Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΑΤΕbank: Πώληση της ΔΩΔΩΝΗ αντί 21 εκατ. ευρώ

Την υπογραφή της συμφωνίας για την εξαγορά του ποσοστού της στην «Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου Α.Ε. ΔΩΔΩΝΗ» από το κοινοπρακτικό σχήμα «S.I.», έναντι τιμήματος περίπου 21 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος υπό Ειδική Εκκαθάριση. Σημειώνεται ότι στο εν λόγω κοινοπρακτικό σχήμα συμμετέχει με 90% η Strategic Initiatives UK LLP, επενδυτική εταιρεία του εξωτερικού, και με 10% η ΣΙΜΟΣ Food Group Α.Ε.
Σύμφωνα και με τις ανειλημμένες από τον αγοραστή συμβατικές υποχρεώσεις, με τη συμφωνία, εκτός των άλλων, επιδιώκεται η ανάπτυξη της "ΔΩΔΩΝΗ" στην εγχώρια και στη διεθνή Αγορά με διατήρηση της έδρας της στα Ιωάννινα, η αξιοποίηση του προσωπικού, οι επενδύσεις στις υποδομές, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και στην προώθηση των προϊόντων, η διατήρηση και ανάπτυξη της τοπικής ζώνης γάλακτος, η ενδυνάμωση των σχέσεων της εταιρείας με τους κτηνοτρόφους και γενικά με τους προμηθευτές της με σεβασμό στο περιβάλλον καθώς και η υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύλληψη αλλοδαπού για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας

Συνελήφθη χθες (04-09-2012) το μεσημέρι, στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ειδικότερα, προχθές (03-10-2012) το βράδυ στη Πρέβεζα, ο 31χρονος προέβη σε ασελγείς προτάσεις και χειρονομίες σε βάρος ανήλικης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας.

Το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Ηπειρωτικών Σπουδών συμμετέχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων της Γενικής Γραμματείας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. στο πλαίσιο της Πανελλαδικής δράσης ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2012,«Παντέχνου πυρός σέλας - Λαμπερές ιστορίες φωτιάς»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2012
«Παντέχνου πυρός σέλας-Λαμπερές ιστορίες φωτιάς» 11 και 12 Οκτωβρίου 2012

Το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Ηπειρωτικών Σπουδών, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής δράσης ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2012, «Παντέχνου πυρός σέλας - Λαμπερές ιστορίες φωτιάς» που διοργανώνει η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων της Γενικής Γραμματείας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. σε 147 αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία όλης της χώρας, συμμετέχει με δύο εκπαιδευτικά προγράμματα ως εξής:
1. «Το ωμό και το ψημένο, ή πώς μεγάλωσε ο ανθρώπινος εγκέφαλος» με υπεύθυνη την κ. Ελένη Κοτζαμποπούλου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων. Το πρόγραμμα θα ξετυλίξει το μακρύ και συναρπαστικό ταξίδι της μεγάλης ανθρώπινης οικογένειας από τις σαβάνες της Αφρικής πριν από περίπου 2,5 εκατομμύρια χρόνια ως την εξάπλωση των σύγχρονων ανθρώπων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.


Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα ερωτήματα, οι επιστημονικές θεωρίες και τα πιο πρόσφατα αρχαιολογικά δεδομένα σχετικά με το πότε και πώς οι άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν τη φωτιά, γιατί ο έλεγχος της φωτιάς ήταν ένα από τα πιο καθοριστικά βήματα για τον πολιτισμό και ποια ήταν τα οφέλη του μαγειρέματος της τροφής για τη βιολογική και κοινωνική εξέλιξη του ανθρώπου.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσων της Βουλής, Θεσπρωτό βουλευτή Αντώνη Μπέζα, για τα Ηπειρωτικά Κληροδοτήματα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 5-10-12


