Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά διοργανώνει δυο δημοτικές βραδιές, την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Ιουλίου στο Δημοτικό Σχολείο Παρακαλάμου


Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά διοργανώνει δυο δημοτικές βραδιές, την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28  Ιουλίου στο Δημοτικό Σχολείο Παρακαλάμου
Κλαρίνο: ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΛΙΓΙΑΝΝΗΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός στον Λούρο Πρέβεζας, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών


Συνελήφθη, χθες (22-07-2018) το μεσημέρι στον Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 36χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.
Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 36χρονος, βρέθηκαν στα πίσω καθίσματα του οχήματος και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (117,5) γραμμαρίων.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι κατείχε στο σπίτι του άλλη μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (15,5) γραμμαρίων και πλαστικό τρίφτη με υπολείμματα κάνναβης.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Παρακάλαμος: Παραδοσιακό τραπέζι, την Παρασκευή 27 Ιουλίου στο κυλικείο της εκκλησίας


Η εκκλησιαστική επιτροπή σε συνεργασία με την Τ.Κ. Παρακαλάμου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο διοργανώνουν  Παραδοσιακό τραπέζι το μεσημέρι την Παρασκευή 27 Ιουλίου ημέρα εορτής του Αγίου Παντελεήμονα,  στο κυλικείο της εκκλησίας.
Θα προσφερθεί γιαχνί και κοφτός.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 51χρονος αλλοδαπός για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα


Συνελήφθη, χθες (22-07-2018) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 51χρονος αλλοδαπός, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, ο 51χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Επιπρόσθετα, σε βάρος του 51χρονου, εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Γεροπλάτανος Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Ιουλίου



Παραδοσιακό πανηγύρι την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28  Ιουλίου, στη πλατεία του χωριού Γεροπλάτανος Πωγωνίου.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης-κλοπής από μονοκατοικία στη Ζωοδόχο Ιωαννίνων


Ταυτοποιήθηκε ως δράστης της κλοπής 27χρονος αλλοδαπός

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από μονοκατοικία στη Ζωοδόχο Ιωαννίνων και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ενός 27χρονου αλλοδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, την 12-11-2015, ο 27χρονος αφού διέρρηξε μπαλκονόπορτα μονοκατοικίας, εισήλθε στο εσωτερικό του σπιτιού και αφαίρεσε χρυσαφικά και κοσμήματα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Δηλώσεις του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα, για την λύση του «Αλβανικού» προβλήματος

Εν Δελβινακίω τη 23η Ιουλίου 2018     

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κύριος ΑΝΔΡΕΑΣ, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
           «Μέσα στην γενική σύγχυση, που επικρατεί στην Χώρα μας, κυκλοφορούν έντονες φήμες, οι οποίες τον τελευταίο καιρό έχουν ενταθή, ότι η Ελληνική Κυβέρνηση προτίθεται να λύση και το «Αλβανικό». Όπως, μάλιστα, εδήλωσε ο ΥΠ.ΕΞ. κ. Νίκος Κοτζιάς, «προτού φύγω για διακοπές, θα έχω λύσει και το Αλβανικό». Στην συνέχεια, ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας – μετά τις τελευταίες επαφές που είχε στις Βρυξέλλες, και μετά τον καθορισμό της Α.Ο.Ζ. που θα γίνη με την Αλβανία - είπε ότι δύο πράγματα έχουν απομείνει για διευθέτηση: «Η άρση του εμπολέμου και ο καθορισμός των αλβανικών συνόρων». Τόσο οι δηλώσεις του κ. Κοτζιά, όσο και εκείνες του Πρωθυπουργού ήλθαν σαν επιστέγασμα των όσων είχε πει ο Γιοχάνες Χαν «για αλλαγή των Ελληνοαλβανικών συνόρων» …
          Επειδή ξεσήκωσαν θόρυβο οι παραπάνω δηλώσεις (και μάλιστα του Πρωθυπουργού), το Μέγαρο Μαξίμου θορυβήθηκε. Και δικαιολογώντας τον κ. Τσίπρα είπε ότι απλώς θα γίνη ένα … καθάρισμα των πυραμίδων από τα αγριόχορτα και τα βάτα!!!
          Αλλά τόσο φαιδρές δηλώσεις για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι το Βορειοηπειρωτικό – διότι περί αυτού πρόκειται – προκαλούν, πέρα από τον γέλωτα, και την αγανάκτηση κάθε Έλληνα, που πονάει για το συνεχιζόμενο δυστυχώς δράμα των χιλιοπροδομένων αδελφών μας της Βορείου Ηπείρου.
 Εμείς, δηλαδή ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνος (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.), η Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνος (Σ.Φ.Ε.Β.Α.) και η ελαχιστότητά μου, τέτοιου είδους «λύσεις», που λαμβάνονται κυριολεκτικά στο γόνατο, κάτω από την πίεση των Ισχυρών της γης, δεν τις δεχόμαστε. Προσωπικώς δε, διαμαρτύρομαι εντόνως. Διότι, η Αλβανία, από το 1990, που έπεσαν τα ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα των συνόρων, ενώ λαμβάνει συνεχώς βοήθεια από την Ελλάδα σε χρήματα και σε ποικίλο τεχνικό εξοπλισμό, ακόμη και σε τεχνογνωσία, εν τούτοις όμως καλλιεργεί συνεχώς την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας» εις βάρος της Χώρας μας.
           Γι’ αυτό, απευθυνόμενος - από το εθνικό μου μετερίζι – προς τον πολιτικό κόσμο, την πνευματική ηγεσία, την φοιτητική και εργαζόμενη νεολαία και τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες, τους φωνάζω με όλη την δύναμη των πνευμόνων μου:  Ξυπνήστε από την ραστώνη, αφήστε την θανάσιμη επανάπαυση η και την αδιαφορία. Η Βόρειος Ήπειρος κινδυνεύει τα έσχατα. Τα ανόσια σχέδια δεν πρέπει να περάσουν. Η προδοσία που έγινε με την δήθεν «λύση» στο Σκοπιανό, δεν πρέπει με κανένα τρόπο να επαναληφθή στο Βορειοηπειρωτικό. Σας παρακαλώ και σας ικετεύω με δάκρυα στα μάτια, να αγωνιστούμε όλοι, όπως ο καθένας μπορεί, ώστε και με την βοήθεια του Χριστού και της Θεοτόκου να γίνη αυτό που τώρα φαίνεται ακατόρθωτο: Η σωτηρία της Βορείου Ηπείρου και η Ένωσή της με την Ελλάδα μας».  
(Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως)

Παρακάλαμος: Θεία Λειτουργία την Πέμπτη 26 Ιουλίου, στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής


Την Πέμπτη 26 Ιουλίου, ημέρα εορτασμού της Αγίας Παρασκευής, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στο  εξωκλήσι της  Αγίας Παρασκευής στον Παρακάλαμο.

Βουλώνει η μύτη μου όταν ξαπλώνω: μπορώ να το αποφύγω;


Δυσκολία στην αναπνοή, ξηροστομία και διαταραχές στον ύπνο είναι μόνο μερικές από τις επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει η απόφραξη της ρινικής αναπνοής, ιδιαίτερα το βράδυ, κατά την κατάκλιση. Η αδυναμία αναπνοής από τη μύτη αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για έναν αναζωογονητικό, ξεκούραστο και ανενόχλητο ύπνο… Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Γιατί μια απλή καταρροή επιδεινώνεται όταν ξαπλώνουμε; Γιατί ενώ δεν υπάρχει σχεδόν κανένα σύμπτωμα όλη τη μέρα, ξαφνικά “μπουκώνουμε” το βράδυ;
«Οι αιτίες που προκαλούν δυσκολία στην αναπνοή είναι κυρίως τέσσερις: η λοίμωξη του αναπνευστικού από κάποιο ιό ή μικρόβιο που προκαλεί ρινική συμφόρηση ή και καταρροή, διάφορα ανατομικά προβλήματα της μύτης, αλλεργίες και υπεραντίδραση (με «φούσκωμα») του εσωτερικού της μύτης  που οφείλεται σε αλλαγές των συνθηκών του περιβάλλοντος όπως η θερμοκρασία, η υγρασία κλπ. Κατά την κατάκλιση η θέση  επιτείνει το πρόβλημα λόγω  της οπισθορινικής ροής των εκκρίσεων, η ρινική αναπνοή διακόπτεται, μεταπίπτει σε στοματική αναπνοή, γεγονός που αποτελεί αίτιο πολλών δυσάρεστων συμπτωμάτων όπως ροχαλητό, ανήσυχο ύπνο και ξηροστομία. Όμως υπάρχουν ορισμένες προσαρμογές στις συνθήκες ύπνου που μπορούν να βοηθήσουν τον πάσχοντα να αναπνεύσει καλύτερα», επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός προσώπου – ΩΡΛ Δρ. Γεώργιος Μοιρέας.
Πιο συγκεκριμένα, η μύτη παράγει 1 έως 2 γραμμάρια βλέννας κάθε μέρα, σκοπός της οποίας είναι  η διατήρηση της υγρασίας στη μύτη και η παγίδευση των ξένων σωμάτων που υπάρχουν στον αέρα (π.χ. βακτηρίων), ώστε να μην εισέλθουν στον οργανισμό μέσω της αναπνοής.