα πολυκαταστήματα εμφάνισαν και αυτά μείωση πωλήσεων κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων αλλά πολύ μικρότερη σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά, αφού ανέρχεται σε επίπεδα -7%-10%.

ΙΧ: Ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα κυκλοφορούν χωρίς ασφάλεια

Πολλοί είναι οι οδηγοί, που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αφήνουν τα ΙΧ χωρίς ασφάλεια.


Ένα στα έξι αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους είναι ανασφάλιστα.
Πολλοί είναι οι οδηγοί, που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αφήνουν τα ΙΧ χωρίς ασφάλεια.
Το κίνημα «Δεν πληρώνω», φαίνεται πως εξαπλώνεται και στους οδηγούς των οχημάτων.
Για παράδειγμα ένας κάτοχος 1.600 cc, πρέπει να καταβάλλει μόνο για ασφάλεια αστικής ευθύνης το ποσό των 350 ευρώ ετησίως.
Για το λόγο αυτό προτιμά να μην το ασφαλίζει.

Τα οχήματα που παραμένουν ανασφάλιστα πλησιάζουν 1 εκ. κάνοντας το επικουρικό ταμείο, να επιβαρύνεται με χιλιάδες ευρώ.
Και η νομοθεσία πάντως είναι αυστηρή, καθώς ένα αυτοκίνητο που δεν έχει ασφάλιση, επιβάλλονται κυρώσεις αφαίρεσης του διπλώματος και πινακίδων για 12 μήνες, ενώ το πρόστιμο αγγίζει τα 1.000 ευρώ.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ: Τιμοκαταλόγους "φωτιά" έστειλαν ήδη κάποιες εταιρίες στα σούπερ μάρκετ

Αυξημένους τιμοκαταλόγους έστειλαν ήδη κάποιες εταιρίες στα σούπερ μάρκετ.
Και μπορεί ο πληθωρισμός τον προηγούμενο μήνα να έπεσε στο 2,4% λόγω των θερινών εκπτώσεων, ωστόσο οι νέοι φόροι αναμένεται να μειώσουν ακόμη περισσότερο την ζήτηση.



Οι αυξήσεις στα προϊόντα που θα βρουν οι καταναλωτές στα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν ως εξής:
Απορρυπαντικά από 3%-6%
Είδη σπιτιού 5%-7%
Καφές και σοκολάτες εισαγωγής 6%-8%
Γαλακτοκομικά προϊόντα 3%-5%


Καίριο πλήγμα θα δεχθεί και ο τομέας εστίασης, καθώς η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% θα θέσει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας 120.000 εργαζομένων από τους 600.000 που απασχολούνται στις 121.000 περίπου επιχειρήσεις του κλάδου.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ: Προσλαμβάνει 4.000 πυροσβέστες - Υποβολή αιτήσεων από τις 5 Σεπτεμβρίου

Ξεκινούν από τις 5 Σεπτεμβρίου να υποβάλλονται οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά για τον διαγωνισμό πρόσληψης 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, οι οποίοι θα καταλάβουν ισάριθμες επί θητεία οργανικές θέσεις.
Από τις θέσεις αυτές ποσοστό 15% (600 θέσεις) θα καλυφθεί από Ελληνες πολίτες (ιδιώτες) και το υπόλοιπο 85% (3.400 θέσεις) θα καλυφθεί από Ελληνες πολίτες με την ιδιότητα του εποχικού πυροσβέστη με σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια).

 Αιτήσεις μπορούν να κατατίθενται έως και τις 23 Σεπτεμβρίου.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στις εξής πόλεις και διευθύνσεις:
(1) Αθήνα (Λεωφόρος Γ. Γεννηματά, έναντι Θριασίου Νοσοκομείου, Μαγούλα Αττικής)
(2) Θεσσαλονίκη (οδός Κρήτης 46)
(3) Κομοτηνή (5ο χιλ. Ε.Ο. Κομοτηνής-Ξάνθης)
(4) Κοζάνη (οδός Ανατολικής Ρωμυλίας 3),
(5) Ιωάννινα (οδός Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 18)
(6) Λάρισα (οδός Ιωαννίνων 96)
(7) Πάτρα (οδός Μπιζανίου 3)
(8) Τρίπολη (οδός Δαβάκη & Αγίου Αθανασίου)
(9) Λαμία (οδός Νέτσου 4)
(10) Ερμούπολη (οδός Αλ. Παναγούλη & Παπάγου)
(11) Μυτιλήνη (1ο χλμ. Μυτιλήνης-Θερμής περιοχή Καρά-Τεπέ)
(12) Ηράκλειο Κρήτης (Πλατεία Κύπρου 5)
(13) Κέρκυρα (οδός Π. Ζαφειροπούλου & Μαρασλή)
(14) Χίος (οδός Αεροπόρου Ροδοκανάκη 18)
(15) Σάμος (Βαθύ, οδός Π. Δημητρίου 2)
(16) Λήμνος (Λ. Δημοκρατίας 48)
(17) Ρόδος (οδός Εθελοντών Δωδεκανησίων 44)
(18) Κως (οδός Ολυμπίας 3-Λάμπη)
(19) Ζάκυνθος (οδός Αεροδρομίου)
(20) Αργοστόλι (οδός Ιγγλέση & Θεμιστοκλέους)
(21) Λευκάδα (περιοχή Μεγάλη Βρύση).


