Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Άρμπιρος Γρηγόρης: Εορταστικό μήνυμα για το Πάσχα στο https://www.tzourlakos.com/


Εορταστικό μήνυμα για το Πάσχα από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου, κ. Άρμπιρο Γρηγόρη, στο https://www.tzourlakos.com/  

Σύλληψη μέλους εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων

Κατασχέθηκαν πάνω από 4,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ύστερα από εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης και σύλληψη
οκτώ (8) μελών της, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εισαγωγή και διακίνηση «σκληρών ναρκωτικών» στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, συνελήφθη ένα ακόμη μέλος της οργάνωσης
Πρόκειται για αλλοδαπό, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων


Σε συνέχεια του από 02-10-2019 Δελτίου Τύπου της υπηρεσίας μας, που αφορούσε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης και τη σύλληψη οκτώ (8) μελών της, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εισαγωγή, αποθήκευση και διακίνηση «σκληρών ναρκωτικών» στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, συνελήφθη ένα ακόμη μέλος αυτής.
Πρόκειται για αλλοδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της παραπάνω υπηρεσίας σήμερα (13-04-2020) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων.
Σε βάρος του κατηγορουμένου σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του ανωτέρω ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε χώρο διαμονής του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
τέσσερα (4) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -4,65- κιλών
ζυγαριά ακριβείας και
κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για την επικοινωνία του με τα μέλη της οργάνωσης
Επίσης, συνελήφθη και ένας ημεδαπός, διότι όπως προέκυψε, απασχολούσε παράνομα τον ανωτέρω αλλοδαπό σε κτηνοτροφική του μονάδα.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτή είναι η πιο κρίσιμη εβδομάδα, μία πραγματικά Μεγάλη Εβδομάδα


Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους Έλληνες πολίτες είπε κατά τη διάρκειά του νέου διαγγέλματός του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη συμπεριφορά που έχουν επιδείξει στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ τόνισε πως παρότι έχει κερδηθεί χρόνος, ο πόλεμος δεν έχει ακόμη τελειώσει.
«Έχουν περάσει ήδη 33 μέρες από το πρώτο μήνυμά μου για την πανδημία. Έθεσα, τότε, έναν σαφή στόχο: Να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα, υπομένοντας και ατομικές θυσίες. Και αυτές τις θυσίες τις κάνατε, με υψηλό αίσθημα ευθύνης», είπε ο πρωθυπουργός κατά την εναρκτήρια δήλωσή του.
«Προστατεύτηκαν, έτσι, όλοι οι Έλληνες, κυρίως, όμως, οι πιο ευάλωτοι. Και κερδίσαμε πολύτιμο χρόνο, ώστε να οργανώσουμε καλύτερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σας αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ. Για την εμπιστοσύνη, αλλά και την πειθαρχημένη συμπεριφορά. Αποδείξαμε, ως λαός, ότι έχουμε μεγάλες εσωτερικές δυνάμεις και αντοχές. Δείξαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Κι αν αυτό μας προσφέρει μια εύλογη ικανοποίηση, γιατί όχι και υπερηφάνεια, μας εξοπλίζει, ταυτόχρονα, με πρόσθετο κουράγιο να συνεχίσουμε τη μάχη».

Έβαλε τέλος στην ζωή του 49χρονος αστυνομικός που υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών


Νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, στον επαρχιακό δρόμο Φιλιατών-Κεραμίτσας, κοντά στον οικισμό Δάφνης βρέθηκε ένας 49χρονος αστυνομικός που υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έβαλε  τέλος στην ζωή του με το ατομικό του περίστροφο.
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και το Εγκληματολογικό, το οποίο έκανε την απαραίτητη έρευνα ώστε να αποκλειστεί ενδεχόμενη εγκληματική ενέργεια.

