Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Σαρωτικός ο ΠΑΟ Κρύας επικράτησε με 4-0 της Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος

*Σαρωτικός ο ΠΑΟ Κρύας επικράτησε με 4-0 στο γήπεδο Ασβεστοχωρίου της Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος στον  πρώτο αγώνα των play off ανόδου του Α Ομίλου της Β΄ Ερασιτεχνικής.
Ο Π.Α.Ο. Κρύας έφτασε τους 5 βαθμούς στην ειδική βαθμολογία με την ΑΕΔ Πωγωνάτος να τίθεται εκτός μάχης αφού παρέμεινε στους 0 βαθμούς.
Ο Μπαμπούλιας Ηλίας  στο 12΄ σέντραρε από δεξιά και ο Μπαμπούλιας Αριστοτέλης έκανε το 1-0 για τον ΠΑΟ Κρύας.
Ο Μπαμπούλιας Αριστοτέλης  με κεφαλιά στο 15΄ έγραψε το 2-0. Στο 33΄ ο Μπαμπούλιας Ηλίας  με δυνατό σουτ έκανε το 3-0.
Στο 90΄ ο Μάντζαρης Διονύσιος βγήκε στην αντεπίθεση και διαμόρφωσε το τελικό 4-0.
ΠΑΟ Κρύας:

Κέτογλου Θεοχάρης, Πανταζής Αλέξιος, Δούβλης Οδυσσέας, Παργινός Διονύσιος, Λαδιάς Παναγιώτης, Τζώρτζης Αναστάσιος, Λεοντίου Ιάσωνας (Κακογλέπης Δημήτριος 81΄), Κατράνας Βασίλειος, Μάντζαρης Διονύσιος, Μπαμπούλιας Αριστοτέλης, Μπαμπούλιας Ηλίας
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:

Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Γκίτσας Βασίλειος, Μούτας Περικλής (Ντότης Ραφαήλ-Βασίλειος46΄), Κασίμης Μάριος, Καπρινιώτης Ευστράτιος, Μυριούνης Σταύρος, Μπάγιας Ελευθέριος  (Κόντος Κωνσταντίνος 65΄), Τσαραώσης Ευάγγελος, Χαρίσης Ιωάννης, Μπουτοβίνας Αλέξανδρος, Ζενέλης Πάτροκλος (Ντέλλας Κωνσταντίνος 46΄)

Debate μεταξύ των 5 υποψηφίων Δημάρχων Πωγωνίου την Τετάρτη 15 Μαΐου, ώρα 10:30 μ.μ. στο ITV Ioannina, συντονίζει ο Στέφανος Ντόβας


Debate μεταξύ των 5 υποψηφίων Δημάρχων Πωγωνίου την Τετάρτη 15 Μαΐου, ώρα 10:30 μ.μ. στο ITV Ioannina, συντονίζει ο Στέφανος Ντόβας.

Γκέκας Ηλίας: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, με την παράταξη "Νέα Εποχή για το Πωγώνι"


«Νέα Εποχή για το Πωγώνι»
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
Ντότης Δημήτριος του Σπυρίδωνα

Γκέκας Ηλίας: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στη Δ.Ε. Άνω Καλαμά, με την παράταξη "Νέα Εποχή για το Πωγώνι"
Βιογραφικό
Γεννήθηκα στις 19.6.1956 στα Ιωάννινα και τα πρώτα μου χρόνια τα έζησα στο χωριό μου τη Σιταριά.
Ως ηθοποιός από το 1976 έως και σήμερα αγωνίστηκα από το σανίδι του θεάτρου για ένα καλύτερο κόσμο αφού εκτός των θεατρικών μου παραγωγών στην Αθήνα σε κεντρικά θέατρα όπως το Αθηνά, το Αυλαία, το Μπουρνέλη, τον Κύβο και άλλα, έσκαψα κυριολεκτικά ολόκληρη τη χώρα μας και όχι μόνο.
Δεν υπήρχε σχολείο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που να μην με φιλοξένησε με σκοπό την εισαγωγή της θεατρικής Παιδείας μέσα στην παιδεία.
Επίσης η συμβολή μου με την παρουσία μου και το θεατρικό μου λόγο έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας (φυλακές και αναμορφωτήρια), όπως και στα κέντρα εκπαίδευσης του Ελληνικού μας Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.
Τονίζω ιδιαίτερα πως η μεγάλη αγάπη μου για τα Πωγώνια που στερήθηκα και το νοιάξιμο μου για τα φτωχοτόπια  μας και τους αγωνιζόμενους σε αυτά διαμένοντες ηλικιωμένους και πονεμένους συνανθρώπους μας, με ανάγκασε για μία ολόκληρη δεκαετία να προσφέρουμε όλες μου τις δυνάμεις και με επιλεγμένους ηθοποιούς το γέλιο και την αγάπη σε όλα τα χωριά της περιοχής μας με φειδωλές απαιτήσεις από τις Κοινότητες και Δημαρχεία
Βρίσκομαι από το 2004 μόνιμος κάτοικος πια αγωνιζόμενος για ένα καλύτερο Πωγώνι.
Ζητώ την ψήφο σας και ορκίζομαι μέχρι και την τελευταία πνοή της ζωής μου να είμαι δίπλα σας για ένα καλύτερο αύριο και μία γαλήνια και ασφαλής συνέχεια του γερασμένου και λίγο πληθυσμού μας.

