Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Ξεκίνησε μέσω e-mail η ειδοποίηση πληρωμής φόρων


Ξεκίνησε από αργά χθες το απόγευμα η αποστολή ειδοποιήσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με αποδέκτες τους φορολογούμενους οι οποίοι πρέπει να αποπληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος μέχρι το τέλος του μήνα.
Ξεκίνησε από αργά χθες το απόγευμα η αποστολή ειδοποιήσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με αποδέκτες τους φορολογούμενους οι οποίοι πρέπει να αποπληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος μέχρι το τέλος του μήνα.
Συνολικά, τα χρεωστικά εκκαθαριστικά σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών είναι 2.493.241.
Οι πρώτοι που θα λάβουν την ειδοποίηση, είναι όσοι πρέπει να πληρώσουν φόρο άνω των 300 ευρώ με προθεσμία καταβολής της 1ης δόσης την 31η Ιουλίου.
Ο αριθμός τους εκτιμάται σε περίπου δύο εκατομμύρια. Θα ακολουθήσουν οι αποστολές των ειδοποιήσεων σε όσους πρέπει να πληρώσουν λιγότερα από 300 ευρώ καθώς αυτοί οφείλουν να καταβάλουν ολόκληρο το ποσό εφάπαξ μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Ανοιχτή επιστολή της ΠΣΕ προς το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού


Αριθ. πρωτ. 2488
Αθήνα 24-7-2014

Προς
Τον Πρόεδρο και το Δ.Σ
Του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού.

Αξιότιμε Κύριε Δήμου, νομίζω ότι αποτελεί εμπαιγμό και κοροϊδία αισχίστου είδους, η από πλευράς του σωματείου σας μεθόδευση να καλέσετε την κορυφαία και μοναδική στη χώρα μας τριτοβάθμια οργάνωσή της ηπειρωτικής αποδημίας στο συνέδριό σας, την ημέρα  που αυτό αρχίζει, όταν μάλιστα η πρόσκλησή σας έχει φτάσει σε άλλους φορείς πριν τουλάχιστον  δέκα πέντε ημέρες. Τέτοιου είδους ενέργειες σκιάζουν το κλίμα συνεργασίας που πρέπει να έχουμε και ως προς αυτό το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου σας έχει εξ ολοκλήρου την ευθύνη. Είναι προφανές ότι η όλη από μέρους σας μεθόδευση είναι απαγορευτική για την εκπροσώπησή μας, ακόμα και για πρακτικούς λόγους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος       Ο Γενικός  Γραμματέας


Γιώργος Δ.  Οικονόμου  Γιώργος Αρ. Δόσης

Αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος συναντήθηκε με τον Ηπειρώτη Υπουργό Πολιτισμού Κων/νο Τασούλα

Αριθ. πρωτ. 2487 
Αθήνα 23-7-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Στις 23 Ιουλίου 2014 ο συμπατριώτης μας Υπουργός Πολιτισμού, ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Πανηπειρωτικής και δέχθηκε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γιώργο Οικονόμου, τους δύο Αντιπροέδρους Σωτήρη Κολιούση και Κώστα Κωνή, τον Γ. Γραμματέα Γιώργο Δόση και τον Έφορο Πολιτισμού Αλέξανδρο Λαμπρίδη.
Η συζήτηση έγινε σε πατριωτικό κλίμα και  υπήρχε συμφωνία απόψεων στα  θέματα που συζητήθηκαν.
Ο Πρόεδρος της ΠΣΕ Γιώργος Οικονόμου, τόνισε στον Ηπειρώτη Υπουργό, ότι σήμερα που ζούμε την εποχή της παγκοσμιοποίησης, με μια σαρωτική εισβολή ξένης υποκουλτούρας, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος αντιστέκεται γιατί όπως χαρακτηριστικά τόνισε αν θέλουμε να επιβιώσουμε ως έθνος, ως λαός ως φυλή, θα πρέπει να κρατιόμαστε γερά από την παράδοσή μας η οποία έχει γερές ρίζες  και από αυτές να αντλούμε δύναμη, έμπνευση και κυρίως πίστη στις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά μας.
Ο Έφορος Πολιτισμού ανέπτυξε τις κύριες πολιτιστικές εκδηλώσεις της Π.Σ.Ε. για τα έτη 2014 και 2015 τις οποίες ο Κύριος Υπουργός άκουσε με μεγάλη προσοχή και επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πραγματοποίησή τους.
Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε ο Κύριος Υπουργός και για τα φορολογικά θέματα που αντιμετωπίζουν τα πολιτιστικά σωματεία, τα οποία έχουν εξομοιωθεί  με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, αλλά και για το θέμα της Ηπειρωτικής στέγης σε οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί κατά χρήση στην Πανηπειρωτική και που σήμερα έχει μεταβιβασθεί στο ΤΑΙΠΕΔ.


Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Απάντηση στον Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Ηπειρωτών στο Συμβούλιο, στους Φορείς και Εκπροσώπους των απανταχού Ηπειρωτών

Γράφει ο Μπούκας Μίλτος

Κε Πρόεδρε του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Ηπειρωτών
Οι δηλώσεις του Προέδρου της Π.Σ. κο Χρυσοστόμου Δήμου για βελτίωση της μακροοικονομίας της Χώρας μας, των οποίων τα αποτελέσματα δεν είναι ακόμη ορατά στην μικροοικονομία (καθημερινότητα), είναι απολύτως ενταγμένες στη μνημονιακή λογική της παρούσας κυβέρνησης.
Η σημερινή συγκυβέρνηση χωρίς να έχει επιδείξει την παραμικρή αποφασιστικότητα, για περαιτέρω διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ενίσχυση της προσπάθειας για ανάπτυξη, επιβάλλει υπερφορολόγηση, προκαλεί 4 χιλιάδες αυτόχειρες, μηδενικές άμεσες επενδύσεις, ανεργία και «κόκκινα δάνεια» σε ύψος ρεκόρ, υψηλό κόστος ενέργειας, μείωση εξαγωγών.
Κι αυτά όταν: η συζήτηση γίνεται για τρίτο μνημόνιο και πακέτο στήριξης από την Ε.Ε..
Όταν η Goldman Sachs διατυμπανίζει ότι αυτό που προέχει δεν είναι τα πακέτα στήριξης, αλλά η ελάφρυνση του χρέους (κούρεμα) και όχι… λύσεις όπως η μετακύλιση που προτίθεται να υιοθετήσει η Κυβέρνηση.  
Όταν νέα έκθεση του ΔΝΤ τώρα τα γυρίζει υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν απαραίτητες οι περικοπές μισθών για την ανάκαμψη της Ελλάδας.
Όταν η Blackrock κρούει το «καμπανάκι» για την ελληνική οικονομία Νο1 κίνδυνος για την παγκόσμια χρεοκοπία.

Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας στο Βράχο Πρέβεζας

Συνελήφθη χθες (23.07.2014) το μεσημέρι στο Βράχο Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Προληπτικής Αστυνόμευσης Πρέβεζας, ένας 32χρονος υπήκοος Πακιστάν, για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα, εντοπίστηκε ο 32χρονος σε παραλία του Βράχου Πρέβεζας και σε αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν 194 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι ( CDs - DVDs ), οι οποίοι είχαν αναπαραχθεί χωρίς την άδεια των δημιουργών τους και χωρίς να φέρουν την ειδική ταινία γνησιότητας, καθώς και τα σχετικά παραστατικά κατοχής.
Οι ψηφιακοί δίσκοι, τους οποίους ο προαναφερόμενος προόριζε προς πώληση σε τρίτους, κατασχέθηκαν.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Στις 29 Ιουλίου οι εξετάσεις ειδικής άδειας ταξί

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών της Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται πως οι εξετάσεις ειδικής άδειας ταξί θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 29 Ιουλίου 2014 και ώρα 09:00 π.μ. στην αίθουσα της Διεύθυνσης Μεταφορών (Δομπόλη 30).
Για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι τις 28 Ιουλίου και ώρα 12:00 να υπογράψουν την κατάσταση συμμετεχόντων στη Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών. (Υπεύθυνος: κ. Βασίλειος Δόσης).


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΚΕΔΕ: Το κράτος στέλνει εκπαιδευτικούς και νοικοκυραίους στην πείνα

Σε μια άνευ προηγουμένου απόφαση οδηγήθηκε η συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ανακοινώνοντας στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας πως φέτος θα γίνουν περικοπές στο πρόγραμμα εναρμόνισης οικογενειακής-επαγγελματικής ζωής.
Το πρόγραμμα αφορά την επιδότηση οικογενειών που δεν έχουν πολλούς πόρους, προκειμένου τα παιδιά τους να μπορούν να πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς χωρίς να χρειάζεται οι ίδιοι να πληρώνουν μια περιουσία, αφού στην Ελλάδα της κρίσης δεν μπορεί ο καθένας να δίνει 1000 και πλέον ευρώ για αυτό το λόγο.
Η είδηση αυτή «πέρασε στα ψιλά» , αυτή τη στιγμή περίπου 40.000 παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν εκτός παιδικών σταθμών, την ώρα που το κράτος δεν έχει κανένα πρόβλημα να χαρίζει χρήματα στα κανάλια, ή να δίνει άδειες σε βασιλικές οικογένειες να χτίζουν αυθαίρετες προβλήτες, αντί να τους «κόβει πρόστιμα» και να έχει έσοδα.

