Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Παρακάλαμος: Τραγικός θάνατος χειριστή τρακτέρ

Νέο σοκ στην κοινωνία του Παρακαλάμου από τον τραγικό θάνατο νεαρού συγχωριανού από ανατροπή τρακτέρ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το τρακτέρ ανετράπη το απόγευμα της Τετάρτης, στην περιοχή Δολιανών του Δήμου Πωγωνίου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο Χαράλαμπος (Μπάμπης) Γ. Γιοβάνης, κάτοικος Παρακάλαμου.
Ο 46χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων που παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών υπέκυψε στα τραύματά του.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου Ιωαννίνων.
****
Η νεκρώσιμος ακολουθία  του άτυχου Χαράλαμπου (Μπάμπη) θα ψαλλεί την  Πέμπτη 24 Νοεμβρίου και ώρα 4:00 μ.μ. από τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου.

Αναστέλλεται η φοίτηση προσφυγόπουλων στα σχολεία της Φιλιππιάδας, λόγω ηπατίτιδας Α

Αναστέλλεται η φοίτηση στα σχολεία της Φιλιππιάδας για τα προσφυγόπουλα από το κέντρο φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο Πετροπουλάκη μέχρι να εμβολιαστούν, καθώς διαπιστώθηκε πως τρία παιδάκια έχουν προσβληθεί από τον ιό της ηπατίτιδας Α.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, τις τελευταίες ημέρες διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Άρτας τρία ύποπτα περιστατικά από το Κέντρο Φιλοξενίας και διαπιστώθηκε ότι οφείλονται σε προσβολή από τον ιό της ηπατίτιδας Α. Η 6η Υγεινομική Περιφέρεια ενημέρωσε άμεσα το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου.
«Παρά το ό,τι ο αριθμός των κρουσμάτων δεν είναι τέτοιος που να χαρακτηρίζει κίνδυνο ενδεχομένου επιδημικού φαινομένου, σύμφωνα με τις οδηγίες που ισχύουν διεθνώς, το ΚΕΕΛΠΝΟ δρομολόγησε τη διαδικασία εμβολιασμού όλων των παιδιών του Κέντρου έως την ηλικία των 15 ετών. Με τον εμβολιασμό αυτό αποφεύγονται πιθανά, νέα σποραδικά κρούσματα της Ηπατίτιδας Α», διευκρινίζεται.

Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη Αλέξανδρου για την κατάργηση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Καστάνιανης Πωγωνίου στο http://www.tzourlakos.com/

Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ.  Καχριμάνη Αλέξανδρου για την κατάργηση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Καστάνιανης Πωγωνίου στο http://www.tzourlakos.com/

Επιτυχημένη η Ημερίδα Πρόληψης Ιατρικών Παθήσεων στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ιωαννίνων

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα Πρόληψης Ιατρικών Παθήσεων, που συντόνισε ο κ. Στέφανος Φούσας, Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Ταξίαρχου κ. Νικολάου Ανδριόπουλου.
Ο Διοικητής της 8ης Μεραρχίας, εξήρε την προσπάθεια του καθηγητή κ. Στ. Φούσα και υπογράμμισε την καταλυτική σημασία της πρόληψης για την καθημερινή ζωή των εν ενεργεία ενστόλων αλλά και αποστράτων αξιωματικών, οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα που φιλοξένησε την εκδήλωση.
Συμμετείχαν οι Κολιός Μάριος, λοχαγός-καρδιολόγος, Παππάς Ηλίας, χειρουργός ουρολόγος, Μάρκου Έφη, δερματολόγος-αφροδισιολόγος-Δ/τρια Norsk Legesenter Νορβηγίας, Στεφανάκη Ευθαλία, αλλεργιολόγος και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας,  Παπανικολάου Γεώργιος, χειρουργός οδοντίατρος-περιοδοντολόγος-εμφυτευματολόγος και Σταύρου Σταύρος, μεταπτυχιακός ερευνητής.  

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Ταξίαρχος κ. Ν. Ανδριόπουλος απένειμε τιμητικές πλακέτες στον Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας αλλά και στα μέλη της ομάδας των επιστημόνων, ιατρών και άλλων, που προέβησαν σε ενδιαφέρουσες εισηγήσεις.  

ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός 0-0

Κόλλησαν στο βούρκο των «Ζωσιμάδων» ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακός

Χωρίς νικητή (0-0) ολοκληρώθηκε η εξ' αναβολής αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Λεβαδειακό στο Εθνικό στάδιο Ιωαννίνων.
Χαρακτηριστικό γνώρισμα του πρώτου μέρους η καλή μεσοαμυντική λειτουργία και των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα οι τελικές φάσεις να είναι ελάχιστες.
Στο 34',  ο Κόντε έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή προ του Κουλιμπαλί, από σέντρα του Κοζορώνη, η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Στο 57' ο Μάντζιος βγήκε τετ α τετ με τον Περιστερίδη από πάσα του Καραμπουέ, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΣ τον νίκησε στο σουτ που έκανε.
Με την είσοδο του Βιντάλ στον αγώνα, το επιθετικό δίδυμο του ΠΑΣ απαρτιζόταν από Ζάιρο και Γιάκο. Στο 82' ο πρώτος έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο δεύτερος δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση, πιάνοντας "αέρα".

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Πετράκης): Περιστερίδης, Καρανίκας, Κούτρης, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Κοζορώνης (62' Ακόστα), Λίλα, Γιάκος, Μαμπουλού (68' Ζάιρο), Κόντε (76' Βιντάλ).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ρ. Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί, Μαχαίρας (46' Καλτσάς), Ζεζίνιο (87' Μεντί), Τόνι Σίλβα, Καραμπουέ (72' Γιακουμάκης), Μάντζιος.

Ολοκληρωμένη παρουσίαση της Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση "Philoxenia"

Με επίσκεψη σε περιοχές των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων της Ηπείρου, ολοκληρώθηκε σήμερα το  τετραήμερο fam trip που οργάνωσε η Περιφέρεια, ως παράλληλη δράση, της συμμετοχής της στη Διεθνή Έκθεση Philoxenia της Θεσσαλονίκης.  Στην αποστολή μετείχαν 15 δημοσιογράφοι και tour operators από Βουλγαρία, Σουηδία, Ρουμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Τουρκία, Γερμανία, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν γνωστά τουριστικά θέρετρα της Ηπείρου, ως επίσης περιοχές που αναδεικνύονται τώρα και παρέχουν ευρύ πεδίο για εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Μεταξύ άλλων επισκέφθηκαν διαδοχικά Μέτσοβο, Ιωάννινα, Νησί, Λίμνη Ζηρού, Νικόπολη, Πρέβεζα, Κυανή Ακτή, Παντοκράτωρα, Μύτικα, Μονολίθι, Κανάλι, Λυγιά, Λούτσα, Βράχο, Αμμουδιά Νεκρομαντείο Αχέροντα, Πάργα, Ηγουμενίτσα, Πέρδικα, Μαργαρίτι, Πλαταριά, Γιτάνη, Άρτα (Βυζαντινοί Ναοί, Γεφύρι), Κορωνησία και Ζαγοροχώρια.
Με την πραγματοποίηση του Fam Trip, συμπληρώθηκε η επιτυχημένη από κάθε πλευρά παρουσία της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση Philoxenia, στην οποία προβάλλοντας την "Ήπειρο των τεσσάρων" εποχών, προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον των χιλιάδων επισκεπτών της. 

Απάντηση στην αναφορά του Γιάννη Στέφου για τους σχολικούς τροχονόμους

Σε απάντηση της αναφοράς που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος για την αναστολή επιδότησης κατά την εθελοντική εργασία σχολικών τροχονόμων και το δικαίωμα εγγραφής στο μητρώο ανέργων, η Διεύθυνση Εργατικού Δυναμικού του ΟΑΕΔ απέστειλε νέα εγκύκλιο.

Σε αυτήν ορίζεται, ότι η εγγραφή στο μητρώο ανέργων και η χορήγηση επιδόματος ανεργίας είναι δυνατή, εφόσον οι εθελοντές σχολικοί τροχονόμοι συμπληρώσουν μια υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86, όπου θα δηλώνουν ότι είναι διαθέσιμοι για απασχόληση, οποτεδήποτε τους γίνει πρόταση ανάλογη με τα προσόντα και τις ικανότητές τους.

4η Έκθεση Παραδοσιακών τροφίμων και ποτών «Ομογένεια 2016» στο Μόναχο της Γερμανίας από 23 έως 27 Νοεμβρίου

4η Έκθεση Παραδοσιακών τροφίμων και ποτών «Ομογένεια 2016» στο Μόναχο της Γερμανίας από 23 έως 27 Νοεμβρίου.
Έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες και με αρωγό και την Περιφέρεια Ηπείρου επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Πωγώνι, όπως το «Μικρό Κτήμα Κουκουλάρη», το «Μικρό Μελισσοκομείο Κουκουλάρη» αλλά και η «Ορεινή γη» θα πραγματοποιήσουν την πρώτη επίσημη διεθνή συμμετοχή τους στην 4η έκθεση Παραδοσιακών τροφίμων και ποτών «Ομογένεια 2016» και που διεξάγεται στο Μόναχο της Γερμανίας από 23 έως 27 Νοεμβρίου.
Ευχόμαστε καλοτάξιδα και καλότυχα όλα τα προϊόντα της Περιφέρειας Ηπείρου και για τον απόδημο ελληνισμό που βρίσκεται εκεί θα τους περιμένουμε να τους ξεναγήσουμε στους δρόμους της Ηπείρου. 

Δήμος Πωγωνίου: Πρόγραμμα «Υγεία για όλους» το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στις 3:00 μ.μ., στο Δημαρχείο Κεφαλοβρύσου

Ο Δήμος Πωγωνίου, συμμετέχει στο πρόγραμμα «Υγεία για όλους» που στοχεύει στην ιατρική πρόληψη ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων και υλοποιείται από την Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας «Υγεία για Όλους», με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας.
Στο πλαίσιο της δράσης, θα πραγματοποιηθεί (για  άπορους, ανασφάλιστους, ρομά και προσφυγόπουλα) το εξής πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας:
1. Κλινική παιδιατρική εξέταση
2. Εμβολιασμοί
3. Οδοντιατρικός έλεγχος (σε παιδιά)
4. Κλινική εξέταση ενηλίκων (παθολογικός – καρδιολογικός έλεγχος)
5. Γυναικολογική εξέταση: εξέταση μαστού, Test pap
6. Καταγραφή περιστατικών που χρήζουν άμεσης δευτεροβάθμιας περίθαλψης – προώθησης αυτών σε μονάδες Υγείας
Η δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016, στις 3 μ.μ., στο Δημαρχείο Κεφαλοβρύσου.


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ιωάννινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός φυγόποινος

Συνελήφθη, σήμερα (23-11-2016) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 32χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ναυπλίου, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Στο Συνέδριο του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου ΑΛέξανδρος Καχριμάνης

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία,  στην Αθήνα 21 και 22 Νοεμβρίου, το 1ο Συνέδριο του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου στο οποίο και παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ως εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών, στελέχη της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου, της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π.  Ηπείρου, της Αναπτυξιακής "Ήπειρος ΑΕ" και της ομάδας τοπικής δράσης του LEADER. 
Στην Ελλάδα το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο ενεργοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2011 με στόχο την αύξηση της συμμετοχής των εμπλεκομένων στην υλοποίηση της αγροτικής ανάπτυξης, τη βελτίωση της ποιότητας εφαρμογής του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, την  ενημέρωση του ευρύτερου κοινού και των δυνητικών δικαιούχων για την πολιτική αγροτικής ανάπτυξης και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης, την διευκόλυνση της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και αξιόλογων πρακτικών και την προώθηση της καινοτομίας στη γεωργία, την παραγωγή τροφίμων, τη δασοπονία και τις αγροτικές περιοχές.
Στα μέλη του περιλαμβάνονται τόσο διοικητικές υπηρεσίες, που εμπλέκονται στο σχεδιασμό, διαχείριση και εφαρμογή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), όσο και μια σειρά οργανισμών και φορέων, που εμπλέκονται έμμεσα ή άμεσα με την αγροτική ανάπτυξη, εκπροσωπούν κατηγορίες δυνητικών ωφελουμένων από το ΠΑΑ ή δραστηριοποιούνται σε πεδία σχετικά με τα Μέτρα του, όπως:

Άρτα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής σε βάρος 30χρονης ημεδαπής

Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 35χρονης ημεδαπής

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας υπόθεση κλοπής σε βάρος 30χρονης ημεδαπής στην Άρτα και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 35χρονης ημεδαπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 35χρονη μαζί με μία ακόμη συνεργό της που αναζητείται, προχθές (21-11-2016) το μεσημέρι στην Άρτα, προσέγγισαν 30χρονη ημεδαπή και με τη μέθοδο της μαγγανείας, της αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις για άδεια ταξί την 29η Νοεμβρίου

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών της Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση ειδικής άδειας ταξί θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 9 π.μ. στην αίθουσα της Διεύθυνσης Μεταφορών (Δομπόλη 30 Ιωάννινα).
Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει, μέχρι και την 28 Νοεμβρίου και ώρα 12 μ., να υπογράψουν την κατάσταση συμμετεχόντων που έχει καταρτηθεί στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών. (Υπεύθυνος ο κ. Βασίλειος Δόσης).


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 44χρονος υπήκοος Αλβανίας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για βιασμό

Συνελήφθη, χθες (22-11-2016) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, 44χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ζακύνθου και Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, για το αδίκημα του βιασμού.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου θα ενεργοποιηθεί η κάρτα αλληλεγγύης

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, θα ενεργοποιηθεί για 17η φορά η κάρτα αλληλεγγύης.
Το ποσό που θα πιστωθεί για την επιδότηση σίτισης ανέρχεται σε 13.516.070,00 ευρώ και αφορά 120.173 δικαιούχους του προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης».
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση που δίδεται, μέσω της κάρτας και αποτελεί την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι παραπάνω δικαιούχοι και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 70–220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.
Επίσης, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, θα πραγματοποιηθεί η 15η καταβολή του επιδόματος ενοικίου στους δικαιούχους του προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης», των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί. Το ποσό των 2.201.542,66 ευρώ πιστώνεται στους λογαριασμούς 17.507 ιδιοκτητών ακινήτων. Σημειώνεται ότι η καταβολή του επιδόματος ενοικίου εξαρτάται από την ορθή καταχώρηση, με ευθύνη των δικαιούχων, των στοιχείων για τα μισθωτήρια και τους ιδιοκτήτες των μισθωμένων κατοικιών.
Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, θα γίνει συμπληρωματική πληρωμή στους δικαιούχους του προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) που υπέβαλαν τα σωστά στοιχεία ΙΒΑΝ των λογαριασμών τους.
Ειδικότερα:

Άρτα: «Ο Φτωχός συγγενής» του Ηπειρώτη Νίκου Ε. Παπακώστα, ένα οδοιπορικό ντοκιμαντέρ, στην Ελλάδα, την Ιταλία και τα Βαλκάνια, που αναζητά τα αίτια της διαφθοράς, σε ένα πλαίσιο φτώχειας, άγνοιας και ματαίωσης, θα παρουσιαστεί στο κινηματογράφο ΠΑΛΛΑΣ, στις 27 Νοεμβρίου, ώρα 16:00, με είσοδος ελεύθερη

 «Ο Φτωχός συγγενής» του Ηπειρώτη Νίκου Ε. Παπακώστα, ένα οδοιπορικό ντοκιμαντέρ, στην Ελλάδα, την Ιταλία και τα Βαλκάνια, που αναζητά τα αίτια της διαφθοράς, σε ένα πλαίσιο φτώχειας, άγνοιας και ματαίωσης, θα παρουσιαστεί  στην Άρτα στο κινηματογράφο ΠΑΛΛΑΣ,  στις  27 Νοεμβρίου  2016 & ώρα 16 .00', με είσοδος ελεύθερη.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για σωματεμπορία

Συνελήφθη, χθες (21-11-2016) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, 41χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, σύμφωνα με το οποίο διατάσσεται η σύλληψη και η προσωρινή του κράτηση για το αδίκημα της σωματεμπορίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Αναίμακτη βλεφαροπλαστική με εξαιρετικά λειτουργικά και αισθητικά αποτελέσματα

Εξαιρετικά λειτουργικά και αισθητικά αποτελέσματα έχει η εφαρμογή  της μη επεμβατικής τεχνικής   PLEXR στη βλεφαροπλαστική!
Βοηθάει τους ανθρώπους που φοβούνται το  νυστέρι,  τις  τομές και τα ράμματα να αποκαταστήσουν γρήγορα και αναίμακτα μικρές ή μεγαλύτερες ατέλειες στα βλέφαρα, γύρω από τα μάτια,  το στόμα και στην ευρύτερη περιοχή του προσώπου.
«Η κάθε συνεδρία διαρκεί γύρω στα 20 λεπτά και το αποτέλεσμα είναι σχεδόν άμεσο. Μετά την εφαρμογή ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του και στις δραστηριότητές του την ίδια μέρα και δεν χρειάζεται να λάβει κάποια ειδική φαρμακευτική αγωγή ούτε αυστηρές προφυλάξεις»  αναφέρει ο διαπρεπής χειρουργός οφθαλμίατρος, Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και επιστημονικός υπεύθυνος του Οφθαλμολογικού Κέντρου Γλαυκώματος & Laser που εφαρμόζει την τεχνική PLEXR.
Σύμφωνα με τους ειδικούς η βοήθεια που προσφέρει η αναίμακτη βλεφαροπλαστική  χάρη στη μη επεμβατική τεχνική   PLEXR στην αποκατάσταση λειτουργικών η αισθητικής φύσεως προβλημάτων, τα οποία να έχουν επίπτωση στην καθημερινή ζωή του ατόμου, είναι σημαντική για την ψυχολογία του.
 Η μη επεμβατική βλεφαροπλαστική  με την νέας τεχνολογίας συσκευή PLEXR,  βασίζεται στην διαδικασία της  εξάχνωσης (ablation - spot πλάσματος) που αφαιρεί τα επιφανειακά κερατινοκύτταρα  χωρίς να προκαλείται η παραμικρή αιμορραγία.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από αγρόκτημα στα Ρόκκα Άρτας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 43χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής, στο πλαίσιο της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 43χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση στοιχείων, ο 43χρονος εμπλέκεται σε κλοπή από αγρόκτημα που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως 13-11-2016 στα Ρόκκα Άρτας, απ’ όπου αφαιρέθηκαν γεωργικό μηχάνημα, εργαλεία και δεκαέξι οικόσιτα ζώα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 43χρονου θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.