Συνάντηση Προεδρείου Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με τον βουλευτή Θεσπρωτίας και Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κο Αντώνη Μπέζα
Αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος αποτελούμενη, από τον Πρόεδρο Γιώργος Οικονόμου, τον Αντιπρόεδρο Κων/νο Κωνή και τον Γεν. Γραμματέα Ιπποκράτη Κατσένη, συναντήθηκε στις 5-10-2012 στη Βουλή με τον Θεσπρωτό βουλευτή και Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κο Αντώνη Μπέζα.
Η αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Π.Σ.Ε. εκτιμώντας το συνεχές και αδιάπτωτο ενδιαφέρον του κου Μπέζα για την επίλυση των προβλημάτων της Ηπειρωτικής Αποδημίας, συζήτησε μαζί του το θέμα των Ηπειρωτικών Κληροδοτημάτων, για το οποίο ανέλυσε τις θέσεις της, και ζήτησε την παρέμβασή του, έτσι ώστε να έρθει προς ψήφιση το Νομοσχέδιο στη Βουλή, στο οποίο να ενσωματωθούν και οι θέσεις της ΠΣΕ. Έθεσε επίσης υπόψη του το θέμα της Ηπειρωτικής Στέγης και του ενεχείρησε υπόμνημα υπογεγραμμένο το 2009 από 25 Ηπειρώτες βουλευτές που ζητούν από τον Υπουργό Οικονομικών να παραχωρηθεί κατά πλήρη κυριότητα το οικόπεδο στη γεωγραφική περιφέρεια Αμαρουσίου στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος.
Τέλος η αντιπροσωπεία της ΠΣΕ ζήτησε την παρέμβασή του, για να καταργηθεί το περιβόητο χαράτσι που επιβλήθηκε στα ιδιόκτητα γραφεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, γιατί είναι η μοναδική τριτοβάθμια οργάνωση στην Ελλάδα που παράγει πολιτισμό και στερείται πόρων και εσόδων.
Ο κος Μπέζας υποσχέθηκε πως θα ασκήσει πίεση προς τους αρμόδιους για την προώθηση των παραπάνω προβλημάτων της Ηπειρωτικής Αποδημίας και θα αναλάβει ιδιαίτερη πρωτοβουλία για να έρθει στο Κοινοβούλιο νέος νόμος για τα Εθνικά κληροδοτήματα.

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Σε έξαρση τελευταία η λαθροϋλοτομία σ’ όλη την Ήπειρο

ΤΑ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΑ ΠΗΡΑΝ ΦΩΤΙΑ!


Ενώ προχωρούμε προς την καρδιά του φθινοπώρου, στο… φουλ δουλεύουν τα αλυσοπρίονα στις ορεινές περιοχές του Νομού Ιωαννίνων και της Ηπείρου ολόκληρης, καθώς νόμιμοι αλλά και παράνομοι υλοτόμοι κόβουν με εντατικούς ρυθμούς ξύλα για να εξασφαλίσουν τη θέρμανσή τους στη διάρκεια του χειμώνα.
Η μεγάλη αύξηση στην τιμή του πετρελαίου έχει κάνει πολλούς συμπατριώτες μας να… θυμηθούν ξανά τα χωριά τους και τα οικογενειακά κτήματα που λόγω εγκατάλειψης έχουν μετατραπεί σε πραγματικά δάση. Έτσι, οι αιτήσεις που κατατέθηκαν φέτος στα Δασαρχεία Ιωαννίνων, Μετσόβου και Κόνιτσας για «άνοιγμα» μετά από χρόνια αγρανάπαυσης κτημάτων με –ελεγχόμενο- κόψιμο δέντρων είναι σχεδόν διπλάσιες απ’ ότι στο πρόσφατο παρελθόν. Ακόμη πιο πολλοί όμως είναι εκείνοι οι πολίτες που ανεξέλεγκτα και παράνομα αποψιλώνουν ορεινές δασικές εκτάσεις, προκειμένου να γεμίσουν τις απο¬ θήκες τους για το χειμώνα ή για να πουλήσουν τα ξύλα που κόβουν, αποκομίζοντας ένα σημαντικό γι’ αυτούς κέρδος!

