Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΩΣΙΝΟΥ: Αγρυπνία την Τετάρτη το βράδυ 20 Νοεμβρίου για τα Εισόδια της Θεοτόκου

Η τρίτη κατά σειρά αγρυπνία του τρέχοντος Εκκλησιαστικού έτους (αρχή από 1η Σεπτεμβρίου) θα τελεστεί στην Ιερά Μονή Σωσίνου την Τετάρτη το βράδυ 20 Νοεμβρίου, με την ευκαιρία της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου.
Θα αρχίσει όπως πάντα στις 9:00 το βράδυ και θα τελειώσει λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Η εμπειρία για όσους παρακολουθούν το Μυστήριο είναι πρωτόγνωρη και αξίζει τον κόπο της μετάβασης στο Μοναστήρι. 

Πριμ 20.000 ευρώ σε νέους έως 40 ετών για ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα

Πριμ έως 20.000 ευρώ για 6.000 νέους έως 40 ετών που θέλουν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα σε όλη την Ελλάδα φέρνει νέο πρόγραμμα ενίσχυσης που αναμένεται να «τρέξει» εντός του Δεκεμβρίου. Το συνολικό διαθέσιμο ποσό ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ.
Η Κομισιόν άναψε τελικά το «πράσινο φως» ύστερα από πιέσεις της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για να ένα πρόγραμμα «ανάσα» για 6.000 νέους αγρότες, το λεγόμενο πριμ πρώτης εγκατάστασης στην ύπαιθρο, το οποίο περιλαμβάνει κλιμακωτή ενίσχυση για τους δικαιούχους που κυμαίνεται μεταξύ 10.000 και 20.000 ανάλογα με την περιοχή κατοικίας και το είδος της αγροτικής εκμετάλλευσης.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφορά όσους είναι στην ύπαιθρο ή θέλουν να γυρίσουν και επιθυμούν να ξεκινήσουν την εκμετάλλευσή της.
Έως 20.000 ευρώ θα λάβουν όσοι είναι στις ορεινές περιοχές, 17.500 στις νησιώτικες και 15.000 στον κάμπο. 
Βασική προϋπόθεση είναι να έχουν ηλικία έως 40 ετών και να παραμείνουν αγρότες για δέκα χρόνια.

Εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία για τους κλειδάριθμους του Τaxisnet

Νέους κλειδάριθμους (κωδικούς) από το Τμήμα Μητρώου οποιασδήποτε Εφορίας θα πρέπει να λάβουν το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013 οι φορολογούμενοι οι οποίοι διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο Τaxisnet που ίσχυαν πριν από τον Δεκέμβριο του 2010.
Η υποχρέωση παραλαβής νέων κλειδαρίθμων αφορά φορολογουμένους οι οποίοι ήταν εγγεγραμμένοι στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓΠΣ πριν από την έναρξη λειτουργίας του νέου Taxisnet, τον Δεκέμβριο του 2010.
Στην αντίθετη περίπτωση, από την 1η Ιανουαρίου 2014 δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση του Taxisnet.
Για την ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού λογαριασμού, οι φορολογούμενοι είναι απαραίτητο να γνωρίζουν το συνθηματικό (password) του αρχικού τους λογαριασμού. Αν δεν τον γνωρίζουν θα πρέπει να κάνουν αίτηση επανεγγραφής στη ΓΓΠΣ, πριν από την επίσκεψη στη ΔΟΥ.

