Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

Δήμος Πωγωνίου-Δ.Ε. Πωγωνιανής: Αποτελέσματα στο 100,00% (σε 4 από 4 ε.τ.)

Δήμος Πωγωνίου-Δ.Ε. Λάβδανης: Αποτελέσματα στο 100,00% (σε 2 από 2 ε.τ.)

Δήμος Πωγωνίου-Δ.Ε. Άνω Πωγωνίου: Αποτελέσματα στο 100,00% (σε 13 από 13 ε.τ.)

Δήμος Πωγωνίου-Δ.Ε. Άνω Καλαμά: Αποτελέσματα στο 100,00% (σε 14 από 14 ε.τ.)

Επικρατείας: Αποτελέσματα στο 81,90% (σε 17.645 από 21.544 ε.τ.)

Δήμος Πωγωνίου: Τελικό αποτέλεσμα στο 100,00% (σε 60 από 60 ε.τ.)



Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων: Αποτελέσματα στο 74,26% (σε 378 από 509 ε.τ.)

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποτελέσματα στο 72,17% (σε 765 από 1.060 ε.τ.)

Παρακάλαμος: Τελικό αποτέλεσμα (100,00%) (σε 3 από 3 ε.τ.)

Σύλληψη δύο ατόμων για κατοχή ηρωίνης στο Λούρο Πρέβεζας


Συνελήφθησαν, σήμερα μετά τα μεσάνυκτα, στο 25ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ιωαννίνων (στο ύψος του Λούρου), από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δυο άνδρες, ηλικίας 44 και 42 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί εξαρτησιογόνων ουσιών».
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι δύο κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν σήμερα μετά τα μεσάνυκτα στην παραπάνω περιοχή να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και συνελήφθησαν, διότι βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:
στην κατοχή του 44χρονου, επιμελώς κρυμμένη στο εσωτερικό τωννρούχων του, μία συσκευασία με ηρωίνη, σε μορφή βράχου, βάρους (18,5) γραμμαρίων,
στην κατοχή του 42χρονου, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Επίσης, στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Αποδήμησε εις Κύριον ο πρώην Πρόεδρος ΟΜΟΝΟΙΑΣ Σωτήρης Κυριαζάτης


Σε Νοσοκομείο των Αθηνών άφησε την τελευταία του αναπνοή και αποδήμησε για την αιώνια πατρίδα στους ουρανούς ο Σωτήρης Κυριαζάτης, πρώην Πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ.
Ο Σωτήρης Κυριαζάτης κατάγονταν απ την ιστορική κοινότητα της ΕΕΜ, το Λαζάτες στην περιοχή Λειβαδιάς.
Προσωπικότητα έντονα πολιτικοποιημένη με δράση εθνοφελή και αντικομουνιστική απ τη δεκαετία του 1980 όταν κανένα σημάδι πτώσης του απολυταρχικού καθεστώτος δεν φαίνονταν, εξελέγη Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην Συνδιάσκεψη του Φεβρουαρίου 1992. Προέδρευσε διαδικασιών που αφορούσαν στην ουσιαστική άρθρωση και δόμηση της Οργάνωσης σε συνδυασμό μάλιστα με την ανάπτυξη του ΚΕΑΔ.
Η περίοδος της προεδρίας του έως το Φθινόπωρο 1996 επίσης είναι απ τις δυσκολότερες που πέρασε η ΕΕΜ μετακομουνιστικά όπου δοκιμάστηκε η συνοχή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με τις φυλακίσεις στελεχών της και άλλους ύπουλους διωγμούς των μελών της.
Αναπτύχθηκε την ίδια εποχή αγώνας με αρκετά αποτελέσματα για τη διεθνοποίηση του ζητήματος καθώς επίσης και διευρύνσεις των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων.
Τα στελέχη της Οργάνωσης και τα μέλη της ΕΕΜ θα τον θυμούνται ειδικά για την ψυχραιμία αντιμετώπισης των καταστάσεων και την ωριμότητα των απόψεων που με ιδιαίτερη σοφία επέμενε να τεκμηριώνει.
Στη συνέχεια με διάφορους τρόπους εξέφραζε την αγωνία του για την πολυδιάσπαση κομματικής προέλευσης στο σώμα της ΕΕΜ. Παρενέβαινε με τακτ στα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με στόχο την μη απόκλειση της απ το βασικό κορμό του πολιτικού Προγράμματος.
Τα τελευταία χρόνια επέδειξε ειδικό ενδιαφέρον για τα κοινοτικά της γενέτειρας του και καταπιάστηκε με την αναβάθμιση του παρεκκλησίου των Αγίων Θεοδώρων.
Κατ επιθυμία του η κηδεία θα γίνει στο Ενοριακό Κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής Λαζατών.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει!
Ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του εκεί που οι δίκαιοι αναπαύονται!
Αιωνία του η μνήμη!

