Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Πρόβλημα ηθικής ισορροπίας των μέτρων και της κοινωνικής δικαιοσύνης»

Πρώτο μέλημα του ίδιου αλλά και του πρωθυπουργού προσδιόρισε την αποκατάσταση της φορολογικής αδικίας ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας για πρώτη φορά στην Βουλή με την ιδιότητα του υπουργού Οικονομικών.
Χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει επίγνωση της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, προσθέτοντας ότι «ξέρουμε πως υπάρχει πρόβλημα ηθικής ισορροπίας των μέτρων και κοινωνικής δικαιοσύνης. Είναι το πρώτο μέλημα του πρωθυπουργού και δικό μου να αποκαταστήσουμε την αδικία. Θα δημιουργήσουμε νέο φορολογικό σύστημα που θα βάλει τέλος στην διαρθρωτική αδικία που δεν πληρώνουν όσοι πρέπει και πληρώνουν μόνο αυτοί που δεν πρέπει».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης, δεν αποβλέπει μόνο στην στήριξη της κοινοβουλευτικής της ομάδας αλλά σε όλη την ελληνική κοινωνία. «Ό, τι έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα οφείλεται στις θυσίες της κοινωνίας. Πρέπει να θεωρούμε το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ως εθνικό σχέδιο συγκρότησης», επεσήμανε.


«Οι πολίτες είναι πικραμένοι, η αγωνία και η ανασφάλεια είναι διάχυτες και αγωνιούν αν οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί στο εισόδημα των νοικοκυριών και αν η χώρα έχει προοπτική στα επόμενα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Νέο σχέδιο με μικρότερο "κεφαλικό" φόρο

Από το μικροσκόπιο της τρόικα περνά το «λίφτινγκ» του Ευάγγελου Βενιζέλου στο σχέδιο για τον κεφαλικό φόρο και το χαράτσι στα ακίνητα, ενώ οι ελεγκτές -που βρίσκονται από σήμερα στην Αθήνα- περνούν από κόσκινο και τις βελτιώσεις που επιχειρούνται στους φόρους κατανάλωσης. Ένα σχέδιο που έχει πέσει στο τραπέζι είναι ο κεφαλικός φόρος να ξεκινά μεν από εισόδημα 12.000 ευρώ, να επιβάλλεται με συντελεστές όμως με 1% - 3% αλλά το κλιμάκιο με φόρο 1% να φθάνει ίσως και στα 30.000 ευρώ εισόδημα αντί 20.000 ευρώ που αρχικά σχεδιαζόταν.
Από εκεί και πάνω θα ισχύσουν οι κλίμακες που είχαν αρχικά προταθεί.
Στην περίπτωση αυτή όμως θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η επιβολή ενός ακόμα φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες ίσως και 100 ευρώ ανά κεφάλι.
Πρόθεση του υπουργού Οικονομικών είναι να «παγώσει» τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων να καταργηθεί τελείως το πόθεν έσχες για κύρια και δευτερεύουσα κατοικία και διατηρηθούν ψηλά τα αφορολόγητα όρια στην ακίνητη περιουσία ενώ φαίνεται να απορρίπτεται και η ιδέα για τέλος ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.
Στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με αντικείμενο το νέο πακέτο μέτρων θα ξεκαθαρίσει εάν τελικά θα παγώσει κάθε αύξηση στον ΦΠΑ και εάν θα μπουν ειδική φόροι σε καύσιμα και αναψυκτικά αλλά και το πόσο θα αυξηθεί από το φθινόπωρο το πετρέλαιο θέρμανσης.
Πάντως, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με την τρόικα για να εξετάσουν τις αλλαγές στα μέτρα.

GPO: Προβάδισμα της ΝΔ με 0,9%


Προσδοκίες των ερωτηθέντων από την τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Προβάδισμα παίρνει για πρώτη φορά η ΝΔ σε δημοσκόπηση της GPO για το Mega.
Στην πρόθεση ψήφου:
ΝΔ: 21%
ΠΑΣΟΚ: 20,1%
ΚΚΕ: 9,2%
ΛΑΟΣ: 6,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 4%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 3%

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση μένουν εκτός βουλής η Δημοκρατική Συμμαχία και οι Οικολόγοι Πράσινοι, ενώ το Λευκό και οι Αναποφάσιστοι αγγίζουν το 30%!

Το 40% των ερωτηθέντων βλέπει θετικά τον ανασχηματισμό, ενώ 6 περίπου στους 10 Έλληνες τον βλέπουν αρνητικά.