Νίκος Χαρδαλιάς: Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό τόνισε ότι οι λειτουργίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών και οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.
Σημείωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία της Εκκλησίας και των πιστών ακολούθησαν τις συστάσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας και τους νόμους της Πολιτείας, δίνοντας μήνυμα ευθύνης και πραγματική αγάπης, «με δύο μόνο δυστυχώς εξαιρέσεις».
Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι πέρα των νομικών συνεπειών κάποιοι οφείλουν να αντιληφθούν επιτέλους ότι δεν είναι περισσότερο πιστοί χριστιανοί από άλλους.
Κατέστησε σαφές ακόμα πως δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα, υπογραμμίζοντας ότι «φέτος θα κάνουμε Πάσχα στο σπίτι με τους ανθρώπους που μένουμε μαζί, με μόνο μέλημά μας να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης της νόσου».

Σωτήρης Τσιόδρας: 99 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 31 νέα κρούσματα


Ο καθηγητής λοιμοξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε  31 νέα κρούσματα, και 99 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 2.145 οι καταγεγραμμένοι ασθενείς.
Νοσηλεύονται 73 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.

Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Δευτέρα 13 Απριλίου)


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Η εικόνα ως προς την πορεία υγείας των νοσούντων από κορωνοϊο ως και τα νέα ύποπτα κρούσματα στην Ήπειρο μέχρι σήμερα (Δευτέρα 13 Απριλίου) το μεσημέρι, σύμφωνα με τα στοιχεία των νοσοκομείων, έχει ως εξής:
Α. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
1. Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ένα θετικό περιστατικό.
• Πρόκειται για το περιστατικό από τα Ιωάννινα, ο ασθενής είναι διασωληνωμένος και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση .
2. Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.
3. Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, νοσηλεύονται τρία διαπιστωμένα θετικά περιστατικά.
• Το πρώτο είναι το θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, με την υγεία του ασθενή να είναι βελτιωμένη.
• Το δεύτερο είναι η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα. Η κατάσταση της υγείας της παρουσιάζει σταθερή βελτίωση.
• Το τρίτο περιστατικό που αφορά νεαρό άντρα από τα Ιωάννινα, του οποίου η κατάσταση της υγείας είναι βελτιωμένη και είναι ασυμπτωματικός.
4. Οι διαπιστωμένες επαφές του νέου θετικού περιστατικού, που προέκυψαν από την άμεση ιχνηλάτηση βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται από την αρμόδια Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας.
5. Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έξι (6) νέα δείγματα τα οποία αφορούσαν όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου και ήταν αρνητικά.
Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
• Σήμερα στάλθηκαν δώδεκα νέα δείγματα για εξέταση.
• Από το σύνολο των εκατόν σαράντα ένα (141) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα δώδεκα ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.
Γ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
• Σήμερα στάλθηκαν δώδεκα νέα δείγματα τα οποία ελήφθησαν τις δύο προηγούμενες ημέρες και αναμένονται αποτελέσματα.
• Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
• Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους , που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.
• Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τριακόσια εβδομήντα πέντε (375) δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα δώδεκα ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.
Δ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
• Τέσσερα αναμενόμενα αποτελέσματα πιθανών περιστατικών επέστρεψαν αρνητικά για SARS-COV-2.
• Στο Νοσοκομείο δεν νοσηλεύονται σήμερα πιθανά περιστατικά SARS-COV-2.
• Ελήφθησαν τέσσερα νέα δείγματα πιθανών περιστατικών, τα οποία βρίσκονται σε κατ΄ οίκον απομόνωση και αναμένονται ισάριθμα αποτελέσματα.
• Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών, που νοσηλεύθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται . Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
• Στην οικία τους βρίσκονται επίσης και παρακολουθούνται τα δύο θετικά περιστατικά που νοσηλεύθηκαν στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και έλαβαν εξιτήριο στις 5/4/2020 και το ένα που έλαβε εξιτήριο χθες Κυριακή.
Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
• Σήμερα δεν απαιτήθηκε η λήψη νέου δείγματος.
• Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τριάντα τρία (33) δείγματα και ήταν όλα αρνητικά.
Στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται σαράντα ένα άτομα από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους.