Εκ του Γενικού Συμβουλίου ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ
Γραφείο Τύπου κι Ενημέρωσης
ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟIA

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 9 Ιουλίου, ώρα 20:00


Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί  την  Τρίτη       Ιουλίου  2019   και ώρα  20.00 
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  ΚΑΛΠΑΚΙ-ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ Δ.Σ. [ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ]

ΣΗΜ.  Η συνεδρίαση αφορά ειδικά και κατεπείγοντα θέματα, για τα οποία θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις άμεσα.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΓΚΟΓΚΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1.      Έγκριση αναγκαίων αναμορφώσεων προϋπολογισμού  ετ. 2019  [6η αναμόρφωση 2019].
2.      Έγκριση προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου για την προμήθεια φρεατίων συσκευών ελέγχου ροής και ασφάλειας στο Δήμο Πωγωνίου.
3.      Ορισμός υπολόγου – διαχειριστή  στο έργο  “POLYPHONIA” INTERREG II  [Ελλάδα – Αλβανία].
4.      Παραχώρηση χώρου παλαιού ελικοδρομίου Δελβινακίου στον Αθλητικό Όμιλο Μπούντο [Σκοπευτικό].
5.      Επί αιτήσεως Μπούνταλη Σοφίας για αλλαγή ονόματος δικαιούχων σε κληρωθέντα οικόπεδα στην Τ.Κ. Αγίας Μαρίνας.
6.      Χρήση και κατανομή απρόβλεπτων δαπανών έργου: «Ασφαλτοστρώσεις – τσιμεντοστρώσεις  Δήμου Πωγωνίου.
7.      Χαρακτηρισμός περιπτέρου στην Κακαβιά  «ως κενοθέν».
8.      Διαγραφή μισθωμάτων Δημοτικού Καταστήματος Τ.Κ. Ριαχόβου.
9.      Έγκριση πολιτιστικών εκδηλώσεων καλοκαιριού 2019 – έγκριση δαπανών.
10.    Ηλεκτροδότηση παλαιού Δημοτικού Σχολείου Τ.Κ. Μαυροπούλου.
11.    Έγκριση διαβαθμιδικής σύμβασης με την  Περιφέρεια Ηπείρου για Αρχιτέκτονα.
12.    Τροποποίηση τίτλου  μελέτης στο «Πρόγραμμα – Επιχορήγηση μελετών ωρίμανσης και εκτέλεσης έργων ΟΤΑ».
13.    Σύμφωνη γνώμη Δ.Σ. για την μελέτη: «Παραγωγή & εκμετάλλευση βιοαερίου για συμπαραγωγή Ηλεκτρικής & θερμικής ισχύος στην Τ.Κ. Μαζαρακίου.
14.    Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Αποκατάσταση εσωτερικής οδοποιίας Τ.Κ. Κερασόβου – Περιστερίου».

Η ώρα του λαού


Η ψηφοφορία άρχισε στις 7:00 το πρωί σήμερα Κυριακή 7 Ιουλίου  2019  και θα λήξει στις 7:00 μ.μ..
Για να ψηφίσουμε χρειαζόμαστε είτε την αστυνομική μας ταυτότητα είτε το διαβατήριο είτε την άδεια οδήγησης είτε το βιβλιάριο υγείας.
Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.
Οι εκλογείς του Νομού Ιωαννίνων σημειώνουν έως δύο (2) σταυρούς προτίμησης.
Εάν σε κάποιο ψηφοδέλτιο σημειωθούν περισσότεροι σταυροί  από τους προβλεπόμενους, το ψηφοδέλτιο είναι έγκυρο και λογίζεται υπέρ του συνδυασμού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας.

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος: Αποκαταστάθηκαν οι βλάβες, ομαλοποιείται η ύδρευση του Παρακαλάμου