Το 63% δε θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα γίνει πιο αποτελεσματική μετά τον ανασχηματισμό.

Αξίζει να σημειωθούν οι θετικές γνώμες για την τοποθέτηση Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών που αγγίζουν το 60,7%, γεγονός που δείχνει ότι καλλιεργούνται προσδοκίες στον κόσμο από την τοποθέτησή του.
Το 40,3% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο κ. Βενιζέλος μπορεί να αλλάξει κάτι, ενώ το 58,1% απάντησε «όχι» στη συγκεκριμένη ερώτηση.
Το 50,3 δεν πιστεύει ότι η τρόικα θα επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Παπανδρέου με 32,1%, ενώ ο Σαμαράς υπολείπεται περίπου πέντε ποσοστιαίες μονάδες.

Το 55,2% των ερωτηθέντων επιθυμεί να ολοκληρώσει αυτή η κυβέρνηση τη θητεία της και δε ζητούν πρόωρες εκλογές.

Το 55,1% ζητά κυβέρνηση συνεργασίας.

Το 95% των πολιτών ζητά να συμμετάσχουν και οι πολιτικοί στις θυσίες, ενώ οι ερωτηθέντες ρίχνουν σε ίδιο περίπου ποσοστό την ευθύνη για την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας στον Αντώνη Σαμαρά, καθώς και στο Γιώργο Παπανδρέου.

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: 64χρονος έχασε τη ζωή σε τροχαίο

Έχασε τον έλεγχο του φορτηγού που οδηγούσε.
Τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού είχε ως αποτέλεσμα το τροχαίο που σημειώθηκε σήμερα Τρίτη το πρωί στην Φροσύνη Θεσπρωτίας. Το Ι.Χ. φορτηγό που οδηγούσε 64χρονος εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοίχο, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο οδηγός.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς.


ΠΗΓΗ: www.pamepreveza.gr

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ο "κρυμμένος θησαυρός" της Γκούρας

Έναν κρυμμένο θησαυρό ο οποίος βρίσκεται μια ανάσα από την Πρέβεζα μας καλεί να ανακαλύψουμε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Ρευματιάς την Κυριακή 3 Ιουλίου.
Το ραντεβού δίνεται στις 10 το πρωί στην πλατεία του Ρευματιάς στο μεγάλο πλάτανο του χωριού.

Οι προσκεκλημένοι θα μπορέσουν να κατέβουν στο προβιομηχανικό συγκρότημα τη νεροτριβής, του νερόμυλου και του μαντανιού-τα οποία επαναλειτούργησαν πέρσυ- και να θαυμάσουν το μοναδικό τοπίο με τα τρεχούμενα νερά και τα πλατάνια..
Ο νερόμυλος, χτισμένος σύμφωνα με επιγραφή που φέρει χτίστηκε το 1.400 αναστυλώθηκε χάρη στις προσπάθειες του πρώην Δήμου Λούρου , του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Ρευματιάς και τις γνώσεις του μοναδικού στην ευρύτερη περιοχή τεχνίτη νερόμυλων του 87χρονου Νάσου Μίνου.
Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης χάρη στον άνθρωπο αυτό, ο οποίος εργάστηκε άοκνα πολλές μέρες, το σύστημα του παλιού νερόμυλου δούλεψε ξανά.


O Δήμος θέλοντας να αναδείξει το μοναδικό αυτό μνημείο αλλά και το περιβάλλον της περιοχής προχώρησε τις βασικές αυτές εργασίες ωστόσο στόχος είναι το έργο να ενταχθεί σε μια γενικότερη παρέμβαση και μάλιστα για τον σκοπό αυτό έχει εκπονηθεί μελέτη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μύλος αυτός εξυπηρετούσε όχι μόνο την περιοχή αλλά και χωριά του Σουλίου οι κάτοικοι του οποίου κατέβαιναν μέχρι εκεί από «κρυφά» μονοπάτια.
Μάλιστα όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανω Ρευματιάς Απόστολος Παππάς η παλιά πόρτα έχει όλα τα ονόματα των μυλωνάδων που πέρασαν από κει προσφέροντας στον κόσμο όχι μόνο το αλεύρι αλλά την ζεστασιά και την αγάπη τους.


Η γιορτή στην Ρευματιά θα συνεχιστεί στην πλατεία του χωριού με τα χορευτικά τμήματα του Λούρου και του Ρωμανού Ιωαννίνων ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν και το Λαογραφικό Μουσείο.