ΗΛΙΑΣ ΓΚΕΓΚΑΣ
(ΓΚΕΚΑΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ)

Σε κλίμα ενθουσιασμού οι περιοδείες του Νικόλα Κάτσιου σε Νεοχώρι, Νεράιδα και Κρυσταλλοπηγή


Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 14 Μαΐου 2019 η περιοδεία νίκης του Νικόλα Κάτσιου υποψήφιου δημάρχου Σουλίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τόπος Αξιών», στις Τοπικές Κοινότητες Νεοχωρίου, Νεράιδας και Κρυσταλλοπηγής της Δημοτικής Ενότητας Παραμυθιάς.
Ο Ν. Κάτσιος και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που τον συνόδευαν,  μοίρασαν στους κατοίκους το πρόγραμμα της παράταξης με τις 100 δεσμεύσεις και στο γόνιμο διάλογο που αναπτύχθηκε, έθεσαν επί τάπητος θέματα τοπικού ενδιαφέροντος και πρότειναν λύσεις στα προβλήματα της περιοχής. Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από ζητήματα που σχετίζονται με την ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας  και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που θα κρατήσουν τους νέους στο δήμο Σουλίου και πραγματοποιήθηκε μέσα σε εγκάρδιο κλίμα με τους κατοίκους των χωριών να εύχονται καλή επιτυχία στον υποψήφιο δήμαρχο.
Στην Κρυσταλλοπηγή ο Ν. Κάτσιος δεσμεύτηκε για την ανάπλαση των πηγών ώστε να καταστούν επισκέψιμες και να αποτελέσουν εστία ανάπτυξης για την περιοχή. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της μελέτης ανάπλασης της εισόδου της πόλης της Παραμυθιάς στο βασικό της δρόμο που τη συνδέει με την Εγνατία Οδό την οποία έχει ήδη ανακοινώσει, ό υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου ανέφερε στους κατοίκους ότι υπάρχει η πρόβλεψη να δημιουργηθούν λειτουργικά πεζοδρόμια στην Κρυσταλλοπηγή, ενώ υπογράμμισε ότι θα βελτιωθεί και ο δημοτικός φωτισμός στην περιοχή.

Συνάντηση εργασίας του Σπύρου Ριζόπουλου με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ηπείρου


Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός θα γίνει το καμάρι της Ηπείρου

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος, επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου - Περήφανοι Ξανά» είχε το πρωί της Τρίτης, συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ηπείρου Κωνσταντίνο Βρακά.
Κατά τη διάρκειά της έγινε διεξοδική συζήτηση για τα θέματα του ερασιτεχνικού αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου στην Ήπειρο
Από την πλευρά του ο Σπύρος Ριζόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων:
Είναι θλιβερό να πανηγυρίζουμε γιατί μετά από δεκαετίες στρώθηκε μπλε ταρτάν στους Ζωσιμάδες. Είναι θλιβερό να έχουμε επιτρέψει στην απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή να έχει κατεβάσει τον πήχη σε αυτό το οποίο θα έπρεπε να είναι το καμάρι μας, στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Γιατί αυτός ουσιαστικά αναδεικνύει τον κοινωνικό ρόλο του αθλητισμού δίνοντας ουσία στη ζωή των παιδιών μας. Και με τον τρόπο αυτό μεταξύ πολλών άλλων τα βοηθάμε να αποφεύγουν άλλου είδους ουσίες.
Από εκεί και πέρα, στον τομέα του αθλητισμού όπως και στην υπόλοιπη Ήπειρο ευδοκιμεί δυστυχώς μια μιζέρια μετριότητας όπου ουσιαστικά απλώς μας ικανοποιεί η συμμετοχή. Πρέπει να δώσουμε όλα εκείνα τα εφόδια ιδίως στην ΕΠΣ Ηπείρου για να μπορέσει να αναδείξει τα ταλέντα που υπάρχουν γιατί σε μια λογική παγκόσμιου αθλητισμού πρέπει να βρεις εκείνους που μπορούν ναν αναδειχθούν και να τους βοηθήσεις στην περαιτέρω εξέλιξή τους. Αυτό όμως για να γίνει πρέπει να έχεις όραμα εξωστρέφειας και αντίληψη.
Συμφωνήσαμε από κοινού με τον κ. Βρακά να σχεδιάσουμε το μέλλον το ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στην Ήπειρο, μαζί, από την ημέρα που θα αναλάβει τα καθήκοντά της η νέα Περιφερειακή αρχή.

