Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Πότε θα έχουν μόνιμους δασκάλους τα παιδιά της «Κιβωτού» στην Πωγωνιανή;

Αν και οι Αρχές Εκπαίδευσης γνωρίζουν ότι χρήζουν ειδικής φροντίδας…
Συγκινητικές οι προσφορές στην Εστία από συμπατριώτες και Συλλόγους Ηπειρωτών του Σαίντ Λούις των ΗΠΑ

Η αδιαφορία – αν είναι μόνο αυτή - σε όλο της το μεγαλείο! Φαίνεται πως για τους αρμόδιους τοπικούς φορείς της εκπαίδευσης να ενισχύσουν τα σχολεία μας με δασκάλους είναι πολύ… μεγάλο ζήτημα!
Ο λόγος για το Δημοτικό Σχολείο Πωγωνιανής, που ακόμη… περιμένει την τοποθέτηση δυο δασκάλων για να λειτουργήσει σωστά, ειδικά τώρα που στο ακριτικό αυτό χωριό της Ηπείρου έχουν φθάσει και τα πρώτα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου».

Νεκρός σε τροχαίο ο επιχειρηματίας Θανάσης Λέφας

Έχασε τη ζωή του το μεσημέρι, σε τροχαίο με το αυτοκίνητό του στη διασταύρωση της Καμπής Άρτας, ο γνωστός επιχειρηματίας από τα Ιωάννινα, Θανάσης Λέφας.
Η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι την ημέρα της ονομαστικής του εορτής. Ο εκλιπών, ιδιοκτήτης της εταιρείας Λατομεία Λέφα, ανέπτυξε πλούσια επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ήπειρο, διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος την περίοδο 1986-1994 με την παράταξη Φίλιου, ενώ είχε μεγάλη προσφορά και στην Τράπεζα Ηπείρου, επί σειρά ετών κορυφαίο στέλεχός της στο Διοικητικό της Συμβούλιο.


ΠΗΓΗ: www.epirusonline.gr
***
*Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου και ώρα 16:00, στον Ιερό Ναό Περιβλέπτου, στα Γιάννενα.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χθες (18-01-2014) το μεσημέρι, στην Επαρχιακή Οδό Καμπής – Αμμότοπου Άρτας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 72χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 29χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 72χρονου.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

Η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης κόβει την Πίτα της και γλεντάει, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 12:30 το μεσημέρι, στο Κέντρο διασκέδασης « Γαρδένια», Νυμφών 39, Κάτω Ηλιούπολη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας και στον ετήσιο χορό του Συλλόγου μας που θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ και ώρα 12:30 μ.μ. στο Κέντρο διασκέδασης «ΓΑΡΔΕΝΙΑ» οδός Νυμφών 39 Κ. Ηλιούπολη, τιμή πρόσκλησης 17 ευρώ (με φαγητό, ποτά και ζωντανή μουσική με την Κομπανία του Ηπειρώτη Κλαρινίστα Θοδωρή Γεωργόπουλου).
Τηλ. Επικοινωνίας για κρατήσεις θέσεων
6979917949 και 6973924277.
Σας περιμένουμε όλους, καλή μας διασκέδαση


ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

Η Αδελφότητα Μαρτυρικής Μουσιωτίτσας Ιωαννίνων κόβει την Πίτα της, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014, ώρα 11:00 το πρωί, στον Ηπειρωτικό Σύνδεσμο Πειραιά, Φίλωνος 11, Πειραιάς

Η Αδελφότητα Μαυρονόρους Πωγωνίου κόβει τη Πίτα της και διασκεδάζει το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 20:00 στο «Χαλκιάς Παλλάς» πλατεία Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο

Ο ετήσιος χορός και το κόψιμο της πίτας  της Αδελφότητας Μαυρονόρους,  θα γίνει το Σάββατο 1 Φλεβάρη 2014, στο κοσμικό κέντρο ΧΑΛΚΙΑΣ ΠΑΛΛΑΣ, Ψαρρών 4, Πλατεία Καραισκάκη (με το ΜΕΤΡΟ στη στάση Μεταξουργείο).
Θα διασκεδάσουμε με την κομπανία του ΠΕΤΡΟ-ΛΟΥΚΑ ΧΑΛΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΖΗΜΑ.
Η ώρα προσέλευσης είναι στις 8:00 μ.μ. και η τιμή της πρόσκλησης ορίστηκε στα 18 ευρώ.

Σιωπηρή δίμηνη παράταση για τους «κόκκινους» δανειολήπτες

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 30.000 δανειολήπτες έχουν λάβει ειδοποιήσεις για κατασχετήρια

Σιωπηρή δίμηνη παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων των «κόκκινων» δανειοληπτών, για να προστατεύσουν την κύρια κατοικία τους από τους πλειστηριασμούς, αναμένεται να δώσουν οι ίδιες οι τράπεζες.
Αυτό αναφέρουν πληροφορίες του «Έθνους», μια και η προβλεπόμενη από το νόμο προθεσμία, που είναι η 31η Ιανουαρίου, φαίνεται πως δεν αρκεί.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 30.000 δανειολήπτες έχουν λάβει ειδοποιήσεις για κατασχετήρια και από αυτούς πιθανολογείται ότι τουλάχιστον 10.000 θα σπεύσουν να υπαχθούν στις ειδικές ρυθμίσεις του νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης.

Τις περασμένες μέρες, όπως αποκάλυψε και ο Συνήγορος του Καταναλωτή, κ. Ευάγγελος  Ζερβέας, καταστήματα τραπεζών δεν έκαναν αποδεκτές υπεύθυνες δηλώσεις του Ν. 1599/86 δανειοληπτών που έχουν στα χέρια τους τα χαρτιά της κατάσχεσης, για να σώσουν τα σπίτια τους, μια και δεν είχαν ειδοποιηθεί από τις κεντρικές υπηρεσίες για τις λεπτομέρειες του νόμου.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, κατά τη διάρκεια δύο επιχειρήσεων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν συνολικά (1.224) γραμμάρια κάνναβης και μικροποσότητες κοκαΐνης και ηρωίνης

Συνελήφθησαν χθες (17-01-2014), στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας και στα Ιωάννινα, στα πλαίσια συντονισμένων ενεργειών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 32 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών.
Στην πρώτη περίπτωση, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι 32χρονος ημεδαπός κατέχει και διακινεί ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή των Φιλιατών Θεσπρωτίας, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
διάφορες συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (1.214,6) γραμμαρίων.
μία νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους (0,5) γραμμαρίων.
δύο τρίφτες και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
το χρηματικό ποσό των (1.300) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Στη δεύτερη περίπτωση, στην Πεδινή Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ένας 32χρονος ημεδαπός και με τη χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων, επιχείρησαν να ελέγξουν το όχημα, πλην όμως ο οδηγός δε συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγει.
Το καταδιωκόμενο όχημα ακινητοποιήθηκε τελικά, οπότε και συνελήφθη ο 32χρονος ενώ διαπιστώθηκε ότι κατείχε ποσότητα ηρωίνης βάρους (0,8) γραμμαρίων. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκαν άλλες τρεις συσκευασίες με κάνναβη, βάρους (10) γραμμαρίων και ναρκωτικά χάπια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Ποιοι αγρότες απαλλάσσονται από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων

Με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζεται οι αγρότες που  απαλλάσσονται από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης φορολογικών στοιχείων που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ με ακαθάριστα έσοδα - κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο - έως 10.000 ευρώ και δικαιώματα ενιαίας ενίσχυση έως 5.000 ευρώ.
Αυτό διευκρινίζεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τους αγρότες που είναι υποχρεωμένοι να τηρούν βιβλία και να εκδίδουν φορολογικά στοιχεία με το νέο καθεστώς που ισχύει από 1.1.2014
Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται επίσης ότι το καθεστώς αυτό ισχύει και για μισθωτούς και συνταξιούχους που δεν είναι κατά κύριο επάγγελµα αγρότες, αλλά ασκούν αγροτική εκμετάλλευση.
Σημειώνεται ότι τα κριτήρια της απαλλαγής θα πρέπει να συντρέχουν και τα δύο ταυτόχρονα προκειμένου να ισχύσει η απαλλαγή.

Από την 1η Φεβρουαρίου πρόστιμα από 1.000 έως 2.500 για εκπρόθεσμη υποβολή ΦΠΑ

Από τον Φεβρουάριο ενεργοποιούνται τα υψηλά πρόστιμα για εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης ΦΠΑ από επιχειρήσεις και επαγγελματίες.
Πρόκειται για πρόστιμο 1.000 ευρώ όσον αφορά τους επιτηδευματίες με βιβλία β΄ κατηγορίας και 2.500 ευρώ για τις μεγάλες επιχειρήσεις με βιβλία γ΄ κατηγορίας.
Το μέτρο προβλέπεται στον νέο Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, οι διατάξεις του οποίου τίθενται σε εφαρμογή από την 1.1.2014.
Παράλληλα, στο υπουργείο Οικονομικών μελετούν αλλαγές στις ημερομηνίες υποβολής των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ καθώς και την κατάργηση της υποχρέωσης καταβολής 10 ευρώ με τη υποβολή της δήλωσης.
Στα σενάρια που εξετάζουν,  στο υπουργείο Οικονομικών, είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης ΦΠΑ να οριστεί για τις 26 κάθε μήνα αντί για τις 20 που προβλέπεται σήμερα.

Διευκρινίζεται πάντως ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές στις δύο δόσεις καταβολής του ΦΠΑ.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου κόβει την Πίτα του και γλεντάει, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 13.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων και δεξιώσεων «Ίριδα», Στρατάρχου Καραϊσκάκη 3, Χαϊδάρι

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην αίθουσα εκδηλώσεων & δεξιώσεων «Ίριδα» (Στρατάρχου Καραϊσκάκη 3 Χαϊδάρι, τηλ. 2105812682) στις 2 Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Κυριακή και ώρα 13:00.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
. Πλούσιο μενού φαγητού, με ελεύθερο κρασί και αναψυκτικά στην τιμή των 15 ευρώ.
. Βασιλόπιτα και τσίπουρο προσφορά του συλλόγου.

. Ορχήστρα δημοτικών τραγουδιών με κλαρίνο τον Θωμά Λώλη και τραγούδι τον Βασίλη Ζώη και Γιάννη Κουτελέκο.