Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Δολιανά Πωγωνίου: Η Α΄ και η Β΄ Λυκείου Δολιανών διοργανώνει λαϊκοδημοτική βραδιά την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου

Η Α΄ και η Β΄΄ Λυκείου Δολιανών διοργανώνει λαϊκοδημοτική βραδιά την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου  στα  Δολιανά Πωγωνίου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο των Π.Ε. Άρτας και Θεσπρωτία

Στη λήψη αποφάσεων για έργα αποκατάστασης ζημιών στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, με τα μεγαλύτερα από αυτά να αφορούν τις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας και Θεσπρωτίας, έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε σήμερα με την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.
Συγκεκριμένα δημοπρατούνται τα έργα:
«Βελτίωση και αποκατάσταση βατότητας του δρόμου Δημαριό – Κομπότι Π.Ε. Άρτας (Β’ φάση)», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.
«Αποκατάσταση ζημιών οδικού δικτύου Λεπτοκαρυά – Τσαμαντάς – Μηλέα – Κυπάρισσος - Μεσοβούνι» Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 213.000 ευρώ
«Κατασκευή γέφυρας και εργασίες αποκατάστασης ζημιών λόγω υπερχείλισης ρέματος εντός οικισμού Αβαρίτσας Π.Ε. Θεσπρωτίας προϋπολογισμού 55.800,00 € (Με διαδικασία του κατεπείγοντος).
Επίσης αναδείχτηκαν ανάδοχοι των έργων:

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες  το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Γρεβενών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή  φυλάκισης τεσσάρων μηνών και χρηματική ποινή (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Περιφέρεια Ηπείρου: Σταδιακή επιδείνωση του καιρού

Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι από την Ε.Μ.Υ. εκδόθηκε έκτακτο δελτίο, σύμφωνα με το οποίο ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή επιδείνωση από σήμερα το απόγευμα (Τετάρτη 27-12-2017) από τα βορειοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τις πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Εγκρίθηκε η υλοποίηση τριών Προγραμμάτων Τοπικής Ανάπτυξης μέσω του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020»

Εγκρίθηκαν από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη τρία προγράμματα Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ), που κατατέθηκαν στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020.
Ο προϋπολογισμός των τριών προγραμμάτων ανέρχεται σε 2.000.000 ευρώ. Η δράση «Στρατηγικές ΤΑΠΤοΚ» στοχεύει στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας τοπικής αναπτυξιακής στρατηγικής και αντιμετώπισης των τοπικών οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών αναγκών, με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων και της τοπικής κοινωνίας σε σαφώς προσδιορισμένες χωρικές ενότητες.
Σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη, εγκρίθηκαν οι εξής Στρατηγικές:
Στρατηγική ΤΑΠΤοΚ – ΕΚΤ στην περιοχή της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ιωαννιτών με τίτλο «Τοπικό Πρόγραμμα για την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας», προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ και ομάδα τοπικής δράσης την Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε.
Στρατηγική ΤΑΠΤοΚ – ΕΚΤ στην περιοχή υλοποίησης του ΤΑΠΤοΚ-Leader της Ήπειρος ΑΕ με τίτλο «Επιχειρηματικότητα στην περιοχή Leader μέσω ΤΑΠΤοΚ-ΕΚΤ», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και ομάδα τοπικής δράσης την Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε.

Γιάννης Καραγιάννης, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ: Απολογισμός Κοινοβουλευτικού Έργου 2017

Συμμετοχή σε Επιτροπές της Βουλής
Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου
Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς
Συμμετοχή σε Διεθνείς Οργανισμούς της Βουλής
Ομάδα Φιλίας Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας
Ομάδα Φιλίας Ελλάδας - Ουζμπεκιστάν
Ομάδα Φιλίας Ελλάδας - Περού
Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
02.02.2017 - Αποκλεισμός υποψηφίων από τις εξετάσεις εισαγωγής στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, λόγω ορίου ηλικίας.
14.02.2017 - Να σταματήσει η καταχρηστική και ανεξέλεγκτη δράση των εισπρακτικών εταιρειών.
20.02.2017 - Φορολογικές απαλλαγές ατόμων με αναπηρία τουλάχιστον 80%.
21.02.2017 - Εφαρμογή της νομοθετικής ρύθμισης για το εργόσημο αλλοδαπών εργατών γης στην αγροτική οικονομία.
03.03.2017 - Αίτημα χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση επειγουσών υδρευτικών αναγκών των Τοπικών Κοινοτήτων Μουσιωτίτσας και Θεριακησίου του Δήμου Δωδώνης.
2
09.03.2017 - Μεταφορά και μετακίνηση των εκπαιδευόμενων προς τις ανοιχτές δομές των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας.
22.03.2017 - Αύξηση του ορίου των ληξιπρόθεσμων οφειλών που μπορούν να συμψηφίσουν, μέσω παρακράτησης επί του ποσού της μηνιαίας σύνταξης, οι ασφαλισμένων του ΟΓΑ που υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης.
31.03.2017 - Καθυστέρηση καταβολής αποζημιώσεων σε ιχθυοτρόφους πέστροφας του Νομού Ιωαννίνων που υπέστησαν ζημιές κατά τη θεομηνία που έπληξε την Ήπειρο το 2010.
10.04.2017 - Ενίσχυση του Επαγγελματικού Λυκείου Βροσίνας με νέες ειδικότητες και μεταστέγασή του στις κτηριακές εγκαταστάσεις του παλαιού Δημοτικού Σχολείου της Τ.Κ. Άνω Λαψίστας.
15.05.2017 - Βελτίωση του τρόπου εκκαθάρισης των ασφαλιστικών εισφορών οικοδομοτεχνικών έργων.
25.05.2017 - Επανεξέταση του καθεστώτος εγκατάστασης και λειτουργίας των σταθμών βάσης κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
02.06.2017 - Ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων συντήρησης στη Φοιτητική Εστία Ιωαννίνων.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Παράταση της αποχής μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2018