Μάχη από τα Δασαρχεία
Η λαθροϋλοτομία λοιπόν είναι σε έξαρση και στην περιοχή μας και οι υπάλληλοι των Δασαρχείων δίνουν μάχη μέρα – νύχτα για να περιορίσουν το φαινόμενο, προστατεύοντας τον πολύτιμο αυτό θησαυρό της Ηπείρου που δεν είναι άλλος από τα δάση. Τα πράγματα ωστόσο δεν είναι εύκολα, αφού ειδικά τα Δασαρχεία Μετσόβου και Κόνιτσας αντιμετωπίζουν μεγάλη έλλειψη προσωπικού.
Στην περιοχή Κόνιτσας
Σε αυτό της Κόνιτσας που καλύπτει μία ευρύτατη περιοχή γεμάτη δασικές εκτάσεις και φτάνει ως τα ελληνοαλβανικά σύνορα, υπηρετούν σήμερα συνολικά 15 υπάλληλοι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης παράνομης υλοτομίας. «Ο όγκος της δουλειάς είναι μεγάλος όπως και η περιοχή ευθύνης μας και ωράριο δεν υπάρχει, αφού το προσωπικό δεν επαρκεί», ανέφερε χθες στον «Π.Λ.» στέλεχος του συγκεκριμένου Δασαρχείου.
Ωστόσο, η δουλειά που γίνεται είναι σημαντική. Χαρακτηριστικό ως προς αυτό είναι το γεγονός ότι μόνο τον τελευταίο ενάμιση μήνα έχουν γίνει τουλάχιστον έξι με επτά μηνύσεις για λαθροϋλοτομία, οι οποίες πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης, ενώ οι έλεγχοι και οι περιπολίες είναι συνεχείς και αφορούν ακόμη και τους δασικούς συνεταιρισμούς που ασχολούνται νόμιμα με την υλοτομία.
«Ανοίγουν» χωράφια!
Σχεδόν 100 αιτήσεις για «άνοιγμα» χωραφιών που μέχρι τώρα ήταν εγκαταλελειμμένα και για κόψιμο δέντρων που υπάρχουν σ’ αυτά έχει δεχθεί από τις αρχές του καλοκαιριού και μέχρι σήμερα το Δασαρχείο Μετσόβου, όπως ανέφερε χθες στον «Π.Λ.» ο προϊστάμενός του κ. Ευάγγελος Σιούτας. «Με την οικονομική κρίση και την αύξηση στην τιμή του πετρελαίου, όλοι θυμήθηκαν τα χωριά τους και ξανασχολούνται με τα πατρικά τους κτήματα, γεγονός που αποτελεί το θετικό της υπόθεσης», τόνισε ο κ. Σιούτας.
Δεκάδες οι μηνύσεις
Επιβεβαίωσε ωστόσο ότι και στην πλούσια σε δάση ευρύτερη περιοχή του Μετσόβου παρατηρείται έξαρση της λαθροϋλοτομίας σε σχέση με πέρυσι ή ακόμη παλιότερα. Γι’ αυτό και οι μηνύσεις εναντίον παρανόμων ξυλοκόπων που συνήθως έφταναν τις 20 με 30 κάθε χρόνο, φέτος είναι πολύ περισσότερες και σύμφωνα με τον κ. Σιούτη ως τα τέλη της χρονιάς οι συγκεκριμένες υποθέσεις θα φτάσουν τις 100! Και να σκεφτεί κανείς ότι ο εντοπισμός όσων κόβουν παράνομα ξύλα δεν είναι εύκολη υπόθεση, αφού σπάνια σε ένα χωριό αποκαλύπτει κανείς το όνομα των ενόχων που μπορεί να είναι συγχωριανοί του!
Πάντως και το Δασαρχείο Μετσόβου αντιμετωπίζει έλλειψη προσωπικού, αφού αυτή τη στιγμή υπηρετούν σ’ αυτό μόλις οκτώ υπάλληλοι.
Παράνομο εμπόριο
Πέρα απ’ αυτούς οι οποίοι επιδίδονται σε λαθροϋλοτομία για να λύσουν το πρόβλημα θέρμανσης του σπιτιού τους, πολλοί είναι και οι παράνομοι υλοτόμοι οι οποίοι αποψιλώνουν δάση προκειμένου να κάνουν εμπόριο καυσόξυλων! Εξάλλου, τα ξύλα που πωλούνται χωρίς αποδείξεις, παραστατικά κ.λ.π., στοιχίζουν λιγότερο από εκείνα που διαθέτουν οι νόμιμες μάντρες, οπότε είναι φυσικό η ζήτησή τους να είναι μεγάλη.
Καυσόξυλα Βουλγαρίας…
Στο μεταξύ, πιο φτηνά είναι και τα ξύλα που εισάγονται στην Ελλάδα από την γειτονική Βουλγαρία και φτάνουν φυσικά και στην Ήπειρο! Αυτά πωλούνται σε κυβικά, έναντι 50 έως 60 ευρώ το καθένα, δηλαδή το κιλό στοιχίζει 10 λεπτά περίπου. Βέβαια, ένα κυβικό μέτρο ισούται περίπου με 600 κιλά ξύλα. Και πάλι όμως συμφέρει, αφού ο τόνος ξύλων στη Ελλάδα τιμάται κατά μέσο όρο στα 140-150 ευρώ, δηλαδή το κιλό κοστίζει 14 με 15 λεπτά. Η πώληση στην Ελλάδα ξύλων που εισάγονται από τη Βουλγαρία δεν είναι φυσικά παράνομη, αν και η ποιότητά τους δεν είναι αντίστοιχη εκείνης των ελληνικών καυσόξυλων.

ΠΗΓΗ: www.proinoslogos.gr

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Τρεις συλλήψεις για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθη, χθες βραδινές ώρες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής 31χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα ενώ μετέφερε δύο (02) παράνομους αλλοδαπούς οι οποίοι, αφού κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, συνελήφθησαν.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ενώ το όχημα κατασχέθηκε.

Tελευταία ημέρα απογραφής για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ

Εκπνέει σήμερα η τελευταία προθεσμία για την απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ δια της φυσικής παρουσίας τους.

Η νέα παράταση (η προηγούμενη προθεσμία έληγε στις 28 Σεπτεμβρίου) δόθηκε από τη διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ λόγω ακριβώς του μεγάλου αριθμού των συνταξιούχων που δεν προσήλθαν να απογραφούν.
Μέσω της απογραφής το ίδρυμα προσπαθεί να βρει τους «μαϊμού» συνταξιούχους καθώς και εκείνους που συνεχίζουν να παίρνουν την σύνταξη ασφαλισμένων που έχουν πεθάνει.

Για τα τέλη του μήνα μετατίθενται οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις των 49 εφοριών

Στη χρονική μετάθεση της κατάργησης-συγχώνευσης 49 εφοριών αναγκάζεται το υπουργείο οικονομικών λόγω δυσκολιών στη μετεγκατάσταση και λόγω των απεργιών της ΠΟΕ -ΔΟΥ.

Σύμφωνα με τις αρχικές ανακοινώσεις η κατάργηση-συγχώνευση 49 εφοριών θα έπρεπε να γίνει από την 1η Οκτωβρίου, ωστόσο το υπουργείο τις παρέτεινε έως τις 8 Οκτωβρίου λόγω των αιτημάτων των προϊσταμένων για πρόσθετο χρόνο.
Οι απεργίες των εφοριακών τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να καθυστερήσουν τις διαδικασίες οδηγώντας στη χρονική μετάθεση της διαδικασίας έως τα τέλη του μήνα.
Συνολικά προβλέπεται να καταργηθούν 213 εφορίες που λειτουργούν σε διάφορες περιοχές της χώρας, με στόχο να παραμείνουν 75 ΔΟΥ σε όλη την Ελλάδα.
Οι υπάλληλοι των εφοριών που καταργούνται θα μεταφερθούν στις ΔΟΥ που θα προκύψουν μετά τη συγχώνευση.
Η δε αρμοδιότητα παρακολούθησης και διεκπεραίωσης όλων των εκκρεμών υποθέσεων των οργανικών μονάδων των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, καθώς και η έκδοση των σχετικών πράξεων επιβολής φόρων ή προστίμων και λήψης μέτρων είσπραξης, περιέρχονται στις οργανικές μονάδες υποδοχής αυτών.
Ο προϊστάμενος της οργανικής μονάδας στην οποία μεταφέρεται η αρμοδιότητα καθίσταται αρμόδιος για την έκδοση των οικείων καταλογιστικών πράξεων, την επίλυση των διαφορών, τη βεβαίωση και την είσπραξη των φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων κ.ά.
Όλα τα εκδιδόμενα παραστατικά και οι βεβαιώσεις φέρουν την επωνυμία της ΔΟΥ υποδοχής.