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»: Παρουσίαση των υποψηφίων και των βασικών σημείων του προγράμματος στο Δελβινάκι, το Σάββατο 18 Μαΐου, ώρα 20:30



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου και εκ νέου υποψήφιος κ. Κωνσταντίνος Καψάλης  σας προσκαλεί στην ανοιχτή εκδήλωση της παράταξης «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»  στο  Δελβινάκι, το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 και ώρα 20:30  για την παρουσίαση των υποψηφίων και των βασικών σημείων του προγράμματος.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

«Νέα Εποχή για το Πωγωνι»: Στόχος μας να κερδίσει το Πωγώνι μας!!!


Τις τελευταίες μέρες έχει κατακλειστεί το Διαδίκτυο με δηλώσεις από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που βάλλονται ενάντια στους πολιτικούς αντιπάλους και στη Δημοτική Αρχή.
Η «Νέα Εποχή για το Πωγώνι» συνεχίζει την προεκλογική της εκστρατεία στηριζόμενη στις αρχές που διέπουν τα μέλη της και κυρίως στον πολιτικό πολιτισμό που επιβάλλεται στις μέρες που διανύουμε.
Προβάλει τις θέσεις της, τις προτάσεις της και τους ανθρώπους της χωρίς να δημιουργεί αντιπαραθέσεις και εντυπώσεις!!
Στόχος είναι να κερδίσει το Πωγώνι μας!!
Ας πράξουμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση!

Δημήτρης Σπ. Ντότης
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 48χρονος, για μεταφορά παράτυπου μετανάστη


Συνελήφθη, χθες (13-05-2019) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Ηγουμενίτσας, ένας 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά παράτυπου μετανάστη.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 48χρονο, όπου διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε, έναν 26χρονο αλλοδαπό, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Επιπλέον, κατά τον διενεργηθέντα έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή του 26χρονου και κατασχέθηκε, συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης.
Κατασχέθηκε το παραπάνω αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα .
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Υποψήφιοι Σύμβουλοι Τ.Κ. Δελβιμακίου Πωγωνίου, με τον Συνδυασμό «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ»


«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»: Έργα υποδομής σε όλο το δήμο


Μέσα από το τεχνικό πρόγραμμα  του δήμου πραγματοποιήθηκαν μικρά νέα έργα σε όλες τις τοπικές κοινότητες και με τα μηχανήματα του Δήμου έγιναν παρεμβάσεις - αντικαταστάσεις δικτύων ύδρευσης, καθαρισμοί συντηρήσεις κλπ.
1. Πλατεία Καλπακίου. Πρόγραμμα «Πράσινο Ταμείο» (Αρχ. προϋπολογισμός: 270.000€). Ολοκληρώνεται η  ανάπλαση του χώρου έμπροσθεν του Δημαρχείου με την εφαρμογή αρχιτεκτονικής μελέτης. Η Τ.Κ. Καλπακίου αποκτά πλατεία.
2. Αγορά Παρακαλάμου. Πρόγραμμα «Αγροτική Αναγέννηση» (αρχ. προυπολογισμός 1.200.000€) Υλοποιήθηκε η ανάπλαση του κέντρου του Παρακαλάμου μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 και τίτλο «Ανάδειξη Παραδοσιακής Μορφής Αγοράς Παρακαλάμου» με την  κατασκευή καλντεριμιού κ.α.
Το έργο εντάχθηκε από το Δήμο Πωγωνίου και εκτελέσθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου μέσω προγραμματικής σύμβασης. Θα πραγματοποιηθούν βελτιωτικές παρεμβάσεις. 

