Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Κακαβιά Πωγωνίου: Εντοπίστηκε αγροτικό αυτοκίνητο, με ειδικές κρύπτες ναρκωτικών στο αμάξωμα και στο κάτω μέρος του οχήματος

Κατασχέθηκαν περίπου (74) κιλά κάνναβης ενώ ταυτοποιήθηκε ως οδηγός του οχήματος ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας
Το αυτοκίνητο καταδιώχθηκε και εγκαταλείφθηκε από τον οδηγό κοντά στο Συνοριακό Σταθμό Κακαβιάς

Εντοπίστηκε, χθες (15-07-2014) το μεσημέρι στο Συνοριακό Σταθμό Κακαβιάς, από τελωνειακούς υπαλλήλους σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικούς Τμήματος Κακαβιάς, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (αγροτικό), ο οδηγός του οποίου μετέφερε, σε ειδικές κρύπτες, (74) περίπου κιλά κάνναβης.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκε ως οδηγός του οχήματος ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος αναζητείται.
Ειδικότερα, ο 32χρονος προσήλθε στο Συνοριακό Σταθμό Κακαβιάς προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα μας και κατά τη διάρκεια του ελέγχου από τους τελωνειακούς υπαλλήλους, ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή.

Το αυτοκίνητο καταδιώχθηκε, ωστόσο ο οδηγός του το εγκατέλειψε σε παράδρομο της Εθνικής Οδού Κακαβιάς – Ιωαννίνων και διέφυγε.
Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε ειδικές κρύπτες σε διάφορα σημεία του αμαξώματος και στο κάτω μέρος του οχήματος, υπήρχαν (70) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους (74,091) γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Επίσης κατασχέθηκε και το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο.
Από το Αστυνομικό Τμήμα Κακαβιάς Ιωαννίνων σχηματίζεται δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, η οποία με την ολοκλήρωση του προανακριτικού έργου θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών,  συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά και έχει την ακόλουθη σύνθεση:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΤΡΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΟΝΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ   
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΤΑΜΙΑΣ: ΓΚΟΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ: ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΥΛΙΚΟΥ: ΣΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: ΣΚΟΡΔΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΜΕΛΗ:
ΜΠΙΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΣΙΟΜΠΟΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΧΑΣΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΓΚΟΓΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΧΑΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΚΑΛΠΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Η θεατρική Ομάδα Ραφταναίων παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Υπάρχει και Φιλότιμο» την Δευτέρα 21 Ιουλίου, ώρα 21:15


Η θεατρική Ομάδα Ραφταναίων παρουσιάζει στο Καλπάκι Πωγωνίου, τη θεατρική παράσταση «Υπάρχει και Φιλότιμο», την Δευτέρα 21 Ιουλίου, ώρα 21:15.  

Πρόσθετους φόρους και πρόστιμα για εκπρόθεσμη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της γ.γ. Εσόδων, κα Κατερίνας Σαββαϊδου,  σε περίπτωση μη υποβολής φορολογικής δήλωσης, ο πρόσθετος φόρος υπολογίζεται από την επόμενη ημέρα από την ημερομηνία κατά την οποία έληξε η κατά νόμο προθεσμία υποβολής της δήλωσης.
Ειδικότερα, διευκρινίζεται ότι στις εκπρόθεσμες δηλώσεις οικονομικού έτους 2014 που θα υποβληθούν μετά τις 14/7/2014, θα επιβληθεί:
πρόσθετος φόρος 1% επί του οφειλούμενου με τη δήλωση φόρου για κάθε μήνα καθυστέρησης, με αφετηρία υπολογισμού την 15η Ιουλίου 2014.
για τις περιπτώσεις που δεν προβλέπεται η επιβολή πρόσθετου φόρου ή δεν προκύπτει ποσό φόρου για καταβολή, επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ.
Κατά την τελευταία ημέρα υποβλήθηκαν 276.000 φορολογικές δηλώσεις με το σύνολό τους να διαμορφώνεται στις 5.812.000.
Με την παράταση των 14 ημερών που δόθηκε εκτιμάται ότι το 99% περίπου των φορολογούμενων υπέβαλαν εμπρόθεσμα την φορολογική τους δήλωση.
 