Καστροσυκιά Πρέβεζας: Συνελήφθησαν δύο άτομα, για τα αδικήματα της κλοπής και κατοχής ναρκωτικών ουσιών


Συνελήφθησαν, χθες (12-04-2020) το βράδυ στην παραλία Καστροσυκιάς Πρέβεζας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της κλοπής και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο άνδρες, χθες το βράδυ στην Καστροσυκιά Πρέβεζας, αφαίρεσαν από παραλιακό κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πέντε ξαπλώστρες παραλίες.
Επιπρόσθετα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, στην κατοχή του ενός συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -17- ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.
Η σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία


Δωρεά φορητών Καρδιογράφων σε Κέντρα Υγείας και Υπερηχογράφων «παλάμης» στα «νοσοκομεία αναφοράς»

Σε μία κρίσιμη περίοδο για όλους τους Έλληνες, με την πανδημία Covid-19 να δοκιμάζει τις αντοχές του υγειονομικού συστήματος και τις κοινωνικοοικονομικές δομές πρόνοιας της χώρας μας, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία εντείνει τις δράσεις και πρωτοβουλίες της για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, δείχνοντας έμπρακτη ευαισθησία και συνεχίζοντας να είναι στο πλευρό του ιατρικού κόσμου, των Ελλήνων Καρδιολόγων και των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό, μετά από πρωτοβουλία του Δ.Σ και του Προέδρου της ΕΚΕ, Καθηγητή Καρδιολογίας κ. Γουδέβενου, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θα διαθέσει –σε πρώτη φάση- σε είκοσι τρία Κέντρα Υγείας της χώρας φορητούς καρδιογράφους με δυνατότητα τηλεκαρδιογραφίας.
Κύριος στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας αποτελεί η ενίσχυση της μάχης που δίνει το ιατρικό προσωπικό σε απομακρυσμένες περιοχές της πατρίδας μας καθώς και σε περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα με ιό SARS- COV-2  πανελλαδικά.
Επιπλέον, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΕ, εγκρίθηκε η προμήθεια φορητών  υπερηχοκαρδιογράφων «παλάμης», που θα δοθούν στις Καρδιολογικές Κλινικές  των χαρακτηριζομένων από το Υπουργείο Υγείας ως «νοσοκομείων αναφοράς».
Οι υπερηχοκαρδιογράφοι «παλάμης» δεν υποκαθιστούν  το πλήρες υπερηχοκαρδιογράφημα, αλλά παρέχουν τη δυνατότητα για μια γρήγορη εκτίμηση της καρδιακής λειτουργικότητας, ύπαρξης περικαρδιακού υγρού, σοβαρών βαλβιδικών ανεπαρκειών, πλευριτικών συλλογών  κ.ά. Ταυτόχρονα «αναγνωρίζουν» τους ασθενείς που πρέπει να παραπεμφθούν για  πληρέστερη υπερηχοκαρδιογραφική μελέτη. Με βάση τα χαρακτηριστικά αυτά οι υπερηχοκαρδιογράφοι «παλάμης» διεθνώς κρίθηκαν ως οι καταλληλότεροι για τον αρχικό έλεγχο ασθενών με ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19.
Στο πεδίο της εκπαίδευσης, και ιδιαίτερα των νέων Καρδιολόγων, που διαχρονικά αποτελεί κύριο άξονα δραστηριοποίησης της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, μία νέα πρωτοβουλία είναι η δωρεάν άδεια χρήσης σε ηλεκτρονικό υπολογιστή για την Ψηφιακή Πλατφόρμα Διάδρασης Epicardio SimulationTM, όπου οι εκπαιδευόμενοι -σε πραγματικό χρόνο- κατανοούν και εξοικειώνονται με το ηλεκτροκαρδιογράφημα, τις βασικές αρρυθμίες και την  ηλεκτροφυσιολογία.
Τέλος, μέσω της ιστοσελίδας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (www.hcs.gr), διατίθεται δωρεάν σε ασθενείς με Καρδιακή Ανεπάρκεια  η εφαρμογή ThessHF για smartphone ή tablet. Πρόκειται για υπηρεσία υπενθύμισης και εκπαίδευσης κάθε ασθενούς με καρδιακή ανεπάρκεια, ένα πλήρη ψηφιακό βοηθό. Στοχεύει στην αυτοδιαχείριση της νόσου από τον ασθενή σε καθημερινή βάση, χωρίς τη συχνή παρουσία του στις δομές υγείας, ειδικά λόγω των νέων συνθηκών.
Είναι μια εξειδικευμένη εφαρμογή με ασθενοκεντρικό χαρακτήρα, όπου πρωταγωνιστής είναι ο ίδιος ο ασθενής.
Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, μία από τις μεγαλύτερες επιστημονικές εταιρείες της χώρας, θεωρεί υποχρέωσή της να συμβάλλει στον περιορισμό των συνεπειών του COVID-19, να σταθεί στο πλευρό  όλων όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης και αυτό θα συνεχίσει να κάνει έμπρακτα και στο μέλλον.