ΠΗΓΗ: http://www.thebest.gr/

ΠΟΝΤΙΚΑΤΕΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Έβαλαν στο μάτι το παγκάρι της εκκλησίας

Άγνωστοι δράστες κατάφεραν να πάρουν από το παγκάρι του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στους Ποντικάτες Ιωαννίνων το ποσό των 100 ευρώ. Η διάρρηξη του ναού έγινε το χρονικό διάστημα από 15 έως 18 Ιουνίου.


Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου.

ΝΔ: "Δεν συντρέχει λόγος δημοψηφίσματος"

Την θέση ότι δεν συντρέχει λόγος δημοψηφίσματος, διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, κατά τη συζήτηση της πρότασης εμπιστοσύνης.



«Τα περί δημοψηφισμάτων ορίζονται στο Σύνταγμα και με βάση αυτά δεν συντρέχει λόγος διεξαγωγής του», ανέφερε ο κ. Δένδιας προτρέποντας τον πρωθυπουργό που προανήγγειλε δημοψήφισμα το φθινόπωρο, να διαβάσει βιβλίο του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου του 2008, το οποίο αναφέρεται στους όρους και τη διαδικασία διεξαγωγής δημοψηφισμάτων.


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κάλεσε επίσης την κυβέρνηση «να μην ευνοεί την τερατογεννέσεις» επικαλούμενος μάλιστα την άποψη του Γκράμσι ότι «το παλιό έχει πεθάνει, το νέο δεν έχει γεννηθεί. Ζούμε στην εποχή των τεράτων».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Τέλος επιτηδεύματος σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες

Επιβολή ειδικού τέλους επιτηδεύματος σε περισσότερους από 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες.

Την επιβολή ειδικού τέλους επιτηδεύματος σε περισσότερους από 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες προωθεί η κυβέρνηση σε συνδυασμό με ένα νέο μοντέλο πιο ήπιας έκτακτης εισφοράς.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο Υπουργείο Οικονομικών διαβλέπουν πως με την έκτακτη εισφορά ως έχει για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ και συντελεστές από 1% έως και 3% αφενός το βάρος πέφτει σε μισθωτούς και συνταξιούχους με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και αφετέρου την ... γλιτώνουν οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες που σε ποσοστά άνω του 70% δηλώνουν εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο όριο.
Έτσι οι νέες συζητήσεις με την τρόικα που ξεκινούν σήμερα με την άφιξη στην Αθήνα τεχνικού κλιμακίου θα επικεντρωθούν στις αλλαγές στο μέτρο της έκτακτης εισφοράς και στην εν μέρει αντικατάσταση του από το τέλος επιτηδεύματος
Οι αποφάσεις ενδέχεται να ληφθούν σε πολύ υψηλότερο επίπεδο καθώς κατά τις ίδιες πληροφορίες αίτημα για αλλαγές στο μείγμα της φορολογικής πολιτικής κατέθεσε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Χ.Β. Ρομπάι .
Οι τελικές ρυθμίσεις θα πρέπει να συμφωνηθούν σε χρόνο ρεκόρ καθώς το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καταθέσει αύριο στην Βουλή τον εφαρμοστικό νόμο ώστε να ψηφιστεί μαζί με το Μεσοπρόθεσμο μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα.


Πιο αναλυτικά το βασικό σενάριο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο οδηγεί σε μικρότερη επιβάρυνση στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα μισθωτών και στην επιβολή ειδικού τέλους στους ελεύθερους επαγγελματίες.
Έτσι είναι εξαιρετικά πιθανό η μείωση της έκτακτη εισφοράς να πάρει είτε την μορφή χαμηλότερων συντελεστών (να ξεκινάνε δηλαδή κάτω από το 1%) είτε διεύρυνσης των κλιμακίων εισοδήματος.
Παράλληλα και με το αφορολόγητο να παραμένει στις 12.000 ευρώ θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η επιβολή του τέλους επιτηδεύματος.
Κι αυτό καθώς στο υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουν πως οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν εισοδήματα μέχρι 12.000 ευρώ.
Με τον τρόπο αυτό δηλαδή οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώσουν την έκτακτη εισφορά αλλά και το τέλος επιτηδεύματος.
Στο νέο τέλος εξετάζεται αν θα μπουν κλιμακούμενοι συντελεστές και αν θα έχει χρονική διάρκεια μέχρι το 2015.
Το ζητούμενο είναι οι όποιες ρυθμίσεις γίνουν να έχουν ισοδύναμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα καθώς δεν αλλάζει ο στόχος του Μεσοπρόθεσμου για συνολικά πρόσθετα φορολογικά έσοδα ύψους 2,45 δις ευρώ μέχρι το τέλος του έτους.
Από την έκτακτη εισφορά έχουν εγγραφεί έσοδα της τάξης των 400 εκατ. ευρώ για το υπόλοιπο του 2011.
Εξάλλου ένα εναλλακτικό σενάριο το οποίο ...κοστολογούν αυτές τις ημέρες στο υπουργείο Οικονομικών σχετίζεται με την δημιουργία δύο διαφορετικών κλιμακίων βάσει των οποίων θα επιβληθεί η έκτακτη εισφορά. Μία για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και μία άλλη για τους ελεύθερους επαγγελματίες.


ΠΗΓΗ: www.imerisia.gr

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Κόβουν την έκπτωση φόρου απ' τις αποδείξεις - Ακριβαίνει και το πετρέλαιο θέρμανσης


- Μόνο για το αφορολόγητο οι αποδείξεις.
- "Πόνεσαν" το υπουργείο οι επιστροφές φόρου φέτος.
- Αύξηση 50% στο φόρο του πετρελαίου θέρμανσης.

Το “μπούμερανγκ” των αποδείξεων που πόνεσε το κράτος φέτος, από του χρόνου ως συνήθως θα πονέσει και πάλι μόνο τον πολίτη, ενώ παράλληλα η μισή υπόσχεση για μη αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης πάει “περίπατο” καθώς ναι, μεν δεν εξισώνεται η τιμή του με το κίνησης, όμως αυξάνεται ο φόρος και φυσικά και η αιμορραγία στην τσέπη του Έλληνα.


Οι αποδείξεις:
Φοροελάφρυνση “γιοκ” λέει τώρα το υπουργείο (μέσω διαρροών βέβαια). Με λίγα λόγια δεν θα υπάρχει κανένα νόημα να μαζέψει κάποιος περισσότερες αποδείξεις από όσες χρειάζεται για το αφορολόγητό του καθώς θα καταργηθούν οι εκπτώσεις φόρου.


Φέτος για παράδειγμα όποις χρειαζόταν 12.000 ευρώ αποδείξεις για το αφορολόγητο συγκέντρωσε 15.000 θα έχει έκπτωση φόρου 10% για τις επιπλέον αποδείξεις.
Από του χρόνου δεν θα υπάρχει αυτό το 10% καθώς ειδικά σε περιπτώσεις ζευγαριών το κράτος δεν μοίραζε ... απλά 300άρικα σε επιστροφές αλλά 1.000 και 1.500 ευρώ. Κάπως έτσι οι “εκπτώσεις” πήγαν περίπατο. Βέβαια δεν γνωρίζουμε αν σκέάφτηκαν οι οικονομικοί εγκέφαλοι ότι όσο δεν έχει ανάγκη τις αποδείξεις ο πολίτης τόσο οι επαγγελματίες δεν θα κόβουν και θα φοροδιαφεύγουν με αποτέλεσμα και πάλι το κράτος να βγαίνει χαμένο.


Το πετρέλαιο:
Όχι, δεν θα εξισωθεί ο φόρος με αυτό του κίνησης όμως ως αντιστάθμισμα στις απώλειες εσόδων από την μη εφαρμογή της εξίσωσης των φόρων την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 41 ευρώ το χιλιόλιτρο, δηλαδή από 21 ευρώ που είναι τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου να διαμορφωθεί στα 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο.
Από την αύξηση αυτή και την πρόσθετη επιβάρυνση του ΦΠΑ η μέση πρόσθετη επιβάρυνση ανά λίτρο θα είναι 5 λεπτά.


Ο υπολογισμός αυτός γίνεται βέβαια με τις τιμές του πετρελαίου όπως είναι τώρα.
Από το Φθινόπωρο  βλέπουμε.

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

ΕΝΤΟΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ: Με επιτόκιο 4,62%

Με επιτόκιο 15% υψηλότερο από αυτό της προηγούμενης δημοπρασίας, το ελληνικό Δημόσιο άντλησε σήμερα περί τα 1,625 δισεκατομμύρια ευρώ από τρίμηνα έντοκα γραμμάτια. Συγκεκριμένα, δανείστηκε με 4,62%, ενώ πριν από ένα μήνα το κόστος ήταν 4,06%.

Η δημοπρασία υπερκαλύφθηκε κατά 2,94 φορές από 3,30 το Μάιο.
Τόσο το υψηλότερο επιτόκιο όσο και η χαμηλότερη υπερκάλυψη της έκδοσης αποδίδονται από αναλυτές της αγοράς ομολόγων στην αβεβαιότητα των επενδυτών, λόγω της παράτασης στη λήψη οριστικής απόφασης από τους Ευρωπαίους, αλλά και στη στάση αναμονής που τηρούν, ενόψει της ψηφοφορίας για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Κατάρτιση σχεδίου για μεταφορές - επικοινωνίες

Συσκέψεις στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων για την καταγραφή προβλημάτων και προτάσεων, με σκοπό την κατάρτιση ολοκληρωμένου σχεδίου στον τομέα των Μεταφορών και Επικοινωνιών, οργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου.
Η πρώτη σύσκεψη έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011 και ώρα 10.00 π.μ. στην Πρέβεζα.
Θα ακολουθήσουν αντίστοιχες συσκέψεις στην Άρτα (Παρασκευή 24 Ιουνίου, ώρα 10.00 π.μ.) και Ηγουμενίτσα (Παρασκευή 1 Ιουλίου, ώρα 11.00 π.μ.).
Οι συσκέψεις θα γίνουν στις αίθουσες συνεδριάσεων των αντίστοιχων Π.Ε.
Η ημερομηνία για την σύσκεψη στα Ιωάννινα, θα ανακοινωθεί προσεχώς.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΙΚΑ: 9.000 συνταξιούχοι άνω των...100 ετών!

Είμαστε χώρα υπεραιωνόβιων ή...απατεώνων;

Θα δείξει από τον έλεγχο που κάνει ήδη το ΙΚΑ και τα άλλα ταμεία αφού  9.000 συνταξιούχοι σε µεγάλα ασφαλιστικά ταµεία εµφανίζονται να είναι άνω των 100 ετών και λαµβάνουν σύνταξη! Εντοπίστηκαν από ελέγχους του υπουργείου Εργασίας, ενώ το ΙΚΑ λαµβάνει µέτρα µε σκοπό την αντιµετώπιση του προβλήµατος να εισπράττονται από µη δικαιούχους συντάξεις ασφαλισµένων που έχουν αποβιώσει.
Στο ΙΚΑ οι έλεγχοι γίνονται σε όσους συνταξιούχους µε έτος γέννησης πριν από το 1920 συνεχίζουν να λαµβάνουν σύνταξη. Τα ευρήµατα είναι εντυπωσιακά.

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Βράβευση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος από την Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών

Η Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών, με την συνεργασία της Επιτροπής Ολυμπίων Κληροδοτημάτων, στα πλαίσια της επετείου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας, διοργανώνει την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011, στο Ζάππειο Μέγαρο, ολοήμερο Συμπόσιο με θέμα ''Ευεργετισμός, Ολυμπισμός, Εθελοντισμός, Ανθρωποκεντρικά Πρότυπα στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον Κόσμο''. Ο σκοπός του Συμποσίου είναι και περιγράφεται στην σχετική πρόσκληση ''για να εξακτινώσουμε τα ανθρωποκεντρικά πρότυπα στην κοινωνία και δια της συνέχισης της μακραίωνης πορείας του Ευεργετισμού, Ολυμπισμού, Εθελοντισμού στην Οικουμένη''.
Στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος θα απονεμηθεί το αριστείο ''Ευεργετών Άθλα'', για την πλούσια συνδρομή της, στην ανάδειξη της Ηπειρωτικής Ευεργεσίας και Ευποιίας ανά τους αιώνες, αλλά και την εν γένει προσφορά της στην Ηπειρωτική αποδημία, τον πολιτισμό και τη διατήρηση της παράδοσης του λαού μας.
Ο Πρόεδρος της ΠΣΕ, Γιώργος Οικονόμου, που θα χαιρετήσει με ομιλία του, στην εναρκτήρια διαδικασία του Συμποσίου, μαζί με τους επίσημους προσκεκλημένους, θα περιγράψει τα προβλήματα της πατρώας γης, τον παρεμβατικό ρόλο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας από της ίδρυσης της σε ζητήματα Πολιτισμού, παράδοσης, ως και ανάπτυξης της Ηπείρου, αλλά και διεκδίκησης μαζί με όλους τους Ηπειρώτες.

Η βράβευση αυτή της ΠΣΕ, εκτός των άλλων, είναι μία ακόμη αναγνώριση και επιβράβευση, από ανεξαρτήτους φορείς στα πλαίσια της Ελληνικής Πολιτείας, της σημαντικότατης προσφοράς και παρέμβασης της, πανελλαδικά αποδεχτής.