Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Αναρτώνται σταδιακά στο myAADE τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ


Ανεβαίνουν σταδιακά στην ηλεκτρονική πύλη myAADE τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2023.

Αυτά αφορούν περίπου 7 εκατ. φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που είναι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Η καταβολή της πρώτης δόσης είναι προγραμματισμένη για τις 31 Μαΐου, ενώ όσοι διαπιστώσουν λάθη ή παραλείψεις θα έχουν την ευκαιρία να τα διορθώσουν υποβάλλοντας τροποποιητική δήλωση Ε9 έως τις 30 Ιουνίου 2023.

Αναλυτικά, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να βρουν το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ για το έτος 2023 στη ψηφιακή πύλη myAADE https://www1.aade.gr/gsisapps5/myaade/#!/arxiki :

-Μπαίνετε στην αρχική σελίδα του myAADE.

-Κάνετε κλικ στο παράθυρο «Εφαρμογές».

-Κάνετε κλικ στην επιλογή «Δημοφιλείς Εφαρμογές».

-Κάνετε κλικ στη «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ».

-Θα ανοίξει η σελίδα με τον ΕΝΦΙΑ και το Ε9. Η είσοδος στη σελίδα γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet.

-Επιλέγετε το έτος 2023 και βλέπετε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2023.

-Αρχικές – τροποποιητικές δηλώσεις Ε9.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση, τη Δευτέρα 1η Μάη, ώρα 11:00 π.μ.

 


ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΜΑΗ 11:00 π.μ.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι,

Η εργατική τάξη, όλοι οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες της χώρας μας με αισιοδοξία προχωράνε στο δρόμο που χάραξαν οι ήρωες-εργάτες του Σικάγο, οι 200 της Καισαριανής, οι χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι αγωνιστές που έπεσαν για το δίκιο της τάξης μας, για την απελευθέρωση από την καπιταλιστική εκμετάλλευση.

1η Μάη, η μέρα που οι εργάτες όλου το κόσμου, αυτοί που κρατούν τους κινητήριους ιμάντες του σύμπαντος, σηκώνουμε ψηλά τις γροθιές μας. Είναι μέρα πάλης, μέρα αγωνιστικής προβολής των αιτημάτων μας, μέρα δοξασμένης θύμησης των αγωνιστών που έπεσαν για το δίκιο της εργατικής τάξης. Στη χώρα μας δυναμώνουμε και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους αδελφούς-εργάτες των άλλων χωρών που βρίσκονται σε απεργίες, σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Στη Γαλλία, στη Βρετανία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο, τη Σρι Λάνκα και σε άλλες χώρες όπου εκατομμύρια εργαζόμενοι με διάρκεια, με πρωτόγνωρη μαζικότητα και αντοχή, βγαίνουν στους δρόμους, απεργούν, διεκδικούν και διαδηλώνουν απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνουν όλες οι κυβερνήσεις, υπηρετώντας τα συμφέροντα και τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.

Παρακάλαμος: Το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης, την Κυριακή 7 Μαΐου, ώρα 11:30 π.μ., στην αίθουσα του ΚΔΑΠ

 


Αγαπητοί συνδημότες,

Η Κοινότητα Παρακαλάμου, ο Σύλλογος Γυναικών Άνω Καλαμά και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου "Το Σώσινο", υπό την αιγίδα του Δήμου Πωγωνίου, σας προσκαλούν να παρακολουθήσουμε όλοι μας τους Επιστήμονες στο Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης.

Ο αγαπητός σε όλους μας καθηγητής Καρδιολογίας κ. Φούσας Γρ. Στέφανος θα συντονίσει την όλη ημερίδα, όπου θα μας διαθέσει στην Κοινότητά μας και απινιδωτή.

