Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Νίκος Χαρδαλιάς: Οι δραστηριότητες και οι χώροι που ανοίγουν τις επόμενες ημέρες

 


Ο υφυπουργός  Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε  τις δραστηριότητες και τους χώρους που ανοίγουν τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα είπε:

-Από αύριο Σάββατο, ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες

-Από Δευτέρα 10 Μαΐου, ανοίγουν δημοτικά και Γυμνάσια

-Από 14 Μαΐου ανοίγουν τα μουσεία

-Από 21 Μαΐου ανοίγουν τα θερινά σινεμά

-Από 28 Μαΐου ξεκινούν τα ζωντανά προγράμματα (συναυλίες) μόνο με καθήμενους και με 50% πληρότητα.

-Από 17 Μαΐου ανοίγουν τα ωδεία

-Από 17 Μαΐου ανοίγουν οι παιδικοί-βρεφονηπιακοί σταθμοί

Τις ημερομηνίες κλειδιά για το άνοιγμα νέων δραστηριοτήτων.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι από αύριο, Σάββατο 8 Μαΐου ανοίγουν ξανά οι οργανωμένες παραλίες, ενώ μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

Την Δευτέρα 10 Μαΐου επαναλειτουργούν δημοτικά σχολεία και γυμνάσια με βεβαίωση αρνητικού self test για μαθητές, καθηγητές και εκπαιδευτικό προσωπικό κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Σημεία αποσυμπίεσης και επιπλέον σημεία υποχώρησης της πανδημία

 


Ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κ. Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πανδημία ότι παρουσιάζονται κάποια σημεία αποσυμπίεσης και επιπλέον σημεία υποχώρησης καταγράφει ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια, ωστόσο η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένει σταθερά υψηλή.

Ο αριθμός των ατόμων στις ΜΕΘ, εντός της τελευταίας εβδομάδας, μειώθηκε 6%.

Στην Αττική, συνεχίζεται η συρρίκνωση της επιδημίας, έως και 30%, ωστόσο -όπως είπε- πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, καθώς περιμένουμε τα στοιχεία από το Πάσχα.

Αναφέρθηκε επίσης και στη σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας ότι τα εμβόλια που έχουμε διαθέσιμα αυτή τη στιγμή αποτρέπουν χιλιάδες κρούσματα και θανάτους.

Η συμμετοχή των νέων είναι σημαντική καθώς όπως δείχνουν τα στοιχεία οι νέοι οδηγούν την πανδημία, συμπλήρωσε.

ΕΟΔΥ: Εξήντα τρεις θάνατοι σήμερα, 2.691 νέα κρούσματα

 


7  εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εξήντα τρεις θάνατοι σήμερα, 2.691 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.691, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 358.116 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 53 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.705 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 63, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 10.910 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 749 (62.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.165 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 392 (ημερήσια μεταβολή +5.95%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 391 ασθενείς. 

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης έχει πατρίδα- Είναι η Σκουληκαριά Άρτας

 


Γιορτάζουμε φέτος  τα 200 χρόνια από την  επανάσταση του ’21. Γιορτάζουμε και θυμόμαστε, μαθαίνουμε και παραδειγματιζόμαστε, στήνουμε τα μνημούρια μας στους ήρωες –επαναστάτες που με ανυπέρβλητη αποφασιστικότητα και απροσμέτρητο πάθος αγωνίστηκαν για τη λευτεριά.

Κυριαρχεί ασφαλώς η μορφή του Γεωργίου Καραϊσκάκη, του παιδιού αυτού της καλογριάς, «του Γένους το καμάρι», όπως τον ονομάτισε ο Κωστής Παλαμάς.

«Και να! Από του βουνού την κορωμένη ράχη

δε χύμησε μουγγρίζοντας η αντάρα η μάχη.

Το βουνό χρυσή σκάλα, κλέφτες και κουρσάροι

την κατεβαίνανε, και σ’ όλους μέσα ποιος;

Ένας ξεχώριζε, του Γένους το καμάρι,

της καλογριάς ο Γιος!»

Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο αθυρόστομος, αλλά πάντα αληθής, ο ασθενής, αλλά πάντα όρθιος στο καθήκον, ο πάντα απείθαρχος, αλλά «ιερά πειθαρχημένος» στη μάχη, ο περίφημος κλέφτης και αρματολός των Αγράφων, ο «Αχιλλέας της Ρωμιοσύνης».

Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, η θρυλική αυτή μορφή της Επανάστασης του ’21 γεννήθηκε στη Σκουληκαριά  Άρτας. Δεν παραβλέπονται ως πηγές ούτε ο βιογράφος του ο Γαζής ούτε ο προσωπικός του Γραμματέας Αινειάν ούτε ο εμπορικός ακόλουθος της Ιταλικής πρεσβείας στα Γιάννινα  Τζουζέπε Πέκιο που τού πήρε προσωπική συνέντευξη. «Είμαι Ηπειρώτης από την Άρτα». Κι ούτε ο ΜΕΝΤΕΛΣΟΝ – ΜΠΑΡΤΟΛΔΥ.

Ασφαλώς ο Γεώργιος Καραϊσκάκης είναι εθνικό σύμβολο. Γεννήθηκε Ηπειρώτης και καταξιώθηκε στη συνείδηση των Ελλήνων ως απαράμιλλος εθνικός αγωνιστής.

Αυτός είναι ο τίτλος του, αυτή η συμβολή του. Αυτές οι ρίζες του. Ας τα σεβαστούμε κι ας τα  αποδεχτούμε ευλαβικά.

Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης έχει πατρίδα. Είναι η Σκουληκαριά Άρτας. 

     Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Νεγράδες Πωγωνίου: Συνελήφθη αλλοδαπός για μεταφορά δύο παράτυπων μεταναστών και παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών

 


Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης συνελήφθη χθες (06-05-2021) το πρωί στους Νεγράδες Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου αλλοδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά δύο παράτυπων μεταναστών και παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Συγκεκριμένα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, με το οποίο όπως διαπιστώθηκε μετέφερε δύο αλλοδαπούς, που στερούνταν νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη Χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πιστοποίηση της Περιφέρειας Ηπείρου για χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας από την ΑΑΔΕ

 


Η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου πιστοποιήθηκε πρόσφατα για τη Χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας από την Α.Α.Δ.Ε..

Η πιστοποίηση πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας (ΚΕ.Δ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο είναι το πληροφοριακό σύστημα που αναπτύχθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, με στόχο τη διασύνδεση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Δημόσιας Διοίκησης.

Το Κέντρο Διαλειτουργικότητας (ΚΕ.Δ) εξασφαλίζει ένα ενιαίο περιβάλλον (υποδομή) εγκατάστασης και χρήσης διαδικτυακών υπηρεσιών, μέσω του οποίου ανταλλάσσονται επιχειρησιακά δεδομένα μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και των Φορέων του Δημοσίου.

Η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου, θα μπορεί πλέον να εκδίδει αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας, όπου αυτό απαιτείται, για τους συναλλασσομένους της συμβάλλοντας έτσι στην απλούστευση και επίσπευση των διαδικασιών εξόφλησης των δικαιούχων.

Υπενθυμίζουμε δε ότι, με την πιστοποίηση που ήδη έχει η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου και για τη λήψη ασφαλιστικής ενημερότητας από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), το όφελος για τους συναλλασσόμενους δικαιούχους είναι μεγαλύτερο. 

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δήμος Πωγωνίου: Πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος Αγωγής Υγείας για Παιδιά με θέμα τα «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ», την Τρίτη 11 Μαΐου, στις 18:30 μ.μ.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Πωγωνίου σας προσκαλεί στο πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος Αγωγής Υγείας για Παιδιά με θέμα τα «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ» που θα πραγματοποιηθεί από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, υπό την Αιγίδα του ΙΣΑ σε συνεργασία με τον κ. Αναστάσιο Χατζή, Παιδίατρο-Εντατικολόγο, την Τρίτη 11 Μαΐου 2021στις 18:30 μ.μ.

Για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο πατήστε το σύνδεσμο: https://zoom.us/j/91596114405

Webinar ID:915 9611 4405

Εξιχνιάστηκε κλοπή από περίπτερο στην Άρτα

 


Για την υπόθεση συνελήφθη ένα άτομο ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμη συνεργού του

 

Εξιχνιάστηκε άμεσα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας κλοπή από περίπτερο που έγινε προχθές (05-05-2021) μετά τα μεσάνυκτα στην Άρτα.