3. Εκσυγχρονισμός  Αρρεναγωγείου - Παρθεναγωγείου Δελβινακίου. Πρόγραμμα «Επανάχρηση Δημοτικών κτιρίων» (ποσού: 1.150.000€) για την λειτουργία του Πολυχώρου που θα στεγάσει την δράση του Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
4. Πρώην Ειρηνοδικείο Δελβινακίου – Νέο κτήριο Εκδηλώσεων. Προς παράδοση στους δημότες το νέο κτήριο εκδηλώσεων της Τ.Κ. ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ (Πρώην Ειρηνοδικείο). Μετά από δύο χρόνια ενεργειών από την πλευρά του Δήμου Πωγωνίου και με έντονο το ενδιαφέρον πολλών παραγόντων της Ηπείρου, παραχωρήθηκε στο Δήμο η κυριότητα του, άνευ ανταλλάγματος.
5. Οικοκυρική  Σχολή  ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ, Πνευματικά Κέντρα ΑΡΕΤΗΣ και ΜΑΥΡΟΝΟΡΟΥΣ: Ανακαινίσθηκε η Οικοκυρική Σχολής Βασιλικού, ένα εμβληματικό διώροφο πέτρινο κτίριο. Συγχρόνως έγιναν παρεμβάσεις στο Πνευματικό Κέντρο Αρετής, Μαυρονόρους κ.λπ.
6. Εκθετήριο-Εργαστήρι Ψηφιδωτών Γ.& Ν. Κολέφα Τ.Κ. Πωγωνιανής ύψους 340.000€  Δημιουργήσαμε έναν χώρο τέχνης και πολιτισμού στον τόπο καταγωγής των δύο καλλιτεχνών ανακατασκευάζοντας το  εμβληματικό κτίριο στο κέντρο του χωριού.
7. Τοιχία αντιστήριξης (186.700€). Προς Δημοπράτηση Συνολική αποκατάσταση των τοιχίων αντιστήριξης σε δώδεκα Τοπικές Κοινότητες. Τοιχία αντιστήριξης, στηθαία ασφαλείας και αποκατάσταση πηγαδιών στις: Τ.Κ. Αρετής / Βήσσανης / Βροντισμένης / Κεφαλοβρύσου / Κουκλιών / Κρυονερίου / Μαζαρακίου / Μαυροβουνίου, Μερόπης / Πωγωνιανής / Σιταριάς / Χρυσόρραχης.
8. Νέα αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου: Δημιουργήθηκε νέα σύγχρονη αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου με τον απαραίτητο σύγχρονο εξοπλισμό.
9. Νέα αίθουσα  για την ανάδειξη τουρισμού και δράσεων στο Δημαρχείο: Δημιουργήθηκε στο κτίριο του Δημαρχείου μέσω του προγράμματος Interreg και διαθέτει οθόνες προβολής, Υ/Η, θέσεις φιλοξενουμένων, τουριστικά φυλλάδια κ.α. Στον Δήμο πραγματοποιήθηκαν δράσεις σχετικά με τον  πολιτισμό και τον τουρισμό μέσω των προγραμμάτων.   
10. Ανακαίνιση και αποκατάσταση «Σεράι του Μπέη» στην Τ.Κ. Πωγωνιανής Βρισκόμαστε σε στάδιο ωρίμανσης της μελέτης, για την ανακαίνιση και αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου του «Σεράι του Μπέη» για την ένταξή του στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ».
11. Πρόγραμμα Αντιμετώπισης ζημιών & θεομηνιών (120.000€) (Υπουργείο Εσωτερικών) Από το πρόγραμμα των θεομηνιών εκτελέστηκε  ένας μεγάλος αριθμός έργων πολιτικής προστασίας σε όλο το Δήμο.
12. Αποκατάσταση ρέματος Κουκλιών 250.000 ευρώ (εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών) Προς Δημοπράτηση μελέτης. Αποκατάσταση ρέματος που διατρέχει τον οικισμό και είχε προκαλέσει ζημιές στο πρόσφατο παρελθόν. Το ποσό αφορά το κόστος της μελέτης και της εκτέλεσης του έργου.
13. Παιδικές χαρές Δήμου Πωγωνίου – «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»Δημοπρατήθηκε (270.000€)
• Αναβάθμιση των πρώτων εννέα σύγχρονων παιδικών χαρών: Δολιανών, Κεφαλοβρύσου, Βασιλικού, Δελβινακίου, Βήσσανης, Παρακαλάμου, Κουκλιών, Πωγωνιανής και Καλπακίου.
• Αντικατάσταση οργάνων σε παλαιές παιδικές χαρές.
14. Ανακαίνιση σχολικών μονάδων Τ.Κ. Δελβινακίου και αντικατάσταση στεγών (40.557,00€) Βρίσκονται σε εξέλιξη οι παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες  Δημοτικού και Γυμνασίου, μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος».

15. Πρόγραμμα Αύλειων  χώρων  Σχολείων:  Υλοποιήθηκε το  πρόγραμμα και βελτιώθηκαν οι αυλές του Γυμνασίου – Λυκείου Δολιανών και του Δημοτικού Καλπακίου που είχαν υποστεί φθορές.
16. Προμήθεια μηχανημάτων έργου, οχημάτων και συνοδευτικού εξοπλισμού  270.000€. (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ).  Προς δημοπράτηση Εγκρίθηκε η μελέτη. Ο μηχανοκίνητος στόλος του Δήμου θα εξοπλισθεί  με: Φορτηγά αυτοκίνητα, καλαθοφόρο όχημα,  μηχανήματα  αποχιονισμού και εργασιών πρασίνου, επιβατικό όχημα.
17. Ανακαίνιση - Επέκταση Πνευματικού Κέντρου Τ.Κ. Κεφαλόβρυσου: (207.260€) Μέσω του προγράμματος LEADER. Το έργο προβλέπει την κατεδάφιση της υπάρχουσας επέκτασης, την κατασκευή νέων βοηθητικών χώρων και  την ανακαίνιση του Πνευματικού Κέντρου.