Την 22-12-2017 συνεκλήθη στην πόλη της Άρτας η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Ιωαννίνων, η οποία αποφάσισε την παράταση της αποχής των συμβολαιογράφων του Εφετείου Ιωαννίνων μέχρι τις 31-1-2018, από τη διενέργεια κάθε πλειστηριασμού, συμβατικού και ηλεκτρονικού και ειδικά για τους ηλεκτρονικούς την αποχή και από όλες τις προκαταρκτικές πράξεις τους, συμπεριλαμβανομένων και των πράξεων μετατροπής των συμβατικών πλειστηριασμών σε ηλεκτρονικούς, με τα ίδια αιτήματα, που αναφέρονται στην από 13-10-2017 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μελών του, καθόσον, όπως διαπιστώθηκε – ομόφωνα - από τα παρευρεθέντα μέλη του, παραμένουν οι αιτίες που οδήγησαν στην αποχή μας.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωάννης Παππάς

Έτος ορόσημο το 2018

Του Βασίλη Τσίρκα*

Το καλοκαίρι του 2018 η χώρα μας θα βγει από τα μνημόνια και από τη σκληρή επιτροπεία των προγραμμάτων προσαρμογής, αλλάζοντας σελίδα.
Το 2017 η ανεργία μειώθηκε αισθητά κατά έξι περίπου ποσοστιαίες μονάδες. Τριακόσιες χιλιάδες άνθρωποι βίωσαν εντός του έτους την αλλαγή του περάσματος από την ανεργία στην εργασία.
Το ταχύτατο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης χωρίς νέα μέτρα, το εντυπωσιακό ράλι των 10ετών ομολόγων σε χαμηλό δεκαετίας και οι στόχοι του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018 που ξεπερνούν ακόμα και το συμφωνηθέν με τους πιστωτές πρωτογενές πλεόνασμα αποτελούν μερικά από τα τεκμήρια για την αλλαγή ρότας στην ελληνική οικονομία.
Όσοι δεν έχουν παρωπίδες βλέπουν τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «αισιοδοξία που επιστρέφει στην Ελλάδα» και για καθαρή έξοδο από το μνημόνια το καλοκαίρι του 2018. Όλοι εκτός από την αξιωματική αντιπολίτευση και το σύνολο των συστημικών Μ.Μ.Ε., που ζουν στη δική τους πραγματικότητα
Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Κυβέρνηση προχώρησε στη διανομή κοινωνικού μερίσματος, διπλάσιο από το περσινό, σε εκατομμύρια πολίτες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Ταυτόχρονα δόθηκε έκτακτο επίδομα νεανικής αλληλεγγύης 400 ευρώ στους άνεργους νέους.
Σε συνθήκες δημοσιονομικής στενότητας και δυσκολιών η παρούσα Κυβέρνηση αποτυπώνει το στίγμα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αναδιανομής πόρων.
Με τη διαπραγμάτευση για την τρίτη αξιολόγηση η Κυβέρνηση κατάφερε να εξασφαλίσει ένα σημαντικό πακέτο για τη στήριξη των οικογενειών, αυξάνοντας τον προϋπολογισμό κατά 260 εκατομμύρια ευρώ για τα οικογενειακά επιδόματα, διευρύνοντας τις εισοδηματικές κλίμακες για τους πλέον αδύναμους, ενώ εξίσου σημαντική είναι η αύξηση της δαπάνης για την επέκταση των βρεφονηπιακών σταθμών.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 50χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δύο ομοεθνείς του μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη, χθες (26-12-2017) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 50χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά δύο ομοεθνών του μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 50χρονου, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε δύο ομοεθνείς του, ηλικίας 43 και 42 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων των μη νόμιμων αλλοδαπών, προέκυψε ότι σε βάρος του 43χρονου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας.