«Στην υγειά σας, Έλληνες» από τον Ηπειρώτη Κώστα Μήτση στον κήπο του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων στην Πλάκα

Ένα παραδοσιακό μουσικό ταξίδι στην Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι βρέθηκαν την περασμένη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη στην Πλάκα, του οποίου πρόεδρος είναι ο γνωστός παρουσιαστής από την εκπομπή της ΕΡΤ «το αλάτι της γης» Καθηγητής Λάμπρος Λιάβας.
Οδηγός σε αυτό το ταξίδι ο καταγόμενος από την Πρέβεζα, Κώστας Μήτσης, ο οποίος με τις αξιοσημείωτες ερμηνείες του, αλλά και ένα μοναδικό ενθουσιασμό τραγούδησε από καρδιάς και ξεσήκωσε το κοινό, που ανταποκρίνονταν τραγουδώντας και χτυπώντας ρυθμικά παλαμάκια σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας.
Η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ο κόσμος είχε κατακλίσει από νωρίς το συναυλιακό χώρο στον κήπο του μουσείου και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως δεν υπήρχε χώρος ακάλυπτος.


Στη μουσική τον συνόδευσε με άρτιες και προσεγμένες εκτελέσεις το παραδοσιακό συγκρότημα «Επτάσημο», το οποίο αποτελείται από τέσσερις κορυφαίους μουσικούς της χώρας μας. Τους Βαγγέλη Παπαναστασίου στο κλαρίνο, γκάιντα, τσαμπούνα και φλογέρα, Βαγγέλη Σαραντίδη στο βιολί, Ιάκωβο Ηλιάδη στο λαούτο και Λάζαρο Ακριβόπουλο στα κρουστά. Μαζί τους επίσης ήταν στο σαντούρι ο Παναγιώτης Βέργος.
Η συναυλία έγινε με αφορμή την παρουσίαση του δίσκου «Στην υγειά σας, Έλληνες» όπου τραγουδά ο Κώστας Μήτσης και παίζει το «Επτάσημο».

Ο δίσκος κυκλοφορεί από την εταιρία Universal και Διευθυντής Παραγωγής είναι ο επίσης συμπατριώτης μας από την Άρτα Νεκτάριος Τυράκης.
Στην εκδήλωση ακούστηκαν τραγούδια και σκοποί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως Ήπειρο, Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη, Νησιά, αλλά και από τη Μικρά Ασία και την Κύπρο.
Πολλές ήταν οι προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.
Mεταξύ αυτών, ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής, που εκπροσώπησε την κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, μαζί με τον Έφορο Δημοσίων Σχέσεων Κώστα Ζηκόπουλο, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Λυκείου Ελληνίδων Λευτέρης Δρανδάκης, Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Συλλόγων Ηπειρωτών, καθώς και πολλοί χοροδιδάσκαλοι και φίλοι της παραδοσιακής μουσικής.
Όλοι όσοι παραβρέθηκαν έφυγαν με ένα πλατύ χαμόγελο και γεμάτοι ευχαρίστηση και προσμονή για τα επόμενα βήματα του ταλαντούχου Ηπειρώτη, που υπηρετεί με πάθος την παράδοση.

7η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 6/7 Οκτωβρίου, με Πωγωνήσιο ντέρμπι στο Δελβινάκι μεταξύ της Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος - Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά (7/10)-Ντέρμπι κορυφή στο Καλπάκι μεταξύ του Α.Σ. Καλπακίου-Θύελλας Ελεούσας (6/10)

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.

Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ – ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής έχει ως εξής:
Σάββατο 6 Οκτώβριου 2012
Καλπάκι - Θύελλα Ελεούσας (16:00)
Αγία Μαρίνα - Πρωτόπαπα

Κυριακή 7 Οκτώβριου 2012
Αμπελόκηποι - Πανφρουριακός (11:00)
Αμφιθέα - Α.Ε. Καμποχωρίων (16:00)
Πωγωνάτος - Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά
ΠΑΟ Κόνιτσας - Ζωοδόχος
Νησί - Δαβάκης
Σταυράκι - Περιστέρι
Ασβεστοχώρι - Περίβλεπτος

Εντοπίστηκαν οι πρώτοι 15.000 ύστερα από διασταυρώσεις του ΣΔΟΕ που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό

Φόρος 45% για τα λεφτά του εξωτερικού!


Τους 15.000 φτάνει ο αριθμός των φορολογουμένων που έστειλαν χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού τα τελευταία τρία χρόνια, τα οποία όμως δεν μπορούν να δικαιολογήσουν βάσει των εισοδημάτων που δηλώνουν.
Τους συγκεκριμένους φορολογούμενους έχει εντοπίσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και τώρα καλούνται να πληρώσουν.
Από το υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν αρχικά το ενδεχόμενο να καλέσουν με προσωπικές επιστολές τον κάθε ένα από τους παραβάτες προκειμένου να υποβάλουν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις και στη συνέχεια να πληρώσουν πρόσθετους φόρους που για χρόνια απέφευγαν.
Βέβαια επειδή υπάρχει η τόσο η περίπτωση της άρνησης όσο της μη ανταπόκρισης τα στοιχεία τους θα προωθηθούν στις ελεγκτικές υπηρεσίες για τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου τότε όμως θα κληθούν να πληρώσουν πολλαπλάσια ποσά, αφού ο συντελεστής φορολόγησης θα φτάσει το 45%.
Μάλιστα όσοι επιχειρήσουν να εμφανίσουν ξανά ανακριβή στοιχεία θα εντοπιστούν και τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με ελέγχους σε βάθος και υπέρογκα πρόστιμα, θα βρίσκονται ετησίως στην κορυφή της λίστας των ελεγχομένων και φυσικά όσοι δεν πληρώσουν τους έξτρα φόρους το ΣΔΟΕ θα προχωρήσει σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων, τραπεζικών λογαριασμών κ.ά.).
Χαρακτηριστικό είναι πως το οικονομικό επιτελείο περιμένει να εισπράξει περίπου 2,25 δισεκατομμύρια από τους φόρους των μαύρα χρημάτων που «έφυγαν»με εμβάσματα στο εξωτερικό.

ΠΗΓΗ:  www.iefimerida.gr

Πρόγραμμα 360.000 ευρώ για τη στήριξη της μελισσοκομίας

«Πιλοτικό» πρόγραμμα επιτήρησης απωλειών στις αποικίες μελισσών στη χώρα μας από το εφετινό φθινόπωρο έως το καλοκαίρι του 2013, συνολικού ύψους 360.000 ευρώ, τίθεται άμεσα σε εφαρμογή, έπειτα και από την υπογραφή της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Χαρακόπουλο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.

«Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας συμμετέχει ενεργά σε μία φιλόδοξη και καινοτόμο πρωτοβουλία της ΕΕ σχετικά με το αντικείμενο της υγείας των μελισσών», δήλωσε ο κ. Χαρακόπουλος, σημειώνοντας πως η στήριξη της μελισσοκομίας είναι στις προτεραιότητες του υπουργείου.
Η χώρα μας είχε υποβάλει στην ΕΕ τεχνική πρόταση εφαρμογής σχετικού προγράμματος, λόγω του φαινομένου της μεγάλης μείωσης του πληθυσμού των μελισσοσμηνών.
Πρόταση που εγκρίθηκε και προβλέπει χρηματοδότηση ύψους 110.000 ευρώ, ενώ το συνολικό ύψος του προγράμματος ενδέχεται να φτάσει τις 360.000 ευρώ.
Μεταξύ των βασικών στόχων του προγράμματος είναι ο προσδιορισμός των πραγματικών ποσοστών θνησιμότητας και νοσηρότητας στις αποικίες των μελισσών στα ελληνικά μελισσοκομεία και διερεύνηση των παραγόντων που συμβάλλουν στο φαινόμενο των απωλειών στις αποικίες των μελισσών.