Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «Δεν μας ζητούν ανοχή αλλά συνενοχή»

Έκλεισε κάθε ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας ο κ. Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «από το ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητούν ανοχή αλλά συνενοχή στο λάθος».
Προσέθεσε μάλιστα ότι υπάρχει αν θέλουν η πλειοψηφία των 168 βουλευτών από τα τρία κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ) που έχουν ήδη συμφωνήσει σε κυβέρνηση με ορίζοντα διετίας.
Αναλυτικά ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε τα εξής:

«Ζήτησα να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της σημερινής συζήτησης για να βγάλει ο λαός συμπεράσματα. Αυτοί που μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια όχι μόνο δεν έχουν λάβει το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας αλλά συνεχίζουν να τρομοκρατούν. Τα τρία κόμματα που συμφώνησαν για εφαρμογή του μνημονίου έχουν την πλειοψηφία . Ας προχωρήσουν.
Μας ζητάνε να αγνοήσουμε τη λαϊκή ετυμηγορία και να δώσουμε νομιμοποίηση στο λάθος. Δεσμευόμαστε απέναντι στο λαό. Το πρόβλημα της χώρας ήταν και παραμένει η δυσαρμονία της ασκούμενης πολιτικής με τη λαϊκή βούληση.
Από το ΣΥΡΙΖΑ ζητούν συνενοχή στο έγκλημα την οποία δεν παρέχουμε» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας καλώντας το λαό να καταδικάσει τις δυνάμεις του χτες.
«Η ελπίδα της ενότητας του λαού παραμένει ζωντανή. Για ένα πράγμα μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα προδώσουμε το λαό» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Επτά θέσεις-όρους παρουσίασε ο Πάνος Καμμένος για να συμμετάσχει σε κυβέρνηση

Ο κ. Πάνος Καμμένος παρουσίασε 7 σαφείς προτάσεις και θέσεις για συμμετοχή του κόμματός του σε μια οικουμενική κυβέρνηση εθνικού σκοπού.

Μεταξύ άλλων, οι θέσεις περιλαμβάνουν την οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ, την άμεση ανάληψη καταστατικού ελέγχου της μετοχικής πλειοψηφίας της Τραπέζης της Ελλάδος, καθώς αυτή ως αντισυμβαλλόμενος κατέχει μετοχές και μάλιστα ξένων επενδυτών, όπως είπε, την κατάρτιση λογιστικού ελέγχου της χώρας από το 1974, την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και μνημονίων - βάση συμβάσεων της Ε.Ε., τη συζήτηση για νομιμότητα συμβάσεων καθώς δεν έχει γίνει επικύρωση τους από τη βουλή, την ομόφωνη διακομματική αναθεώρηση άρθρου 86 για ευθύνη υπουργών με άμεση απόδοση ευθυνών και την ενημέρωση για τα πεπραγμένα προηγούμενων κυβερνήσεων και τον έλεγχο εγγράφων.
Αν οι θέσεις μας εγκριθούν θα συμμετείχαμε σε ένα κυβερνητικό σχήμα, είπε ο κ. Καμμένος.

Ο Βενιζέλος προανήγγειλε συνέδριο «αναγέννησης»!!!

Συνέδριο για την «αναγέννηση» του ΠΑΣΟΚ ανήγγειλε ο πρόεδρός του Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας το μεσημέρι, αμέσως μετά τη σύσκεψη των αρχηγών των τριών αρχηγών που έλαβαν διερευνητικές εκλογές υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στους υποψηφίους βουλευτές του κόμματος. «Αυτοί που νόμισαν ότι το ΠΑΣΟΚ πέθανε κάνουν λάθος» υποστήριξε κ. Βενιζέλος. Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «στη νέα πορεία έχουν θέση όσοι αγωνιούν για την χώρα και την παράταξη».

Αδιέξοδο στην πρώτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Ολοκληρώθηκε στις 13:30 περίπου ο πρώτος κύκλος του Συμβούλιου των πολιτικών αρχηγών υπό τον κ. Κάρολο Παπούλια, με τη συμμετοχή των κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο και Αλέξη Τσίπρα, η οποία διήρκησε περί τη μιάμιση ώρα.
Πρώτος βγήκε από το Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ωστόσο δεν προέβη σε δηλώσεις. Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Σαμαράς είπε λακωνικά: «H διαβούλευση συνεχίζεται».
Ο κ. Τσίπρας επίσης δεν προχώρησε σε καμία δήλωση μετά την ολοκλήρωση των επαφών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συζήτηση συνεκτιμήθηκαν οι δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, ενώ τέθηκε το θέμα των αντοχών της ελληνικής οικονομίας και από κάποιους επισημάνθηκε το ενδεχόμενο ακυβερνησίας.

Έντονος προβληματισμός στο υπουργείο Οικονομικών από την υστέρηση των εσόδων τον Απρίλιο

Την ταμειακή στενότητα του Δημοσίου επιτείνει η υστέρηση των εσόδων που τον Απρίλιο παρουσίασαν εικόνα κατάρρευσης. Εισπράχθηκαν 556 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011 καθώς τα έσοδα σημείωσαν κατακόρυφη πτώση 13,4%.
Καθημερινά στα ταμεία του Δημοσίου εισρέουν 25 εκατ. λιγότερα σε σχέση με πέρυσι.

Στο τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου, το σύνολο των τακτικών προ επιστροφών φόρων εσόδων παρουσιάζει μείωση 3,6% όταν ο ετήσιος στόχος του αναθεωρημένου προς τα κάτω τακτικού προϋπολογισμού προβλέπει αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 1,3%. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι εισπράξεις από το ΦΠΑ παρουσίασαν μείωση 13,5%.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το "Έθνος", παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών εκφράζουν έντονο προβληματισμό για τις κρατικές εισπράξεις και εκτιμούν ότι έπαιξε ρόλο και η προεκλογική περίοδος, καθώς πολλοί ήταν οι φορολογούμενοι που επέλεξαν να μεταθέσουν για αργότερα την πληρωμή οφειλών προς το Δημόσιο.
Στο μεταξύ, απώλειες εσόδων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ προκαλούν οι καθυστερήσεις στην αποστολή των εκκαθαριστικών για τους φόρους στα ακίνητα καθώς και η μετάθεση των προθεσμιών για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος από επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

Στις 12.00 η κρίσιμη συνάντηση του Κάρολου Παπούλια με Σαμαρά, Τσίπρα και Βενιζέλο

Στις 12 το μεσημέρι ο κ. Κάρολος Παπούλιας θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των τριών πρώτων κομμάτων που αναδείχθηκαν στις εκλογές, σε μία ύστατη προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης ώστε η χώρα να μην πάει ξανά σε εκλογές τον Ιούνιο.
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντήσει ξεχωριστά τους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων, κ.κ. Κουβέλη, Παπαρήγα, Καμμένο και Μιχαλολιάκο.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την καταβολή του διατροφικού επιδόματος

Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης από 1.5.2012 έχει αλλάξει ο τρόπος καταβολής στους δικαιούχους των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων. Επειδή οι διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, η καταβολή του επιδόματος στους νεφροπαθείς για το δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου 2012 θα καθυστερήσει σε όλη τη Ελλάδα. Οι δικαιούχοι του διατροφικού επιδόματος θα ενημερωθούν με νεότερη ανακοίνωση, μόλις δοθεί η σχετική έγκριση από το αρμόδιο Υπουργείο.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων, ήτοι:
Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Άρτας τηλ. 26813 63512
Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Θεσπρωτίας τηλ. 2665360186
Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Ιωαννίνων τηλ. 26510 87130-87131
Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Πρέβεζας τηλ. 2682362106 - 62113

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΪΟΥ 2012
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ – ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ 4 - 2


ΣΤΑΥΡΑΚΙ - ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 0 - 2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (34η αγωνιστική)
1. Ραφταναίοι 85
2. Κόντσικα: 80
3. Α.Ε. Καμποχωρίων: 66
4. Σταυράκι: 62
5. Πρωτόπαπα: 55
6. Αγία Μαρίνα: 54
7. Πωγωνάτος: 54
8. Ασβεστοχώρι: 54
9. Νησί: 47
10. Πανφρουριακός: 43
11. Ζωοδόχος: 42
12. Αμφιθέα: 41
13. Αγροτικός Αστέρας Παρακαλάμου: 41
14. Αμπελόκηποι: 41
15. Περίβλεπτος: 41
16. Καρυές: 37
17. Α.Ε. Ρίζα: 23
18. Πεντέλη: 10

Οι Ραφταναίοι ανακηρύχθηκαν πρωταθλητές μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου στον Α' όμιλο της Β' ερασιτεχνικής, ενώ οι Καρυές, η Α.Ε. Ρίζας και η Πεντέλη υποβιβάστηκαν στην μικρότερη κατηγορία.

Κάπα Research: Στο 20,5% ο ΣΥΡΙΖΑ


Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής».

Στο ερώτημα αν γίνουν επαναληπτικές εκλογές ποιό κόμμα θα ψηφίσετε, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 20,5% και ακολουθεί η ΝΔ με 18,1%, ΠΑΣΟΚ 12,2%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 8,4%, ΚΚΕ 6,5%, Χρυσή Αυγή 5,8% , Δημοκρατική Αριστερά 5%, Οικολόγοι Πράσινοι 2,5%, Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%, ΛΑΟΣ 2,4%, Δημιουργία Ξανά 2,2% , Δράση 1,3% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 10,9%.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 72% θεωρεί πως τα κόμματα πρέπει να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και να συνεργαστούν, το 22,9% ζητά εκλογές για να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ το 78,1% ζητά από τη νέα κυβέρνηση να κάνει ότι είναι απαραίτητο για την παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Στο ερώτημα ποιό από τα κόμματα που μπήκαν στη βουλή θα θέλατε να συμμετέχουν στην κυβέρνηση, η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει το 72,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 68% , η ΝΔ το 54,3% το ΠΑΣΟΚ το 52,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το 47,7% το ΚΚΕ το 22,5% και η ΧΑ το 8%.
Το 61% των πολιτών θεωρεί λίγο ή καθόλου ρεαλιστική την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 55,3 % θεωρεί απαραίτητη την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. Την ίδια ώρα το 53,4% ζητά την ανασυγκρότηση της κεντροδεξιάς.
Ο Φώτης Κουβέλης παραμένει το πιο δημοφιλές πολιτικό πρόσωπο και ακολουθεί ο κ. Τσίπρας, ο κ. Παπαδήμος , ο κ. Αβραμόπουλος, ο κ. Καμμένος, ο κ. Λοβέρδος, ο κ. Δήμας, ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Χατζηδάκης.
Τέλος το 65,1% θεωρεί πως στις εκλογές επικράτησε η λογική της τιμωρίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.