Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Προσωρινά αποτελέσματα του Κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους

 


Αναρτήθηκαν στον ιστότοπο www.dypa.gov.gr  οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και αποκλειομένων, καθώς και το Μητρώο Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Ακτοπλοϊκών Εισιτηρίων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2023- 2024 για συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες (τ. ΟΑΕΕ) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων αφορούν σε 25.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού.

Οι δικαιούχοι που υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία και μόνο ένσταση κατά των αποτελεσμάτων από την Τετάρτη 2 Αυγούστου και ώρα 10:00 μέχρι και την Παρασκευή 4 Αυγούστου και ώρα 15:00.

Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της gov.gr στη διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinonikou-tourismou-gia-suntaxioukhous-eephka-proen-oaee

Zaravina Festival: Νίκος Πορτοκάλογλου και Ρένα Μόρφη μαζί με τον Δημήτρη Υφαντή, την Τετάρτη 9 Αυγούστου, ώρα 21:00


Δίπλα στην μαγευτική ομορφιά της Λίμνης Ζαραβίνας και κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη θα μας χαρίσουν μια αξέχαστη μουσική βραδιά μαζί με τον Δημήτρη Υφαντή, στο Zaravina Festival, που επιστρέφει για πέμπτη χρονιά με σκοπό να χαρίσει όμορφες στιγμές στις 9 Αυγούστου.

Ο Δήμος Πωγωνίου, σε σύμπραξη με το Κέντρο Νέων Ηπείρου, παρουσιάζει την Τετάρτη 9 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ τρεις κορυφαίους Έλληνες ερμηνευτές σε μία μοναδική βραδιά, στη λίμνη Ζαραβίνα.

Αντί εισόδου υπάρχει η δυνατότητα προαιρετικής στήριξης των δράσεων του Κέντρου Νέων Ηπείρου με το συμβολικό ποσό των 5 ευρώ στην είσοδο του festival.

Ώρα προσέλευσης: 19:30- Ώρα έναρξης: 21:00

Σταύρος Καλογιάννης: Αρνητική εξέλιξη η νέα ακύρωση του διαγωνισμού για τον οδικό άξονα Ιωάννινα -Κακαβιά

 


Με αφορμή την ακύρωση του διαγωνισμού για τον οδικό άξονα Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά, ο Σταύρος Καλογιάννης, πρώην αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών, δήλωσε:

«Αποτελεί αρνητική εξέλιξη η νέα ακύρωση του διαγωνισμού για την κατασκευή του οδικού άξονα Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά, από την Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων.

Ο άξονας Ιωάννινα – Κακαβιά, προϋπολογισμού 310 εκατ. ευρώ, είναι πολύ σημαντικός όχι μόνο για την Ήπειρο, αλλά και τη Δυτική Ελλάδα και τη νοτιο-ανατολική Ευρώπη, καθώς θα αναβαθμίσει ουσιαστικάτο υφιστάμενο οδικό δίκτυο της περιοχής και θα ανοίξει νέες προοπτικές, μεταξύ της Ελλάδας και χωρών των νοτιοδυτικών Βαλκανίων, στους τομείς των μεταφορών, του εμπορίου, του τουρισμού, των logistics.

Έχοντας ασχοληθεί επί πολλά χρόνια ενεργά με το έργο, από τον σχεδιασμό του μέχρι την ολοκλήρωση των μελετών και την αδειοδότησή του, θέλω να τονίσω ορισμένα θέματα, που αφορούν την εξέλιξη της κατασκευής του:

Συνελήφθη με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης στο συνοριακό σημείο ελέγχου Μαυροματίου Θεσπρωτίας

 


Συνελήφθη χθες (31-07-2023) το απόγευμα από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Σαγιάδας αλλοδαπός, κατά την έξοδό του από τη χώρα μέσω του συνοριακού σημείου ελέγχου Μαυροματίου Θεσπρωτίας.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ιταλικών αρχών, σύμφωνα με το οποίο καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών για υπόθεση ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ρουψιά Πωγωνίου:Λαϊκοδημοτική βραδιά, την Κυριακή 6 Αυγούστου

 


Λαϊκοδημοτική βραδιά  την Κυριακή 6 Αυγούστου 2023, στη Ρουψιά  Πωγωνίου.

Ορίζοντες Ηπείρου: Ολιστικό σχέδιο πρόσβασης και ανάπτυξης στο Πέτα Άρτας

 


Στην Άρτα και συγκεκριμένα στο τοπικό διαμέρισμα Πέτα του  Δήμου Νικολάου Σκουφά συνέχισε το οδοιπορικό του ο Σπύρος Ριζόπουλος.

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου είχε δίπλα του τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους  με την παράταξη του  Βάσω Σχισμένου, Δημήτρη Βασιλάκη και  Αποστόλη  Νταβλαντάνη.