Για την υπόθεση συνελήφθη ημεδαπός, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμη ημεδαπού συνεργού του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και εξύβρισης.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, οι κατηγορούμενοι έσπασαν υαλοπίνακα περιπτέρου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί από τα θραύσματα ο υπάλληλος, όταν εκείνος αρνήθηκε να τους πωλήσει αλκοολούχα ποτά, επικαλούμενος τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στη συνέχεια οι κατηγορούμενοι αφαίρεσαν αλκοολούχα ποτά και τράπηκαν σε φυγή.

Στο πλαίσιο επισταμένων ερευνών και αφού ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τους, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο ένας από αυτούς χθες (06-05-2021) το μεσημέρι.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Θεία Λειτουργία (Ζωοδόχου Πηγής) στο ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στον Παρακάλαμο

 

Την Παρασκευή (Ζωοδόχου Πηγής) 7 Μαΐου  2021, τελέστει Θεία Λειτουργία στον στο  ξωκλήσι της  Αγίας Παρασκευής στον Παρακάλαμο.


Τριάντα δυο παραβάσεις στην Ήπειρο, την Πέμπτη 6 Μαΐου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 6 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 85.404 έλεγχοι, από τους οποίους οι 12.241 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 589 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 5 συλλήψεις, ως ακολούθως:

 414 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

 66 στη Θεσσαλονίκη,

 39 στο Βόρειο Αιγαίο,

 37 στην Αττική,

 37 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

 36 στην Κρήτη,

 34 στη Στερεά Ελλάδα,

 32 στην Ήπειρο,

 32 στην Πελοπόννησο,

 25 στην Κεντρική Μακεδονία,

 24 στα Ιόνια Νησιά,

 17 στη Θεσσαλία,

 15 στη Δυτική Ελλάδα,

 14 στη Δυτική Μακεδονία και

   6 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 188.820 ομοειδείς παραβάσεις.

 150 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

 21 στη Στερεά Ελλάδα,

 21 στην Αττική,

 19 στο Βόρειο Αιγαίο,

 17 στη Θεσσαλονίκη,

 12 στη Κρήτη,

 12 στα Ιόνια Νησιά,

 10 στη Πελοπόννησο,

   8 στη Κεντρική Μακεδονία,

   8 στην Ήπειρο,

   8 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

   7 στη Δυτική Ελλάδα και

   7 στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 52.755 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 50.680 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.075 των 150 ευρώ.

25 παραβάσεις και 5 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Θεσσαλία, σύλληψη 2 ατόμων για παραβίαση του άρθρου 285 Π.Κ. και από 300 ευρώ πρόστιμο για μη χρήση μάσκας.

Στη Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη 2 ατόμων για παραβίαση του άρθρου 285 Π.Κ. και από 300 ευρώ πρόστιμο για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη και 1.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνου καταστήματος για παραβίαση του άρθρου 285 Π.Κ. και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 13 πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Στερεά Ελλάδα, από 1.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 ιδιοκτήτες καφέ - μπαρ, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.

Στη Πελοπόννησο, 1.500 ευρώ πρόστιμο σε ιερέα για παραβίαση των υγειονομικών μέτρων.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στη Κρήτη, από 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή συνάθροισης σε υπαίθριο χώρο και σε ιδιοκτήτη παρακείμενης επιχείρησης για εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων στη συνάθροιση.

Στη Κεντρική Μακεδονία, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 5.943 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 1.923 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Υπουργείο Παιδείας: Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος) από τον κορωνοϊό COVID-19

 


Ενόψει της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων, δημοτικών και ολοήμερων σχολείων) και των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων και της συνέχισης της δια ζώσης λειτουργίας των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕ.Λ.) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) καθώς και των Λυκειακών Τάξεων των Γυμνασίων με Λυκειακές Τάξεις, από τη Δευτέρα 10.05.2021, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου είναι υποχρεωτικός για τους/τις μαθητές/τριες, τους/τις εκπαιδευτικούς, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των ως άνω σχολικών μονάδων, καθώς και για τους/τις εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ - ΕΒΠ, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής, και, για την τρέχουσα εβδομάδα, διενεργείται δύο (2) φορές, προ Δευτέρας και Πέμπτης και πριν από την έναρξη των μαθημάτων.

