Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός για υπόθεση περιβαλλοντικής ρύπανσης σε περιοχή του Δήμου Ζηρού

Συνελήφθη, χθες (06.05.2015) το βράδυ σε περιοχή του Δήμου Ζηρού, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, ένας 51χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ρύπανση και υποβάθμιση περιβάλλοντος.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι, ο 51χρονος είχε διασκορπίσει λύματα, τα οποία προέρχονταν από τυροκομείο ιδιοκτησίας του, με αποτέλεσμα να προκληθεί περιβαλλοντική ρύπανση.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας. 

Δελτίο Τύπου από το υπουργείο Πολιτισμού, σχετικά με την συνάντηση που είχαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της περιφέρειας Ηπείρου με τον αν. υπουργό Πολιτισμού κ. Νίκο Ξυδάκη, ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του υπουργού στην περιοχή

Αθήνα, 6 Μαΐου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                 
Η ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων και αρχαιολογικών χώρων της Ηπείρου, η  βελτίωση της λειτουργίας των μουσείων, η επίσπευση των αναγκαίων έργων αναστήλωσης και προστασίας των παραδοσιακών γεφυριών, η προβολή της μουσικής παράδοσης όπως και του νεότερου πολιτισμού του τόπου είναι μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα ο αν. Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της περιφέρειας της Ηπείρου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του υπουργού στην περιοχή. Στην συνάντηση παρευρέθησαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ νομού Ιωαννίνων κ. Χρήστος Μαντάς, κυρία Μερόπη Τζούφη, κ. Γιάννης Καραγιάννης, κ. Γιάννης Στέφος, οι βουλευτές νομού Άρτας κυρία Όλγα Γεροβασίλη και κ. Βασίλης Τσίρκας, ο βουλευτής νομού Πρέβεζας κ. Κώστας Μπάρκας και ο βουλευτής νομού Θεσπρωτίας κ. Μάριος Κάτσης. Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, οι βουλευτές ενημέρωσαν τον κ. Ξυδάκη αναλυτικά για όλα τα ζητήματα της περιοχής.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 28χρονος υπήκοος Αλβανίας με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη χθες (06.05.2015) το απόγευμα στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τις Νορβηγικές Αρχές, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου στο σημείο εισόδου, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 28χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, για παράνομη αποθήκευση και διακίνηση -106- κιλών ινδικής κάνναβης, πράξεις που έγιναν την 22-09-2014 στο Όσλο Νορβηγίας.
Ο 28χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων. 

Βοστινιώτης Παναγιώτης: «Η τέταρτη διάσταση της Πολιτικής Οικονομίας, τα αίτια της κατάρρευσης και η έξοδος από την κρίση»


Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο στον κ. Βοστινιώτη Παναγιώτη, Οικονομολόγο, Πωγωνιανή Ιωαννίνων.

Επικοινωνία: vostiniotis@yahoo.gr

Ε.Μ.Φ.Τ.Τ.: Αγωγές αποζημιώσεων - το επόμενο βήμα του αγώνα μας

Αγαπητοί Μέτοχοι και Φίλοι,

Μετά από 2 και πλέον χρόνια σημαντικής δράσης οι αγώνες και προσπάθειες για τη δικαίωση μας έφτασαν σε μια κρίσιμη καμπή και αυτό οφείλεται στις προσπάθειες όλων μας, στην εμπιστοσύνη που δείξαμε ο ένας στον άλλον και στη μεγάλη επιθυμία μας να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε το μεγαλύτερο τραπεζικό σκάνδαλο που έγινε στη χώρα μας, στο οποίο εμπλέκονται τραπεζίτες και τραπεζικά στελέχη, πολιτικοί και οικογένειες της οικονομικής ελίτ.
Ενέργειες Ε.Μ.Φ.Τ.Τ.
Διαβλέποντας από τον Αύγουστο του 2012 τις προσπάθειες της Τράπεζας της Ελλάδας και του Υπουργείου Οικονομικών να απαξιώσουν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και να μεθοδεύσουν τον σκανδαλώδη αφανισμό του που επακολούθησε, ξεκινήσαμε τις προσπάθειες μας και:
- οργανώσαμε την Ε.Μ.Φ.Τ.Τ. με το γνωστό σε όλους μας site
προκειμένου να έχουν πρόσβαση όλοι οι μέτοχοι στην ενημέρωση και για να έχουμε τη δυνατότητα για όλες τις διαδικαστικές ενέργειες που απαιτήθηκαν και θα απαιτηθούν, προσπαθήσαμε να την κάνουμε γνωστή σε όλους τους μετόχους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ποικιλοτρόπως, ακόμα και με ενημερωτικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Δελβινάκι Ιωαννίνων: Συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός φυγόποινος