Οι υποψήφιοι της Π.Ε. Άρτας έδωσαν στον κύριο Ριζόπουλο μια σαφή εικόνα για τα θέματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Μετά το 2019, οι Ορίζοντες Ηπείρου επαναφέρουν το σχέδιο ανάπτυξης ενός ολοκληρωμένου οδικού δικτύου ούτως ώστε να υπάρξει η δυνατότητα περιήγησης της τεχνητής λίμνης του Πέτα.  Όπως αναφέρεται στο βίντεο, το συγκεκριμένο γεγονός θα δημιουργήσει συνθήκες ήπιας ανάπτυξης,  προσέλκυσης τουριστών και οικονομικής μεγέθυνσης.

Πωγώνι: Θέμα ημερών η ανακοίνωση των υποψηφίων του συνδυασμού, από τον κ. Γκόγκο Ν. Χρήστο

 


Έντονη κινητικότητα από τον πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και υποψήφιο δήμαρχο του Δήμου Πωγωνίου κ. Γκόγκο Ν. Χρήστο, σχετικά με την παρουσίαση του συνδυασμού με το οποίο θα διεκδικήσει το δημαρχιακό αξίωμα.

Μετά από πολλές συναντήσεις με συνδημότες έχει συμπληρώσει τον βασικό κορμό του ψηφοδελτίου, που σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες μέρες, και αποτελείται από νέα άτομα που θέλουν να ασχοληθούν με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ήδη έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα των πρώτων διαφημιστικών σποτ και οι φωτογραφίσεις.

Σιταριά Πωγωνίου: Ακολουθία του παρακλητικού κανόνος εις την Υπεραγίαν Θεοτόκον, την Τρίτη 1 Αυγούστου και ώρα 19:30

 


Την Τρίτη 1 Αυγούστου και ώρα 19:30 θα τελεστεί η ακολουθία του παρακλητικού κανόνος εις την Υπεραγίαν Θεοτόκον, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Σιταριάς.                               

«Φλερτάρει» με τα δύο ευρώ η τιμή της βενζίνης

 


Με την τιμή της αμόλυβδης ξανά κοντά στα επίπεδα των 2 ευρώ το λίτρο ξεκινάει η μεγάλη έξοδος των αδειούχων ενόψει του Αυγούστου.

Η νέα άνοδος του μπρεντ από τα 75 στα 85 δολάρια το βαρέλι σε διάστημα ενός μηνός, η αυξημένη λόγω των διακοπών ζήτηση, οι πιέσεις στα αποθέματα σε διεθνές επίπεδα και η κερδοσκοπία συνθέτουν το κοκτέιλ των τιμών. 

Έτσι οι οδηγοί βρίσκονται ξανά γνώριμοι με το φαινόμενο οι τιμές των καυσίμων να ανεβαίνουν γρήγορα όταν αυξάνονται οι διεθνείς τιμές, αλλά να υποχωρούν πιο αργά όταν γίνεται το αντίθετο.

Την κατάσταση, σύμφωνα με τον "Οικονομικό Ταυχυδρόμο", δεν βοηθά το γεγονός ότι η χώρα μας έχει από τους υψηλότερους φόρους στα καύσιμα, όπως φαίνεται από τη σύγκριση τιμών με όλη την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ολοκλήρωσε τον κύκλο του στην τοπική αυτοδιοίκηση και στα κοινά του Δήμου Πωγωνίου, ο κ. Γιάννης Νικόπουλος

 


Την απόφασή του να μην συνεχίσει να ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση και με το Δήμο Πωγωνίου ανακοίνωσε ο κ.  Γιάννης Νικόπουλος.

Θυμίζουμε ότι ο κ.  Νικόπουλος είχε διεκδικήσει το Δήμο Πωγωνίου το 2019, με τον συνδυασμό «ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ-ΕΥΗΜΕΡΙΑ για το Δήμο Πωγωνίου» και ήρθε δεύτερος με 1.582 ψήφους και ποσοστό  24,09%.

Ο κ. Νικόπουλος πάντως ανέφερα μεταξύ των άλλων, ότι όλα τα μέλη της παράταξής του είναι ελεύθερα είτε να κατέλθουν στις εκλογές με άλλες παρατάξεις ή να δημιουργήσουν μία νέα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο, την Πέμπτη 3 Αυγούστου, ώρα 14:00

 


Την Πέμπτη 3 Αυγούστου έτους 2023, και ώρα 14.00, συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο, με τα παρακάτω θέματα Ημερήσιας Διάταξης: ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ»: Για το προσωπικό και τον εξοπλισμό της πολιτικής προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Επικύρωση πρακτικών -αποφάσεων των κάτωθι συνεδριάσεων: 11η /6-7-2023 ΕΙΔΙΚΗ, διά ζώσης 12η/6-7-2023 ΤΑΚΤΙΚΗ, διά ζώσης

Λήψη απόφασης για τη χορήγηση δύο (2) αδειών πλωτών μέσων για τη διενέργεια συγκοινωνιακών πλόων στη λίμνη Παμβώτιδα (εξ αναβολής)