Γραφείο Τύπου

Καίτη Μάτσια Ράλλη: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πωγωνίου με την παράταξη "Νέα Εποχή για το Πωγώνι"


"Νέα Εποχή για το Πωγωνι"
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
Ντότης Δημήτριος του Σπυρίδωνα

Γεννήθηκα στην Αθήνα πριν 56 χρόνια. Είμαι συνταξιούχος της ΔΕΗ και είμαι ενεργό μέλος της Αδελφότητας Κτισμάτων εδώ και 15 χρόνια.
Οι γονείς μου Δημήτριος και Πηνελόπη Μάτσια ζουν τον περισσότερο καιρό στα Κτίσματα κι έχουν προσφέρει κι αυτοί πολλά μέσα από το πολυφωνικό τραγούδι.
Είμαι παντρεμένη με τον Ανδρέα Ράλλη κι έχουμε 3 κόρες την Πανωραία την Πηνελόπη και την Δήμητρα και 3 εγγόνια την Κατερίνα τον Μανώλη και την Άννα που όνειρο μου είναι να τα κρατήσω στο Πωγώνι μας και θα αγωνιστώ γι αυτό.
Είναι γεγονός ότι ζούμε σε καιρό κρίσης που δυστυχώς χτύπησε και το Πωγώνι μας.
Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε καθημερινά στα χωριά μας που ερημώνουν δεν ευθύνεται όμως μόνο η κρίση αλλά και οι δικές μας επιλογές με αυτούς που μας εκπροσωπούν στα κοινά.
Πριν αρκετό καιρό γνώρισα έναν άνθρωπο που πιστεύω ότι έχει να δώσει πολλά στον τόπο μας τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΤΟΤΗ ένα πολύ αξιόλογο άτομο με τιμά πολύ η πρόταση του να συμπορευτούμε σε αυτό το ταξίδι.
Κι αυτά τα λέω με όλη την ευθύνη των λόγων μου που όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι τιμώ τον τόπο μου με τα λόγια μου και τα έργα μου μέχρι τώρα και θέλω να προσφέρω ακόμα περισσότερα. 

Καίτη Μάτσια Ράλλη
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πωγωνίου
Δημοτικής Ενότητας Δελβινακίου
«Νέα Εποχή για το Πωγώνι»

Γκόγκας Σταύρος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πωγωνίου, με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»


«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
ΚΑΨΑΛΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΤΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Γκόγκας Σταύρος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πωγωνίου στην Δ.Ε. Δελβινακίου,  με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου».

Γεννήθηκε το 1964 στη Βήσσανη Πωγωνίου, όπου και διαμένει μόνιμα.
Είναι κτηνοτρόφος και έχει ασχοληθεί επί σειρά ετών με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου (2011-2014).
Είναι πατέρας 3 παιδιών.

Κυρίτση Βικτωρία: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πωγωνίου, με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»


«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
ΚΑΨΑΛΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΤΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κυρίτση Βικτωρία: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πωγωνίου στην Δ.Ε. Δελβινακίου, με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

Γεννήθηκε το 1987 στα Ιωάννινα.
Κατάγεται από την Ζαραβίνα (πρώην Λίμνη) Πωγωνίου.
Είναι απόφοιτη της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων καθώς επίσης και του τμήματος Τεχνολογίας Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με συμμετοχή σε πειραματικά και επιστημονικά προγράμματα.
Υπηρέτησε ως συνεργάτης της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος σε προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης της Ε.Ε. στο κατάστημα Μετσόβου.
Ασχολείται ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση από το 2009 με συμμετοχή σε δημοτικές εκδηλώσεις καθώς γαλουχήθηκε από τον παππού της Κυρίτση Νικόλαο.

Μάγκου Αλεξάνδρα: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πωγωνίου με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»


«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
ΚΑΨΑΛΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΤΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μάγκου Αλεξάνδρα: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πωγωνίου στη Δ.Ε. Δελβινακίου με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου».