Η χρυσή ευκαιρία που δίνει η εκτροφή σαλιγκαριών

Πως μπορείτε να κερδίσετε 2.500 ευρώ ανά στρέμμα

Περιθώριο για μεγάλα κέρδη έχει η εκτροφή σαλιγκαριών στην Ελλάδα, η οποία αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες αγροτικές επενδύσεις το τελευταίο διάστημα, καθώς με σωστή διαχείριση μπορεί να αφήσει μεγάλα κέρδη στους εκτροφείς.
Βασική προϋπόθεση για την σωστή εμπορική τους εκμετάλλευση, είναι η εμπορική συμφωνία για την εκμετάλλευση του προϊόντος, καθώς όπως αναφέρει το "Έθνος", σε τέτοια περίπτωση ο επενδυτής μπορεί να κερδίσει έως και 2.500 ευρώ ανά στρέμμα από τα δύο είδη σαλιγκαριών τα οποία εκτρέφονται στην Ελλάδα και την Ευρώπη, το Helix aspersa maxima και το Helix aspersa Muller.
Τι θα πρέπει να ξέρει ο αγρότης- Πως θα πρέπει να είναι η μονάδα εκτροφής
Ο εκτροφέας θα πρέπει να έχει γνώσεις αγροτικών εργασιών, αλλά και να είναι οπλισμένος με υπομονή, καθώς το πρώτο εισόδημα θα το λάβει μετά από 18 μήνες.

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής σε «μπλόκο»

Μετέφερε έναν παράνομο μετανάστη, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απαγόρευση εισόδου στη χώρα

Χθες (17-11-2013) το πρωί στο Καλπάκι Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, συνέλαβαν 42χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, γιατί μετέφερε με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, έναν 19χρονο ομοεθνή του, μη νόμιμο μετανάστη, προς το εσωτερικό της χώρας.
 Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 19χρονου, ο οποίος δε διέθετε νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στο έδαφος Schengen .
 Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Όχι στη φίμωση των οικολόγων

Συμπαράσταση στον Μίλτο Μπούκα
Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταγγέλλουν την προσπάθεια στοχοποίησης του στελέχους τους Μιλτιάδη Μπούκα και της φίμωσης με αγωγές όσων υπερασπίζονται αξίες και δημόσια αγαθά στα πλαίσια μιας πολιτικής κριτικής. 
Η αγωγή εναντίον του πρώην Δημοτικού Συμβούλου Δωδώνης Μιλτιάδη Μπούκα κατατέθηκε από τη σύζυγο του δημάρχου του Δήμου Ιωαννιτών, του ειδικού σύμβουλου του δημάρχου κ.α., που του ζητούν 100.000 ευρώ ως αποζημίωση!

Και αυτό το επέλεξαν αντί της ανάληψης των ευθυνών και της αποκατάστασης στον καλαμιώνα της Αμφιθέας της λίμνης Παμβώτιδας, όπως όριζε ο επίτροπος περιβάλλοντος της ΕΕ κ. Ποτότσνικ, λόγω της υποβάθμισης του περιβάλλοντος στην περιοχή Natura, μετά από την πρώτη καταγγελία των Οικολόγων Πράσινων μέσω του ευρωβουλευτή τους Ν. Χρυσόγελου για το παράνομο έργο κατασκευής καναλιού (υγρού στίβου) θαλάσσιου σκι. Η σύζυγος του δημάρχου, που είναι και πρόεδρος του θαλάσσιου σκι, μαζί με τον σύμβουλο του δημάρχου ανοίγουν έτσι την προεκλογική τους καμπάνια, προϊδεάζοντας για την ποιότητα του πολιτικού διαλόγου που θα ακολουθήσει.
Με μεθόδους αγωγών και εξοντωτικών αποζημιώσεων προσπαθούν να κάμψουν τις αντιστάσεις και τις αποκαλύψεις των μελών των Οικολόγων Πράσινων, που για 8 μήνες στηλίτευαν τις παράτυπες διαδικασίες για ένα έργο συνώνυμο της "βαναυσότητας" στο χώρο που έλαβαν χώρα οι πανευρωπαϊκοί αγώνες θαλάσσιου σκι. 

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών, αφιερωμένη στην απελευθέρωση των Ιωαννίνων (100 χρόνια ελεύθερα Γιάννενα) που πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών

Καμία κρίση αρχών, οικονομική, πολτική και κοινωνική δεν μπορεί να επηρεάσει το ενδιαφέρον των απανταχού Ελλήνων, όχι απλώς να μνημονεύουν αλλά να συντηρούν την ανάγκη για σεβασμό στην ιστορική μνήμη.  Είναι ο τρόπος για την κοινωνική συνοχή, που τούτος ο τόπος τον έχει ζητούμενο από την επανάσταση του 1821, ενώ άλλες χώρες τον βιώνουν, επί αιώνες, ως κεκτημένο.

