Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Καταβολή της Γ΄ δόσης για την υλοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ύψους 200.000 ευρώ

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, κ. Πάνου Σκουρλέτη, εγκρίθηκε η κατανομή από τον λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, της τρίτης δόσης ποσού ύψους 200.000 ευρώ, προκειμένου να καταβληθεί στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ), αποκλειστικά για την υλοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η απόδοση του ως άνω ποσού από τους ΚΑΠ, έτους 2017, εγκρίθηκε στο πλαίσιο της εκπλήρωσης των όρων της από 01/03/2017 Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) και της ΕΕΤΑΑ, σχετικά με την πραγμάτωση του εν λόγω Προγράμματος, βάσει της υπ’ αριθμ. 2669/129/06.02.2017 ΚΑ των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εσωτερικών «Προσδιορισμός της διαδικασίας μεταφοράς των μεταβιβαζομένων πόρων για τη χρηματοδότηση του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» για το χρονικό διάστημα 01-01-2017-31-12-2017.

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου (συνεδρίαση 20 Οκτωβρίου 2017)

Στη σημερινή συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων, ενέκρινε τα πρακτικά των διαγωνισμών και ανέδειξε αναδόχους για τα παρακάτω έργα:
«Προμήθεια προκατασκευασμένου οικίσκου για τις ανάγκες της Περιφέρειας Ηπείρου» προϋπολογισμού 74.400 ευρώ (Ανάδοχος: Κ. Κωσταβασίλης & ΣΙΑ Ο.Ε.)
«Καθαρισμός τάφρων και τεχνικών έργων οδικού δικτύου Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ (Ανάδοχος: Ηλίας Κατσιμπόκης)
«Προμήθεια υλικών για την αποκατάσταση κτηνοτροφικών υποδομών και αγροτικής οδοποιίας στον Βραχώνα Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 24.800 ευρώ (Ανάδοχος: Αθανάσιος Μηλιώνης)
«Προμήθεια ασφαλτομίγματος για την αποκατάσταση βατότητας στην επαρχιακή οδό Βοτονόσι-Ανθοχωρίου», προϋπολογισμού 24.800 ευρώ (Ανάδοχος: Πανηπειρωτική Α.Τ.Ε.)
«Προμήθεια ασφαλτομίγματος για την αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας στα όρια του Καλπακίου», προϋπολογισμού 24.800 ευρώ (Ανάδοχος: Ιωάννης Ζώτος)
Επίσης, η Ο.Ε. ενέκρινε τον ανάδοχο του έργου «Προμήθεια άλατος για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών από τυχόν χιονοπτώσεις-παγετό, στις περιοχές ευθύνης της Περιφέρειας Ηπείρου», με τιμή 35 ευρώ ανά τόνο αλατιού (Ανάδοχος: Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.).
Συντήρηση μετεωρολογικών και ατμοσφαιρικών σταθμών
  Η Ο.Ε. ενέκρινε επίσης τη δαπάνη εργασιών για την συντήρηση του περιβαλλοντικού σταθμού ατμοσφαιρικής ρύπανσης που είναι εγκατεστημένος στα Ιωάννινα (περιοχή Κιάφας), των 9 μετεωρολογικών σταθμών (Κορωνησία-Αμμουδιά-Παραμυθιά-Βουλγαρέλι-Πανεπιστήμιο-Νησί-Μέτσοβο-Τράπεζα Κόνιτσας-Καλπάκι), και των 10 ατμοσφαιρικών σταθμών του δικτύου της Περιφέρειας Ηπείρου.


ΠΗΓΗ: www.php.gov

Συνάντηση Περιφερειάρχη Ηπείρου με τον Υπουργό Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκη

Συνάντηση για την προετοιμασία του 5ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση: Γέφυρες Ανάπτυξης με την Ήπειρο (που θα διεξαχθεί στις 23-24 Οκτωβρίου στα Ιωάννινα) είχε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη.
Στη συνάντηση συμμετείχαν  επίσης οι βουλευτές Ιωαννίνων κ.κ. Χρ. Μαντάς, Ι. Στέφος, Μ. Τζούφη και Ι. Καραγιάννης, η Αντιπεριφερειάρχης (αρμόδια για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης) κ. Παν. Μητροκώστα, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Κ. Σιαράβας, και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Δημ. Σιώλος.
Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Χρ. Βερναρδάκης δήλωσε μεταξύ άλλων, μετά το τέλος της συνάντησης: «Κάναμε μια συνεργασία, και δεν ήταν η πρώτη φορά. Έχει έρθει ο κ. Περιφερειάρχης και στην Αθήνα. Έχουμε κάνει μια καλή συνεργασία μέχρι στιγμής. Νομίζω θα είναι ένα μεγάλο γεγονός για την Ήπειρο, όπως ήταν και για όλες τις άλλες Περιφέρειες. Σκεφτείτε θα «μετακομίσει» σχεδόν όλο το Υπουργικό Συμβούλιο σε μια επιτόπια εποπτεία και επαφή με όλους τους φορείς, παραγωγικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς της περιοχής. Ο στόχος είναι να προδιαγράψουμε ένα συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο για την επόμενη πενταετία, για την επόμενη περίοδο για την χώρα. Είναι γεγονός ότι μπαίνουμε σε μια νέα εποχή, θέλουμε να μπούμε σε μια νέα εποχή, όπου θέλουμε να στηριχθούμε στην κοινωνία και στις παραγωγικές δυνάμεις, σε μια νέα αφετηρία. Και αυτό θα ετοιμάσουμε να κάνουμε αυτό το διήμερο».
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης δήλωσε τα εξής: «Είχα την τιμή να έχω συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Βερναρδάκη και συζητήσαμε λεπτομέρειες για το περιφερειακό συνέδριο. Πλέον βαδίζουμε για το συνέδριο. Πάντα μια συζήτηση βοηθά σε όλα. Με την κάθε συζήτηση, με την κάθε ενέργεια που κάνουμε, κάτι πετυχαίνουμε».

ΠΗΓΗ: www.php.gov

Εορτασμός της Ημέρας της Αστυνομίας και του προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου

Με αφορμή την εορτή του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, οι Υπηρεσίες και το προσωπικό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, πραγματοποίησαν εθελοντικές συγκεντρώσεις διαφόρων ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία προσφέρθηκαν χθες στη δομή του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που εδρεύει στην Πάτρα 

Η 20η Οκτωβρίου έχει θεσμοθετηθεί με απόφαση της πολιτείας ως «Ημέρα της Αστυνομίας» ενώ παράλληλα και ως ημέρα που τιμάται ο προστάτης του Σώματος Άγιος Αρτέμιος.
Στο πλαίσιο αυτό, τελέστηκε σήμερα (20-10-2017) το πρωί, δοξολογία σε Ιερούς Ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειάς μας, στις οποίες παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των ενώσεων αποστράτων, συνδικαλιστικοί φορείς, καθώς και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε. 

Παράλληλα, αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα.
Επίσης, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και δράσεων με αφορμή την εορτή του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας «Μεγαλομάρτυρος Αγίου Αρτεμίου», το προσωπικό που υπηρετεί σε Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου και συγκεκριμένα στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, συγκέντρωσε το προηγούμενο χρονικό διάστημα είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, προϊόντα υγιεινής και καθαρισμού, είδη ένδυσης και υπόδησης, για να προσφερθούν στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Χθες (19-10-2017) το μεσημέρι, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, Ταξίαρχο Δημήτριο Σιόρεντα, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, Αστυνομικό Διευθυντή Ηλία Ντόντη, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικό Διευθυντή Ιωάννη Βασιλάκο και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, Αστυνομικό Διευθυντή Πάρι Νίκου, επισκέφτηκαν τη Δομή του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που εδρεύει στην Πάτρα και παρέδωσαν περίπου (2) τόνους ειδών που συγκεντρώθηκαν στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας. 

Τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή και τα μέλη της αντιπροσωπείας, υποδέχτηκαν η κ. Εύη Μαλαμάκη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και η κα Παρασκευή Πετρούτσου, κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη του Κέντρου Στήριξης «Παιδιού και Οικογένειας» που λειτουργεί στην Πάτρα, οι οποίες τους ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις του οργανισμού, τους ενημέρωσαν για τις δράσεις και το έργο που επιτελεί και τους ευχαρίστησαν θερμά για την γενναιόδωρη αυτή χειρονομία.
Τέλος, το προσωπικό των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Ηπείρου συμμετείχε ενεργά και στην πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 16 έως και 20-10-2017, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της Αστυνομίας, καθώς και παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τετάρτη 25 Oκτωβρίου, ώρα 13:00


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ
 ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 25η Oκτωβρίου 2017, ημέρα
Τετάρτη & ώρα 13.00 το μεσημέρι για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852 / 2010 (ΦΕΚ Α΄87) ήτοι:
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Ψήφιση πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του κληροδοτήματος «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ».
2. Ψήφιση πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του κληροδοτήματος «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ».
3. Προέλεγχος έκθεσης 3ου τριμήνου έτους 2017 Δήμου Πωγωνίου.
4. Έγκριση ή μη πρακτικού της Επιτροπής διαγωνισμού για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου του έργου: «Kατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στην πλατεία της Τ.Κ. Κακολάκκου».
5. Aποδοχή ή μη γνωμοδότησης για άσκηση ή μη ενδίκου μέσου ΚΑΤΑ της με αριθμό 93/2017 απόφασης (ειδική διαδικασία) του Ειρηνοδικείου Ιωαννίνων.
6. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την 11η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικον. έτους 2017 Δήμου Πωγωνίου.
7. Ψήφιση διάθεσης αναγκαίων πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό οικον. έτους 2017 του Δήμου Πωγωνίου.
* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

5η διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων "Χωρίς Μεσάζοντες"

O Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων "Χωρίς Μεσάζοντες" είναι έτοιμος για την 5η διανομή προϊόντων.
Οι παραγγελίες ξεκινάνε την Δευτέρα 23/10 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου. Γίνονται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση www.synxome.gr  ή τηλεφωνικά στο 2651020268 κάθε απόγευμα 6-8.
H διάθεση των προϊόντων θα γίνει από Δευτέρα 13 Νοεμβρίου έως Παρασκευή 17 Νοεμβρίου κατά τις ώρες 6-8 κάθε απόγευμα, στο κατάστημα μας Λ. Γράμμου 1 στους Αμπελόκηπους σε όσους έχουν κάνει ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά την παραγγελία τους.

Τα προϊόντα που θα διατεθούν είναι λάδι, ρύζι, αλάτι, αλεύρι, όσπρια, μέλι, απορρυπαντικά, σάλτσες, πετιμέζι και μαρμελάδες από ζαχαροκάλαμο, ξηροί καρποί, παξιμάδια Κρήτης.

Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Βράβευση στο 2ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών της Καλαμάτας

H Xoρωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, της κορυφαίας πανελλήνιας αποδημικής οργάνωσης, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, στο 2ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών της Καλαμάτας, που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Καλαμάτας,  από 11 μέχρι και 15 Οκτωβρίου 2017, με τη συμμετοχή και άλλων 51 ακόμη Χορωδιών, από 17 χώρες της Υφηλίου.

Θερμά συγχαρητήρια στους Χορωδούς, στο μαέστρο Βαγγέλη Κώτσου που προετοίμασε την Χορωδία και τον μαέστρο Στάθη Πολύζο, που συνέδραμε στη προσπάθεια αυτή και την διηύθυνε με μεγάλη επιτυχία, όπως φανερώνει το αποτέλεσμα, τις ημέρες της παρουσίασης της, στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

7η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Οκτωβρίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εντός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Κένταυρος Μουσιωτίτσας 22-10-17/15:30)

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 15:30

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (15:30)
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (15:30)
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (15:30)
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (15:30)
Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017
Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ (15:30)
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ- Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ (15:30)
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Π.Α.Σ.ΚΡΑΨΗΣ (15:30)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ (15:30)

Κλειδωνιά Ιωαννίνων: Συνελήφθη 31χρονος υπήκοος Αλβανίας κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς

Συνελήφθη, χθες (19-10-2017) το μεσημέρι στην Κλειδωνιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στην Κλειδωνιά Ιωαννίνων, εντοπίστηκε ο 31χρονος και κατά τον αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν συνολικά (268) χρυσά νομίσματα και συγκεκριμένα:
 ένα (1) νόμισμα του Καρόλου Δ’, κοπής 1808, διαμέτρου 36 mm,
 δύο (2) δουκάτα διαμέτρου 21 mm, χρονολογίας 1732-1735 και 1752- 1762 αντίστοιχα,
 εκατόν δεκατρία (113) νομίσματα, διαμέτρου 13-16 mm, οθωμανικής περιόδου,
 εκατόν είκοσι τέσσερα (124) νομίσματα, διαμέτρου 19-21 mm, οθωμανικής περιόδου,
 είκοσι οχτώ (28) νομίσματα, διαμέτρου 22 και 29 mm, οθωμανικής περιόδου.
Τα κατασχεθέντα νομίσματα, τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς, θα παραδοθούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, για την περαιτέρω εκτίμησή τους.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (23-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό –Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Τρίτη (24-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
Τετάρτη (25-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
Πέμπτη (26-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Παρασκευή (27-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.

7η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Οκτωβρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, με πωγωνίσιο ντέρμπι στο Κεφαλόβρυσο (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου- Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 21-10-17/15:30)

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 
ΩΡΑ: 15:30

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ (15:30)
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (15:30)
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (15:30)
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (15:45)
Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (15:30)
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ (15:30)
Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (15:30)
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (15:30)

Ο δρόμος Ιωάννινα- Κακαβιά

Γράφει ο Θανάσης Μποζιάρης

Αυτή τη φορά το είπε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στα Γιάννενα κατά τα εγκαίνια όλης της Ιόνιας οδού, «σειρά τώρα έχει και ο δρόμος Ιωάννινα - Κακαβιά». Το χαιρετίζουμε. Βασικό πρόβλημα για την εκτέλεση του έργου ήταν η εξεύρεση πόρων χρηματοδότησής του. Η διαδρομή που επελέγη τελικά (υπήρχε και άλλη πρόταση αλλά είχε απορριφθεί) θα είναι περίπου η συνέχεια της Ιόνιας οδού από το σημερινό κόμβο της με την Εγνατία στην Κοσμηρά, θα περνάει σε Ροδοτόπι, Λαψίστα, θα παρακάμπτει από αριστερά τη Μεταμόρφωση και από δεξιά το Καλπάκι, θα μπαίνει στο ήδη έτοιμο νέο τμήμα έως τη διασταύρωση Δολιανών, στη γέφυρα των Αγίων και, τέλος, όλο το υπόλοιπο, ήδη έτοιμο, τμήμα έως Κακαβιά.
Ωφέλιμο ωστόσο είναι να θυμίσω τα εξής: Ο δρόμος αυτός σε ό,τι αφορά τη διέλευσή του από το σημερινό Δήμο Πωγωνίου θα μπορούσε ήδη να είχε γίνει καθώς επί εποχής ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ μάς είχε δοθεί η ευκαιρία. Τότε όμως μόνον εμείς ως Δήμος Δελβινακίου και από την πρώτη στιγμή προνοώντας είχαμε συλλάβει την ωφελιμότητά του και είτε πιέζοντας είτε συνεργώντας καταφέραμε να γίνει ΟΛΟ το τμήμα του που διερχόταν από τον πρ. Δήμο Δελβινακίου, δηλ. από Κακαβιά έως ΚΑΙ την γέφυρα των Αγίων (κατασκευαστικά το πιο δύσκολο) σε 3 Χρόνια, δηλ. ήταν έτοιμο το 2002! Δεν έκανε όμως το ίδιο και ο τότε Δήμος Καλπακίου. Κατασκευάστηκε βέβαια εντός των ορίων του ένα μόνο τμήμα από διασταύρωση Δολιανών έως άγαλμα του Τσολιά στο Καλπάκι που όμως και αυτό αφέθηκε σε αχρηστεία. Δυστυχώς και εδώ κυριάρχησαν λαθεμένα κοντόθωρες και τοπικιστικές αντιλήψεις και έτσι χάθηκε ευκαιρία και χρόνος.
Όμως τι κάνουμε ΤΩΡΑ.
Για να μη μας πιάσουν πάλι στον ύπνο και γίνουμε απλά θεατές ενός δρόμου που θα διέρχεται από το Δήμο μας κι εμείς θα βλέπουμε μόνον αυτοκίνητα να περνούν, οφείλουμε έγκαιρα, δηλ. από τώρα, να σχεδιάσουμε παράλληλα και να διεκδικήσουμε παρεμβάσεις που θα ωφελήσουν και την περιοχή μας συνολικά. Πέραν, λοιπόν, από την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση (δείτε π.χ. το κυκλοφοριακό «μπάχαλο» εντός του Καλπακίου), την οικιστική και τουριστική ανάπτυξη που μπορεί να έχει η περιοχή μας από τη διευκόλυνση με τη σμίκρυνση και τη βελτίωση των αποστάσεων (μέσω Ιόνιας με Αθήνα και μέσω Εγνατίας με Θεσ/νίκη), να χωροθετηθεί ένας Σ.Ε.Α.(=Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών) κάπου, ας πούμε, στο Χάνι Δελβινακίου. 
Εκατέρωθεν αυτού του ανοιχτού (δίχως διόδια) δρόμου να γίνει χωροθέτηση τοπικών μονάδων, αξιοποίηση της λίμνης Ζαραβίνα, προβολή των παρακείμενων - και όχι μόνον- οικισμών, αλλά και των ιστορικών και των πολιτιστικών σημείων της περιοχής μας με ανοιχτή πρόσβαση σε αυτά κ.ά.
Και όσοι έχουν όψιμο ή υποκριτικό ενδιαφέρον ή όσοι πιστεύουν ακόμα ότι δήθεν θα …ζημιωθεί το Καλπάκι… ας δουν π.χ. το προηγούμενο του Μετσόβου όπου και εκεί κάποτε κάποιοι τα ίδια έλεγαν ώσπου η εκτός αυτού χάραξη της Εγνατίας οδού τους διέψευσε και το Μέτσοβο έκτοτε ωφελείται πιο πολύ από πριν!!!
Και επειδή είθισται και οι δρόμοι να έχουν την ονοματοδοσία τους θα πρότεινα π.χ. αυτός να ονομαστεί "ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΟΔΟΣ".