Σας περιμένουμε όλους σε αυτά τα μαθήματα Ζωής.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Παρακαλάμου

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος

Συνάντηση της Μαρίας Κεφάλα με τον Δήμαρχο Κόνιτσας κ. Νίκο Εξάρχου

 


Στην Κόνιτσα συνεχίζει την περιοδεία της η υποψήφια Βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κόνιτσας κ. Νίκο Εξάρχου και συζήτησαν για τους στόχους της περιοχής.

Μιας περιοχής απείρου φυσικού κάλλους που διεκδικεί με αξιώσεις μια από τις πρώτες θέσεις στην κλίμακα του εναλλακτικού τουρισμού.

Στη συνέχεια συναντήθηκε και αντάλλαξε απόψεις με πολίτες της Κόνιτσας σε κεντρικό κατάστημα της περιοχής.

Συνεχίζουμε σταθερά, τολμηρά και μπροστά για την Κόνιτσα και ολόκληρη τη χώρα.

Παρακάλαμος: Θεία λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγίου Βασιλείου στα Μπολέικα, τη Δευτέρα 1 Μαΐου

 


Θεία λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγίου Βασιλείου στα Μπολέικα Παρακαλάμου, τη Δευτέρα 1 Μαΐου.

Προβληματισμοί και ενστάσεις για την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη περιοχών Natura 2000 της Περιφέρειας Ηπείρου

 


Προβληματισμοί και ενστάσεις  διατυπώθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, που έγινε στο  πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για την «’’Εκπόνηση   Ειδικών Περιβαλλοντικών   Μελετών,   Σύνταξη   Προεδρικών Διαταγμάτων Προστασίας και Σχεδίων Διαχείρισης για τις Περιοχές του Δικτύου Natura 2000” και ποιο συγκεκριμένα για τη μελέτη 11Α: Εκπόνηση ΕΠΜ και ΣΔ για τις περιοχές Natura   2000   της   Περιφέρειας   Ηπείρου   και   Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (μέρους)»

Στην τοποθέτησή του,  ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Γοργόλης εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για το περιεχόμενο της μελέτης σε σύγκριση με την πραγματική περιβαλλοντική απεικόνιση της περιοχής:

«Εμείς στο πλαίσιο της διαβούλευσης θα ορθώσουμε τις απόψεις μας και τις κρίσεις μας. Θεωρώ πως έτσι όπως έχει διατυπωθεί η εισήγηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, είναι πραγματικά σαν οι μελετητές να μην  έχουν έρθει μια μέρα να δουν τις περιοχές, να μην έχουν κάνει καμία αυτοψία στις περιοχές. Νομίζω ότι στο σχέδιο που βλέπουμε υπάρχουν αρκετές αστοχίες», σημείωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει εκφράσει ήδη τις απόψεις του, το 2013 και το 2019.

ΚΟμΥ Ιωαννίνων: Δεν θα πραγματοποιηθούν δειγματοληψίες την Πρωτομαγιά

 


Οι ΚΟμΥ Ιωαννίνων ενημερώνουν το κοινό πως την Δευτέρα (Εργατική Πρωτομαγιά) 01.05 δεν θα πραγματοποιηθούν δειγματοληψίες ούτε στα σταθερά σημεία της πόλης ούτε στα Νοσοκομεία.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων: Κάλεσμα στην κινητοποίηση για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Εργατικό κέντρο

 


ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤHN ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣH  ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

(ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΜΑΗ 11:00 π.μ. - ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)

137 χρόνια μετά τον ηρωικό αγώνα των εργατών στο Σικάγο τον Μάη του 1886, τιμούμε τους ηρωικούς αγώνες και τις  θυσίες των εργαζομένων στον τόπο μας και σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Τους κρατάμε ζωντανούς στη μνήμη και την καρδιά μας, είναι πάντα επίκαιροι και εμπνέουν τους σημερινούς αγώνες για εργασιακά δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία. 

Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι μήνυμα αλληλεγγύης και  αγώνα απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υπηρετούν τα κέρδη των λίγων υποβαθμίζοντας τη ζωή των πολλών. Του αγώνα για  εργασία με δικαιώματα, για κοινωνική δικαιοσύνη, για βιώσιμη ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. 