Γεννήθηκε το 1952 στον Ελαφότοπο Ιωαννίνων.
Το 1968 παντρεύτηκε με τον Μάγκο Πέτρο, με τον οποίο και απέκτησε τρία παιδιά και έκτοτε κατοικεί στο Δελβινάκι.
Τα τελευταία 12 χρόνια είναι ιδιοκτήτρια καταστήματος τροφίμων στο Δελβινάκι.
Το 2011 εκλέχτηκε Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δελβινακίου.
Μέλος του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Δελβινακίου.

Παρουσίαση του βιβλίου του π. Υπουργού κ. Αντώνη Φούσα, την Τετάρτη 15 Μαΐου, στις 7.00 μ.μ., στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13)

 Παρουσίαση του βιβλίου του π. Υπουργού κ. Αντώνη Φούσα, την Τετάρτη 15 Μαΐου, στις 7.00 μ.μ., στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13).

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»: Μετακίνηση ετεροδημοτών



Η «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» θα διαθέσει λεωφορεία από την Αθήνα προς το Δήμο Πωγωνίου για την εξυπηρέτηση των ετεροδημοτών που επιθυμούν να μεταβούν στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Αναχώρηση από πλατεία Καραϊσκάκη:
Παρασκευή 24/5  ώρα 18:00 και 21:00
Σάββατο 25/5 ώρα 10:00
Επιστροφή:
Κυριακή 26/5 απόγευμα  και  Δευτέρα 27/5  πρωί. 
Οι ώρες θα οριστούν τις επόμενες ημέρες.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλ.:
1.    Στυλιανός Κουκουλάρης, 6945701108
2.    Ελένη Παπασπυρου, 6974744537
3.    Χαρά Βλεσσίδου, 6944445780
4.    Σοφία Τσέπα, 6974393690
5.    Αντωνία Κονάνου 69485872220

«Νέα Εποχή για το Πωγωνι»: Ντότης Δημήτριος υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου

«Νέα Εποχή για το Πωγώνι»
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
Ντότης Δημήτριος του Σπυρίδωνα

Επίσκεψη κλιμακίου της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου» στη Χρυσόδουλη και το Ζάβροχο


Τελευταίος σταθμός της σημερινής περιοδείας του κλιμακίου της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου» με επικεφαλής το  Δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο κ. Καψάλη  Κωνσταντίνο  και υποψήφιων δημοτικών συμβούλων η Τ.Κ. Χρυσόδουλης όπου  παρουσιάστηκε στους κατοίκους ο σχεδιασμός για τη νέα 4ετία. 
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι δημότες έκαναν λόγο για απαξίωση από τις άλλες παρατάξεις που στη Δ.Ε. Δελβινακίου τοποθέτησαν υποψηφίους που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τα χωριά της περιοχής.
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου σημείωσε ότι αυτό το γεγονός αποδεικνύει την άγνοιά τους για τον αυτοδιοικητικό χώρο και το χαρακτήρισε ασέβεια προς τις ικανότητες των δημοτών.
«Η ασέβεια και η άγνοια είναι επικίνδυνα χαρακτηριστικά για παρατάξεις που θέλουν να έχουν λόγο για το μέλλον του Πωγωνίου.
Το δικό μας ψηφοδέλτιο αποτελείται από ανθρώπους που κατάγονται, ζουν ή δραστηριοποιούνται στις Δημοτικές Ενότητες στις οποίες θέτουν υποψηφιότητα.
Γνωρίζουμε πολύ καλά τους δημότες μας, είμαστε υπερήφανοι για τις προσωπικές, επαγγελματικές, κοινωνικές και οικογενειακές τους επιτυχίες και θεωρούμε τιμή να τους έχουμε στο πλευρό μας σε αυτόν τον αγώνα που αφορά τον τόπο μας» δήλωσε.

Στηρίζοντας έμπρακτα τη σχέση που έχει χτιστεί με γερά θεμέλια τόσα χρόνια, οι κάτοικοι δήλωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Καψάλη και των συνεργατών του σημειώνοντας ότι το αποτελεσματικό έργο τους πρέπει να συνεχιστεί. "Μια πετυχημένη συνταγή δεν την αλλάζουμε" τόνιζαν χαρακτηριστικά.
Τα στελέχη της "Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου" επισκέφθηκαν επίσης το Ζάβροχο.
Η περιοδεία θα συνεχιστεί την Τετάρτη 15 Μαΐου στις Τ.Κ. Ωραιοκάστρου, Κάτω Μερόπης και Βασιλικού.

Προεκλογική ομιλία στους ετεροδημότες του υποψήφιου Δημάρχου Πωγωνίου κ. Ντότη Δημήτρη, στην αίθουσα της Ομοσπονδία Αδελφοτήτων & Ενώσεων Πωγωνίου, την Κυριακή 19 Μαΐου, ώρα 11:00 π.μ.