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (23-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (24-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (25-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (26-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (27-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.
Σάββατο (28-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα – Κουκούλι.

ΚΟΡΙΟΛΑΝΟΣ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

Το Θέατρο ΣΗΜΕΙΟ  παρουσιάζει τον ‘Κοριολανό’ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Διαμαντή.
Η τελευταία τραγωδία του Σαίξπηρ (1606/-07), ένα από τα σημαντικότερα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, το οποίο στην Ελλάδα έχει παρουσιαστεί μόνο άλλες τέσσερις φορές, εξετάζεται εδώ κάτω από νέο φως, απογυμνωμένο από κάθε περιττό στοιχείο, μέσα σ’ένα βίαιο και ηρωικό σύμπαν.
Ένας εξαμελής θίασος υψηλών αξιώσεων: Ιωάννης Παπαζήσης, Παρθενόπη Μπουζούρη, Στάθης Μαντζώρος, Ορόρα Μαριόν, Άρτεμις Γρύμπλα, Νικόλας Μίχας, υπό την καθοδήγηση ενός εξαιρετικά νέου, αλλά δοκιμασμένου σκηνοθέτη, αναλαμβάνει να αναπαραστήσει την ιστορία του μεγάλου ιδεολόγου που προτίμησε να βαδίσει ενάντια στην ίδια του την πατρίδα, παρά να προδώσει τις ιδέες του. Οι ακραίες θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο ασφυκτικό περιβάλλον της διεκδίκησης και της διατήρησης της εξουσίας, διατρέχουν το έργο. Κάθε αγαθή ανθρώπινη προαίρεση, κάθε αίσθημα και κάθε συμπεριφορά έχει οξειδωθεί από την εμμονή με την κυριαρχία επί των πάντων. Όλοι οι ήρωες του έργου έχουν απόλυτη συνείδηση των πράξεών τους και ακλόνητη προσήλωση στις προθέσεις τους· πρόκειται για έναν μέχρι τελικής εξόντωσης αγώνα, για μια θανατηφόρα πάλη του ανθρώπου με τη μοίρα του μέσα στο περίοπτο δημόσιο σφαγείο της εξουσίας.
Λιμός σαρώνει τη Ρώμη. Ο Γάιος Μάρκιος Κοριολανός, εθνικός ήρωας, πολεμιστής γενναίος και αλαζόνας, απεχθάνεται το λαό. Στο μεταξύ ξεσπάει πόλεμος με τους εχθρούς των Ρωμαίων, τους Βόλσκους, από τον οποίο ο Κοριολανός γυρνάει θριαμβευτής. Κατευθυνόμενος και χειραγωγούμενος από τους πολιτικούς της άρχουσας τάξης, αλλά και από την ίδια του τη μητέρα, τη Βολούμνια, ο Κοριολανός μπλέκει σ’ένα πολιτικό παιγχνίδι, και καταλήγει στην εξορία. Ζητώντας την εκδίκηση, συμμαχεί με το θανάσιμο εχθρό, δικό του και της Ρώμης, τον Βόλσκο πολέμαρχο, Τούλλο Αουφίδιο και βαδίζει ενάντια στην πατρίδα του. Ο αδιάλλακτος χαρακτήρας του και η πολιτική άγνοια που τον οδήγησαν στην εξορία, γίνονται και η αιτία του θανάτου του, στα χέρια των νέων του συμμάχων.