Κάτω από το όριο της φτώχειας το 34,6% των Ελλήνων

Κάτω από το όριο της φτώχειας διαβιούν 3.795.100 άτομα στην Ελλάδα, «επίδοση» που φέρνει την Ελλάδα στην 4η θέση μεταξύ των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το υψηλότερο ποσοστό πολιτών στο όριο της φτώχειας.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνική Στατιστικής Αρχής που περιλαμβάνονται στην έκθεση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών για την ελληνική οικονομία, το ποσοστό των Ελλήνων που ζούσαν πέρυσι στο όριο της φτώχειας (εισόδημα μικρότερο από το 60% του εθνικού διάμεσου διαθέσιμου εισοδήματος) ανήλθε σε 34,6% ή σε 3.795.100 άτομα.
 Μάλιστα, το ποσοστό αυτό βαίνει συνεχώς αυξανόμενο από το 2010 και το πρώτο Μνημόνιο (27,6% το 2010, 27,7% το 2011, 31% το 2012 και 34,6% το 2013).

Καταργούνται από 1ης Ιανουαρίου 2015 οι φόροι υπέρ τρίτων

Οριστικό τέλος μπαίνει σε δεκάδες φόρους υπέρ τρίτων, κατά κύριο λόγο σε κοινωνικούς πόρους που χρηματοδοτούν το ασφαλιστικό σύστημα. Πρόκειται για μία μακρά λίστα επιβαρύνσεων, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα για τον καταναλωτή.
Σύμφωνα με το «Έθνος», το ξήλωμα ξεκίνησε με σχετικές υπουργικές αποφάσεις, συνεχίζεται με τη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εργασίας για φόρους υπέρ τρίτων που αποτελούν έσοδα επικουρικών ασφαλιστικών ταμείων και θα κορυφωθεί τον Σεπτέμβριο με την επικαιροποιημένη λίστα των φόρων που ετοιμάζουν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης για να τη θέσουν υπόψη της τρόικας.

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ημερίδα για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, την Κυριακή 10 Αυγούστου

Συνελήφθησαν δύο διακινητές, οι οποίοι εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων να μεταφέρουν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο δύο λαθρομετανάστες

Οι δράστες δεν συμμορφώθηκαν σε σήμα για έλεγχο και συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη

Συνελήφθησαν, χθες (22-07-2014) το βράδυ, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο διακινητές, ένας 24χρονος ημεδαπός και ένας 51χρονος ομογενής, κατηγορούμενοι για μεταφορά δύο Αλβανών παράνομων αλλοδαπών.
Αναλυτικότερα, στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν για έλεγχο το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι προαναφερόμενοι, πλην όμως ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης των αστυνομικών και διέφυγε, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς και παραβιάζοντας τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας, τρεις από τους δράστες αποβιβάστηκαν στην περιοχή Καρδαμίτσια και προσπάθησαν να διαφύγουν πεζοί αλλά συνελήφθησαν ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη λίγο αργότερα στο Σταυράκι.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο λαθρομετανάστες, (υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29 και 33 ετών), είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο όχημα των διακινητών, με τελικό προορισμό τα Ιωάννινα, έναντι χρηματικής αμοιβής (1.000) ευρώ.
Το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 51χρονου, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Κεστρίνη Θεσπρωτίας: Εξιχνίαση διάρρηξης Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σαγιάδας, εξιχνιάστηκε διάρρηξη Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, που διαπράχθηκε στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, την 09-02-2013.
Συγκεκριμένα, ύστερα από αστυνομική έρευνα και από τη σχετική αξιοποίηση των ανευρεθέντων δακτυλικών αποτυπωμάτων, ως δράστης της διάρρηξης ταυτοποιήθηκε 22χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατά του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία.
Συγκεκριμένα, ο 22χρονος διέρρηξε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και προσπάθησε να το αφαιρέσει ανεπιτυχώς, προκαλώντας σε αυτό φθορές (2.000) ευρώ.
Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.