Αγαπητοί συγχωριανοί ξεκινώ την ανάρτηση μου, με ένα μεγάλο συγγνώμη για την ταλαιπωρία των τελευταίων ημερών, λόγω βλάβης του δικτύου ύδρευσης από τα Χάνια Σιταριάς.
Όμως, όπως καταλαβαίνετε, μιλάμε για ένα δίκτυο (το οποίο πλέον λόγω παλαιότητας) αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.
Τις τελευταίες ημέρες τα προβλήματα ήταν 3.
Το πρώτο είναι ότι η στάθμη της υδρομάστευσης στα Χάνια της Σιταριάς έχει υποχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Το δεύτερο είναι ότι ένας μεγάλος σε ηλικία πλάτανος έγειρε και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το ριζικό του σύστημα να ανασηκώσει τον σωλήνα της ύδρευσης πάρα πολύ με συνέπεια η ροή του νερού να έχει μεγάλη δυσκολία να φτάσει στην δεξαμενή του χωριού μας.
Το τρίτο είναι ότι στο σημείο του περιφερειακού δρόμου και προς την ανηφόρα για την δεξαμενή, στο εσωτερικό του σωλήνα υπήρχαν ρίζες μήκους 6,5 μέτρων περίπου, οι οποίες δεν άφηναν το νερό να περάσει και να φθάσει στην δεξαμενή του Αγίου Παντελεήμων.
Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, σε ένα δίκτυο περίπου 8 με 10 χιλιόμετρα και σε βάτα κτλ ήταν δύσκολο να εντοπιστούν όλα αυτά. Να γνωρίζετε ότι όλοι μαζί (Δήμαρχος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Αντ/ρχοι και υπάλληλοι του Δήμου μας και ειδικότερα του φίλου και συγχωριανού Μπόλου Ευάγγελου) εργάστηκαν ανελλιπώς για την διόρθωση της βλάβης και ελπίζουμε να μην υπάρξουν στο μέλλον άλλες.
Σας ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση σας και να γνωρίζετε ότι, για το καλό του χωριού θα τρέχουμε νύχτα μέρα για την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Τοπικής Κοινότητας Παρακαλάμου 
Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος

Στα ύψη η λίμπιντο των «δεξιών» εν όψει των εκλογών αλλά και... άλλον ερωτευόμαστε και άλλον παντρευόμαστε