Οι ενδιαφερόμενοι για θέσεις ιδιωτών πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 19ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 29ο έτος κατά τον χρόνο προκήρυξης του διαγωνισμού (δηλαδή να έχουν γεννηθεί από το έτος 1982 μέχρι και το έτος 1992).


Οι εποχικοί πυροσβέστες συμμετέχουν στη διαδικασία εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους και κατέχουν τουλάχιστον απολυτήριο τίτλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Επιπλέον, θα πρέπει να είχαν:
 α) Την ιδιότητα πυροσβέστη εποχικής απασχόλησης κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2008 έως και 2010,
β) την ιδιότητα του πυροσβέστη σε μία από τις αντιπυρικές περιόδους 2008 έως και 2010 και επιπλέον την ίδια ιδιότητα, σε πέντε αντιπυρικές περιόδους κατά τα έτη 2000 έως και 2007.
Το ανώτατο όριο ηλικίας αυτών των εποχικών πυροσβεστών αυξάνεται μέχρι και το 56ο έτος.


Η τελική επιλογή θα γίνει με τη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων και την επίδοση των υποψηφίων στις αθλητικές δοκιμασίες.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Ετοιμάζει ΦΑΠ και για τα ακίνητα εκτός σχεδίου


Στόχος η είσπραξη 2 δισ. ευρώ.


Επιβολή Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) και στα εκτός σχεδίου οικόπεδα και αγροτεμάχια που έχουν στην κατοχή τους φυσικά πρόσωπα και τέσσερις ακόμη ανατροπές στη φορολογία ακινήτων με στόχο την είσπραξη επιπλέον 2 δισ. ευρώ σε βάθος τριετίας περιλαμβάνει η κυβερνητική ατζέντα για το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα.
Πρόκειται για αυξομειώσεις στους συντελεστές του φόρου μεταβίβασης, ψαλίδισμα του αφορολόγητου ορίου στις αγοραπωλησίες, γονικές παροχές και δωρεές και πλήρη κατάργησή του για ακίνητα μεγάλης αξίας, καθιέρωση φόρου υπεραξίας για τους πωλητές και μεγάλες αυξήσεις στις αντικειμενικές τιμές για τα εντός και εκτός σχεδίου ακίνητα με στόχο την εξομοίωσή τους με τις αγοραίες τιμές.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται σήμερα το «Έθνος της Κυριακής», στο πλαίσιο της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης για την ακίνητη περιουσία, καταργείται η απαλλαγή από τον ΦΑΠ που ισχύσει σήμερα και αφορά στα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού οικόπεδα και αγροτεμάχια που ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα.

ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ;

Η αντιπαράθεση για τη διοργάνωση παζαριού στον Δήμο Πωγωνίου, έδειξε ακόμη μια φορά την ανυπαρξία παρέμβασης στα όσα συντελούνται, της δημοτικής παράταξης του Φάνη Στεργίου.
Στη κοινή ανακοίνωση των δημοτικών συμβούλων μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης απουσίαζαν κραυγαλέα τα ονόματα του κ. Στεργίου και των δημοτικών του συμβούλων κ.κ. Φωτίου και Πορίκη.
Που χάθηκαν;
Εκτός εάν έχουν προχωρήσει στην συμπολίτευση και στηρίζουν το έργο της δημοτικής αρχής...

Και ως γνωστόν, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά!