Λήψη απόφασης για τη θέσπιση α) κανονιστικού πλαισίου για τη λειτουργία δύο (2) πλωτών ως ταξί για την εκτέλεση πλόων στη λίμνη Παμβώτιδα της Π.Ε. Ιωαννίνων και β) κανονιστικού πλαισίου, όσον αφορά το χρόνο ηλικίας των πλοίων που εκτελούν πλόες στη λίμνη Παμβώτιδα

Έγκριση Απολογισμού Εσόδων – Εξόδων οικονομικού έτους 2022 της Περιφέρειας Ηπείρου

Έγκριση έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης Προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων της Περιφέρειας Ηπείρου, για το Β΄ τρίμηνο του 2023

Έγκριση υποβολής πρότασης για την δημιουργία “Μηχανισμού υποστήριξης οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας στην Περιφέρεια Ηπείρου.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Παρακάλαμος: «Παιχνίδια στην Αλάνα», την Κυριακή 6 Αυγούστου, ώρα 18:30

 

«Παιχνίδια στην Αλάνα», την Κυριακή 6 Αυγούστου, ώρα 18:30, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Παρακαλάμου.

Ιωάννινα: Αιτήσεις για την πρόσληψη σχολικών καθαριστριών

Δημοσιεύθηκε η ανακοίνωση για την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες καθαρισμού σχολικών μονάδων για το διδακτικό έτος 2023-2024.

Ο Δήμος προσλαμβάνει συνολικά 142 εργαζόμενους εκ των οποίων οι 112 είναι πλήρους απασχόλησης και οι 30 μερικής.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ξεκινά την 1η Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 14 του ίδιου μήνα.

Όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου.

ΠΗΓΗ: https://ioannina.gr/

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 1 Αυγούστου

 


Την Τρίτη 1 Αυγούστου, οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Θεσπρωτία, Γ.Ν. Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Βουτσαρά, 09:00-14:00

Εγγραφές Σπουδαστών στο ΔΙΕΚ Ζίτσας

 


Το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) Ζίτσας (με έδρα στην Ελεούσα Ιωαννίνων) καλεί τους ενδιαφερόμενους από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023 και ώρα 09:00 π.μ. μέχρι και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 15:00 μ.μ. να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για την επιλογή τους ως καταρτιζόμενοι σε μία από τις Ειδικότητες που θα λειτουργήσουν από τον Οκτώβρη 2023 στο ΔΙΕΚ Ζίτσας.

Οι προσφερόμενες Ειδικότητες φαίνονται στο συνημμένο φυλλάδιο (σε μορφή .pdf και σε μορφή .jpg).

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης επιλογής έχουν οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ), χωρίς ηλικιακό όριο. Σχετικές οδηγίες παρέχονται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΔΙΕΚ Ζίτσας (https://blogs.sch.gr/giekzits/) στην ανάρτηση της αρχικής σελίδας με τίτλο: “ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΑ 125 ΔΗΜΟΣΙΑ Ι.Ε.Κ. ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.”

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται και στην επίσημη ιστοσελίδα του ΔΙΕΚ Ζίτσας (https://blogs.sch.gr/giekzits/ ) και στη σελίδα “ΔΙΕΚ Ζίτσας” στο Facebook.

Η φοίτηση στα Δημόσια ΙΕΚ είναι ΔΩΡΕΑΝ.”

Αυτοάνοση ηπατίτιδα: Σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές οδηγίες

 


Το ήπαρ είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά όργανα του ανθρώπινου σώματος. Επιτελεί πολύ σημαντικές λειτουργίες όπως είναι η σύνθεση γλυκογόνου, η παραγωγή των παραγόντων πήξης του αίματος, ο μεταβολισμός των φαρμάκων, η απενεργοποίηση τοξινών και βοηθά μέσω της παραγωγής των χολικών οξέων στην πέψη των τροφών.

«Ο όρος ηπατίτιδα είναι γενικός και αναφέρεται στην παρουσία φλεγμονής στο ήπαρ. Υπάρχουν πολλές μορφές (οξεία, χρόνια) και πολλά αίτια ηπατίτιδας (όπως ιοί και φάρμακα). Στην περίπτωση της αυτοάνοσης ηπατίτιδας, το αμυντικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται στα κύτταρα του ήπατος με αποτέλεσμα να προκαλείται φλεγμονή και δυσλειτουργία του οργάνου», επισημαίνουν οι κ.κ. Νικόλαος Ζαμπιαδάκης, MD, Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος και Χαράλαμπος Ζλατινούδης, MD, MSc, MRCP(UK), Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος, Διευθυντής και Επιμελητής αντίστοιχα στην Γ' Γαστρεντερολογική - Ηπατολογική Κλινική του Metropolitan General. Οι ειδικοί αναφέρονται στους τύπους, στις εξετάσεις που οδηγούν στη διάγνωση και στη θεραπευτική προσέγγιση της νόσου: