Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

MRB: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 5,5%

Το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας καταγράφει νέα δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία MRB για λογαριασμό της εφημερίδα «Αγορά».
Σύμφωνα με τα όσα καταγράφει η έρευνα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 23,9% έναντι 19,6 της ΝΔ.
Τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι με 7,5% και ακολουθούν ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας αυξάνεται στο 5,5% στην εκτίμηση ψήφου, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει 30,6% έναντι 23,9% της ΝΔ.

Την ίδια στιγμή οι πολίτες απαντούν πως δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές καθώς σε ποσοστό 60% απαντούν όχι ή μάλλον όχι έναντι ενός 37,8% που λέει ναι ή μάλλον ναι.

Ψήφισμα του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. για την κατάσταση στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου (Άρτα)


Το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας εκφράζει τη βαθύτατη ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, το οποίο εδρεύει στην Άρτα. Ενώ ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος, το μεγαλύτερο μέρος των μαθημάτων δεν πραγματοποιείται λόγω πλημμελέστατης στελέχωσης διδασκόντων ενώ, εδώ και δέκα ημέρες, το Τμήμα τελεί υπό κατάληψη που πραγματοποιεί ο σπουδαστικός σύλλογος, τιθέμενος αλληλέγγυος σε πλήθος διδασκόντων που πρόσφατα απομακρύνθηκαν από το Τμήμα και οι θέσεις τους επαναπροκηρύχθηκαν από τη Διοίκηση του.
Το Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. έχει εκφράσει την αναγνώρισή του στο ρόλο και την πολύχρονη προσφορά του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Πριν από δύο χρόνια η Π.Σ.Ε. βράβευσε το Τ.Λ.Π.Μ. στην κορυφαία εκδήλωση των απόδημων Ηπειρωτών, στην «Πίτα του Ηπειρώτη», για την πολύτιμη και αναντικατάστατη προσφορά του στην Ηπειρώτικη και, ευρύτερα, τη Λαϊκή Μουσική Παράδοση. Η βράβευση αποτελούσε και μια στήριξη στη λειτουργία του Τμήματος, απέναντι στην τότε επαπειλούμενη κατάργησή του, στο όνομα των αναδιαρθρώσεων, η υλοποίηση των οποίων μόνο άμοιρη δεν είναι με τη σημερινή κατάσταση.
Οι πρόσφατες εξελίξεις, η απομάκρυνση σειράς διδασκόντων μουσικών κι επιστημονικών συνεργατών, μετά από μονομερή υποβάθμιση της εργασιακής σχέσης, θέτουν σε αμφισβήτηση τη λειτουργία του Τ.Λ.Π.Μ. και απαξιώνουν το έργο και τις προοπτικές του. Παράλληλα, πλήττουν το κλίμα δημιουργικής συνεργασίας στο πλαίσιο της κοινότητας του Τ.Λ.Π.Μ., μεταξύ Διοίκησης, διδασκόντων και φοιτητών.
Καλούμε τη Διοίκηση του Τ.Λ.Π.Μ, του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου και το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσουν άμεσα σε εκείνες τις ενέργειες που θα διασφαλίσουν την άμεση κι απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του Τ.Λ.Π.Μ. Μέρος της συνέχισης αυτής είναι η επανένταξη των απομακρυνθέντων μουσικών και επιστημονικών συνεργατών που έχουν τη δική τους, ιδιαίτερη συμβολή στην εγνωσμένη προσφορά του Τμήματος.
Το Τ.Λ.Π.Μ., λόγω του πολύτιμου και αναντικατάστατου ρόλου του, έχει ανάγκη πλήρως στήριξης από την Πολιτεία, με συγκεκριμένα μέτρα διασφάλισης, ενίσχυσης και αναβάθμισης της λειτουργίας του που συμπεριλαμβάνουν και περισσότερες προσλήψεις διδασκόντων, αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων και αυξημένο, μόνιμο διδακτικό προσωπικό.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας ενώνει και τη δική της φωνή σε μια τέτοια προοπτική αναβάθμισης και, κυρίως, στην ανάγκη άμεσης και απρόσκοπτης λειτουργίας του Τ.Λ.Π.Μ., με αποκατάσταση της ενότητας στην ακαδημαϊκή του κοινότητα και ανάκληση ενεργειών που τη δυναμιτίζουν.


Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ.

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη ένας αλλοδαπός διακινητής ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του, έναν μη νόμιμο μετανάστη

Συνελήφθη, σήμερα (21-11-2014) λίγο μετά τα μεσάνυκτα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 40χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε έναν 38χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Επιπρόσθετα, σε βάρος του 38χρονου λαθρομετανάστη εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί αλλοδαπών».
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 40χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας. 

Σύλληψη δύο ημεδαπών για αγοραπωλησία κάνναβης στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας



Κατασχέθηκαν συνολικά (67,3) γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες (20-11-2014) το μεσημέρι στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 26 και 29 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε αγοραπωλησίες και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας.
Ειδικότερα, εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι ένας 26χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη διότι πούλησε τρεις συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (4) γραμμαρίων, στον 29χρονο συλληφθέντα.
Μετά από έρευνα στο σπίτι του 26χρονου διακινητή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • μία σακούλα με κάνναβη βάρους (27,6) γραμμαρίων και
  • πέντε νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (35,7) γραμμαρίων
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας. 

13η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Νοεμβρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, με Πωγωνίσιο ντέρμπι στο Κεφαλόβρυσο (Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου -Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 23-11-14/15:00), εκτός ο Α.Σ. Καλπακίου (Ροδοτόπι-Α.Σ. Καλπακίου 22-11-14/15:00) εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Π.Α.Ο. Κρύας-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 23-11-14/15:00), για την 14η αγωνιστική της Α΄ Ερασιτεχνικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00  

ΡΟΔΟΤΟΠΙ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 

ΓΗΠΕΔΟ ΚΡΥΑΣ
ΩΡΑ: 15:00

Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής)
Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ (15:00)  
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Α.Ε.ΛΑΨΙΣΤΑΣ (17:15)  
Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (00:00)  
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ (15:00)  
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Ο.ΖΩΟΔΟΧΟΣ (15:00)  
Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (15:00)  
Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ-Α.Ο.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (15:00)  
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (15:00)  
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (15:00) 

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής της Α΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014
Α.Ε.ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (15:00)  
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-Α.Ε.ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (15:00)  
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ (15:00)  
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (15:00)  
ΡΟΔΟΤΟΠΙ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ (15:00)  
ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-Π.Α.Ο.ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (15:00)  
Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:00)  
ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ (15:00)  

Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (15:00)   

Ημερίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, με θέμα «Εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο: Υπάρχει συγκριτικό πλεονέκτημα; Προϋποθέσεις και δεσμεύσεις» την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος), Ομόνοια


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο: Υπάρχει συγκριτικό πλεονέκτημα; Προϋποθέσεις και δεσμεύσεις».

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στην εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε Ήπειρο και με αναφορά στις κυρώσεις συμβάσεων για διερεύνηση και εξόρυξη η ΠΣΕ προσεγγίζει αυτό το θέμα ουσίας για τους Ηπειρώτες αλλά και όλους τους Έλληνες.
Η εξέταση του θέματος παρουσιάζεται με την συμμετοχή Επιστημόνων αλλά και απλών πολιτών για το προτεινόμενο εξορυκτικό μοντέλο σαν μορφή ανάπτυξης σε μια ευρεία περιοχή.
Σε μια περιφέρεια που παρουσιάζει έντονη ιδιαιτερότητα, στο περιβάλλον, στην κοινωνία, στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της αλλά και στο σύνολο των πολιτών.
Η ΠΣΕ αποδίδοντας στο ζήτημα τη δέουσα σημασία, με προσοχή και επιστημονικότατα διοργανώνει σε πρώτο στάδιο στην Αθήνα στις 2 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος), ενημερωτική ημερίδα με θέμα:
«Εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο: Υπάρχει συγκριτικό πλεονέκτημα; Προϋποθέσεις και δεσμεύσεις».
Η ημερίδα στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού της ΠΣΕ με κατάλληλη ανάδειξη του θέματος με διάφορες απόψεις που όμως εστιάζουν στις κοινωνικές και οικονομικές πτυχές αλλά και την συνολικότερη ανάπτυξη της Ηπείρου.

Το γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Μεταμόρφωσης «Ο ΠΥΡΡΟΣ», διοργανώνει το ετήσιο αντάμωμα στις 29 Νοεμβρίου 2014, το Σάββατο, ώρα 21:00, στο κέντρο διασκέδασης «ΛΑΜΨΗ» (16ο χμ Λεωφόρου Πάρνηθος)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Μεταμόρφωσης «Ο ΠΥΡΡΟΣ», διοργανώνει το ετήσιο αντάμωμα- χοροεσπερίδα και σας καλεί την 29η Νοεμβρίου 2014, ημέρα Σάββατο και ώρα προσέλευσης 21:00, στο κέντρο διασκέδασης «ΛΑΜΨΗ» (16ο χιλιόμετρο Λεωφόρου Πάρνηθος, τηλ. 210 - 2460174).
Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Τραγουδούν (Ηπειρώτικα και δημοτικά) Γιώτα Χαλκιά, (λαϊκά) Τάκης Μίντζιας, (νησιώτικα) Μαρία Σκουλά, (βιολί) Ευβοιώτης.
Στο κλαρίνο ο μοναδικός Μάκης Βασιλειάδης.
Πλήρες μενού. Κρασί - αναψυκτικά ελεύθερα.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου   Η Γραμματέας του Συλλόγου

Ευάγγελος Γαρούφος     Εμμέλεια Χατζηβασίλογλου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ανακοίνωση αποφάσεων της 36ης/18-11-2014 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 18-11-2014, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 06-11-2014 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 36/18-11-2014
Αρ. Απόφασης/Θέμα
1516. Απόφαση επί της από 16-09-2014, ένστασης της εταιρείας «ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕ (Δ.Η.Τ.Ε. Α.Ε.)», αναδόχου του έργου «Αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης των Τ.Δ. του Δήμου Σελλών» κατά της αριθμ. 91392/9544/2-9-2014 πράξεως της Δ.Τ.Ε./Π.Η., με την οποία η ανάδοχος κηρύχθηκε έκπτωτη.
1517. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ε.Ο. Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας», αναδόχου Αθανάσιου Μηλιώνη, Ε.Δ.Ε., μέχρι την 30-04-2015.
1518. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού Χρυσοβίτσας – οροπέδιο Πολιτσών», αναδόχου Χρήστου Βασιλειάδη, μέχρι την 31-03-2015.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθη, χθες (19-11-2014) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, ο 32χρονος κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, επέδειξε πλαστό διαβατήριο Πακιστανικών Αρχών και πλαστό δελτίο μόνιμης διαμονής, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας. 

Τέλος στα περιεδρικά συρίγγια και στην κύστη κόκκυγος με ενδοσκοπική και laser



ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Ανώδυνα, αναίμακτα, χωρίς εκτομή ιστού, χωρίς τραύμα και  χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο ακράτειας, αντιμετωπίζονται πλέον ενδοσκοπικά τα περιεδρικά συρίγγια και η κύστη κόκκυγος, τα οποία ταλαιπωρούν εκατομμύρια ανθρώπους!
Αυτό ανακοινώθηκε στο παγκοσμίως αναγνωρισμένο, πιστοποιημένο πανεπιστημιακό κέντρο προηγμένης χειρουργικής IRCAD  στο Στρασβούργο.
«Τώρα πλέον και στην Ελλάδα η θεραπεία  για τα περιεδρικά συρίγγια και την κύστη κόκκυγος  γίνεται  με ελάχιστα επεμβατική  μέθοδο.
Δεν χρησιμοποιούμε νυστέρι αλλά η επέμβαση γίνεται ενδοσκοπικά» αναφέρει ο χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος, Πρόεδρος  της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής και  Δ/ντης Χειρουργικής Κλινικής Ομίλου Ιατρικού Αθηνών – Ιατρικό Περιστερίου (www.axiarchos.gr).
«Με  ειδικό ενδοσκόπιο ( συριγγοσκόπιο), το οποίο συνδέεται σε μικροσκοπική κάμερα όπως το λαπαροσκόπιο, συνεχίζει ο κ Ξιάρχος, μπαίνουμε στο στόμιο του συριγγίου , χαρτογραφούμε σε τρισδιάστατη οθόνη υψηλής ευκρίνειας την πορεία του και με  laserή RF (ραδιοσυχνότητες) καταστρέφουμε το επιθήλιο του και ουσιαστικά το ίδιο το συρίγγιο. 
Ανώδυνα, αναίμακτα, χωρίς εκτομή ιστού, χωρίς τραύμα, χωρίς αλλαγές και το σπουδαιότερο χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο ακράτειας».