Προεκλογική ομιλία  στους ετεροδημότες του υποψήφιου Δημάρχου Πωγωνίου με την δημοτική παράταξη «Νέα Εποχή για το Πωγώνι» κ. Ντότη Δημήτρη, στην αίθουσα της Ομοσπονδία Αδελφοτήτων & Ενώσεων Πωγωνίου, την Κυριακή 19 Μαΐου, ώρα 11:00 π.μ. (Δεληγιώργη 7, Αθήνα)

Προεκλογική ομιλία στους ετεροδημότες του υποψήφιου Δημάρχου Πωγωνίου κ. Ζηκόπουλου Σταύρου, στα Ηπειρώτικα στο Μαρούσι, την Κυριακή 19 Μαΐου, ώρα 12:00 το μεσημέρι

Προεκλογική ομιλία  στους ετεροδημότες του υποψήφιου Δημάρχου Πωγωνίου με την δημοτική παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ» κ. Ζηκόπουλου Σταύρου, στα Ηπειρώτικα στο Μαρούσι, την Κυριακή 19 Μαΐου, ώρα 12:00 το μεσημέρι.

3η Γιορτή Άνοιξης από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, την Παρασκευή 17 Μαΐου, ώρα 18:30

Το 10ο  Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, διοργανώνει την 3η Γιορτή Άνοιξης από την Παρασκευή 17 Μαΐου, ώρα 18:30.

Συνάντηση εργασίας Ριζόπουλου με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ηπείρου


Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός θα γίνει το καμάρι της Ηπείρου

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος, επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου - Περήφανοι Ξανά» είχε το πρωί της Τρίτης, συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ηπείρου Κωνσταντίνο Βρακά.
Κατά τη διάρκειά της έγινε διεξοδική συζήτηση για τα θέματα του ερασιτεχνικού αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου στην Ήπειρο
Από την πλευρά του ο Σπύρος Ριζόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων:
Είναι θλιβερό να πανηγυρίζουμε γιατί μετά από δεκαετίες στρώθηκε μπλε ταρτάν στους Ζωσιμάδες. Είναι θλιβερό να έχουμε επιτρέψει στην απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή να έχει κατεβάσει τον πήχη σε αυτό το οποίο θα έπρεπε να είναι το καμάρι μας, στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Γιατί αυτός ουσιαστικά αναδεικνύει τον κοινωνικό ρόλο του αθλητισμού δίνοντας ουσία στη ζωή των παιδιών μας. Και με τον τρόπο αυτό μεταξύ πολλών άλλων τα βοηθάμε να αποφεύγουν άλλου είδους ουσίες.
Από εκεί και πέρα, στον τομέα του αθλητισμού όπως και στην υπόλοιπη Ήπειρο ευδοκιμεί δυστυχώς μια μιζέρια μετριότητας όπου ουσιαστικά απλώς μας ικανοποιεί η συμμετοχή. Πρέπει να δώσουμε όλα εκείνα τα εφόδια ιδίως στην ΕΠΣ Ηπείρου για να μπορέσει να αναδείξει τα ταλέντα που υπάρχουν γιατί σε μια λογική παγκόσμιου αθλητισμού πρέπει να βρεις εκείνους που μπορούν ναν αναδειχθούν και να τους βοηθήσεις στην περαιτέρω εξέλιξή τους. Αυτό όμως για να γίνει πρέπει να έχεις όραμα εξωστρέφειας και αντίληψη.
Συμφωνήσαμε από κοινού με τον κ. Βρακά να σχεδιάσουμε το μέλλον το ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στην Ήπειρο, μαζί, από την ημέρα που θα αναλάβει τα καθήκοντά της η νέα Περιφερειακή αρχή.