ΠΗΓΗ: www.in.gr

Κερασόβο Πωγωνίου: Μουσική συναυλία με θέμα «Το Ηπειρώτικο Μοιρολόι», την Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014, ώρα 20:30


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Ηπειρώτικο Μοιρολόι (Τοπικό και Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Κερασόβου Πωγωνίου)

Το Τοπικό και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Κερασόβου Πωγωνίου και η Αδελφότητα Κερασοβιτών Πωγωνίου Ηπείρου Διοργανώνουν μουσική συναυλία με θέμα «Το Ηπειρώτικο Μοιρολόι», την Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014 και ώρα 20:30 στο χώρο της Κεντρικής Εκκλησίας του Χωριού μας.
Συμμετέχει η παραδοσιακή ορχήστρα του συμπατριώτη μας δεξιοτέχνη του κλαρίνου Γεώργιου Κωτσίνη και καθώς πολυφωνικά συγκροτήματα.
Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους θανόντες συμπατριώτες μας και ιδίως σε αυτούς που διετέλεσαν στο παρελθόν μέλη της διοίκησης της Αδελφότητάς μας.
Η εκλεκτή πολυπληθής παρουσία των συμπατριωτών και φίλων θα επισφραγίσουν την επιτυχία και της φετινής εκδήλωσης.

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΕΡΑΣΟΒΙΤΩΝ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΛΕΚΚΑ 12 ΑΘΗΝΑ (Τ.Κ.105 62)  ΤΗΛ. 2103220394 FAX: 2103232543

Χαραυγή Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι το Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ
ΧΑΡΑΥΓΙΤΩΝ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
«Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»

Χαραυγή 15/7/2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου των Απανταχού Χαραυγιτών Πωγωνίου Ιωαννίνων «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», καλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας, να τιμήσουν με την παρουσία τους, το παραδοσιακό πανηγύρι του συλλόγου μας, που θα γίνει στις 19/7/2014 στη Χαραυγή Πωγωνίου με το συγκρότημα του Γιάννη Χαλδούπη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ
ΩΡΑ 8:00 το πρωί: θεία λειτουργεία στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία
ΩΡΑ 8:00 το βράδυ: Τραπέζι στην πλατεία του χωριού, με προβατίνα και Βαλτιστινές πατάτες, σαλάτα, φέτα, τσίπουρο και κρασί. Θα ακολουθήσει γλέντι και όποιος αντέξει.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Γ.ΒΟΚΟΛΟΣ (ΛΙΑΡΟΣ) ΕΛΕΝΗ Φ.ΚΑΤΣΗ

Φεστιβάλ Αράχθειου Θεάτρου Τζουμέρκων 2014


Από 8-13 Αυγούστου 2014 θα πραγματοποιηθεί και φέτος το Φεστιβάλ του Αραχθείου Θεάτρου στο Παλαιοχώρι Σκούπας Άρτας.
Στο φετινό Φεστιβάλ θέλοντας να ικανοποιήσουμε την αγάπη και το αγκάλιασμα του θεάτρου από τους μικρούς μας φίλους, θα δοθούν δύο παιδικές θεατρικές παραστάσεις. Επίσης για πρώτη φορά θα δοκιμάσουμε ένα νέο είδος θεατρικής σκηνής για την περιοχή μας την ΟΠΕΡΑ, εμπλουτίζοντας και αναβαθμίζοντας έτσι τα είδη των θεατρικών παραστάσεων.


Στις 8 Αυγούστου η ΟΠΕΡΑ ΤΣΑΚΑΛΩΦ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ σε πρώτη εμφάνιση θα παρουσιάσει το "Μαγικό Αυλό" του Μότσαρτ. Θα έχουμε την ευκαιρία στην ευρύτερη περιοχή των Τζουμέρκων να απολαύσουμε Λυρική Σκηνή, ένα υπερθέαμα από Μουσική, Χορό και Θεατρικά δρώμενα. Ογδόντα (80) συνολικά καλλιτέχνες της Ηπειρωτικής Όπερας, συμφωνική ορχήστρα, λυρικοί τραγουδιστές, χορωδοί, σκηνοθέτες, σκηνογράφοι και τεχνικοί βάζουν όλη την τέχνη και τη γνώση τους και θα μας διασκεδάσουν για 2 περίπου ώρες και ελπίζουμε "το καινούργιο" για την περιοχή μας που θα απολαύσουμε θα ικανοποιήσει τους θεατές.
Ο Καρλ Μπαθ έγραψε πως οι Άγγελοι όταν δοξολογούν το Θεό, παίζουν "Μουσική Μπαχ", αντίθετα όταν βρίσκονται μεταξύ τους παίζουν "Μουσική Μότσαρτ" και ο Θεός αρέσκεται πάρα πολύ να τους ακούει.

Γλυτώνει την επανεξέταση του Σεπτεμβρίου 9% των μαθητών της Α’ Λυκείου

Σε ποσοστό περίπου 15% απομειώνεται ο αριθμός των μαθητών της Α' Λυκείου που παραπέμπονται σε επαναληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο βάσει της τελικής ρύθμισης που προώθησε ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, για τις προαγωγικές εξετάσεις, από το 23% που αρχικά είχε υπολογιστεί.
Σύμφωνα με την τροπολογία, που ψηφίστηκε από τη Βουλή την περασμένη Παρασκευή, και στην οποία ενσωματώθηκε νομοτεχνική βελτίωση του υφυπουργού, όταν κάποιος μαθητής έχει επιτύχει γενικό βαθμό ίσο ή ανώτερο του δέκα και έχει επιτύχει βαθμό τουλάχιστον οκτώ σε έναν ή δυο κλάδους των μαθημάτων «Ελληνική γλώσσα» ή «Μαθηματικά» και ταυτόχρονα έχει επιτύχει Μ.Ο. κλάδων ίσο ή ανώτερο του δώδεκα και πέντε δέκατα (12,5), ο οποίος προκύπτει από την προφορική και γραπτή βαθμολογία στους κλάδους των μαθημάτων «Ελληνική γλώσσα», «Μαθηματικά» και «Φυσικές επιστήμες», τότε δεν παραπέμπεται στους παραπάνω κλάδους μαθημάτων και προάγεται.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι μετέφεραν με αυτοκίνητο πάνω από (41) κιλά κάνναβης

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν, επιπρόσθετα, πλαστά ταξιδιωτικά και προσωπικά έγγραφα

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας προχώρησαν σήμερα (15-07-2014) στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ενός 41χρονου υπηκόου Αλβανίας και μίας 33χρονης υπηκόου Γεωργίας, οι οποίοι μετέφεραν με αυτοκίνητο πάνω από (41) κιλά κάνναβης.
Συγκεκριμένα, η αυτόφωρη σύλληψη πραγματοποιήθηκε σήμερα τα ξημερώματα στον Σμέρτο Φιλιατών Θεσπρωτίας, όταν εντοπίστηκε ένα ύποπτο όχημα, με επιβάτες τους δύο συλληφθέντες και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο.
Από την έρευνα που επακολούθησε στο εσωτερικό του ύποπτου αυτοκινήτου, βρέθηκαν στον χώρο των αποσκευών δύο ταξιδιωτικοί σάκοι με ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους (41) κιλών και (670) γραμμαρίων.
Επιπρόσθετα, στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν πλαστή ταυτότητα και άδεια οδήγησης ρουμανικών αρχών καθώς και μία πλαστή ελληνική άδεια παραμονής.
Τα ναρκωτικά, τα πλαστά έγγραφα και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής μοτοποδηλάτου που έγινε τον προηγούμενο μήνα στην Πρέβεζα

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών για κλοπή

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, περίπτωση κλοπής μοτοποδηλάτου που έλαβε χώρα τον περασμένο μήνα στην Πρέβεζα και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 20 και 17 ετών.
Συγκεκριμένα, μετά από ενδελεχή έρευνα και αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες βραδινές ώρες της 26-27/06/2014 αφαίρεσαν από πυλωτή πολυκατοικίας στην πόλη της Πρέβεζας δίκυκλο μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας ημεδαπού.
Οι δύο ημεδαποί δε συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Αετομηλίτσα Ιωαννίνων: 14ο τριήμερο κτηνοτροφίας, 1, 2 και 3 Αυγούστου

Το πρόγραμμα του φετινού τριημέρου κτηνοτροφίας στην Αετομηλίτσα Ιωαννίνων:
Παρασκευή 1 Αυγούστου:
-Προετοιμασίες
-Προβολή ντοκιμαντέρ
Σάββατο 2 Αυγούστου:
-Ορειβασία(Ανάβαση στο Γράμμο)
-Εκδηλώσεις-Χοροί Παραδοσιακή Μουσική-Τραγούδια
Και το βράδυ το παραδοσιακό γλέντι στις ταβέρνες του χωριού!
Κυριακή 3 Αυγούστου:
-Παρουσίαση παραγωγής παραδοσιακών και κτηνοτροφικών προϊόντων από τους κτηνοτρόφους του χωριού πριν την έναρξη των εκδηλώσεων.
Πλούσιο γεύμα (ψητό, γίδα βραστή, τυριά, πίτες κλπ)
-Έναρξη προγράμματος-Χαιρετισμοί
-Ποιμενικό δρώμενο και χορός από κτηνοτρόφους και από την Π.Ο.Π.Σ.Β

-Δημοτικοί χοροί, τραγούδια, γλέντι και χορός για όλους τους παρευρισκόμενους με το συγκρότημα ΣΜΟΛΙΚΑΣ και τον τραγουδιστή ΦΩΤΗ ΤΡΑΣΙΑ!