  Έτσι φέτος το 2013, αλλά και πέρισυ το 2012, ο απανταχού Ηπειρωτισμός, στα πατρώα εδάφη, αλλά και στην Αποδημία, με την πρέπουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, με πλήθος εκδηλώσεων, τίμησαν τον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του 1912-13. Τίμησαν τους πεσόντες εκείνης της περιόδου, αλλά και τους ήρωες, Εθνικό Στρατό και Εθελοντές, γιατί η Ήπειρος απελευθερώθηκε και με την τεράστια συνδρομή των Ελλήνων Εθελοντών, που προσέτρεξαν στην Απελευθέρωση της και ανέδειξαν ότι όταν οι Έλληνες στρατεύονται στην επίτευξη στόχων και σκοπών, βγαίνουν νικητές.

Δεν θα μπορούσε, από τον παλαϊκό εορτασμό της απελευθέρωσης της Ηπείρου, να απέχει, η δραστήρια και καθόλα πετυχημένη και αποτελεσματική, με τεράστιο έργο στην Αποδημία της Αττικής, Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών, που συνδιοργάνωσε με τον Δήμο των Αχαρνών, μεγαλοπρεπή εκδήλωση, στο Δημαρχείο της πόλης.

Στην εκδήλωση, εκτός των εκατοντάδων Ηπειρωτών και φίλων της Ηπείρου που παρέστησαν, τίμησε με την παρουσία του ο Ηπειρώτης, με καταγωγή από την Πάργα, βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Πάντζας, ο Δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος, συνοδευόμενος από Δημοτικούς Συμβούλους, εκπρόσωποι Ηπειρώτικων αποδημικών Συλλόγων της Αττικής, εκπρόσωποι άλλων αποδημικών Συλλόγων  που δραστηροποιούνται στο Δήμο Αχαρνών καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων της περιοχής.

Διευκρινήσεις από το υπουργείο Οικονομικών για τη νέα φοροεπιδρομή στην ακίνητη περιουσία

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί δήθεν «αρπαγής» ή «δήμευσης» της ακίνητης περιουσίας.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, τα σχετικά δημοσιεύματα είναι πέρα για πέρα ανακριβή και δείχνουν πλήρη άγνοια του νέου φορολογικού σχεδίου, εφ’ όσον:
- Όλα τα κτίσματα θα φορολογηθούν λιγότερο από φέτος, είτε βρίσκονται σε αστικές είτε σε μη αστικές.
- Η συντριπτική πλειονότητα των φορολογουμένων θα πληρώσουν λιγότερα από φέτος.
 Ειδικότερα:
 - Το 75-80% θα πληρώσουν λιγότερα, είτε βρίσκονται σε αστικές είτε σε μη αστικές περιοχές.
 - Και το 15% των φορολογουμένων θα πληρώσουν περίπου τα ίδια με φέτος, ανάλογα με τη σύνθεση της περιουσίας τους, δηλαδή ανάλογα με το αν η περιουσία τους είναι κυρίως σε κτίσματα ή αστικά οικόπεδα.
 - Μόνο 5% των φορολογουμένων (περί τις 290 χιλιάδες φυσικά πρόσωπα κι όχι 400 χιλιάδες, όπως εσφαλμένα αναφέρεται) θα πληρώσουν παραπάνω από φέτος, αλλά όχι υπέρμετρα.
 Το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζει, τέλος, πως δεν θα υπάρχει «διπλή φορολόγηση», όπως κακώς αναφέρεται. Απλώς όσοι έχουν συνολική ατομική περιουσία πάνω από 300 χιλιάδες (εξαιρούνται τα αγροτεμάχια) θα φορολογηθούν αναλογικά περισσότερο για λόγους προοδευτικότητας.

Κι αυτό αφορά μόνο το 5% των φορολογουμένων που έχουν περιουσία πάνω από 300 χιλιάδες. Κι απ’ αυτούς δεν θα πληρώσουν όλοι περισσότερο από φέτος.