Καχριμάνης Αλέξανδρος: Ανακοινώσεις κατά την περιοδεία του στην Κόνιτσα


Με την ανακοίνωση ενός ακόμη μεγάλου έργου για την περιοχή της Κόνιτσας, ολοκλήρωσε την περιοδεία στην πόλη και σε τοπική κοινότητες του ομώνυμου Δήμου, σήμερα το απόγευμα ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τη ριζική αποκατάσταση της οδού προς την περιοχή Αμαράντου, έργο για το οποίο από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, εγκρίθηκε το αίτημα της Περιφέρειας για τη χρηματοδότησή του με το ποσό των 2.680.000 ευρώ, που ήδη εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με απόφαση (10-5-2019) του Υφυπουργού Στάθη Γιαννακίδη.
Στο ποσό αυτό προστίθενται άλλες 300.000 ευρώ που ήδη έχουν διατεθεί από ιδίους πόρους της Περιφέρειας, με τα οποία θα αναβαθμιστεί πλήρως το οδικό δίκτυο, βελτιώνοντας και την πρόσβαση προς τα Ιαματικά λουτρά. «Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, συνέχεια της ένταξης της αναβάθμισης των ιαματικών λουτρών Αμαράντου (και Καβασίλων) στο πρόγραμμα interreg με έντονα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά για την ακριτική περιοχή της Ηπείρου», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καχριμάνης.
 Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης αναφέρθηκε διεξοδικά στα πολλά και μεγάλα έργα που έχουν υλοποιηθεί ή και σχεδιάζονται για την περιοχή της Κόνιτσας, για το οδικό δίκτυο, για τις αγροτικές υποδομές, για αποκαταστάσεις ζημιών, για συντηρήσεις- αναδείξεις θρησκευτικών μνημείων, με πλέον πρόσφατο την ένταξη στο Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020», της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού της πόλης. «Όλα αυτά τα χρόνια, είμασταν κοντά στους κατοίκους, συμπαραστάτης του Δήμου στην αντιμετώπιση ζητημάτων καθημερινότητας, αλλά και σε μεγάλα έργα υποδομών», υπογράμμισε ακόμη ο νυν Περιφερειάρχης, ζητώντας από τους κατοίκους της Κόνιτσας την εκ νέου στήριξή τους, ώστε να συνεχιστούν αταλάντευτα τα έργα που έχουν ξεκινήσει.

Ο Γιάννης Καραγιάννης στο Βατούμι της Γεωργίας για την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΣΕΠ


Στις τακτικές εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), που θα διεξαχθεί στις 14-17 Μαΐου στο Βατούμι της Γεωργίας, θα συμμετάσχει ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης.
Η ελληνική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τους βουλευτές Κώστα Μορφίδη και Γιάννη Καραγιάννη, θα συμμετάσχει μαζί με τις κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες των υπολοίπων κρατών-μελών του ΟΣΕΠ (Αλβανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Γεωργία, Μολδαβία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Τουρκία και Ουκρανία) στις εργασίες των επιτροπών Νομικών και Πολιτικών Υποθέσεων (με ατζέντα το θεσμό του Διαμεσολαβητή και το ρόλο του στην ενίσχυση της δημοκρατίας στα κράτη-μέλη του ΟΣΕΠ) και Οικονομικών, Εμπορικών, Τεχνολογικών και Περιβαλλοντικών Υποθέσεων (με ατζέντα τη Γαλάζια Ανάπτυξη και την Πράσινη Οικονομία).

Συνάντηση εργασίας Σπύρου Ριζόπουλου με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος, επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου - Περήφανοι Ξανά» είχε το πρωί της Τρίτης, συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Γρηγόρη Γκίκα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ουσιαστικά διεξοδική συζήτηση. Από την πλευρά του κ. Γκίκα έγινε ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.
Από την πλευρά του Σπύρου Ριζόπουλου τονίστηκε ότι είναι δεδομένη η ευαισθησία των Οριζόντων Ηπείρου στις ανάγκες των λεωφορειούχων αλλά και των επιβατών και ότι υπάρχει ήδη ολοκληρωμένη εικόνα από τον υποψήφιο στην ΠΕ Πρέβεζας, Γιώργο Ρίζο που είναι πρόεδρος των ιδιοκτητών του τοπικού ΚΤΕΛ.
Επισημάνθηκε επίσης ότι είναι προφανές πως για να μπορέσει να διευκολυνθεί η εξωστρέφεια χρειάζεται να υπάρξουν και οργανωμένες μετακινήσεις.
Ο Σπύρος Ριζόπουλος σημείωσε ότι σήμερα υπάρχει αναρχία στην υποδομές και αυτό δεν επιτρέπει την ομαλή λειτουργία ώστε να γίνει άνετη η επισκεψιμότητα στα Ιωάννινα αλλά και ολόκληρη την Ήπειρο. Και αυτό συμβαίνει γιατί οι σχεδιασμοί δεν υλοποιήθηκαν ποτέ και πετάχτηκαν χρήματα.
Η κατάσταση θα αλλάξει, δήλωσε ο Σπύρος Ριζόπουλος ο οποίος επίσης τόνισε ότι η νέα Περιφερειακή αρχή θα βάλει από την πρώτη στιγμή τέλος στις απ’ ευθείας αναθέσεις μεταφορικού έργου σε συγγενικά πρόσωπα, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

Επίσκεψη κλιμακίου της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου» στα Κτίσματα


Τα Κτίσματα επισκέφθηκαν νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 14 Μαΐου ο Δήμαρχος Πωγωνίου και εκ νέου υποψήφιος κ. Καψάλης  Κωνσταντίνος  και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου».
Στηρίζοντας έμπρακτα τη σχέση που έχει χτιστεί με γερά θεμέλια τόσα χρόνια, οι κάτοικοι δήλωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Κώστα Καψάλη και των συνεργατών του.