Τι είναι ο διαφυλισμός ή δυσφορία του φύλου

Πολλή συζήτηση έχει γίνει τον τελευταίο καιρό για το διαφυλισμό ή δυσφορία του φύλου, με αφορμή το νόμο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, αλλά πόσοι γνωρίζουν τι είναι ο διαφυλισμός και πότε είναι το άτομο έτοιμο να προχωρήσει στην μεταβολή του φύλου του;
Ο όρος «διαφυλικός» (τρανσέξουαλ) εισήχθη για πρώτη φορά το 1923 από τον γερμανοεβραίο καθηγητή Magnus Hirschfeld, που θεωρείται πρωτοπόρος της σεξολογίας και των δικαιωμάτων των ομοφυλοφύλων και διαφυλικών ατόμων. Ο  Hirschfeld εισήγαγε τον όρο για να περιγράψει τα άτομα εκείνα που πιστεύουν πως είναι «παγιδευμένα στο λάθος σώμα» και θέλουν να ζήσουν με το αντίθετο από το γενετικά καθορισμένο φύλο.
Ο διαφυλισμός ή δυσφορία του φύλου (gender dysphoria) κατατάσσεται από τα εγχειρίδια ψυχικής υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και άλλων  υγειονομικών οργανισμών στις ψυχιατρικές παθήσεις. Όπως, όμως, διευκρίνισε το 2013 η Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία στην αναθεωρημένη έκδοση του «Διαγνωστικού και Στατιστικού Εγχειριδίου Ψυχικών Διαταραχών» (DCM-5) «η μη-συμφωνία με το φύλο καθαυτή δεν αποτελεί ψυχική διαταραχή. Το κρίσιμης σημασίας στοιχείο είναι η παρουσία κλινικώς σημαντικής δυσφορίας που απορρέει από αυτήν». Η δυσφορία αυτή μπορεί να οδηγήσει το άτομο στην ανάπτυξη συμπτωμάτων όπως η κοινωνική απομόνωση, οι αγχώδεις διαταραχές, η μοναξιά, η κατάθλιψη κ.λπ.
Το πως ακριβώς αναπτύσσεται ο διαφυλισμός παραμένει άγνωστο, αλλά φαίνεται πως στη διαμόρφωση της ταυτότητας του φύλου συμβάλλουν καθοριστικά τόσο βιολογικοί (γενετικοί, ορμονικοί) όσο και περιβαλλοντικοί παράγοντες.
Η επιβεβαίωση του διαφυλισμού είναι αρκετά δύσκολη, αφού πολλές φορές μπορεί να συνοδεύεται ή να επικαλύπτεται από ψυχολογικά ή ψυχιατρικά προβλήματα. Για το λόγο αυτό, πρέπει να τίθεται από εξειδικευμένους ιατρούς με ανάλογη κλινική εμπειρία και να στηρίζεται σε αυστηρά κριτήρια, τα οποία διαφοροποιούνται ανάλογα με την ηλικία του ατόμου.