Σαράντα τρεις οι παραβάτες του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας στην Ήπειρο, την Κυριακή 12 Απριλίου


Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό χθες, Κυριακή 12 Απριλίου:
για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν (85) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια, ως ακολούθως:
(30) στην Αττική,
(20) στην Κεντρική Μακεδονία,
(16) στη Θεσσαλονίκη,
  (8) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  (3) στη Θεσσαλία
  (3) στην Πελοπόννησο,
  (2) στη Δυτική Ελλάδα,
  (2) στην Ήπειρο και
  (1) στο Νότιο Αιγαίο.
Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (53) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (159) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (107) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.
για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (1.959) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:
(744) στην Αττική,
(223) στη Θεσσαλονίκη,
(135) στη Δυτική Ελλάδα,
(122) στην Πελοπόννησο,
(115) στην Κεντρική Μακεδονία,
(115) στην Κρήτη,
(105) στα Ιόνια Νησιά,
 (85) στη Στερεά Ελλάδα,
 (85) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
 (77) στο Νότιο Αιγαίο,
 (55) στη Θεσσαλία,
 (43) στην Ήπειρο,
 (32) στη Δυτική Μακεδονία και
 (23) στο Βόρειο Αιγαίο.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (35.873) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ).
για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκε (1) παράβαση και συνελήφθη (1) άτομο.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (416) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (401) άτομα.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Σύλληψη ενός ατόμου για παράνομο κυνήγι στο Δ.Δ. Παλαιοκάτουνου του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων


Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου προχώρησε στον εντοπισμό ενός ατόμου και στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος του, για άσκηση παράνομης θήρας.
Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν σε γνώση της υπηρεσίας, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής διενεργώντας περιπολία, εντόπισε στη θέση «Άγιος Βλάσιος» του Δ.Δ. Παλαιοκάτουνου του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων ένα άτομο, να έχει στην κατοχή του ένα κυνηγετικό όπλο.
Μετά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, κατασχέθηκαν το κυνηγετικό όπλο που έφερε μαζί του, όπως επίσης και τρία φυσίγγια.
***
Το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ με αφορμή και το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά και ενόψει της νέας πραγματικότητας που έχει διαμορφώσει η  πανδημία του κορωνοϊού και στην Ελλάδα, στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.
Ανεξάρτητα από τη δυσκολία και την ιδιαιτερότητα των συνθηκών, οι περιπολίες και οι έλεγχοι της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής συνεχίζονται κανονικά, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας των Θηροφυλάκων, με γνώμονα την προστασία της ατομικής, αλλά και της δημόσιας υγείας.
Ας μη θεωρούν οι – ευτυχώς λίγοι – επίδοξοι λαθροθήρες, ότι λόγω των συνθηκών, έχουν ανασταλεί οι έλεγχοι και οι περιπολίες. Ακόμη και σε αυτή τη χρονική στιγμή, είμαστε σε επιφυλακή και καλούμε και κάθε πολίτη, που διαπιστώσει ή έχει κάποια σχετική πληροφορία για κρούσματα λαθροθηρίας, να ενημερώνει την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή.
Με την ευκαιρία των Άγιων ημερών, το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ και το προσωπικό της, εύχεται στα μέλη της κυνηγετικής οικογένειας και σε όλους τους πολίτες, Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.
Μένουμε σπίτι. Μένουμε ασφαλείς.