Συνελήφθη, χθες (06-05-2015) το μεσημέρι στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης δύο (2) ετών, για κλοπή.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Λυκόστομο Ιωαννίνων: Συνελήφθησαν δύο διακινητές οι οποίοι προωθούσαν με αυτοκίνητο, στο εσωτερικό της χώρας, τέσσερις Αλβανούς λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (06-05-2015) το βράδυ, στο 11ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κόνιτσας (διασταύρωση Λυκόστομου), από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Ιωαννίνων, δύο διακινητές, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 32 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, τέσσερις ομοεθνείς τους, παράνομους μετανάστες, ηλικίας 30, 29, 31 και 30 ετών.
Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 31χρονου διακινητή, διαπίστωσαν ότι αυτός από κοινού με τον 32χρονο, προωθούσαν στην ενδοχώρα, τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.
Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος τριών εκ των λαθρομεταναστών εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen .
Κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -500- ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του 31χρονου διακινητή καθώς και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την λαθρομεταφορά.
Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. 

Αμμουδιά Πρέβεζας: Συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός φυγόποινος

Συνελήφθη, χθες (06-05-2015) το πρωί στην Αμμουδιά Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, ένας 52χρονος ημεδαπός φυγόποινος.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, σε βάρος του 52χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κέρκυρας, ποινής φυλάκισης δέκα (10) ετών, για διευκόλυνση διακίνησης μεταναστών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας. 

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με 75χρονο ιερομόναχο, ο οποίος αγνοούνταν από 1 Μαΐου

Στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό αναζητούμενου 75χρονου ημεδαπού ιερομόναχου, ο οποίος αγνοούνταν από την 01-05-2015, ανακοινώνεται ότι σήμερα (06-05-2015) το μεσημέρι, στην περιοχή «Μίχλα» Σουλίου Θεσπρωτίας, εντοπίστηκε σε γκρεμό το αυτοκίνητό του, από το οποίο ανασύρθηκε νεκρός.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας. 

Αφορολόγητες οι αγροτικές επιδοτήσεις έως 12.000 ευρώ

Τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που προωθείται στη Βουλή και αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναφέρει ότι όλες οι αγροτικές αποζημιώσεις θα είναι αφορολόγητες, ενώ οι επιδοτήσεις που λαμβάνουν οι αγρότες θα είναι αφορολόγητες μέχρι το ποσό των 12.000 ευρώ.
Οι αλλαγές αυτές, που προανήγγειλε η Νάντια Βαλαβάνη θα αφορούν στα εισοδήματα του 2014, που θα αποτυπωθούν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις.
Με τις αλλαγές αυτές, οι αγρότες θα γλιτώσουν από την πληρωμή σημαντικών ποσών φόρων, καθώς με την ισχύουσα νομοθεσία οι αγροτικές αποζημιώσεις και επιδοτήσεις που λαμβάνουν οι αγρότες προστίθενται στα υπόλοιπα εισοδήματα που αποκτούν οι αγρότες από επιχειρηματική δραστηριότητα και φορολογούνται με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ και μέχρι τις 50.000 ευρώ, ενώ για μεγαλύτερα ποσά επιβάλλεται συντελεστής φόρου 33%.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις για ανανέωση και απόκτηση ειδικής άδειας οδήγησης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται πως οι εξετάσεις για την ανανέωση και απόκτηση ειδικής άδειας οδήγησης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων (σύμφωνα με την 60740/1027/21.3.95 απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών) θα διεξαχθούν τις εξής ημερομηνίες:
-  για την ανανέωση, την Τετάρτη 13-5-2015 και ώρα 10:00
-  για την απόκτηση νέων αδειών, την Τετάρτη 27-5-2015 και ώρα 9:00
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφέρειας Ηπείρου (Στοά Σάρκα).


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 25,4% μειώθηκε το ποσοστό ανεργίας το Φεβρουάριο

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή στο 25,4% ανήλθε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας το Φεβρουάριο του 2015, έναντι 27,2% τον Φεβρουάριο του 2014 και 25,6% τον Ιανουάριο του 2015,
Το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Φεβρουάριο του 2015 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.549.166 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.205.857 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.347.358 άτομα.
Οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 55.454 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2014 (αύξηση 1,6%) και κατά 7.662 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015 (αύξηση 0,2%).
Οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 97.512 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2014 (μείωση 7,5%) και κατά 15.097 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015 (μείωση 1,2%).