Ο έλεγχος συνιστάται να διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στην σχολική μονάδα. Επίσης, δύνανται οι μαθητές/τριες, οι εκπαιδευτικοί τα μέλη του

Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αντί του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου να επιλέξουν τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) από επαγγελματία υγείας, είτε δωρεάν σε δημόσια δομή, στην οποία παρέχεται η σχετική δυνατότητα, είτε με επιβάρυνσή τους σε ιδιωτική δομή, εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την Δευτέρα.

Οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων Ιουνίου 2021

 


Οι ημερομηνίες πληρωμής για τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων των συντάξεων Ιουνίου 2021 είναι οι εξής:

Συντάξεις ΙΚΑ (πληρωμή με ΑΜΚΑ)

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουνίου 2021  με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΜΚΑ, για αποφυγή συνωστισμού (όπως τους προηγούμενους μήνες).

Οι επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής (με ΑΜΚΑ) των συντάξεων ΙΚΑ Ιουνίου 2021 είναι:

Το ΙΚΑ  θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουνίου 2021 την Δευτέρα 24 Μαΐου 2021 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9).

Το ΙΚΑ  θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαΐου 2021 την Τρίτη 25 Μαΐου 2021 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8).

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Ιουνίου 2021 θα πληρωθούν ως εξής:

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουνίου 2021 την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021.

Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις  συντάξεις Ιουνίου 2021 την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021.

Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις  συντάξεις Ιουνίου 2021 την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021.

Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουνίου 2021 την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021.

Το Δημόσιο  θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουνίου 2021 την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021.

(Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις Ιουνίου 2021 όπως το Δημόσιο την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021).

(Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Ιουνίου 2021 θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο την Παρασκευή 28 Μαΐου  2021).

Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021.

Καλλίγραμμο σώμα ενόψει καλοκαιριού

 


Ο καιρός έχει βελτιωθεί αισθητά και ο υδράργυρος «φλερτάρει» με τις υψηλές θερμοκρασίες. «Μύρισε» καλοκαίρι και η αντίστροφη μέτρηση για τις πιο αποκαλυπτικές εμφανίσεις έχει ξεκινήσει. Και, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, προετοιμάζουμε το σώμα μας, για να το διατηρήσουμε στην καλύτερή του εκδοχή.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να απαλλαγούμε από τα παραπανίσια κιλά και πώς μπορούμε να αποκτήσουμε ένα καλλίγραμμο σώμα σε σύντομο χρονικό διάστημα; Ο Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, εξηγεί.

Κρυολιπόλυση

Η κρυολιπόλυση είναι μία πολύ καλή επιλογή, για να απαλλαγούμε από το τοπικό λίπος, το οποίο επιμένει και δεν ανταποκρίνεται σε δίαιτα και γυμναστική. 

Με τη συγκεκριμένη μέθοδο γίνεται σμίλευση του σώματος με μόνιμη λιποαφαίρεση, χωρίς νυστέρι. Συγκεκριμένα με το CoolSculpting, που είναι το αυθεντικό μηχάνημα, το οποίο βασίζεται στην τεχνολογία της κρυολιπόλυσης, μπορεί να εξαλειφθεί το τοπικό λίπος σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος.

«Το Coolsculpting είναι η μοναδική, μη επεμβατική διαδικασία λιπογλυπτικής σώματος και λιποαφαίρεσης, που χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία ψύξης (Freeze Detect) και προσφέρει αφαίρεση λίπους σε μία, μόνο, συνεδρία, χωρίς πόνο, χωρίς χειρουργείο και με μόνιμο αποτέλεσμα», τονίζει ο κ. Γαϊτάνης.

Η λειτουργία της βασίζεται στη χρήση ελεγχόμενου ψύχους, που αναγκάζει τα λιποκύτταρα να μπουν σε «απόπτωση», δηλαδή να καταστραφούν, εξαιτίας της έκθεσης τοπικά σε χαμηλές θερμοκρασίες και στη συνέχεια ν’ αποβληθούν σταδιακά από τον οργανισμό, με φυσιολογικό, βιολογικό τρόπο.