Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Όσο υπάρχουν άνθρωποι … Δεν πρόκειται να σβήσει το χαμόγελο της Αλεξάνδρας!

1.850 άτομα στους Κουκλιούς για την εκδήλωσή της

Το χαμόγελο της Αλεξάνδρας δεν θα σβήσει, όσο υπάρχουν άνθρωποι με ευαισθησίες!
Αυτό ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε η προχθεσινή εκδήλωση στους Κουκλιούς Πωγωνίου(φωτό), η οποία ήταν αφιερωμένη στην 16χρονη Αλεξάνδρα Νιαράκη από τα Δολιανά που αυτή την περίοδο δίνει την προσωπική της μάχη ενάντια στον καρκίνο, σε νοσοκομείο των ΗΠΑ.
Μπορεί λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η ξεχωριστή αυτή μουσική βραδιά να έβρεξε στην περιοχή των Κουκλιών, όμως αυτή δεν εμπόδισε 1.850 συνανθρώπους μας να παραβρεθούν στο μεγάλο γλέντι, που διοργάνωσαν φίλοι της οικογένειας Νιαράκη, καταθέτοντας τον οβολό τους, δηλαδή τα τρία ευρώ του εισιτηρίου, τα οποία θα διατεθούν για την περίθαλψη της Αλεξάνδρας.διά να έβρεξε στην περιοχή των Κουκλιών, όμως αυτή δεν εμπόδισε 1.850 συνανθρώπους μας να παραβρεθούν στο μεγάλο γλέντι, που διοργάνωσαν φίλοι της οικογένειας Νιαράκη, καταθέτοντας τον οβολό τους, δηλαδή τα τρία ευρώ του εισιτηρίου, τα οποία θα διατεθούν για την περίθαλψη της Αλεξάνδρας.
Μάζεψαν 20.000 ευρώ
Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε ανέρχεται σχεδόν στις 20.000 ευρώ, ποσό σημαντικό, που όμως δεν αρκεί, όπως ανέφερε, μιλώντας σχετικά χθες στον «Π.Λ.», ο κ. Βασίλης Κατσούπας, εκ των διοργανωτών της προχθεσινής μουσικής βραδιάς.
«Η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε συγκινητική, όπως συγκινητική ήταν και η αφιλοκερδής συμμετοχή τόσων καλλιτεχνών στη βραδιά που διοργανώσαμε. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μας τίμησαν με την παρουσία τους πέρασαν καλά και έφυγαν ευχαριστημένοι από το γλέντι», τόνισε ο κ. Κατσούπας. Ο ίδιος χαρακτήρισε ως ικανοποιητικό το ποσό που συγκεντρώθηκε, είπε όμως πως δεν φτάνει για να γίνει καλά η Αλεξάνδρα και προανήγγειλε συνέχεια της προσπάθειας με καινούριες δράσεις.
Ο χαιρετισμός
Χαιρετίζοντας την παραδοσιακή μουσική βραδιάς τους Κουκλιούς, εκπρόσωπος των φίλων της οικογένειας Νιαράκη που διοργάνωσαν την εκδήλωση μίλησε για τον καρκίνο, στέλνοντας ένα πολύ σημαντικό μήνυμα. Όπως τόνισε, χαρακτηριστικά, «ζεις, από τον καρκίνο. Επιβιώνεις. Είναι μπάσταρδη ασθένεια, αλλά δεν είναι θανατική καταδίκη.  Πολλοί γλυτώνουν – υπάρχουν παραδείγματα-  Και μετά είναι καλά. Απολύτως καλά. Ούτε την ψυχή τους πουλήσανε, ούτε φαντάσματα είναι.  Άρρωστοι πριν – καλά τώρα. Και ούτε έχουν να ντρέπονται για κάτι. Και αξιοπρεπείς, και αμόλυντοι. Γι’ αυτό, αν ακούσετε κανέναν με καρκίνο, μην τον κοιτάξετε σαν πεθαμένο. Σαν κρυολογημένο κοιτάχτε τον. Και μην φοβηθείτε να το πειτε – καρκίνος. Δεν υπάρχει ‘ανίατη ασθένεια’, ‘επάρατη νόσος’ και άλλες τέτοιες υπεκφυγές».
Ο ίδιος προέτρεψε τον κόσμο να αγκαλιάσει αυτούς που αρρώστησαν γιατί, όπως είπε, «μας χρειάζονται,  χρειάζονται τη στοργή και φροντίδα μας. Χρειάζονται τη συμπαράσταση μας, ένα χέρι να τους κρατήσει στον πιο τρελό  χορό της ζωής τους με την οικογένειά τους». Αναφερόμενος στην Αλεξάνδρα και την οικογένειά της αναρωτήθηκε: «Μπορεί να διανοηθεί κανείς τι περνάν αυτοί οι γονείς που παλεύουν τόσα χρόνια για το παιδί τους; Τι περνά αυτό το παιδί που από 5 χρονών μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία; Που στο σχολείο του αντιμετώπιζε τη σκληρή αδιακρισία των άλλων, των δικών μας παιδιών που δεν μπορούν να αξιολογήσουν,  που δεν έχουν τα συναισθηματικά και νοητικά εργαλεία και την ωριμότητα να συμπονέσουν;». Κι έκλεισε ευχαριστώντας φορείς, ΜΜΕ και πολίτες για τη βοήθεια που πρόσφεραν στον αγώνα που γίνεται για να σωθεί η Αλεξάνδρα.
Η επιστολή της αδελφής…
Συγκινητική στιγμή στην εκδήλωση και η ανάγνωση της επιστολής της Ελένης Νιαράκη, αδελφής της Αλεξάνδρας, η οποία, απευθυνόμενη στον κόσμο, μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «H Αλεξάνδρα δίνει το μεγαλύτερο αγώνα για τη ζωή. Εδώ κι 1,5 μήνα που βρίσκεται στο νοσοκομείο στην Αμερική όλοι εσείς στέκεστε δίπλα μας. Κάνετε υπεράνθρωπο αγώνα κι όλοι μαζί προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Όλοι μαζί σαν μια μεγάλη οικογένεια. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους γνωστούς κι αγνώστους, μικρούς και μεγάλους που με κάνετε να νιώθω πώς η οικογένειά μου δεν είναι μόνη της τις δύσκολες αυτές ώρες».
Στο πανηγύρι έλαβε μέρος το παιδικό χορευτικό των Κουκλιών και ακολούθησε χορός που κράτησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Έμπρακτη στήριξη για «το χαμόγελο της Αλεξάνδρας»

2.000 άτομα συμμετείχαν στην πρώτη εκδήλωση για τη συγκέντρωση χρημάτων για τη 16χρονη Αλεξάνδρα Νιαράκη

Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης στους Κουκλιούς του δήμου Πωγωνίου με μοναδικό στόχο να φωτίσει και πάλι το χαμόγελο της 16χρονης Αλεξάνδρας.
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τους φίλους της οικογένειας Νιαράκη με την υποστήριξη του δήμου Πωγωνίου και της Περιφέρειας Ηπείρου και στον χώρο που έγινε βρέθηκαν προχθές το βράδυ περίπου 2000 άτομα με τελικό απολογισμό τη συγκέντρωση περίπου 20.000 ευρώ για την 16χρονη Αλεξάνδρα.
Η Αλεξάνδρα, που έχει ήδη νικήσει τον καρκίνο δύο φορές, δίνει μια ακόμη μάχη σε νοσοκομείο της Αμερικής και το κόστος των νοσηλίων που είναι υπέρογκο, δεν καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Πιο συγκεκριμένα η 16χρονη ταλαιπωρείται από μικρό παιδί με σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω μίας σπάνιας γονιδιακής μετάλλαξης. Τώρα απειλείται η ζωή της από έναν όγκο, που πιέζει το δεξί νεφρό. Κανένα ελληνικό νοσοκομείο δημόσιο ή ιδιωτικό δεν ανέλαβε την ευθύνη, έτσι μετά από θετική απάντηση της Mayo Clinic στις ΗΠΑ η Αλεξάνδρα έφυγε για την Αμερική. Υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπιστεί η κατάσταση εκεί, αλλά με ένα τεράστιο κόστος της τάξης των 300.000€, στο οποίο φυσικά η πολύτεκνη οικογένεια δεν μπορεί να ανταποκριθεί.
Κεντρικό σύνθημα της προχθεσινής εκδήλωσης ήταν το «χαμόγελο της Αλεξάνδρας» και σε αυτήν συμμετείχαν αφιλοκερδώς πλήθος οργανοπαικτών και ερμηνευτών που βοήθησαν και αυτοί από την πλευρά τους τη συγκέντρωση χρημάτων.
Όπως εξήγησε μιλώντας στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ο κ. Βασίλης Κατσούπας και η κα Αντωνία Κονάνου εκ μέρους της επιτροπής των φίλων της οικογένειας, στόχος είναι η δημοσιοποίηση του θέματος και η συλλογή δωρεών, γι’ αυτό και οι ίδιοι οι φίλοι της οικογένειας έχουν οργανώσει ένα δίκτυο αλληλεγγύης στο νομό Ιωαννίνων απευθυνόμενοι στους συλλόγους και τις τοπικές κοινότητες που οργανώνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις τις προσεχείς εβδομάδες.
Στη σημαντική αυτή κίνηση ανθρωπιάς αναφέρθηκαν επίσης ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ντάλας, αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων Γιάννης Καραμπίνας.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της ανάγνωσης στον κόσμο ενός γράμματος που έστειλε η αδελφή της Αλεξάνδρας, Ελένη, που ευχαρίστησε όλους όσοι την κάνουν να νιώθει πως η οικογένειά της δεν είναι μόνη της τις δύσκολες αυτές ώρες.
Εκ μέρους των φίλων της οικογένειας ο κ. Βασίλης Κατσούπας στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε και τα εξής:
«Το Γιάννη και η Σοφία Νιαράκη τους γνώρισα πριν περίπου 6 χρόνια όταν επέλεξαν να αφήσουν την Αθήνα και να ζήσουν στο χωριό μας από όπου κατάγεται η μάνα του Γιάννη, επιδιώκοντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής . Από την αρχή κατάλαβα ότι η μεγαλύτερη από τα 5 παιδιά τους η Αλεξάνδρα αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Τα σημάδια αδιάψευστα κι ανησυχητικά παρέπεμπαν στα χειρότερα.
Αλλά… ομολογώ ότι ποτέ δεν βρήκα το θάρρος να ρωτήσω τους γονείς της Αλεξάνδρας ευθέως. Ίσως γιατί φοβόμουν για την απάντηση, την επιβεβαίωση ενός εφιαλτικού σεναρίου που υποψιαζόμουν αλλά προτιμούσα να ξεχάσω. Ίσως να προτιμούσα να μην ξέρω, να είμαι ήσυχος μέσα στην άγνοιά μου. Παρόλα αυτά οι ψίθυροι που ακουγόταν στο χωριό όλο και δυνάμωναν. Τους άκουγες από τους μεγάλους που χαμηλόφωνα, με πνιχτές κουβέντες, το σχολιάζαν κάνοντας το σταυρό τους. Ή από τα παιδιά, που μη γνωρίζοντας και μη κατανοώντας είναι πιο σκληρά στα λόγια και την κρίση τους.
Δεν είναι παράξενο, πως όλοι στραβομουτσουνιάζουμε όταν λέμε “Καρκίνος”. Πώς ακούμε τους ανθρώπους να μιλάνε για άλλους, που αρρώστησαν με καρκίνο, να λένε “η ασθένεια”. Που προτιμάμε να μιλάμε με υπεκφυγές …για το ακατανόμαστο…. την παλιαρρώστια…. την επάρατη νόσο…… την κατάρα. Μήπως όμως είναι λάθος αυτή η στάση μας;
Μπορεί να διανοηθεί κανείς τι περνάν αυτοί οι γονείς που παλεύουν τόσα χρόνια για ο παιδί τους; Τι περνά αυτό το παιδί που από 5 χρονών μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία; Που στο σχολείο του αντιμετώπιζε τη σκληρή αδιακρισία των άλλων, των δικών μας παιδιών που δεν μπορούν να αξιολογήσουν, που δεν έχουν τα συναισθηματικά και νοητικά εργαλεία και την ωριμότητα να συμπονέσουν;
Γιατί να Φοβόμαστε να τον προφέρουμε, να το δούμε κατάματα, να το πούμε. Τι τρέχει με αυτό; Μήπως και αν το πεις, κολλάς; Μην είναι κολλητικό; Λοιπόν, φίλοι και φίλες, να το ξαναδούμε λίγο:
Ζεις, από τον καρκίνο. Επιβιώνεις. Είναι μπάσταρδη ασθένεια, αλλά δεν είναι θανατική καταδίκη».

Για το 2013 μετατίθεται το επίδομα θέρμανσης

Πρόθεση του υπουργείου είναι να υπάρξει μέριμνα ώστε να καταβληθεί ανάλογο ποσό στους δικαιούχους.

Δεν έχει προβλεφθεί πίστωση για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στον εκτελούμενο προϋπολογισμό ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, μεταθέτοντας τις σχετικές πληρωμές για το 2013.
Στο σχετικό έγγραφο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε πως πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών, στο πλαίσιο της εξίσωσης του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης με το 80% του ισχύοντος συντελεστή ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης, είναι να υπάρξει έγκαιρα μέριμνα ώστε να καταβληθεί ανάλογο ποσό στους δικαιούχους μέσα από διαδικασίες που θα βασίζονται σε γεωγραφικά, οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.
Σημειώνεται πως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) έχει προειδοποιήσει πως αν δεν τηρηθούν τα υπεσχημένα και δεν δοθεί επίδομα θέρμανσης, έγκαιρα και πριν τις 15/10/2012, ο κλάδος θα εναντιωθεί στην εξίσωση των φόρων και θα επανεξετάσει τη συμμετοχή του στη διανομή του πετρελαίου.
Η ΠΟΠΕΚ θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να γίνει αποδεκτή η εξίσωση των φόρων είναι να συνοδευτεί από την καταβολή επιδόματος θέρμανσης και μάλιστα προκαταβολικά, στην έναρξη της περιόδου θέρμανσης, δηλαδή στις αρχές Οκτωβρίου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Ανακοινώθηκαν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το έτος 2012-13. Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ανήλθαν στις 6.391 και ικανοποιήθηκαν 4.658 (ποσοστό 72,88%). Οι αποσπώμενοι εκπαιδευτικοί οφείλουν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία αποσπάστηκαν προκειμένου να πληροφορηθούν τα κενά στις σχολικές μονάδες και την προθεσμία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε αυτές.
Ακόμη ανακοινώθηκαν οι αποσπάσεις καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε γραφεία, μητροπόλεις, πανεπιστήμια και άλλους φορείς.
Τα ονόματα των καθηγητών που αποσπάστηκαν έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

ΜΑΥΡΟΝΟΡΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Αυγούστου

Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Αυγούστου στην πλατεία του χωριού μας. Το Σάββατο το βράδυ θα εμφανιστεί το μικρό χορευτικό και μετά χορός με την κομπανία του Θανάση  Χαλιγιάννη.

Την Κυριακή το μεσημέρι περιφορά της εικόνας του Αϊ Νικόλα και παραδοσιακό τραπέζι και  βράδυ θα εμφανιστεί το χορευτικό των ενηλίκων και ακολούθως χορός με το παραδοσιακό συγκρότημα του Ηλία Πλαστήρα.




****
Το μεγάλο χορευτικό στην εκδήλωση της 19ης Αυγούστου 2012 στην πλατεία του χωριού

«Πυρετώδεις» διαβουλεύσεις στο οικονομικό επιτελείο για τα μέτρα που θα κλειδώσουν μέχρι την Κυριακή

Σε διαρκείς διεργασίες θα είναι η κυβέρνηση μέχρι την Κυριακή οπότε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρα θα συναντηθεί εκ νέου με τους επί κεφαλής της τρόικα κ.κ. Πολ Τόμσεν ( ΔΝΤ), Ματθίας Μόρς( Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και Κλάους Μαζουχ ( ΕΚΤ) για τα ισοδύναμα μέτρα του Προϋπολογισμού 2012 και τις περικοπές δαπανών 11,5 δισ. ευρώ της περιόδου 2013 -2014. Την Κυριακή το πρωί αναμένεται να ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος συζητήσεων μεταξύ κυβερνήσεως και τρόικα και θα προσδιοριστεί μέρος των μέτρων από τα 11,5 δισ. ευρώ.
Έτσι, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα βρίσκονται σε διαρκή τηλεφωνική επαφή σήμερα και αύριο για τον από κοινού προσδιορισμό των παρεμβάσεων, ενώ δεν αποκλείεται να συναντηθούν εκ νέου το Σάββατο, ώστε να συζητήσουν μέρος των μέτρων που θα παρουσιάσει η ελληνική πλευρά στην τρόικα.
Αλλά και για τον προϋπολογισμό 2012 χρειάζεται μεγαλύτερη εξειδίκευση κάποιων μέτρων από αυτά που έχει προτείνει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία.
Πάντως τόσο στην χθεσινή σύσκεψη όσο και στην συνάντηση της Κυριακής θα γίνει εκτεταμένη συζήτηση για το θέμα της ύφεσης και θα παρουσιασθούν κάποια προκαταρκτικά μακροοικονομικά σενάρια για εφέτος και τα επόμενα χρόνια, τα οποία θα συνεκτιμούν την μεταβολή που έχει επέλθει στο μέγεθος της ύφεσης.
Το οικονομικό επιτελείο έχει περιθώριο έως την Κυριακή να ολοκληρώσει τη δέσμη των εναλλακτικών προτάσεων που δεν έχει ακόμη παρουσιάσει στην τρόικα- το μεγαλύτερο μέρος έχει ήδη κοινοποιηθεί στους δανειστές μας- σε ένα συνολικό πακέτο μέτρων που θα περιλαμβάνει τις εξής προτάσεις:
-Κατάργηση όλων των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων και διατήρηση του επιδόματος ανεργίας και του ΕΚΑΣ.
-Καθιέρωση ανώτατου πλαφόν 1.500 ευρώ σε ετήσια βάση στις δαπάνες που καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία για φάρμακα και ιατρική περίθαλψη.
-Κατάργηση τους επιδόματος των 1.000 ευρώ που αντικατέστησε τον 13ο και 14ο στον στενό όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
-Επέκταση του ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ.
-Αναδρομική μείωση στα εφάπαξ και περικοπή στα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων κατά 22,67%.
-Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους.
-Κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης για τις επικουρικές.
-Πλαφόν 2.500 ευρώ για το άθροισμα των συντάξιμων αποδοχών με παράλληλη περικοπή των διπλών συντάξεων.
-Περικοπές 10% στις κύριες συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.400 ευρώ και μείωση 30 ευρώ στις συντάξεις του ΟΓΑ.
-Συγχωνεύσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ και αύξηση των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών.
-Συγχωνεύσεις νοσοκομείων και μονάδων του ΙΚΑ.
-Καθιέρωση διδάκτρων έως και 2.000 ευρώ τον χρόνο για προπτυχιακούς φοιτητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας

Τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας για τις γλώσσες αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική επιπέδων Α, Β και Γ1, ισπανική Β και Γ1 και τουρκική επιπέδου Β, που πραγματοποιήθηκαν στις 12 και 13 Μαΐου 2012, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα από το διαδίκτυο στην ιστοσελίδα results.minedu.gov.gr  και από τις Διευθύνσεις-Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου είχαν υποβληθεί οι αιτήσεις των υποψηφίων.
Oι επιτυχόντες θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα πιστοποιητικά τους από τις Διευθύνσεις-Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου είχαν υποβάλει την αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις, κατά το τέλος Σεπτεμβρίου 2012, έχοντας μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου ή το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

“Καμπανάκι” από τους Δήμους

Προειδοποιούν με στάση πληρωμών

Κόβονται κι άλλο οι επιχορηγήσεις προς τους Δήμους.
Οι δήμαρχοι προειδοποιούν πως κινδυνεύουν υπηρεσίες όπως ΚΑΠΗ, βρεφονηπιακοί σταθμοί και το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι".
Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, με σημερινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να καταστήσει σαφές ότι οι δήμοι μετά τις νέες περικοπές των πόρων τους, οδεύουν προς στάση πληρωμών, σε παύση παροχής βασικών προνοιακών και κοινωνικών υπηρεσιών, με θύματα τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες . Η ΚΕΔΕ θα ζητήσει, επίσης, την προσωπική του παρέμβαση για να αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην αυτοδιοίκηση.

Μητροπολίτης Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας: «Δολοφονείτε τις ακριτικές περιοχές με την κατάργηση των υπηρεσιών»

Έντονη διαμαρτυρία για Δ.Ο.Υ. – Συνοριακούς Αστυνομικούς

«Σκληρή» δήλωση για την πρόθεση της Κυβέρνησης να καταργήσει τις Εφορίες (Δ.Ο.Υ.) σε Δελβινάκι και Κόνιτσα, αλλά και για την απόφαση μετακίνησης των συνοριακών αστυνομικών  έκανε χθες ο μητροπολίτης  Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας.  «Κύριοι δολοφονείτε την ακριτική Ελλάδα κλείνοντας τις υπηρεσίες» υπογραμμίζει ο ακρίτας μητροπολίτης. «Διακονώ τις δύο Επαρχίες Πωγωνίου και Κονίτσης επί 45 ολόκληρα χρόνια. Βλέπω ιδίως τον τελευταίο καιρό, μια συρρίκνωση και μια φθίνουσα πορεία στον αιματοβαμμένο και χιλιοπροδομένο αυτό τόπο».
Ο κ. Ανδρέας αναφερόμενος στο κλείσιμο των δύο Εφοριών, αναρωτιέται πως θα εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των ορεινών και μακρινών περιοχών που θα είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στα Ιωάννινα. 
«Κύριοι θα σας το πω ξεκάθαρα: Με την τακτική που εφαρμόζετε τελευταία, να κλείνουν, δηλαδή, η μία Υπηρεσία κατόπιν της άλλης, δολοφονείτε την ακριτική Ελλάδα. Γιατί είναι σαν μας λέτε: Αφήστε την ύπαιθρο χώρα κι ελάτε στα αστικά κέντρα. Πάντως αν νομίζετε ότι με τέτοια αυτόχρημα αντεθνικά, σχέδια θα ανορθώσετε τη Χώρα, πλανάσθαι οικτρότατην πλάνην».
Ο μητροπολίτης αναφέρεται επίσης και στις αποσπάσεις των συνοριακών προς τον Έβρο σημειώνοντας ότι με τον τρόπο αυτό μένει ακάλυπτη και αφύλακτη η ακριτική Επαρχία από τους πάσης φύσεως κακοποιούς εξ Αλβανίας, οι οποίοι ανενόχλητοι πλέον θα μεταφέρουν ανεξέλεγκτες ποσότητες ναρκωτικών.
«Να ξέρετε, όμως, ότι όλους εμάς, οι οποίοι φυλάμε Θερμοπύλες, θα μας βρίσκετε απέναντί σας, για ο,τι είναι αντίθετο προς το καλώς νοούμενο συμφέρον της πατρίδος μας και της ακριτικής μας Επαρχίας», τονίζει ακόμη ο κ. Ανδρέας.

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο

Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη που υπερβαίνουν τις 73.000 ευρώ.
Συνελήφθη, σήμερα (03.08.2012) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 51χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Ειδικότερα, σε βάρος του 51χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 73.108,80 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ανήλικου αλλοδαπού για κλοπή από ιχθυοπωλείο

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 17χρονου υπηκόου Αλβανίας, γιατί από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι, το βράδυ της 17/18-05-2012 διέρρηξε ιχθυοπωλείο στην Πρέβεζα και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή μικρό χρηματικό ποσό. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

ΑΡΤΑ: Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Καλλιεργούσαν σε κτήμα τους δεκατρία (13) δενδρύλλια.

Συνελήφθησαν, χθες (02-08-2012) το πρωί στην Άνω Πέτρα Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί (αδέλφια), ηλικίας 44 και 51 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποίησαν έρευνα σε κτήμα ιδιοκτησίας τους, όπου βρήκαν και εκρίζωσαν δεκατρία (13) δενδρύλλια, ύψους από 20 εκατοστά έως 1.60 μέτρα.
Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε παράπηγμα μέσα στο κτήμα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους (227,4) γραμμαρίων καθώς και ένα κουτί που περιείχε σπόρους κάνναβης συνολικού βάρους (16,30) γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ τις αστυνομικές έρευνες διενεργεί Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.