Στις 29 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν οι τυχεροί της φορολοταρίας

Στις 29 Δεκεμβρίου όσοι κέρδισαν θα δουν τα λεφτά στο λογαριασμό τους.
Απαραίτητη προϋπόθεση, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, να έχει δηλωθεί ο λογαριασμός των δικαιούχων σε μορφή ΙΒΑΝ στο δικτυακό τόπο www.aade.gr  στην επιλογή MyTAXISnet - «Ο λογαριασμός μου» - Δήλωση Λογαριασμού - ΙΒΑΝ.

Αν δεν έχει δηλωθεί τραπεζικός λογαριασμός εντός του τριμήνου, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο θα καταβληθεί στον κάτοχο αναπληρωματικού λαχνού.

Από τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκύπτουν τα ακόλουθα:

Οι φορολογούμενοι που συμμετείχαν στις 11 δημόσιες κληρώσεις ανέρχονται σε 6.002.474.

Συνολικά, συμπεριλαμβανομένης της κλήρωσης στις 30 Νοεμβρίου 2017, προέκυψαν 10.963 τυχεροί. Οι 10.930 από αυτούς κερδίζουν από 1.000 ευρώ, 29 κερδίζουν από 2.000 ευρώ και 4 κερδίζουν από 3.000 ευρώ.

1.548 τυχεροί λαχνοί αντιστοιχούν σε μηνιαίες συναλλαγές από 3,70 ευρώ έως 200 ευρώ, οι 6.057 λαχνοί σε συναλλαγές μεταξύ 200,01 ευρώ και 1.000 ευρώ, ενώ 3.395 τυχεροί λαχνοί προέρχονται από μηνιαίες συναλλαγές άνω των 1.000 ευρώ.

Ο Σύλλογος Αποδήμων Θεσπρωτικού Πρέβεζας ''Τα Λέλοβα'', κόβει την Πίτα του, τη Κυριακή 14 Ιανουαρίου, ώρα 10.30', στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πίσω από το Δημαρχείο Αθηναίων, Ομόνοια

Ο Σύλλογος Αποδήμων Θεσπρωτικού Πρέβεζας ''Τα Λέλοβα'', κόβει την Πίτα του, τη Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, ώρα 10.30', στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πίσω από το Δημαρχείο Αθηναίων, Ομόνοια.

Ρινοπλαστική: Νέα έρευνα τη συνδέει με εκτίναξη της αυτοπεποίθησης

Η ρινοπλαστική είναι πλέον μια διαδεδομένη αισθητική χειρουργική επέμβαση εξίσου μεταξύ ανδρών και  γυναικών. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι προσφεύγουν σε ρινοπλαστική κάθε χρόνο. Σύμφωνα με μελέτες η ρινοπλαστική μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ψυχολογία και κυρίως την αυτοπεποίθηση των ατόμων που είτε η φύση δεν τους προίκισε με όμορφη μύτη, είτε κάποιος τραυματισμός ή νόσος επιδείνωσε την εμφάνισή της.
Έχουν πραγματοποιηθεί πολλές μελέτες, μεταξύ αυτών και μία ανασκόπηση 16 μελετών από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, που έχουν αξιολογήσει την αυτοεκτίμηση των συμμετεχόντων και την ποιότητα ζωής τους πριν και μετά από τη ρινοπλαστική και διαπίστωσαν ότι η επέμβαση βελτιώνει και τα δύο αυτά πεδία. Όσοι έλαβαν μέρος σε αυτές έκριναν ότι τόσο η αυτοπεποίθησή τους όσο και η ποιότητα ζωής τους βρίσκονταν σε υψηλότερα επίπεδα συγκριτικά με αυτά πριν από την επέμβαση και ανέφεραν ότι είχαν βελτιωμένη εικόνα μετά από τη διενέργεια της επέμβασης.
«Οι περισσότεροι άνθρωποι που υποβάλλονται σε ρινοπλαστική παίρνουν την απόφαση μετά από πολυετή σκέψη, αφού έχουν υποφέρει για χρόνια, νοιώθοντας αμηχανία ή ντροπή εξαιτίας σοβαρών ή ορισμένες φορές και ασήμαντων ατελειών στη μύτη τους. Αισθάνονται ότι η χειρουργική επέμβαση θα κάνει ευτυχισμένους και στη μεγάλη πλειονότητα αυτό ισχύει. Βέβαια, δεν σημαίνει ότι στην επέμβαση προχωρούν μόνο άτομα μέσης ηλικίας. Αντιθέτως, ένας μεγάλος αριθμός είναι νέοι μεταξύ 20 και 30 ετών», σημειώνει ο πλαστικός χειρουργός προσώπου - ΩΡΛ Δρ. Γεώργιος Μοιρέας και προσθέτει: «Μετά την επέμβαση οι ασθενείς ανακαλύπτουν ότι οι μύτες τους παύουν να τραβούν την προσοχή, γεγονός που τους καθησυχάζει, οπότε είναι πιο δεκτικοί σε επαγγελματικές, κοινωνικές και σεξουαλικές αλληλεπιδράσεις. Σταματούν να ανησυχούν συνεχώς για την εμφάνισή τους και την ελέγχουν λιγότερες φορές την ημέρα στον καθρέφτη».