Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Εκτός «πόθεν έσχες» όλες οι αγορές κατοικιών!

Την πρόθεση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει φέτος σε αύξηση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων, καθώς και να επεκτείνει την εξαίρεση από το «πόθεν έσχες», ώστε να αφορά στην αγορά όλων των κατοικιών και όχι μόνον της πρώτης, γνωστοποίησε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου στους βουλευτές που μετείχαν στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ.

Γ. ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ: "Είναι μια πολυτέλεια που η χώρα δεν μπορεί να την αντέξει" η επιλογή της δεύτερης ξένης γλώσσας

Στην ανάγκη εξορθολογισμού του συστήματος απέδωσε ο υφυπουργός Παιδείας κ. Γ. Πανάρετος την κατάργηση της επιλογής 2ης ξένης γλώσσας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3.
«Το να έχει κανείς τη δυνατότητα επιλογής πολλών γλωσσών, ανεξάρτητα από την ανταπόκριση που έχουν τα παιδιά στις γλώσσες αυτές, είναι μια πολυτέλεια που η χώρα δεν μπορεί να την αντέξει», τόνισε ο κ. Πανάρετος, επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα να προσφέρεις ένα πλέγμα γλωσσών σε έναν πολύ μικρό αριθμών μαθητών, που επιλέγουν ρώσικα, γερμανικά».

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κατεδαφίσεις παράνομων παραπήγματων λαθρομεταναστών

Οι επιχειρήσεις αυτές θα συνεχισθούν τις επόμενες ημέρες.



Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται στην Ηγουμενίτσα και τις γύρω περιοχές, οι κατεδαφίσεις και ο καθαρισμός των χώρων από παράνομα παραπήγματα και σκηνές που στήθηκαν από τους εκατοντάδες λαθρομετανάστες που καθημερινά «πολιορκούν» το λιμάνι με την ελπίδα να περάσουν κρυφά σε κάποιο πλοίο με προορισμό την Ιταλία.
Και σήμερα, μηχανήματα και εργάτες του δήμου, με τη βοήθεια αστυνομικών, προχώρησαν στον καθαρισμό περιοχών, όπου είχαν εγκατασταθεί παράνομα καταυλισμοί και είχαν δημιουργηθεί ανθυγιεινές συνθήκες, αλλά και επικίνδυνες εστίες πυρκαγιών σε δασικές εκτάσεις.

Κατά την επιχείρηση καθαρισμού των χώρων απομακρύνθηκαν είκοσι τέσσερα παραπήγματα και αυτοσχέδιες σκηνές από τέσσερις εγκαταλελειμμένους καταυλισμούς παράνομων μεταναστών, οι οποίοι βρίσκονταν στον ελαιώνα Γραικοχωρίου - Λαδοχωρίου και στο δασύλλιο του ενετικού κάστρου της πόλης της Ηγουμενίτσας.

Οι επιχειρήσεις αυτές θα συνεχισθούν τις επόμενες ημέρες, λόγω του μεγάλου αριθμού εναπομεινάντων εγκαταλελειμμένων καταυλισμών στα περιαστικά αλσύλλια.


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

ΚΟ ΠΑΣΟΚ: Φωνές υπέρ εκλογών από βουλευτές

Μονόδρομο θεωρούν την προσφυγή στην κάλπη.



Ευθέως υπέρ της προκήρυξης εκλογών τάχθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι από τους βουλευτές που πήραν το λόγο στο ΚΤΕ Οικονομίας.


«Δεν βγαίνει. Χρειάζεται πολιτική νομιμοποίηση, άρα έτσι όπως είμαστε, εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά η Τόνια Αντωνίου ενώ ο Δημήτρης Βαρβαρίγος σχολίασε ότι «ο κόσμος βλέπει σκοτάδι, οι θυσίες του πήγαν χαμένες.
Φέρτε το μεσοπρόθεσμο με 180 βουλευτές, κι αν δε γίνει να πάμε σε εκλογές».

Εκλογές ζήτησε ο Βασίλης Γερανίδης, εκτιμώντας ότι «έτσι κι αλλιώς σε 3-4 μήνες δεν θα μπορέσουμε να τις αποφύγουμε».


Από την πλευρά του ο Νίκος Ζωΐδης δήλωσε ότι «δεν μας έχει εξηγηθεί επαρκώς γιατί οι εκλογές είναι καταστροφικές. Δε διακρίνω άλλη δυνατότητα εκτόνωσης της κοινωνικής αναταραχής».

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Βάζουν χέρι» ακόμα και σε μισθούς των 500 ευρώ!

«Φωτιά» στους μισθούς όλων ανεξαιρέτως των μισθοσυντήρητων, ακόμα και των πολύ χαμηλά αμειβόμενων των 500 ευρώ και κάτω, βάζουν οι εισηγήσεις που εξετάζει ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ως "αντίβαρο" στο μέτρο της μείωσης του αφορολόγητου ορίου.


Μπροστά στις αντιδράσεις που ξεσήκωσε η πρόταση για μείωση του αφορολόγητου ορίου, προτείνεται πλέον να ισχύσει συνδυαστικά και σχέδιο για επιβολή έκτακτης εισφοράς στα φετινά εισοδήματα, της τάξεως του 3%, αδιακρίτως του ύψους τους.
Μόνη εξαίρεση ίσως υπάρξει για όσους έχουν εισόδημα κάτω των 6.000 ευρώ.


Το σχέδιο αυτό οδηγεί σε απώλειες της τάξης των 200 ευρώ για όσους ζουν με μισθό 500 ευρώ το μήνα ή έως 7.000 ευρώ το χρόνο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Δήλωση για τον Αγωγό Φυσικού Αερίου

Θετικές χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τις δηλώσεις του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη για τον ελληνο-ιταλικό αγωγό Φυσικού Αερίου ITGI και κυρίως για τη διέλευση του από την Ήπειρο. «Οι δηλώσεις του Υφυπουργού έρχονται πολύ κοντά σε αυτά που εμείς ζητήσαμε τον περασμένο Φεβρουάριο (στη συζήτηση που είχε γίνει στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής), και θεωρώ ότι αν όλα αυτά τα χρόνια, είχε αντιμετωπιστεί από πλευράς ΔΕΠΑ με άλλη σοβαρότητα το θέμα, δεν θα είχαμε και την κοινωνία στη Θεσπρωτία εξεγερμένη και το πρόβλημα άλυτο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Περιφερειάρχης.

Συνεχίζοντας υπογράμμισε και τα εξής:
«Θεωρώ θετικότατες τις δηλώσεις του Υφυπουργού ότι θα γίνει το εργοστάσιο συμπίεσης στη θέση Φλωροβούνι, πολύ θετικό το θέμα ότι δεν θα περάσει ο αγωγός από την Ήπειρο ως τράνζιτ, αλλά θα προμηθεύει με φυσικό αέριο την περιοχή, διαδικασία στην οποία πρέπει να έχει ρόλο και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Αν το θέμα, αντιμετωπιστεί μέχρι το τέλος με σοβαρότητα από τη ΔΕΠΑ, θα έχουμε εθνικά τη σωστή κατεύθυνση και σωστή λύση, αλλά και δεν θα δημιουργούμε προβλήματα ούτε στους κατοίκους, ούτε στη φύση από τη διέλευση του αγωγού από την Ήπειρο και τη Θεσπρωτία».
Τέλος, πρόσθεσε ότι, από μέρους του, θα γίνει συζήτηση με τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι όπως είπε, αντιδρούν καθόσον για μεγάλο χρονικό διάστημα, και επί ημερών της προηγούμενης, αλλά και της σημερινής κυβέρνησης δεν δινόταν καθαρές απαντήσεις από πλευράς ΔΕΠΑ.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΚΟ ΠΑΣΟΚ: Κριτική σε επιλογές και πρόσωπα

Οι πρώτες παρεμβάσεις των βουλευτών.



Με διατύπωση πλήθους παρατηρήσεων και οξείας κριτικής όχι μόνο σε επιλογές αλλά και στα πρόσωπα που τις υπογράφουν, απαντούν ως τώρα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο χθεσινό κάλεσμα του πρωθυπουργού προς την ΚΟ του κόμματος να αναλάβει τις ευθύνες.


Αναλυτικά οι τοποθετήσεις και η στάση που κράτησαν οι βουλευτές…
Κ. Γείτονας:
«Όχι στο δημοψήφισμα είναι προθάλαμος εκλογών. Χάσατε το επικοινωνιακό παιγνίδι και αντί να ενημερώνετε τα ΜΜΕ κάνετε καταστολή όπως π.χ με την ανακοίνωση που βγάλατε την Κυριακή».


Α. Μακρυπίδης:
«Η ανάπτυξη έπρεπε να έχει ξεκινήσει από χθες».


Π. Κουρουμπλής:
«Δε βγαίνει το πρόγραμμα. Η δανειακή σύμβαση που υπογράψατε δεν μπορώ να διανοηθώ ότι την υπέγραψε ένας υπουργός διευρύνεται το έλλειμμα της κοινωνικής δικαιοσύνης. Η ομάδα που ανέλαβε να διαχειριστεί την κρίση έχει τόσο έλλειμμα που δεν μπορεί να την εμπιστευτεί ο κόσμος».

Ε. Παναρίτη:
«Πώς θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα πάρεις και αλλά μέτρα. Χρειάζονται δομικές αλλαγές που δεν έχουν γίνει ακόμη Δεν μπορείς να στύβεις κάθε μήνα. Ο λόγος που παίρνουμε τα μέτρα είναι ότι δεν υπάρχει ανάπτυξη. Αντιμετωπίζουμε το θέμα ως πρόβλημα ρευστότητας και όχι κεφαλαιακής επάρκειας όπως θα έπρεπε».

Μ. Κατρίνης:
«Ζητάτε από την ΚΟ να αναλάβει τις ευθύνες της. Εσείς κύριε Παπακωνσταντίνου να ζητήσετε από τους υπουργούς και την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ειδικά από τους υπουργούς που έχουν αστοχίες».


Π. Κουκουλόπουλος:
«Σήμερα ζήσαμε το τέλος των διλημμάτων γιατί αποδείχτηκε ότι υπάρχουν παραπάνω από μία απόψεις. Ο απολογισμός είναι ειλικρινής όμως αυτό που έχει σημασία είναι ότι αδειάσαμε τις τράπεζες από τις καταθέσεις και γεμίσαμε τις πλατείες με κόσμο. Η πολιτική δεν ασκείτε σε κενό και αν η επιλογή μας είναι το σποτ που κυκλοφόρησε την Κυριακή φοβάμαι ότι έχουμε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Η αλήθεια σήμερα είναι ότι η χώρα γεμίζει με παράνομους μετανάστες και αδειάζει από νέους επιστήμονες».


Ο Φ. Πετσάλνικος πρότεινε την εισφορά αλληλεγγύης σε αντιστάθμισμα του αφορολόγητου και την εξίσωση πετρελαίου.

ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Όταν εκβιάζεται η Βουλή, δολοφονείται η δημοκρατία»

Η Βάσω σήκωσε την παντιέρα της διαφωνίας.



«Αυτό που πάτε να κάνετε έχει μικρά ποδάρια. Δεν έχετε σχέδιο», τόνισε η Βάσω Παπανδρέου παρεμβαίνοντας στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών για τα νέα μέτρα.
Μάλιστα η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών χρησιμοποίησε μια φράση του οικονομολόγου Μιραμπό, σύμφωνα με τον οποίο «όταν εκβιάζεται η Βουλή, δολοφονείται η δημοκρατία».


«Τον Οκτώβριο του 2009 ήρθα στο γραφείο σου και σου είπα να πάρεις μέτρα, κι εσύ με αντιμετώπισες σαν ούφο», είπε ακόμα η κ. Παπανδρέου απευθυνόμενη στο Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον οποίο ρώτησε ευθέως:
«Τι έχεις κάνει με τους κερδοσκόπους;».


Και πρόσθεσε:
«Η διαδικασία της ακριβής χρηματοδότησης μιας φτωχής χώρας δεν οδηγεί πουθενά.
Αφήστε τα κόλπα με το opengov που συγκαλύπτουν τις επιλογές των κολλητών σας».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Το νέο ηλεκτρονικό μηχανογραφικό για ΑΕΙ-ΤΕΙ και τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι

Στο τέλος αυτής ή το αργότερο την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της επεξεργασίας του μηχανογραφικού το οποίο οι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλλουν – για πρώτη φορά – ηλεκτρονικά.

Η ημερομηνία δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί αλλά εκτιμάται πως δεν μπορεί να είναι πέραν του τέλους Ιουνίου.
Το νέο – ηλεκτρονικό – μηχανογραφικό δελτίο, όπως γράφει το «Βήμα», θα μπορούν οι υποψήφιοι να το κατεβάσουν στον υπολογιστή τους.
Το λογισμικό του νέου μηχανογραφικού θα μπορεί μάλιστα να διορθώνει αυτόματα ενδεχόμενο λάθος στη σειρά των αριθμών προτίμησης του υποψηφίου ή να αντιμετωπίσει αβλεψίες, όπως οι παραλείψεις αριθμών.
Επίσης, θα δίνει την δυνατότητα σε έναν υποψήφιο να παρεμβάλει μία σχολή ανάμεσα στις άλλες που έχει ήδη επιλέξει.
Η υποβολή του μηχανογραφικού, βέβαια, θα οριστικοποιείται στο σχολείο του, αλλά μέχρι να το καταθέσει οριστικά ο υποψήφιος θα έχει την δυνατότητα να το συμπληρώσει, να το ξανασυμπληρώσει, να φτιάξει δοκιμαστικά περισσότερα του ενός μηχανογραφικά δελτία, να αλλάξει τις επιλογές του και να μελετήσει με την ησυχία του τις νέες δυνατότητες που του δίνονται.
Για τη συμπλήρωσή του μηχανογραφικού, ο υποψήφιος θα χρειάζεται τον κωδικό που υπάρχει στο δελτίο εξεταζομένου και τα ατομικά του στοιχεία.
Ο υποψήφιος θα πρέπει πρώτα να συμπληρώσει τα ατομικά του στοιχεία, το σχολείο αποφοίτησης, την ειδική κατηγορία και τα ειδικά μαθήματα στα οποία εξετάστηκε. Μετά να προχωρήσει στην επιλογή επιστημονικών πεδίων.


Μόλις ολοκληρώσει τη διαδικασία δήλωσης των σχολών, το σύστημα θα καταχωρεί το σύνολο των επιλογών του στην κεντρική βάση του υπουργείου Παιδείας.


Με την καταχώριση του δελτίου, το σύστημα θα δίνει στον υποψήφιο έναν κωδικό. Με τη χρήση του κωδικού, ο υποψήφιος μπορεί να μπει στο σύστημα και να διορθώσει το μηχανογραφικό.


Με αυτό ίδιο κωδικό, η ολοκλήρωση της κατάθεσης του μηχανογραφικού και η οριστικοποίηση του, θα γίνεται στο σχολείο αποφοίτησης.


Οι μετεγγραφές
Πολύ προσεκτικοί πρέπει να είναι εφέτος στην συμπλήρωση του μηχανογραφικού όσοι ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες που δικαιούνται μετεγγραφής (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, με αδελφό σε άλλη πόλη, ορφανοί και με κάποια σοβαρή πάθηση).
Θα πρέπει να ξέρουν ότι σε όποια σχολή περάσουν σε εκείνη και θα μείνουν, καθώς οι μετεγγραφές μεταξύ ανωτάτων ιδρυμάτων με την μορφή που τις ξέραμε έως πέρυσι καταργήθηκαν.


Οι υποψήφιοι που μέχρι πέρυσι δικαιούνταν μετεγγραφή, τώρα εντάσσονται σε μία από τις πέντε ειδικές κατηγορίες και είναι υποψήφιοι και στη γενική κατηγορία και στην ειδική, για κάθε τμήμα. Ανάλογα με το πώς έγραψαν θα περάσουν με τη μία ή την άλλη κατηγορία.


Ως ειδικές κατηγορίες διεκδικούν έναν περιορισμένο αριθμό θέσεων ανά τμήμα, όχι πάνω από το 20% του συνολικού αριθμού των εισακτέων του, ενώ όπου εισαχθούν, εκεί και θα παραμείνουν.

ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ: Παραταση έως 20 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 879/Β/18-5-2011 η με αριθμό 4115 απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστα  Σκανδαλίδη, με την οποία δίνεται παράταση υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης για τα καθεστώτα ενισχύσεων του Μέτρου 121, δηλαδή τα σχέδια βελτίωσης, μέχρι τις 20 Ιουνίου και ώρα 15:00.
 Όπως σημειώνεται στην απόφαση, μετά την ημερομηνία αυτή και την συγκεκριμένη ώρα δεν είναι δυνατή η οριστικοποίηση των αιτήσεων ενίσχυσης.

ΑΘΗΝΑ: Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων για τη ΔΩΔΩΝΗ την Πέμπτη 9 Ιουνίου

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, των Κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών Ηπείρου, και του Σωματείου εργαζομένων στην Γαλακτοβιομηχανία "ΔΩΔΩΝΗ"  θα διαδηλώσουν στη 1:00 το μεσημέρι έξω από το κεντρικό κατάστημα της ΑΤΕ επί της οδού Πανεπιστημίου με αίτημα:
«Η ΔΩΔΩΝΗ ανήκει στους κτηνοτρόφους και τις οργανώσεις τους στην Ήπειρο, αλλά και όλης της Ελλάδος.
Σ’ αυτούς να δοθούν οι μετοχές που έχει η ΑΤΕ».


Μετά από την συμβολική διαδήλωση οι αντιπροσωπείες των κτηνοτρόφων θα κατευθυνθούν στην Πλατεία Συντάγματος όπου στις 6:00 μ.μ. θα μοιράσουν ελληνικό αγελαδινό γάλα συσκευασίας ΔΩΔΩΝΗ στους κινητοποιημένους πολίτες της Αθήνας.

ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ: Πόσα θα χάσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Τι δείχνει η «αριθμητική» του ενιαίου μισθολογίου.



Στα 4.000 ευρώ «κλειδώνει» το σύνολο των αποδοχών για όλη την ιεραρχία στο Δημόσιο από τους γενικούς διευθυντές και κάτω, ενώ σύμφωνα με το ίδιο σχέδιο το πλαφόν των 5.800 ευρώ θα κρατήσουν κατ' εξαίρεση γενικοί γραμματείς, διοικητές και πρόεδροι οργανισμών.


Το ενιαίο μισθολόγιο πρέπει πάση θυσία να εφαρμοστεί στο δημόσιο μέσα στο καλοκαίρι, όπως επιτάσσει η τρόικα, που θέλει απτά αποτελέσματα, εδώ και τώρα, στην προσπάθεια μείωσης του μισθολογικού κόστους κατά 1 δισ. ευρώ.
Τα συνδικάτα εκτιμούν ότι με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου κάθε δημόσιος υπάλληλος θα χάνει κατά μέσο όρο το χρόνο 1.300 ευρώ καθώς η μείωση των αποδοχών θα συνδυαστεί και με περικοπή στις ειδικές αμοιβές και τα προνομιακά επιδόματα.
Επίσης με το νέο μισθολόγιο καταργούνται τα ειδικά επιδόματα. Οι απώλειες θα είναι μεγαλύτερες σε υπαλλήλους με υψηλά επιδόματα, ενώ οι υπάλληλοι με τα ίδια τυπικά προσόντα θα έχουν τις ίδιες σχεδόν αμοιβές.
Σύμφωνα με την επιταγή της τρόικας, τα επιδόματα πρέπει να συνδεθούν με την παραγωγικότητα, ενώ «υποδείξεις» έχει κάνει και το ΔΝΤ, που ζητά να μειωθεί και η αναλογία των επιδομάτων ως προς τους βασικούς μισθούς.
Όσον αφορά τις μισθολογικές αυξήσεις λόγω της αλλαγής του κλιμακίου (ωριμάσεις) θα χορηγούνται κάθε 3-4 χρόνια αντί κάθε 2 χρόνια, όπως γίνεται σήμερα.


Οι απώλειες των δημοσίων υπαλλήλων θα είναι ακόμα μεγαλύτερες καθώς έρχονται νέες περικοπές στα κονδύλια για υπερωρίες, για εκτός έδρας μετακινήσεις, για συμμετοχή σε συμβούλια και επιτροπές.
Το ενιαίο μισθολόγιο θα συνδυαστεί και με τις νέες παρεμβάσεις στο Δημόσιο που επεξεργάζονται κυβέρνηση και τρόικα και προβλέπουν μετατάξεις για το πλεονάζον προσωπικό, χωρίς να διατηρούν τη διαφορά μισθού στη νέα υπηρεσία, περαιτέρω μείωση ή ακόμη και πλήρης κατάργηση των επιδομάτων εορτών και αδείας, μαζί με την επιμήκυνση του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο.

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ:«Η 'Ήπειρος του Αγώνα»- Εκδήλωση το Σάββατο 18 Ιουνίου, ώρα 21:00 Θέατρο ''Πέτρας'' στην Πετρούπολη

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο μεγαλύτερος συλλογικός φορέας της Ηπειρώτικης Αποδημίας στον κόσμο, στην κορυφαία καλοκαιρινή της εκδήλωση στην Αθήνα:

 «Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ».
Η «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ» είναι ένα γενναιόδωρο, γιορταστικό πολυθέαμα. Τραγούδια, σκοποί και χοροί που αναδεικνύουν κορυφαίες στιγμές της Ηπειρώτικης Ιστορίας αλλά και το μόχθο και την ξενιτιά - το διαχρονικό, καθημερινό αγώνα των Ηπειρωτών. Τραγούδια του ανταμώματος και του γλεντιού που αναδεικνύουν το κορυφαίο χάρισμα κάθε αγώνα - τη συλλογικότητα.
Με κορυφαίες συμμετοχές πρωτομαστόρων της παράδοσης στο μουσικό πρόγραμμα!
Με τον Γρηγόρη Καψάλη στο κλαρίνο, τον Γιάννη Παπακώστα στο τραγούδι, τον Χρήστο Ζώτο στο λαούτο. Με την ηπειρώτικη κομπανία του Γιώργου Κωτσίνη.
Με την ξεχωριστή συμμετοχή χορωδιών, πολυφωνικών και χορευτικών ομίλων, ιδιαίτερα από τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Ηπειρωτών της Δυτικής Αθήνας.


Με μια άγρα στίχων από την λαϊκή ποίηση και τους Ηπειρώτες ποιητές.
Με την ένθετη προβολή μονάκριβων, παλαιότερων και σύγχρονων οπτικοακουστικών υλικών και τη διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας, τύπου και εντύπου.
Παρουσίαση από γνωστούς Ηπειρώτες ηθοποιούς, σκηνοθετική επιμέλεια Αλέξανδρος Λαμπρίδης.
Μια πολύτροπη εκδήλωση μνήμης και πολιτισμού, αφιερωμένη στην επέτειο των 400 χρόνων από την επανάσταση του Διονυσίου του Φιλοσόφου - την πρώτη επανάσταση στον ελλαδικό χώρο στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, ένα επαναστατικό κίνημα με επίκαιρα εθνικά, κοινωνικά χαρακτηριστικά.
Ένα κορυφαίο Ηπειρώτικο αντάμωμα που αντλεί από τη συλλογική μνήμη καρποφορώντας με τη συλλογική έκφραση και δημιουργία! Οι Ηπειρώτες που αγωνίζονται, οι Ηπειρώτες που ανταμώνουν, οι Ηπειρώτες που γλεντούν στην πιο όμορφη καλοκαιρινή ηπειρώτικη σύναξη στην Αθήνα. Σάββατο 18 Ιουνίου, 9 μ.μ., Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη, η ημέρα και το σημείο συνάντησης των Ηπειρωτών και των φίλων της Ηπείρου.


Η τιμή εισιτηρίου είναι μόλις 5 ευρώ, σαν κάλεσμα ενίσχυσης της δημιουργικής πορείας της Π.Σ.Ε. στις δύσκολες σημερινές συνθήκες, σαν κίνητρο για να είμαστε όλοι στη μεγάλη μας καλοκαιρινή γιορτή, το Ηπειρώτικο Πολυθέαμα 2011.

ΔΕΗ: Εκπτώσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού για τους καταναλωτές που πληρώνουν με πάγια τραπεζική εντολή

Εκπτώσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού για τους καταναλωτές που πληρώνουν με πάγια τραπεζική εντολή καθώς και για όσους περιορίζουν την κατανάλωση κατά τις ώρες αιχμής (εφόσον διαθέτουν σύγχρονους μετρητές που έχουν τη δυνατότητα να υπολογίζουν διαφορετικές χρεώσεις κατά τη διάρκεια του 24ώρου), διαφάνεια στις χρεώσεις του ηλεκτρικού και παρουσίασή τους με απλό τρόπο ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να επιλέξουν μεταξύ διαφορετικών προσφορών και αναπροσαρμογή των τιμολογίων με βάση γνωστά εκ των προτέρων κριτήρια είναι ορισμένες από τις βασικές αρχές για την τιμολόγηση του ρεύματος που επιβάλλει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με απόφασή της.

 
Η γενική κατεύθυνση που δίνει η ΡΑΕ οδηγεί σε λιγότερα και απλούστερα τιμολόγια έτσι ώστε, σε βάθος χρόνου να υπάρχει μία τιμή ανά κιλοβατώρα για καταναλωτές με τα ίδια χαρακτηριστικά, ανεξαρτήτως ύψους κατανάλωσης. Στόχος είναι να αποφεύγονται οι επιδοτήσεις από μια κατηγορία καταναλωτών σε άλλη αλλά και να γίνεται εύκολα η σύγκριση των «πακέτων» που προσφέρουν οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ και ανταγωνιστές). Ήδη στα τιμολόγια της ΔΕΗ από την 1η του έτους έχει καταργηθεί η κλιμάκωση και η κατανάλωση χρεώνεται με μία τιμή για όλες τις κιλοβατώρες που «έκαψε» ο καταναλωτής (παραμένει ωστόσο η διαφοροποίηση της τιμής ανάλογα με το ύψος της κατανάλωσης).

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: «Εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα»

Μέσα στην εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, όπως ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ψήφισή του δεν πρόκειται να γίνει πριν τη Σύνοδο Κορυφής, καθώς «δεν βγαίνουν οι χρόνοι».


Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τον Σεπτέμβριο θα κατατεθεί νέο φορολογικό νομοσχέδιο, για το 2012, που θα προβλέπει απλοποίηση της φορολογικής κλίμακας, μείωση των φορολογικών συντελεστών, μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και μείωση του ΦΠΑ, ο οποίος, ωστόσο, στην εστίαση θα ανέβει στο 23%. Επίπεδο στο οποίο, όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, δεν είναι στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου να ανέβουν τα τρόφιμα.
Το θέμα του αφορολογήτου ορίου συζητήθηκε εκτενώς και πολλοί υπουργοί διατύπωσαν τις απόψεις τους. Ο υπουργός Οικονομικών κράτησε ανοιχτό το θέμα, ζητώντας από τους συναδέλφους του συγκεκριμένες προτάσεις που να έχουν ισοδύναμο αποτέλεσμα, ενώ υπενθύμισε ότι η τελική ρύθμιση πρέπει να συμφωνηθεί με την «τρόικα».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε ότι υπήρξαν κάποιες αστοχίες στην εφαρμογή του μνημονίου, καθυστέρηση την οποία απέδωσε στην ύφεση της οικονομίας. Παρατήρησε, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στους στόχους της και εκτίμησε ότι δεν τίθεται ζήτημα μη στήριξης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει και το αυτομαστίγωμα».
Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να ενσωματώσει δύο προτάσεις της ΝΔ, και συγκεκριμένα αυτές που αφορούν στην «εργασιακή εφεδρεία», και στην παροχή κινήτρων για την επανεισαγωγή κεφαλαίων, την οποία προτίθεται να συνδυάσει με την αγορά, με τα κεφάλαια αυτά, ελληνικών ομολόγων.
Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε το υπουργικό Συμβούλιο ότι η 5η δόση θα καταβληθεί κανονικά, αλλά η συνολική λύση για τη νέα δανειακή διευκόλυνση της χώρας, το μόνιμο μηχανισμό στήριξης, το ευρωομόλογο και άλλες αποφάσεις που επρόκειτο να ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, μάλλον θα μετατεθούν στη Σύνοδο του Σεπτεμβρίου.
Στη Σύνοδο, πάντως, του Ιουνίου, όπως είπε ο υπουργός «πάμε με τσαγανό».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Φυσικό αέριο σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία

Οικονομική ανάσα σε χιλιάδες νοικοκυριά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας αναμένεται να δώσει η χρήση φυσικού αερίου, ενώ παράλληλα θα δώσει ώθηση στη βιομηχανία της περιοχής. Ταυτόχρονα η κατασκευή του αγωγού ITGI μεταξύ Ελλάδας-Ιταλίας θα ανοίξει πολλές θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου προωθείται άμεσα η νομοθετική ρύθμιση για την ίδρυση της εταιρίας διανομής φυσικού αερίου στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία καθώς και την αλλαγή χωροθέτησης του σταθμού συμπίεσης του φυσικού αερίου στη Θεσπρωτία.


“Η ίδρυση της ΕΠΑ Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας στηρίζεται στο σχέδιο κατασκευής του αγωγού Ελλάδας - Ιταλίας (IGI). Έτσι, επιβεβαιώνεται στην πράξη ότι ο αγωγός δεν θα έχει μόνο διέλευση από την περιοχή, αλλά θα είναι και αγωγός έλευσης του φυσικού αερίου στην Ήπειρο, σύμφωνα με το διαχρονικό πανηπειρωτικό αίτημα”, τόνισε ο υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης. “Η χρήση φυσικού αερίου στον οικιακό, εμπορικό και βιομηχανικό τομέα αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας”.
Παράλληλα μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων της Θεσπρωτίας για την θέση του σταθμού συμπίεσης του φυσικού αερίου, επιλέχθηκε νέα θέση στο Φλωροβούνι, όπως είπε ο υφυπουργός
“Με την πρόσφατη ολοκλήρωση της αξιολόγησης αυτής, μπορώ να ανακοινώσω ότι η θέση Φλωροβούνι, που υποδείχθηκε από τους τοπικούς φορείς, πληρεί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις και εκεί τελικά θα εγκατασταθεί ο σταθμός συμπίεσης”

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου η υποβολή φορολογικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου

Η προθεσμία έληγε κανονικά 15 Ιουνίου.



Παρατείνεται ως 30 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου. Η προθεσμία έληγε κανονικά 15 Ιουνίου.
Η παράταση προβλέπεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Δ. Κουσελά προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι.
Στην απόφαση προβλέπεται ακόμη ότι η υποβολή μέσω Taxisnet των δηλώσεων των φορολογουμένων μπορεί να γίνει και με τη χρήση των κωδικών των λογιστών.