Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Υποχρεωτικά ΑΦΜ σε όλους τους ανήλικους από το 2020


Η κυβέρνηση σχεδιάζει  τη χορήγηση ΑΦΜ στα παιδιά από τη στιγμή της γέννησής τους από το νέο έτος.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», από το 2020, αριθμό φορολογικού μητρώου θα αποκτήσουν με έκτακτη διαδικασία και όλοι οι ανήλικοι που δεν έχουν μέσω των φορολογικών δηλώσεων.
Η κυβέρνηση προβλέπει τη σύνδεση του ΑΦΜ με τον  ΑΜΚΑ και τον αριθμό αστυνομικής ταυτότητας, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική ταυτοποίηση των πολιτών και να μειωθεί η γραφειοκρατία.
Με αυτόν τον τρόπο θα ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική ταυτοποίηση όλων των πολιτών της χώρας με σκοπό τη μείωση της γραφειοκρατίας και να γίνονται ηλεκτρονικά πολλές διαδικασίες, οι οποίες σήμερα απαιτούν την παρουσία του πολίτη στις δημόσιες υπηρεσίες.

Το Africa Twin Club επισκέφτηκε το Πωγώνι


Ένα συναρπαστικό θέαμα  αντίκτισαν οι κάτοικοι του Πωγωνίου με την άφιξη του Africa Twin Club Hellas το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. 
Στο Δελβινάκι ο αντιδήμαρχος κ. Γαλίτσης Νικόλαος μαζί με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Γεώργιο Τσώνη υποδέχτηκαν τα μέλη του Africa Twin Club Hellas.
Εντυπωσιακό ήταν το πέρασμα του  Africa Twin Club Hellas και από τον Παρακάλαμο.
Η συγκεκριμένη μηχανοκίνητη εκδήλωση είναι ένα σημαντικό τουριστικό γεγονός, καθώς αποτελεί πόλο έλξης για πλήθος ανθρώπων όλων των ηλικιών στην περιοχή και ταυτόχρονα σηματοδοτεί τη διαρκή προσπάθεια του Δήμου Πωγωνίου και της Περιφέρειας Ηπείρου για την περαιτέρω ανάπτυξη του μηχανοκίνητου τουρισμού.

Με την αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου, στο Μνημείο του Μαχητή κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Πωγωνίου για το έπος του ΄40

Με την αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου, στο Μνημείο του Μαχητή κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Πωγωνίου για το έπος του ΄40.
Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων που οργάνωσε ο Δήμος Πωγωνίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου είναι η αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου, που έγιναν σήμερα το απόγευμα, στο μνημείο του μαχητή και στην οποία πήραν μέρος στρατιώτες της 8ης Μεραρχίας άνδρες, γυναίκες και παιδιά από το Δήμο Πωγωνίου.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις άρχισαν με  επιμνημόσυνη δέηση, και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.
Στεφάνια κατέθεσαν ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κώστας Τασούλας, ο κ. Σταύρος Καλογιάννης εκ μέρους της κυβέρνησης, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κα Αθανασία Γκίκα, οι Βουλευτές Ιωαννίνων κ.κ. Μαρία Κεφάλα και Γιώργος Αμυράς, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης Αλέξανδρος, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Καψάλης Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβολίου Πωγωνίου κ. Χρήστος Γκόγκος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γαλίτσης Νικόλαος, Στυλιανός Κουκουλάρης, Σιούτης Μιχάλης και Φωτίου Αθανάσιος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, φορέων και οργανώσεων.
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Καψάλης καλωσόρισε τους επισκέπτες που είχαν κατακλύσει τον λόφο και ήταν περισσότεροι από κάθε άλλη φορά.
Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο καθηγητής και τέως Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Γάτσιος ο οποίος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της εποχής.
Πλήθος κόσμου από την περιοχή, αλλά και επισκέπτες παρακολούθησαν την αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου.
Οι Εθνοφύλακες Ιωαννίνων είχαν προγραμματίσει να υψωθεί η γαλανόλευκη στο λόφο  δίπλα στο  ιστορικό ΟΧΙ, αλλά οι  καιρικές συνθήκες  και φέτος δεν το επέτρεψαν.
Η σημαία έχει διαστάσεις 27×42μ., συνολικά 1.134 τ.μ..
Η σημαία  είναι ορατή από την Ε.Ο Ιωαννίνων-Κόνιτσας  και από το σημείο που έγινε η αναπαράσταση της Μάχης του Καλπακίου.

Ξεκινά η καταγραφή κυψελών διαχείμανσης


Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων, ανακοινώνεται ότι ξεκινά η καταγραφή των κυψελών διαχείμανσης.
Οι μελισσοκόμοι πρέπει να προσέλθουν στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων, γραφείο 112 (αρμόδιοι υπάλληλοι Παύλος Μαυρογιώργος και Παναγιώτα Λώλη τηλ. 2651364112) για να δηλώσουν τον αριθμό κυψελών διαχείρισης.
Η δήλωση είναι υποχρεωτική για τους κατόχους μελισσοκομικών βιβλιαρίων και σε περίπτωση παράλειψης της θα αποκλείονταν από όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα. Καταληκτική ημερομηνία για αίτηση- δήλωση διαχείμανσης είναι η Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019.
Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση- δήλωση κυψελών διαχείμανσης δεν είναι απαραίτητη στην περίπτωση που ο μελισσοκόμος διαθέτει μελισσοκομικό βιβλιάριο θεωρημένο κατά το διάστημα μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου και 31ης Δεκεμβρίου 2019.

Βαριά ήττα για την Αναγέννηση (Α.Ο. Ζωοδόχος Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 8-2)

*Εύκολο απόγευμα για τον Α.Ο. Ζωοδόχου που συνέτριψε στο γήπεδό του την  Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου με σκορ 8-2 για την    αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής.
Η Αναγέννηση  στάθηκε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 1-2, με γκολ του  Μακολλάρι Μαρινγκλέν με πέναλτι και σουτ του Καμονά Ιωάννη.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και συνέτριψαν την  Αναγέννηση με 8-2.
Τα τέρματα των γηπεδούχων πέτυχαν  ο Κώτσης Αντώνιος χατ τρικ, δύο γκολ πέτυχε ο Σιώτας Γρηγόρης και από ένα γκολ ο Σταύρου Θωμάς, ο Νίκου Ανδρέας και με αυτογκόλ του Πότση Θεόδωρου.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 26 Οκτωβρίου  2019
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 2-0 
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 2-1   
Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ-Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ 1-1 
Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 0-1 
Κυριακή 27  Οκτωβρίου  2019
Α.Σ. ΑΧΕΡΩΝ ΡΩΜΑΝΟΥ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 2-3 
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 8-2
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 2-1
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 2-2


Βαθμολογία  στον Α΄ Όμιλο της MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής

1. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 15   

2. Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 15  

3. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 13
4. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 13
5. Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 12  
6. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 10 
7. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 10
8. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 9
9. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ  9
10. Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 8
11. Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 7
12. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 6 
13. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 6
14. Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 4
15. Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ 2
16. Α.Σ. ΑΧΕΡΩΝ ΡΩΜΑΝΟΥ 0

Πήρε τους βαθμούς στα χαρτιά ο Αγροτικός Αστέρας


* Το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδο Παρακαλάμου  ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί ο αγώνας μεταξύ του Αγροτικού  Αστέρα και του  Θρίαμβου Σερβιανών για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος του Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής.
Ο Θρίαμβος Σερβιανών δεν προσήλθε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Παρακαλάμου και η αναμέτρηση έληξε με 3-0 α.α.


Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής στην  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 26 Οκτωβρίου  2019
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ  1-1    
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 6-0
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ  1-3                
Κυριακή 27 Οκτωβρίου  2019      
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 3-0 α.α.              
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ  0-0      
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 2-1
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ε.ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 1-3
Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 2-3


Βαθμολογία  Hall of Brands Α΄ Κατηγορία 2019-20
1.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 18
2.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 16
3.  ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 16
4.  Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 13
5.  Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 12
6.  Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 12
7.  Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 11 
8.  Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ 9
9.  ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 7
10. Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 6 
11. Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 5 
12. ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 5
13. Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 4
14. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 2
15.  Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 0                            

16.  ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 0

Ενημερωτική καμπάνια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων και του Δήμου Ιωαννιτών για την απρόσκοπτη και ελεύθερη κίνηση των πολιτών στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων


Στόχος η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσω της εξασφάλισης συνθηκών ασφαλούς και ακώλυτης κυκλοφορίας πεζών, ατόμων με αναπηρίες, γονέων με βρεφικά καρότσια και ηλικιωμένων ατόμων σε πεζόδρομους, πεζοδρόμια και πλατείες 

Ταυτόχρονα γίνεται μία προσπάθεια αφύπνισης της κυκλοφοριακής συνείδησης των πολιτών και καλλιέργειας σωστής οδηγικής κουλτούρας
Ενημερωτική καμπάνια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων και του Δήμου Ιωαννιτών πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσω της εξασφάλισης συνθηκών ασφαλούς και ακώλυτης κυκλοφορίας πεζών, ατόμων με αναπηρίες, γονέων με βρεφικά καρότσια και ηλικιωμένων ατόμων σε πεζόδρομους, πεζοδρόμια και πλατείες.
Συγκεκριμένα, σήμερα 26 Οκτωβρίου 2019 σε πεζόδρομους και πλατείες της πόλης έγινε διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού καθώς και συζήτηση με διερχόμενους πολίτες για την αναγκαιότητα της απρόσκοπτης κίνησης των ευπαθών, και όχι μόνο, ομάδων μέσα στην πόλη.
Η εν λόγω δράση υλοποιήθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Ιωαννιτών, αποσκοπώντας στην αφύπνιση της κυκλοφοριακής συνείδησης των πολιτών και στην καλλιέργεια σωστής οδηγικής κουλτούρας.
Επίσης, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων εφαρμόζεται ήδη ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο συγκρότησης συνεργείων ελέγχων για τον εντοπισμό οδηγών που δεν συμμορφώνονται με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας και αφορούν κυρίως σταθμεύσεις σε διαβάσεις πεζών, πεζοδρόμια, ράμπες και θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ.
Επισημαίνεται ότι μόνο τα αστυνομικά μέτρα δεν επαρκούν για τη διαμόρφωση συνθηκών απρόσκοπτης και ασφαλούς κυκλοφορίας των πολιτών αλλά απαιτείται και η συνειδητή συμμόρφωση των οδηγών με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
 Έχοντας υπόψη:
 Τις διατάξεις του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010.
 Τις διατάξεις του Ν.4555/2018.
 Την αρ. 160/19 Α.Δ.Σ. (ΨΧΧΣΩ1Ω-ΔΕ8) περί εκλογής μελών Οικονομικής Επιτροπής.
 Την αρ. 972/6899/13-9-19 ορθή επανάληψη(66ΧΤΩ1Ω-20Γ) απόφαση Δημάρχου περί ορισμού μελών Ο.Ε.
 Την αρ.1035/7307/1-10-19 (ΩΓΜΠΩ1Ω-2ΡΡ) απόφαση Δημάρχου περί τροποποίηση της Α.Δ.972/19 περί ορισμού μελών Ο.Ε.
 Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 30η  Οκτωβρίου 2019, ημέρα Τετάρτη & ώρα 12.00 το μεσημέρι για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄87) ήτοι:
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Ορισμός εκ νέου υπολόγων-ταμιών των Κληροδοτημάτων του Δήμου Πωγωνίου λόγω νέας
δημοτικής αρχής για την περίοδο απο 1/ 9 /2019 έως 31/12/2023.
2. Περί ψήφισης πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΠΑΝ. ΚΑΡΕΤΣΟΥ » Kοινότητας Λάβδανης έτους 2019.
3. Περί ψήφισης πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΔΩΡΕΑ ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΛΛΑ » Kοινότητας Δελβινακίου έτους 2019.
4. Περί ψήφισης πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ» Kοινότητας Βήσσανης έτους 2019.
5. Περί ψήφισης πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ» Kοινότητας Βήσσανης έτους 2019.
6. Περί ψήφισης πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ» Kοινότητας Βασιλικού έτους 2019.
7. Περί ψήφισης πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΑΓ. ΚΟΣΜΑ » Kοινότητας Αγίου Κοσμά έτους 2019.
8. Έγκριση του υπ΄αρ. 2/11-8-2019 πρακτικού του Τ.Σ. Βήσσανης σχετικά με την επιλογή των δικαιούχων για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε φτωχούς για το έτος 2018 από το Κληροδότημα «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ»- ψήφιση πίστωσης - ανάληψη χρημάτων.
9. Έγκριση του υπ΄αρ. 2/11-8-2019 πρακτικού του Τ.Σ. Βήσσανης σχετικά με την επιλογή της δικαιούχου για τη χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης για προικοδότηση άπορης κόρης έτους 2018 από το Κληροδότημα ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ – ψήφιση πίστωσης- ανάληψη χρημάτων.
10. Κατάρτιση όρων δημοπρασίας με ανοιχτό διαγωνισμό για το έργο «Συμπληρωματικά έργα εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του Δήμου Πωγωνίου για τις Τ.Κ. Παρακαλάμου, Σιταριάς, Μαυρονόρους, Ρεπετίστης και Αρετής» προϋπολογισμού 375.806,45€ (το έργο δεν έχει Φ.Π.Α.).
11. Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. του έργου με τίτλο «Ανακαίνιση – συντήρηση δημοτικών κτιρίων Δήμου Πωγωνίου (Φάση Ι)».
12. Έγκριση προσφυγής στη διαδικασία αναδόχου της άγονης προμήθειας ειδών αρτοποιείου για σίτιση παιδικών σταθμών.
13. Ανάθεση σε δικηγόρο για έρευνα στα Υποθηκοφυλακεία Πωγωνίου, Ζίτσας και Κήπων σχετικά με ιδιοκτησίες όλων των πρώην Δήμων και διευρυμένων Κοινοτήτων μετά τον Καποδίστρια & των σχολικών επιτροπών του Δήμου Πωγωνίου ενόψει του εθνικού κτηματολογίου.
14. Περί αποδοχής γνωμοδότησης του Δικηγόρου κ. Ιωάννη Κάντζιου, σχετικά με την άσκηση αίτησης ακύρωσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά της υπ’ αριθμ. οικ. 2/54366/ΔΛΓΚ/01.07.2019 (ΦΕΚ Β 2680 / 01-07-2019) απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών.
15. Έγκριση έκτακτης μετακίνησης Δημάρχου και 3 δημοτικών συμβούλων στη Αθήνα (23 & 24 Οκτωβρίου 2019).
16. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την 12η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικον. έτους 2019 Δήμου Πωγωνίου.

* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Προσάραξη Α/Κ σκάφους στην Ηγουμενίτσα


Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, για προσάραξη του Α/Κ σκάφους ¨ΤΑ 4 ΑΔΕΡΦΙΑ¨ Σ.Η. 86, με έναν (01) επιβαίνοντα, σε αβαθή στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν κόλπου Ηγουμενίτσας.
Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και Α/Κ σκάφη, ενώ το ανωτέρω σκάφος αποκολλήθηκε με ίδια μέσα και κατέπλευσε στο λιμένα Ηγουμενίτσας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σχολική άρνηση: Πότε υποδηλώνει κάτι σοβαρό και τι πρέπει να κάνουν οι γονείς


Οι περισσότεροι γονείς έχουν έρθει αντιμέτωποι τουλάχιστον μία φορά με την άρνηση του παιδιού τους να πάει στο σχολείο. 
Η συμπεριφορά αυτή μπορεί να είναι απολύτως φυσιολογική, κυρίως όταν αφορά τις πολύ μικρές ηλικίες, ή και ανησυχητική.
Η σχολική άρνηση επηρεάζει με σχεδόν την ίδια συχνότητα αγόρια και κορίτσια και διακρίνεται σε οξεία (1 μήνα – 1 έτος) και χρόνια (>1 έτος). 
Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε σχολική βαθμίδα, από τον παιδικό σταθμό έως και το λύκειο. 
Όταν συμβαίνει σε πολύ μικρά παιδάκια που βρίσκονται στη φάση της προσαρμογής, είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο που δεν εμπνέει ανησυχία. Από τη στιγμή, όμως,  που ένα παιδί ξαφνικά μέσα στη σχολική χρονιά δε θέλει να πάει στο σχολείο είναι δεδομένο ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει. Γι’ αυτό και απαιτεί επείγουσα διερεύνηση.
Το παιδί μπορεί να παρουσιάζει αυτήν την συμπεριφορά για δύο βασικούς λόγους: είτε δέχεται bullying, (εκφοβισμό, μη αποδοχή κλπ.) ή αντιμετωπίζει δυσκολία στο να συναναστραφεί κοινωνικά με τα υπόλοιπα παιδιά ή ακόμα και σε έναν συνδυασμό αυτών. 
Μπορεί επίσης να αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες, αγχώδη διαταραχή με σωματοποίηση, Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, καταθλιπτική διαταραχή, υπεραπασχόληση με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή εξάρτηση από ουσίες στις μεγαλύτερες ηλικίες.
«Πολλές φορές τα παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες κοινωνικότητας πέφτουν θύματα bullying. Επίσης, θύματα bullying γίνονται συχνά τα παιδιά που έχουν κάποια διαφορετικότητα. Εάν παράλληλα αντιμετωπίζουν δυσκολία και τα ίδια στο να σταθούν κοινωνικά, τα πράγματα είναι τραγικά γι’ αυτά, οπότε η σχολική άρνηση είναι πάρα πολύ έντονη», αναφέρει η παιδοψυχίατρος κα Φρίντα Κωνσταντοπούλου.