Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Alcο: Στο 3,4% η ψαλίδα

Σε δημοσκόπηση της εταιρείας Alcο, την οποία δημοσιεύει  αύριο η εφημερίδα «Το Ποντίκι», ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 3,4% στην πρόθεση ψήφου και 3,5% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα, έναντι της ΝΔ.
Στην πρόθεση ψήφου
ΣΥΡΙΖΑ: 31,2% (31,2% στην προηγούμενη δημοσκόπηση)
ΝΔ: 27,8% (28%)
Το Ποτάμι: 5,1%
Χρυσή Αυγή: 5%
ΚΚΕ: 4%
ΠΑΣΟΚ: 3,6%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,6%
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών: 2,4%
Άλλο κόμμα: 4,1%
Λευκό: 1,5%
Αποχή: 2,4%
Αναποφάσιστοι: 10,3%

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 2-2

Ο Αστέρας προηγήθηκε με 2-0, όμως τα λάθη του Θεοδωρόπουλου σε συνδυασμό με την οπισθοχώρηση της ομάδας έφεραν την ισοφάριση για τον ΠΑΣ.

Ο Αστέρας Τρίπολης άνοιξε το σκορ  στο 14' με σουτ από τον Ρόλε. 
Ο Γιαννιώτας κινήθηκε ωραία από τα δεξιά, πάσαρε στον Ρόλε, αυτός με έξυπνο συρτό σουτ στην αριστερή γωνία αιφνιδίασε τον Βελλίδη και άνοιξε το σκορ για τον Αστέρα.
Στο 25' διπλασίασε τα γκολ  με κεφαλιά από τον Μπαράλες.
 Ο Ντάσιος δεν έδιωξε καλά, ο Βελλίδης προσπάθησε να απομακρύνει όπως όπως και ο Μπαράλες δεν του χαρίστηκε, στέλνοντας με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα μείωσε στο 43΄ με σουτ του  Κοροβέση.
Ο Τσάβες έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Θεοδωρόπουλος δεν έδιωξε καλά και από κοντά ο Κοροβέσης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 77' ο ΠΑΣ έφερε το ματς στα ίσα με σουτ από τον Κοροβέση. 
Ο Κοροβέσης σούταρε με το αριστερό έξω από την περιοχή, ο Θεοδωρόπουλος έπεσε αργοπορημένα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του, αφού δεν κατάφερε να την αποκρούσει.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι (Πάρα 81'), Γκοιάν, Σανκαρέ, Τσοκάνης, Ζησόπουλος, Μουνάφο (Τιέ Μπι 65'), Γιαννιώτας, Ρόλε (Φερνάντες 81'), Μάσα, Μπαράλες.
 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Στρούνα, Μπέριος, Τσουκαλάς, Γιάκος (Ίλιτς 72'), Κοροβέσης (Σκόνδρας 83'), Τσάβες (Σαπαλίδης 72'), Μανιάς. 

Ισοπαλία (2-2), Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος και Πίνδος Κόνιτσας-Έχασε με 1-0 ο Α.Σ. Καλπακίου από το Βελισσάριο

* Με γκολ του Νικολάου Σπυρίδων  στο 21'  ο Α.Ο. Βελισσαρίου επικράτησε με  1-0 του Α.Σ. Καλπακίου στο Π.Ε.Α.Κ.Ι. για την 21η αγωνιστική  της Α΄ Ερασιτεχνικής.
Α.Σ. Καλπακίου:
Κρανάς Γρηγόρης, Κύρκος Βαγγελάκης, Γκόνης Πέτρος (Κατσαβριάς Βασίλειος 75΄), Γόγολος Ευάγγελος, Μπονόβας Νικόλαος, Τσουμάνης Παναγιώτης (Ντέλλας Κωνσταντίνος 83΄), Μακρής Χρήστος,  Γιαννακούλης Αθανάσιος, Κατσάνος Ιωάννης, Κοττίκας Ιωάννης, Περβανάς Δημήτρης-Ραφαήλ

*Μοιράστηκαν βαθμούς και γκολ στο Δελβινάκι Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος και η Πίνδος Κόνιτσας.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 6΄ με γκολ του  Δημόπουλου Κων/νου  με 0-1 και στο 65΄ διπλασίασαν τα τέρματα με τον Λάμπρου Νικόλαο.

Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος μείωσε στο 68' με τον Μυριούνη Σταύρο   1-2 και ισοφάρισε με τον Σιώτα Γρηγόρη   στο 85'.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Πέτρου Ηλίας, Μυριούνης  Σταύρος, Καλές Βύρων, Ναθαναήλ Λέανδρος-Δημήτριος, Καπρινιώτης Ευστράτιος,  Δήμος Αθανάσιος, Δήμου Σταύρος, Σιώτας Γρηγόριος, Τσαραώσης Ευάγγελος,  Ζενέλης Πάτροκλος (Μπάγιας Ελευθέριος 85΄), Dajlani Drisaldo

Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής της Α΄ Ερασιτεχνικής:
ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 0-3
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 0-6 
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 0-0
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 2-1
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ 1-0
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 2-1
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 0-3
Α.Ε.ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-Α.Ε.ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 2-1
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 2-2

Βαθμολογία (21η αγωνιστική Α΄ Ερασιτεχνική)
1.  Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 51
2. ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 43    
3. ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 43
4. Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 43 
5. Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 40
6. Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 39
7. ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 38
8.  Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 30 
9.  ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 29   
10. ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 26 
11. Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 22 
12. Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ 21
13. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 20   
14. Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 19
15. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 18   
16. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 17 
17. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 17  
18.  Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 8

ΕΛΣΤΑΤ: Στην Ήπειρο η μεγαλύτερη πτώση για το κατά κεφαλήν ΑΕΠ

Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδος μειώθηκε κατά 1.170 ευρώ μεταξύ 2011 και 2012 σύμφωνα με στοιχεία για τους περιφερειακούς λογαριασμούς που έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
 Συνολικά το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στη χώρα μειώθηκε το 2012 κατά 6,3% σε ετήσια βάση, ενώ η Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία μειώθηκε το 2012 κατά περίπου 11,1 δισ. ευρώ ή 6,1%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 2012  διαμορφώθηκε στα 17.507 ευρώ από 18.677 ευρώ το 2011.
Μείωση καταγράφηκε και στις 13 περιφέρειες της χώρας, με τη μεγαλύτερη πτώση να σημειώνεται στην Ήπειρο (8,3%), την Ανατολική Μακεδονία- Θράκη (7,9%) και την Κρήτη (7,9%).
Η ΑΠΑ διαμορφώθηκε το 2012 στα 171,216 δισ. ευρώ από 182,302 δισ. ευρώ το 2011.

Συλλήψεις για καρτέρι μπεκάτσας από την Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου

Συλλήψεις στο Ζάβροχο, τη Ρεπετίστα και το Μαυρονόρος

Με συντονισμένες ενέργειες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου τις προηγούμενες ημέρες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, αρκετά άτομα, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί θήρας.
Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες συνέλαβαν συνολικά οκτώ (8) άτομα στις περιοχές Βροσύνας, στο Ζάβροχο, τη Ρεπετίστη, το Μαυρονόρος και το Ροδοτόπι, για παράνομη άσκηση θήρας μπεκάτσας (καρτέρι), ενώ κάποιοι εξ’ αυτών ασκούσαν τη θήρα και πέραν της προβλεπόμενης επιτρεπόμενης ώρας, δηλαδή 30΄ μετά τη δύση του ηλίου.
Εκτός των άλλων παραβάσεων, τρεις από τους οκτώ συλληφθέντες είχαν παραποιημένα κυνηγετικά όπλα, ενώ ένας εξ’ αυτών δε διέθετε καν άδεια θήρας.
Κατασχέθηκαν τα όπλα, τα φυσίγγια και οι άδειες θήρας.

Τον Γέροντα Παΐσιο ανακήρυξε Άγιο την Τρίτη ομόφωνα η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου

ΠΑΤΗΡ ΠΑΙΣΙΟΣ

Ο βίος και η πολιτεία του γεννημένου στην Καππαδοκία αγιορείτη μοναχού
Στους Αγίους κατέταξε την Τρίτη το Οικουμενικό Πατριαρχείο μια από τις πιο φωτισμένες μορφές του μοναχισμού του 20ου αιώνα, τον γέροντα Παΐσιο.
Γνωστός και ως «ασυρματιστιστής του Θεού» λόγω της ειδικότητας με την οποία υπηρέτησε το μεγαλύτερο τμήμα της θητείας του στον στρατό που ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ΄40, ο αγιορείτης μοναχός από πολλούς θεωρείται ο αναβιωτής του μοναχισμού στο Άγιο Όρος μετά τη δεκαετία του '60.
Γεννημένος στις 25 Ιουλίου 1924 στα Φάρασα της Καππαδοκίας ο κατά κόσμον  Αρσένιος Εζνεπίδης, ταξίδεψε βρέφος για την Ελλάδα με την οικογένειά του, η οποία μετά από ένα πέρασμα στην Κέρκυρα, κατέληξε στην Κόνιτσα, τόπο στον οποίο θα επιστρέψει σε μεγαλύτερη ηλικία ως μοναχός πια ο Παΐσιος.
Βιογράφοι του αναφέρουν ότι από μικρός είχε εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον για τη θρησκεία καθώς είχε πάρει το όνομά του από έναν ιερέα με το όνομα Αρσένιος, ο οποίος το 1988 αναγνωρίστηκε ως ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης.

Κυνηγετικό ατύχημα με αγριογούρουνο στην περιοχή του Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων

Κυνηγετικό ατύχημα με αγριογούρουνο σημειώθηκε χτες στην περιοχή του Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων με θύμα 30χρονο κυνηγό.
Πιο συγκεκριμένα ο άτυχος κυνηγός που ακολουθούσε τα σκυλιά που κυνηγούσαν το αγριογούρουνο.
Το μεγάλο ζώο εξαγριωμένο αντί να τραπεί σε φυγή αφού χτύπησε τα κυνηγόσκυλα κατευθύνθηκε με μανία προς τον άτυχο κυνηγό στον οποίο κατάφερε πάρα πολλά χτυπήματα με τους τεράστιους χαυλιόδοντες του και σε την συνέχεια τράπηκε σε φυγή.
Ο κυνηγός βρέθηκε από τους του κυνηγούς της παρέας του, αναίσθητος και αιμόφυρτος.
Τον μετέφεραν στον Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα θεραπείας.
Για άλλη μια φορά δικαιώνονται οι Κασσάνδρες και οι πολέμιοι του κυνηγιού που φωνάζουν ότι είναι ένα πολύ επικίνδυνο σπορ.

Και πάλι η απροσεξία και το υπερβολικό πάθος για το θήραμα παραλίγο να κοστίσει τη ζωή σε έναν νεαρό συμπολίτη μας.

Συνελήφθησαν δύο άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για διακεκριμένες κλοπές στην Πέρδικα Θεσπρωτίας

Συνελήφθησαν χθες (13-01-2015) το πρωί στην Πάργα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας, ένας 25χρονος ημεδαπός και ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του κ. Ανακριτή Θεσπρωτίας για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, στην περιοχή της Πέρδικας Θεσπρωτίας.
Αναλυτικότερα, οι δύο δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2010 έως τον Αύγουστο του 2011, διέρρηξαν επανειλημμένα το παγκάρι του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, αφαιρώντας διάφορα χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η προανάκριση ενεργείται από Αστυνομικό Τμήμα Πάργας, για τη διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα. 

Παράταση μέχρι τις 21 Ιανουαρίου για την απογραφή του ζωικού κεφαλαίου

Έως τις 21 Ιανουαρίου παρατείνεται η απογραφή του ζωικού κεφαλαίου από τους δικαιούχους της εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2014, καθώς όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, χωρίς την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, δεν θα δικαιούνται της ενίσχυσης.

Πόσες μέρες άδεια μετ’ αποδοχών δικαιούστε για να ψηφίσετε

Aπό μία έως τρεις ημέρες ειδική άδεια απουσίας μετ’ αποδοχών υποχρεούνται να δώσουν οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα στο προσωπικό τους για την διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος, κατά τις γενικές βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.
Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Εργασίας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ο αριθμός των ημερών αδείας απουσίας καθορίζεται ως ακολούθως:
Α. Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς εξαήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:
α) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100−200 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μιας (1) εργάσιμης ημέρας.
β) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 201−400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών.
γ) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω χορηγείται άδεια τριών (3) εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.

Έκπτωση 25% στα ΚΤΕΛ για τις εκλογές

Ποιοι δικαιούνται έκπτωση στα ΚΤΕΛ για τις εκλογές

Μείον 25% στην τιμή των εισιτηρίων θα έχουν με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, όσοι ταξιδέψουν για να ψηφίσουν, δικαστικοί αντιπρόσωποι και έφοροι.

Σύμφωνα με την απόφαση του υφυπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου, δίδονται οδηγίες προς τα ΚΤΕΛ για την άμεση προτεραιότητα εξυπηρέτησης των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και των εφόρων τους, καθώς και έκπτωση επί της τιμής των κανονικών εισιτηρίων, το διάστημα από 23 έως 27 Ιανουαρίου 2015.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συμμετάσχει στην 10η έκθεση HO.RE.CA 2015 που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 6-9 Φεβρουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo

Η Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να ενισχύσει την Ηπειρώτικη παραγωγή, να προσδώσει αναγνωρισιμότητα και προστιθέμενη αξία στα Ηπειρώτικα προϊόντα συμβάλλοντας στην αύξηση της ζήτησης τους, θα συμμετάσχει στην 10η έκθεση HO.RE.CA 2015 που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 6-9 Φεβρουαρίου 2015 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας- το οποίο θα λειτουργήσει μέσα στο κεντρικό περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας- θα παρουσιάζονται τα προϊόντα της περιοχής μας σύμφωνα με το «Πρότυπο Ελληνικό Πρωινό», δηλαδή αρτοσκευάσματα, λάδι, ελιές, μέλι, αλλαντικά, τυροκομικά, γαλακτοκομικά, πίτες, μαρμελάδες, τοπικά γλυκά και φρούτα.
Στόχος του «Πρότυπου Ελληνικού Πρωινού», κατά πρώτο λόγο είναι να αναδείξει τον πλούτο και την ιδιαιτερότητα των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας, φέρνοντας κοντά ξενοδόχους και τοπικούς παραγωγούς και κατά δεύτερο να αποτελέσει κύριο στοιχείο της ταυτότητας του ελληνικού ξενοδοχειακού προϊόντος και κατ’ επέκταση εργαλείο προώθησης του ελληνικού τουρισμού.

Τσίπρας με Κυνηγετική Συνομοσπονδία: "Δεν πρόκειται να καταργήσουμε το κυνήγι"

Κατηγορηματικά διαψεύδει ο Αλέξης Τσίπρας δημοσιεύματα και φήμες που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ, να καταργεί το κυνήγι όταν γίνει κυβέρνηση.

Σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα "απολύτως ψευδή και προβοκατόρικα"
Ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει τους κυνηγετικούς συλλόγους και την προσφορά τους.
"Θέλουμε να υπερασπιστούμε την κυνηγετική δραστηριότητα, μέσα στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος και οι ευρωπαϊκές οδηγίες.
Δεσμευόμαστε ότι σε συνεργασία με τους κυνηγετικούς συλλόγους και τις ομοσπονδίες τους θα επιδιώξουμε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές παρεμβάσεις, με στόχο τόσο τη συνέχιση της κυνηγετικής δραστηριότητας όσο και της προστασίας της βιοποικιλότητας της πατρίδας μας", κατέληξε.
Στη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα συμμετείχαν επίσης ο Βαγγέλης Αποστόλου, βουλευτής Ευβοίας, και ο Μπάμπης Μπιλίνης, συντονιστής του Τμήματος Οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ.


ΠΗΓΗ: www.avgi.gr