Κυνηγετικός Σύλλογος Πωγωνίου-Δελβινακίου: Ευχές για το Πάσχα

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πωγωνίου-Δελβινακίου εύχεται σε όλο τον κόσμο, Καλό Πάσχα και  Καλή Ανάσταση με υγεία!

Σεισμική δόνηση 3,4 R, 13 χλμ ανατολικά-νοτιοανατολικά της Πάργας


Σεισμική δόνηση έντασης 3,4 R σημειώθηκε στις 03:44 τα ξημερώματα της Δευτέρας 13 Απριλίου, με επίκεντρο 13  χλμ ανατολικά-νοτιοανατολικά της Πάργας.
Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 15 χλμ.

Μένουμε σπίτι ... χωρίς αιμορροΐδες!


Ορατός είναι ο κίνδυνος εμφάνισης ή επιδείνωσης των αιμορροΐδων αυτές  τις ημέρες που μένουμε υποχρεωτικά στο σπίτι λόγω του κορωνοϊού. Η αλλαγή των καθημερινών συνηθειών, συμπεριλαμβανομένων των διατροφικών επιλογών, μπορεί να διαφοροποιήσει την καλή λειτουργία του εντέρου, προκαλώντας δυσκοιλιότητα, τη βασικότερη δηλαδή αιτία της αιμορροϊδοπάθειας.
«Η δυσκοιλιότητα είναι μια από τις συνηθέστερες γαστρεντερικές παθήσεις. Η αλλαγή του τρόπου ζωής που μας έχει επιβληθεί, σε μια προσπάθεια προστασίας από τον νέο κορωνοϊό, έχει οδηγήσει σε αδράνεια ακόμα και δραστήριους ανθρώπους, που, λόγω της φύσης της εργασίας τους ή προσωπικών επιλογών, ασκούνταν καθημερινά. 
Η καθιστική ζωή, όμως, είναι εχθρός της υγείας γενικά και των αιμορροΐδων ειδικότερα, καθώς επιβραδύνει την πέψη και τελικά οδηγεί σε δυσκοιλιότητα», μας εξηγεί ο Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος, ιδρυτικό μέλος και πρώτος Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Ερευνητής & Διδάσκων στο εργαστήριο Βιοπληροφορικής & ανθρώπινης ηλεκτροφυσιολογίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (www.axiarchos.gr).
Πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωποι που ασκούνται τακτικά δεν υποφέρουν από δυσκοιλιότητα, καθώς το παχύ έντερο ανταποκρίνεται στη δραστηριότητα. Η άσκηση μειώνει το χρόνο που χρειάζεται το φαγητό για να προωθηθεί στο παχύ έντερο και να απορριφθεί, περιορίζοντας έτσι την απορρόφηση του νερού που περιέχεται στα κόπρανα. 
Και όπως είναι γνωστό, τα σκληρά, ξηρά κόπρανα είναι πιο δύσκολο να αποβληθούν.
Οι μυς του κοιλιακού τοιχώματος και το διάφραγμα διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία της αφόδευσης. 
Αν αυτοί οι μύες είναι αδύναμοι, δεν είναι αποτελεσματικοί. Η αερόβια άσκηση βοηθά στη διέγερση της σύσπασης των εντερικών μυών, επιταχύνοντας έτσι την αφόδευση.