Στη χώρα μας, ο αγώνας αυτός παίρνει τη μορφή του αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις πολιτικές της, που έχουν διαλύσει τα εργασιακά δικαιώματα και καλλιεργούν την  εργοδοτική ασυδοσία. Ενάντια στις πολιτικές που υποβαθμίζουν σκόπιμα το Κοινωνικό κράτος, τα δημόσια αγαθά και τις δημόσιες υπηρεσίες, με καταστροφικά αποτελέσματα, όπως αποδείχθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο από το δυστύχημα στα Τέμπη. Στις πολιτικές που προωθούν την ιδιωτικοποίηση βασικών αγαθών, όπως το ρεύμα και το νερό και αφήνουν  πλήρως απροστάτευτους από τα funds εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας. Στις πολιτικές που στηρίζουν και επιχορηγούν την αισχροκέρδεια στην ενέργεια και στα βασικά αγαθά και οδηγούν στην δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης και σε απόγνωση μισθωτούς και συνταξιούχους.

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά σηματοδοτεί

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Κυριακή 30 Απριλίου

 


Την Κυριακή 30 Απριλίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Δημαρχείο Κατσικάς, 09:00-14:00.

Ρήξη Πρόσθιου Χιαστού: Αντιμετώπιση με την τεχνική All Inside

 


Πολύ καλύτερα λειτουργικά και αισθητικά αποτελέσματα στην αποκατάσταση της Ρήξης του Πρόσθιου Χιαστού Συνδέσμου (ΠΧΣ) παρουσιάζει η εφαρμογή της εξελιγμένης αρθροσκοπικής τεχνικής All Inside.  

Πρόκειται για μία ακόμα λιγότερο παρεμβατική τεχνική, που προκαλεί μικρότερο τραυματισμό των ιστών, αντικαθιστά τον κομμενο χιαστό με ένα μόνο τένοντα (μόσχευμα) αντί για δύο ή του επιγονατιδικού, γίνεται μικρότερη οστική αφαίρεση και μπορεί να εφαρμοστεί και στους εφήβους που ακόμα δεν είναι σκελετικά ώριμοι. Λιγότερος μετεγχειρητικός πόνος, εξαιρετική σταθερότητα και ταχύτερη επιστροφή στις καθημερινές και αθλητικές δραστηριότητες, είναι κάποια από τα οφέλη της για τον ασθενή.   

Ρήξη Πρόσθιου Χιαστού Συνδέσμου και Θεραπεία

«Η ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου είναι ένας από τους πιο συχνούς τραυματισμούς στο γόνατο, ιδίως σε αθλητές και χορευτές. Η “σωστή” θεραπευτική αντιμετώπιση, συντηρητική ή χειρουργική, εξαρτάται από τις μοναδικές ανάγκες του κάθε ασθενούς: την ηλικία του, το είδος της εργασίας, τις αθλητικές του δραστηριότητες, τις τυχόν συνυπάρχουσες βλάβες και τον βαθμό της αστάθειας»,  επισημαίνει ο κ. Αναστάσιος  Δεληγεώργης  MD, MSc. Oρθοπαιδικός Χειρουργός-Αθλητίατρος Aναπληρωτής Διευθυντής Γ’ Ορθοπαιδικής Κλινικής νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ. Και συνεχίζει: 

«Σε νεαρούς αθλητές και σε δραστήρια άτομα με πλήρη ρήξη χιαστού, συνιστάται χειρουργική αντιμετώπιση. Επειδή ο πρόσθιος χιαστός σύνδεσμος έχει μικρή επουλωτική ικανότητα σε αντίθεση με άλλους συνδέσμους, παρά την όποια συντηρητική αντιμετώπιση η αστάθεια του γόνατος συνήθως παραμένει και η λειτουργία του δεν αποκαθίσταται».