Ακάκιος

ΔΗΜΟΣΙΟ: Νέες αλλαγές στους μισθούς με το νέο βαθμολόγιο

Ανακατατάξεις στις οικονομικές απολαβές των υπαλλήλων που θα βρεθούν με το νέο βαθμολόγιο σε κατώτερο βαθμό θα φέρει η θεσμοθέτηση έξι βαθμών αντί για πέντε που ισχύουν σήμερα, θα επανακαταταγούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι στη νέα βαθμολογική κλίμακα.

Tα «πάνω κάτω» φέρνει στο Δημόσιο το νέο Bαθμολόγιο αφού με τη θεσμοθέτηση έξι βαθμών αντί για πέντε που ισχύουν σήμερα, θα επανακαταταγούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι στη νέα βαθμολογική κλίμακα.
Tο γεγονός αυτό θα φέρει ανακατατάξεις στις οικονομικές απολαβές των υπαλλήλων που θα βρεθούν με το νέο βαθμολόγιο σε κατώτερο βαθμό.
Θα διατηρήσουν όμως και αυτές τις επιπλέον αμοιβές, ως «προσωπική διαφορά» για τρία χρόνια, τουλάχιστον, η οποία θα μειώνεται κάθε χρόνο μέχρι να εξαλειφθεί, όπως θα προβλέπουν οι μεταβατικές διατάξεις του Γενικού Mισθολογίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί η κοινή επιτροπή στελεχών από τα υπουργεία Eσωτερικών και Oικονομικών έχει καταλήξει στη θεσμοθέτηση 6 βαθμών για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους όπου θα προβλέπονται διαφορετικές ταχύτητες εξέλιξης ανάλογα με την εκπαιδευτική βαθμίδα που ανήκουν οι υπάλληλοι, καθώς επίσης θα προβλέπονται διαφορετικά μισθολογικά και βαθμολογικά «ταβάνια» ανάλογα πάλι με την εκπαιδευτική κατηγορία των δημοσίων υπαλλήλων.
Στον εισαγωγικό βαθμό (συμβολικά καταγράφεται ως ΣT), θα παραμένουν όλοι οι νεοεισερχόμενοι υπάλληλοι για τη δοκιμαστική περίοδο των 2 ετών, ενώ προβλέπονται διαφορετικά χρονικά διαστήματα για τη βαθμολογική ανέλιξη των υπαλλήλων ανάλογα με την εκπαιδευτική βαθμίδα που ανήκουν.
 Για παράδειγμα, για τους υπαλλήλους Πανεπιστημιακής Eκπαίδευσης θα δίνεται η δυνατότητα να αλλάξουν βαθμό (εκτός από τον ΣT οι υπόλοιποι θα αναφέρονται ως E, Δ, Γ, B και A ο καταληκτικός για τους ΠE) περίπου ανά 4 χρόνια μετά από ουσιαστική αξιολόγηση της προσωπικής τους απόδοσης και της υπηρεσίας τους με βάση συγκεκριμένους στόχους που θα τεθούν.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Προς αναστολή η μετάταξη της εστίασης σε ΦΠΑ 23%

Δεύτερες σκέψεις φαίνεται να πρυτανεύουν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναφορικά με την προγραμματισμένη αύξηση του ΦΠA στο 23% για την εστίαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητούνται μέτρα ισοδύναμης απόδοσης, ώστε να μην ισχύσει τελικά το μέτρο που έχει εξαγγελθεί.
Oι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες μετά από εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, βρίσκονται στην αναζήτηση εναλλακτικών σεναρίων ισοδύναμου αποτελέσματος για τα δημόσια ταμεία, προκειμένου να ακυρωθεί η μετάταξη του κλάδου της εστίασης στο συντελεστή ΦΠA 23%.

H θύελλα αντιδράσεων για το μέτρο από τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες και οι αλυσιδωτές παρενέργειες που θα προκαλέσει στην αγορά έχουν προβληματίσει το οικονομικό επιτελείο και σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τις υπηρεσίες να υποβάλλουν προτάσεις για την αντικατάσταση του ΦΠA με άλλο μέτρο που θα αποφέρει έσοδα 300 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Πρόγραμμα λουτροθεραπείας από τη Δ/ση Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Ιωαννίνων

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι το πρόγραμμα λουτροθεραπείας ηλικιωμένων θα υλοποιηθεί ως εξής:
Λουτράκι Αριδαίας από 1 έως 10 Οκτωβρίου 2011.
Δηλώσεις συμμετοχής στο γραφείο 131 τηε Περιφέρειας Ηπείρου και κατά το χρονικό διάστημα από 1 έως 20 Σεπτεμβρίου 2011.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενιδαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 26510-87131,   

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr