Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σύλληψη ημεδαπής για παράνομη πώληση πυροτεχνικών αθυρμάτων

Σε βάρος της συλληφθείσας εκκρεμούσαν έντεκα (11) καταδικαστικές αποφάσεις για μη έγκαιρη καταβολή εργατικών εισφορών και λοιπά αδικήματα.

Συνελήφθη χθες (25-02-2012) το μεσημέρι, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία ημεδαπή, ηλικίας 55 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αυτής και ενός 44χρονου ημεδαπού, ο οποίος αναζητείται, για παράβαση του Νόμου « περί Βεγγαλικών-Φωτοβολίδων-Πυροτεχνημάτων, παιδικών αθυρμάτων και Συσκευών Εκτόξευσης».
Ειδικότερα, σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί σε εμπορικό κατάστημα εποχιακών ειδών, ιδιοκτησίας του 44χρονου, συνέλαβαν την 55χρονη ως υπεύθυνη του καταστήματος να κατέχει για εμπορία (416) πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη από το νόμο άδεια εμπορίας βεγγαλικών-κροτίδων.
Επίσης, σε βάρος της 55χρονης εκκρεμούν έντεκα (11) αποφάσεις, για μη έγκαιρη καταβολή εργατικών εισφορών, νομοθεσία «περί επιταγών», νομοθεσία «περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων» και υγειονομικές παραβάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης είκοσι (20) μηνών και εκατόν ενενήντα (190) ημερών.
Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Φωτοβολταϊκός σταθμός 2 MW στο νομό Θεσπρωτίας

Τα φωτοβολταϊκά πλαίσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Silcio εγκαταστάθηκαν σε φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 2 ΜW στο νομό Θεσπρωτίας.
Η υλοποίηση του φωτοβολταϊκού σταθμού έγινε με πλαίσια πολυκρυσταλλικού πυριτίου της σειράς SE της εταιρείας Silcio.
Η φωτοβολταϊκή εγκατάσταση θα παράγει ετησίως περίπου 3.995 MWh ηλεκτρικής ενέργειας, αποτρέποντας την εκπομπή περίπου 3.395 τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και 62 τόνων διοξειδίου του θείου (SO2) ετησίως.

Πάνω από 500.000 πινακίδες στην εφορία σε δύο χρόνια

Όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων καταθέτουν τις πινακίδες τους στην εφορία.



Η αύξηση των τελών κυκλοφορίας και των τιμών των καυσίμων, καθώς και τα έξοδα συντήρησης ενός οχήματος, οδήγησαν τους ιδιοκτήτες τους σε αυτή την κίνηση.
Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι μέχρι και τις πρώτες ημέρες του 2012, περισσότερο... από 365.000 αυτοκίνητα στην χώρα μας ακινητοποιήθηκαν.
Κατά την διάρκεια του 2010, άλλες 170.000 πινακίδες είχαν κατατεθεί στις εφορίες.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Οι συγχωνεύσεις σχολείων ολοκληρώθηκαν, οι εκπαιδευτικοί επαρκούν


Το υπουργείο Παιδείας απάντησε άμεσα στις φήμες για νέο κύμα συγχωνεύσεων, αύξηση μαθητών ανά τάξη και ωραρίου εκπαιδευτικών

Με ανακοίνωση που εξεδόθη την Κυριακή, τονίζεται ότι «ο χώρος της εκπαίδευσης έχει ανάγκη από ασφάλεια, ηρεμία, στήριξη και, φυσικά, αναδιοργάνωση και μεταρρύθμιση. Ο αριθμός των εκπαιδευτικών επαρκεί για να μην υπάρχουν κενά σε τάξεις, με τον παιδαγωγικά σωστό αριθμό μαθητών, χωρίς αυξήσεις. Το μεγάλο σχέδιο των συγχωνεύσεων ολοκληρώθηκε το 2011 με θετικά αποτελέσματα παρά τις κασσάνδρειες προβλέψεις».
Αφορμή για την ανακοίνωση του υπουργείου ήταν το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του "Τύπου της Κυριακής", με τίτλο «Λουκέτο στα σχολεία - τέλος στις προσλήψεις αναπληρωτών» και υπέρτιτλο «το Μνημόνιο Νο2 συνθλίβει το εκπαιδευτικό σύστημα».

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα αυτεπιστασίας

Οι αιτήσεις των ανέργων υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ (http://ait.oaed.gr ), ο οποίος στη συνέχεια και με βάση τα στοι­χεία των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα καταρ­τίσει τον Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάτα­ξης Ανέργων, από τον οποίο θα γίνει η επι­λογή των ανέργων που θα προσληφθούν από τους δήμους, έπειτα από σχετική υπό­δειξη του Οργανισμού.

Ο πίνακας βαθμολογικής κατάταξης των ενδιαφερομένων, αλφαβητικά καθώς και ανά ΟΤΑ προτίμησης και ειδικότητα, κα­ταρτίζεται από τον ΟΑΕΔ με αντικειμενικά κριτήρια, με βάση τη βαθμολογία των ανέρ­γων, δηλαδή τα μόρια που συγκεντρώνουν. Ο πίνακας αυτός εγκρίνεται από το ΑΣΕΠ και δημοσιοποιείται στους διαδικτυακούς τόπους του ΟΑΕΔ και του ΑΣΕΠ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΓΚΟΣ: Μερικά για την ... Ε.Ο.Ζ.


Ισχυρά κίνητρα για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, όπως η μηδενική φορολογία για τις επιχειρήσεις, ο χρόνος διάρκειας (πάνω από 15 χρόνια) και οι αδειοδοτήσεις με διαδικασίες εξπρές, με βασικό στόχο την τόνωση της απασχόλησης, που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, πρέπει να περιλαμβάνει η όποια οικονομοτεχνική μελέτη-έκθεση δρομολογηθεί και αφορά την δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ). Σύμφωνα λοιπόν με την μελέτη που εκπόνησε η Capital Markets Experts για λογαριασμό του οικονομικού Φόρουμ Θράκης και αφορά την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, προτείνει σαν σχήμα έναν συνδυασμό των μοντέλων κυρίως της Πολωνίας και δευτερευόντως της νότιας Κορέας, λαμβάνοντας υπόψη τις ελληνικές όσο και τις τοπικές ιδιαιτερότητες.
Την προοπτική δημιουργίας ΕΟΖ, την βλέπουν θετικά αφενός το υπουργείο Ανάπτυξης και αφετέρου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπως δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Όλι Ρεν. Αναμένεται εντός των επομένων 6 μηνών να υποβληθεί σχετική πρόταση από την Ελληνική κυβέρνηση προς την Ευρωπαϊκή επιτροπή και του σχετικού φακέλου που ήδη επεξεργάζεται η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
Με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά και που έχουν αντληθεί από το αντίστοιχο Υπουργείο της Πολωνίας, από το 2004 έως 2010, μετά από 7 χρόνια λειτουργίας των εκεί ΕΟΖ σε 16 πολωνικές πόλεις, έχουν καταγραφεί πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα: Έγινε επένδυση κοντά στα 15,5 Δις.€ σε 1.200 παραγωγικές μονάδες, δημιουργήθηκαν περίπου 150.000 νέες θέσεις εργασίας και διατηρήθηκαν κοντά στις 55.000 θέσεις.
Η μελέτη προτείνει, την δημιουργία θεματικών ζωνών σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας, με στόχο την αξιοποίηση των ιδιαιτεροτήτων και των πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής. Προτείνει επίσης την δημιουργία μιας κεντρικής αρχής διαχείρισης της ΕΟΖ υπό την μορφή Ανώνυμης Εταιρείας, μέτοχοι της οποίας θα είναι κατά 49% ιδιώτες και κατά 51% κρατικοί φορείς. Όλα αυτά με την έγκριση της Περιφέρειας.
Η μελέτη της Capital Markets Experts απαντά και στον φόβο, ότι οι ΕΟΖ θα αποτελέσουν τη νομιμοποιητική βάση για περαιτέρω συρρίκνωση του ήδη μειούμενου εργατικού κόστους και για την καθιέρωση των «εργαζομένων των 250 ευρώ ;
Οι Κινέζοι λέει, εργάζονται στις Ε.Ο.Ζ. της χώρας τους με 40$ το μήνα και 60 ώρες εργασίας την εβδομάδα, ή το ότι οι Τούρκοι εργάζονται στις αντίστοιχες Ζώνες με 240$ το μήνα και 45 ώρες δουλειάς την εβδομάδα, οφείλεται στο γεγονός ότι αυτές είναι οι γενικότερες εργασιακές συνθήκες που ισχύουν στη χώρα τους και όχι εξαιτίας του καθεστώτος που διέπει την εκάστοτε τοπική Ε.Ο.Ζ. Επιπλέον, δεν υπάρχει στην παγκόσμια βιβλιογραφία διαχωρισμός της Ειδικής από την Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη και μάλιστα με ένταξη στην πρώτη, υποχρεωτικά μάλιστα, ειδικού εργασιακού καθεστώτος. Κάτι τέτοιο είναι μεν δυνατόν, δεν είναι δε υποχρεωτικό και φυσικά δεν αφορά το προτεινόμενο μοντέλο της Ε.Ο.Ζ. στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη», αναφέρει εκπρόσωπος της Capital Markets Experts.


ΜΑΓΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΝΕΟΧΩΡΙ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για κατοχή, μεταφορά και εμπορία μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν  εκατόν είκοσι δύο (122) κιλά κάνναβης!!!

Συνελήφθησαν, σήμερα (26-02-2012) τα ξημερώματα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 43 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή, μεταφορά και εμπορία μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, σήμερα τα ξημερώματα στο Νεοχώρι Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα να κινούνται ύποπτα και τα ακινητοποίησαν για διενέργεια ελέγχου.
Σε έλεγχο που έγινε στο πρώτο αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 43χρονος, βρέθηκαν ενενήντα τρία (93) δέματα με κάνναβη συνολικού βάρους (122.462) γραμμαρίων ενώ το δεύτερο αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 30χρονος, λειτουργούσε ως προπομπός του πρώτου αυτοκινήτου.
Οι ναρκωτικές ουσίες, τα οχήματα καθώς και δύο (2) κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συλλήψεις για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν το πρωί της Κυριακής μέσα στο λιμάνι εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής, ένας 34χρονος αλλοδαπός, οδηγός Ι.Χ. οχήματος, και η 37χρονη αλλοδαπή συνοδηγός του, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από την χώρα, μαζί με το ανήλικο τέκνο της συλληφθείσας. Λίγο αργότερα συνελήφθησαν πριν τον απόπλου επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου με προορισμό την Ιταλία, δύο αλλοδαποί, διότι δεν κατείχαν ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Προανακρίσεις , κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Μυστική έκθεση για «κούρεμα» όλων των δανείων


«ΙΣΛΑΝΔΙΚΗ ΛΥΣΗ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ «ΒΑIN»

Μυστικό σχέδιο «κουρέματος» των δανείων έχει στα χέρια της η κυβέρνηση. Η ρύθμιση αυτή - που αναμένεται να ξεκινήσει για τις επιχειρήσεις μέσα στο 2012 και για τα νοικοκυριά αργότερα - θα περιλαμβάνει σε πρώτη φάση τη μείωση του ύψους της μηνιαίας δόσης.
Μυστικό σχέδιο «κουρέματος» των δανείων που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά, έχει στα χέρια της η κυβέρνηση και οι εποπτικές Αρχές της χώρας, σε μια προσπάθεια να προετοιμαστούν για το... μεγάλο κραχ που αναμένεται να επιφέρει στα δάνεια η τεράστια ύφεση.
Το σχέδιο παρουσιάστηκε τις προηγούμενες εβδομάδες από την αμερικανική εταιρεία Bain στο υπουργείο Οικονομικών αλλά και στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, στο πλαίσιο της εξέτασης τρόπων και σχεδίων για το πώς θα αντιμετωπίσουν τα πιστωτικά ιδρύματα την ανακεφαλαιοποίησή τους και τις επισφάλειες που θα προκύψουν.
Βασική παράμετρος είναι η εμβάθυνση της ύφεσης και για το 2012, η οποία θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, βάσει των οποίων έγιναν και τα σενάρια της Black Rock που προβλέπουν ότι οι πρόσθετες επισφάλειες των τραπεζών θα είναι της τάξης των 10 δισ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι στην Ισλανδία προχώρησε σε «κούρεμα» των δανειακών υποχρεώσεων των νοικοκυριών σε ύψος ρεκόρ που ανέρχεται στο 16% του ΑΕΠ της χώρας.

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο … ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής

Η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής.
Ισχυροί άνεμοι και κρύο την Καθαρά Δευτέρα
Σύμφωνα με το δελτίο θα έχουμε σημαντική μεταβολή του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής και από τα βόρεια της χώρας.
Για την Κυριακή
Από το απόγευμα στα βόρεια θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες και στο ορεινά θα έχουμε χιονοπτώσεις. Κατά την διάρκεια της νύχτας οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επεκταθούν νοτιότερα. Θα χιονίσει σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Για την Καθαρά Δευτέρα
Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές.
Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το απόγευμα στα βόρεια και από το βράδυ στα δυτικά.
Στα δυτικά και βόρεια θα επικρατήσουν βοριάδες 7 με 8 και στο βόρειο αιγαίο 9 μποφόρ.
Τη νύχτα σταδιακά οι βοριάδες θα ενισχυθούν στα 8 με 9 μποφόρ και στις νοτιότερες περιοχές του Αιγαίου.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από τα βόρεια προς τα νότια.
Για την Τρίτη
Παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν στη Χαλκιδική, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με γρήγορη όμως βελτίωση.
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας από τη Θεσσαλία και νοτιότερα καθώς και στα ορεινά της υπόλοιπης ανατολικής νησιωτικής χώρας.
Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν μέχρι το μεσημέρι τα 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα με παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Οι POGONISTAS η μόνη επαρχιακή εθελοντική ομάδα στη Ελλάδα του κινήματος των ISTAS

Το κίνημα-istas
Οι ομάδες των -istas αποτελούν πλέον φαινόμενο της εποχής!
Πρόκειται για εθελοντικές ομάδες πολιτών με ανιδιοτελή προσφορά και κύριο στόχο την βελτίωση του περιβάλλοντος στο όποιο ζουν οι ίδιοι και οι συμπολίτες τους.
Το πρώτο συνθετικό προέρχεται από την πόλη την όποια προέρχονται και η κατάληξη -istas φανερώνει τον σκοπό τους που δεν είναι άλλος από την αντιμετώπιση μικροπροβλημάτων της που εντοπίζονται στην περιοχή που δρουν!
Τα κινήματα -istas, αποτελούνται από ενεργούς πολίτες οποιαδήποτε ηλικίας οι όποιοι είναι αποφασισμένοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να διορθώσουν τα ¨κακώς κείμενα¨ της περιοχής τους!
Κοινά σημεία αναφοράς είναι η καθαριότητα, η ανάδειξη σημείων και μνημείων και η προστασία του περιβάλλοντος.
Η αρχή του κινήματος έγινε στην Αθήνα με τους Atenistas και εξαπλώθηκε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα! Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 16 αντίστοιχες ομάδες σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας!
Από την Κρήτη μέχρι την Μυτιλήνη και από την Πάτρα μέχρι την Κομοτηνή οι ομάδες συνεχώς αυξάνονται και τα μέλη τους πολλαπλασιάζονται!
Οι ομάδες που γνωρίζουμε και έχουμε επαφή μέχρι αυτή τη στιγμή είναι οι παρακάτω:
Atenistas (Αθήνα)
Pire-A-ctive (Πειραιά)
Thessalonistas (Θεσσαλονίκη)
Komotinistas (Κομοτηνή)
Minoistas (Ηράκλειο)
Patrinistas (Πάτρα)
Pagouristas (Γιάννενα)
Kantounistas (Κέρκυρα)
Serrealistas (Σέρρες)
Aiolistas (Μυτιλήνη)
Omiristas (Χίος)
Merabellistas (Άγ. Νικόλαος Κρήτης)
Malevistas (Δήμος Μαλεβιζίου, Ηράκλειο)
Zarpatistas (Χανιά)
Kailaristas (Πτολεμαΐδα)
Kifisistas (Κηφισιά)
Zantenistas (Ζάκυνθος)
pogonistas (πωγώνι) δήμος Πωγωνίου Ιωάννινα (οι μόνοι που είμαστε απο επαρχιακή περιοχή)