Ιδιαίτερα ανεβασμένη είναι η λίμπιντο των «δεξιών» ψηφοφόρων σε σχέση με αυτήν των «αριστερών», ενόψει των επερχόμενων εκλογών, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών. Η εργασία αυτή, έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης (Ιούνιος 2019), η οποία έδειξε ότι η εκλογική μάχη μεταφράζεται σε αύξηση των ερωτικών επιδόσεων, ανεξάρτητα από το «χρώμα» των ψηφοφόρων.
Στην παρούσα έρευνα*, η οποία διεξήχθη σε δείγμα 600 ατόμων ηλικίας 18-54  ετών από όλη την Ελλάδα, οι ερευνητές με επικεφαλής τον Δρ Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, πήγαν ένα βήμα πιο πέρα, επιχειρώντας να καταγράψουν ποιοι είναι οι πιο «ανεβασμένοι» σεξουαλικά με βάση τις πολιτικές πεποιθήσεις τους.
Από τα ευρήματα φαίνεται πως όσο πιο δεξιά βρίσκονται οι απόψεις, τόσο πιο ερωτικά βρίσκονται οι επιδόσεις, με τουλάχιστον 20% περισσότερους πολίτες να εμφανίζουν αυξημένη λίμπιντο, επειδή ίσως βλέπουν πιο αισιόδοξα τη νίκη της παράταξής τους.
Από το σύνολο των συμμετεχόντων, οι 310 (51,67%) ψήφισαν δεξιά στις ευρωεκλογές, ενώ οι 350 (58,33%) παρατήρησαν αύξηση της ερωτικής τους διάθεσης μετά το πέρας τους.
«Ο κόσμος δεν είναι παρά ο αντικατοπτρισμός των όσων συμβαίνουν στον έρωτα, έλεγε ο M. Proust και αυτό επιβεβαιώνει και η έρευνά μας. Οι δεξιοί πολίτες βλέπουν νίκη και στην πολιτική αλλά και στο κρεβάτι τους κι έτσι εξηγείται πως με σημαντική διαφορά οι επιδόσεις τους είναι πιο ψηλά από απ’ ό,τι αυτές των αριστερών», τονίζει ο Δρ Κωνσταντινίδης.
Το πάθος και ο ανταγωνισμός στον πρωτόγονο εγκέφαλο των ανθρώπων, με τον οποίο κάνουν σεξ, μεταφράζεται σε αύξηση της ντοπαμίνης, της ορμόνης της επιθυμίας άρα και των επιδόσεων στον έρωτα και στο σεξ.
Η μάχη για την εξουσία, όπως και η μάχη για την συνουσία των ανθρώπων είναι περισσότερο ορμικά φαινόμενα παρά λογικά, καθώς ελέγχονται από το πάθος και την πρωτόγονη ανάγκη επιβίωσης. Ο έρωτας, η αναπαραγωγή και ο φόβος είναι  κληρονομιές των γονιδίων μας εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Η απλή εξίσωση του stress “flight or fight” σύμφωνα με τον διάσημο Έλληνα καθηγητή Χρούσο, είναι η αιτία που ζούμε, που γεννιόμαστε και κάνουμε παιδιά (όχι τόσα πολλά σήμερα), αλλά αυτές είναι οι βασικές εντολές της φύσης.
«Φοβόμαστε και φεύγουμε από τον κίνδυνο ή μένουμε και αγωνιζόμαστε για να σωθούμε. Οι δεξιοί στη μάχη αυτή μοιάζει να είχαν περισσότερο ανάγκη τη νίκη από τους αριστερούς, που η μακροχρόνια σχέση με την εξουσία μετέτρεψε τον… έρωτα σε γάμο με συνοικέσιο, αφού οι αριστερές ιδέες έχουν πάντα ως βάση την έχθρα για την εξουσία ή έστω την προσπάθεια απελευθέρωσής τους από τα συντηρητικά αντανακλαστικά που κουβαλά κάθε μορφή σταθεράς και εξουσίας», αναφέρει ο Δρ Κωνσταντινίδης.
Το «διαζύγιο» με την εξουσία
Η άλλη πιθανή αιτία είναι πως η κατάκτηση κάθε μορφής σταθερής σχέσης με την εξουσία, τόσο στον έρωτα όσο και στην πολιτική, φτάνει σε ένα σημείο κόπωσης, αφού η πραγματικότητα όσο απέχει από το όραμα και την φαντασία, τόσο πιο απεχθής γίνεται και κουράζει αυτούς που την διαχειρίζονται, όχι αυτούς που την διεκδικούν.
Ο Μάρκος Αυρήλιος έλεγε πως δυστυχώς οι πιο ικανοί να διεκδικήσουν την εξουσία είναι και οι πλέον ακατάλληλοι να την διατηρήσουν...
Είναι επίσης πασίγνωστη ιστορική εμπειρία πως τις εκλογές δεν τις κερδίζει η αντιπολίτευση, απλά τις χάνει η κυβέρνηση που κούρασε με την εφαρμογή της πολιτικής, αφού η πράξη είναι γνωστό πως δεν έχει οραματικό στοιχείο, είναι μια βίαιη σχεδόν επιβολή μέτρων που συνήθως ενοχλούν τους πολίτες στο σύνολό τους.
Ο γάμος ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις που είναι ο έρωτας ή έστω το οικονομικό συμφέρον αλλά είναι γνωστό πόσο η προσγείωση στην πραγματικότητα της πραγματικής ζωής οδηγεί σε συγκρούσεις και διαζύγια... σχολιάζει ο χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος, συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, Χρήστος Φλιάτουρας.
Κάπως έτσι είναι και στην πολιτική˙ οι διεκδικητές ονειρεύονται πως θα αλλάξουν τα πάντα και υπόσχονται σχεδόν παραπάνω και από τα πάντα, αλλά η κυρία αυτή που λέγεται εξουσία παράγει ένα είδος μοναδικής βίας στα μυαλά των ανθρώπων που σκοτώνει το «μυστήριο της Διοτίμας» και αφήνει τα απλά ανθρώπινα όντα με μια «κόπρο του Αυγείου».
«Ναι, οι δεξιοί καβάλα στο άλογο και στην εξουσία ως το απόλυτο αφροδισιακό, με την επιθυμία στο ζενίθ τάζουν λαγούς με πετραχήλια, όπως οι ερωτευμένοι για αιώνια αγάπη, βίον ανθόσπαρτον και πίστη που ποτέ δε θα τηρήσουν αφού οι δέκα εντολές συνεχώς παραβιάζονται και ας έχουν γραφτεί στην πέτρα για να μη τις σβήνει η γομολάστιχα.
Στην ερώτηση ποιός είναι πιο ερωτικός, το συμπέρασμα του Δρ. Γεώργιου Παπαθανασίου χειρουργού ουρολόγου – ανδρολόγου, είναι βέβαια ο Τσίπρας (70% έναντι 30%), αλλά «γαμπρός» είναι ο Μητσοτάκης που προσφέρει ασφάλεια στο γάμο και ας μην είναι ο βίος ανθόσπαρτος. Θα είναι τουλάχιστον ασφαλής για να χαρεί το σόι μας και οι συγγενείς που θα πιστέψουν πως επιτέλους κάποιοι θα δικαιωθούν σε αυτή την επιλογή, όπως αυτοί που αγοράζουν λαχεία για να γίνουν πλούσιοι», καταλήγει ο Δρ Κωνσταντινίδης. 

*Η έρευνα διεξήχθη μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας “Pollfish”