Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Βροσίνα Ιωαννίνων: Συνελήφθησαν σε «μπλόκο» τέσσερα άτομα, που μετέφεραν οργανωμένα, με δύο αυτοκίνητα, μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

Κατασχέθηκαν πάνω από (131) κιλά ακατέργαστης κάνναβης και δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα


Το αυτοκίνητο που ήταν έμφορτο με τα ναρκωτικά ήταν κλεμμένο και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας
Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, οδήγησαν στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, οι οποίοι μετέφεραν οργανωμένα, με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, μεγάλη ποσότητα κάνναβης.
Πρόκειται για δύο ημεδαπούς (έναν 20χρονο και μία 17χρονη) καθώς και δύο υπηκόους Αλβανίας (ηλικίας 22 και 17 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της εισαγωγής στη χώρα, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα στη γέφυρα Βροσίνας Ιωαννίνων, οι δύο ημεδαποί, γιατί μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας (στο πορτ – παγκάζ και στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου), -96- αυτοσχέδιες συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -131.850- γραμμαρίων.
Επίσης, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν και οι δύο υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι λειτουργούσαν ως προπομποί, ελέγχοντας το δρομολόγιο και διευκολύνοντας τη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Επιπρόσθετα, εξακριβώθηκε ότι το αυτοκίνητο, το οποίο ήταν έμφορτο με τα ναρκωτικά, είχε κλαπεί την 05-08-2016 από τα Μέγαρα Αττικής και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
(96) αυτοσχέδιες συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (131) κιλών και (850) γραμμαρίων,
συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (2,9) γραμμαρίων,
δυο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
πλαστή άδεια κυκλοφορίας, που βρέθηκε στο κλεμμένο αυτοκίνητο και
πέντε κινητά τηλέφωνα.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για το 2017

Τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για το 2017 με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού προβλέπει υπουργική απόφαση.
Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2016-2017 ορίζονται:
α) ασφαλισμένοι/εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που πραγματοποίησαν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ με εισφορές πλήρεις ή μειωμένες υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας (συνεισπραττόμενες με τις εισφορές υπέρ ΙΚΑ - ΕΤΑΜ) σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις,
β) ασφαλισμένες/εργαζόμενες που έλαβαν κατά το προηγούμενο έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας (άδειας του άρθρ. 142 του Ν. 3655/2008, όπως εξειδικεύτηκε με την υπ' αριθ. 33891/606/09.05.2008/ ΦΕΚ 833 - Β' υπουργική απόφαση),
γ) ασφαλισμένοι/άνεργοι που έλαβαν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος τακτική επιδότηση ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις του ΟΑΕΔ διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα),
δ) άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ. Κρίσιμος χρόνος συνδρομής της προϋπόθεσης είναι η ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.
Ο υπό τα στοιχεία α' έως γ' αναφερόμενος αριθμός ημερών δύναται να προκύψει αθροιστικά από τις ημέρες και των τριών στοιχείων.
Ως «Ωφελούμενοι» του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού ορίζονται:
α) τα άνω των πέντε ετών τέκνα των δικαιούχων και με ανώτατο ηλικιακό όριο το 18ο έτος της ηλικίας τους, όπως αυτά αποδεικνύονται από αυτεπάγγελτη αναζήτηση από αρμόδιο δημόσιο φορέα ή όπως η Δημόσια πρόσκληση ορίζει,

Δήμος Ιωαννιτών: Επαναλειτουργούν από αύριο Τετάρτη τα σχολεία του Δήμου

Κλειστό το 10ο Δημοτικό Σχολείο και τέσσερις παιδικοί σταθμοί

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγη ώρα οι έλεγχοι όλων των σχολικών συγκροτημάτων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών (προσχολικής, Α/θμιας και Β/θμιας).
Μετά από σύμφωνη γνώμη των ελεγκτικών κλιμακίων, τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών θα λειτουργήσουν από αύριο κανονικά.
Κατά τον έλεγχο δεν διαπιστώθηκαν σοβαρές βλάβες σε κανένα σχολικό κτίριο.
Σε ελάχιστες περιπτώσεις διαπιστώθηκαν ελαφριές βλάβες σε μεμονωμένα και μη φέροντα στοιχεία κτιρίων.
Ο δήμος προχωρά σε εργασίες για την αποκατάσταση των μεμονωμένων αυτών βλαβών.
Έχουν δοθεί οδηγίες από τα ελεγκτικά κλιμάκια προς τους διευθυντές των σχολείων για να αποκλείσουν τους ελάχιστους χώρους οι οποίοι κριθήκαν ότι χρήζουν επεμβάσεων, έτσι ώστε τα σχολεία να είναι λειτουργικά, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης ελαφρών βλαβών που-επαναλαμβάνουμε-δεν αφορούν φέροντα στοιχεία κτιρίων.
Αυτό αφορά τις σχολικές μονάδες: 1ο και 8ο ΓΕΛ, 1ο ΕΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, 6ο, 7ο, 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ, ΚΤΙΡΙΟ Β του 1ου ΕΠΑΛ, που λειτουργούν κανονικά.
Με απόφαση δημάρχου αύριο Τετάρτη 19-10-2016 θα παραμείνει κλειστό το 10ο Δημοτικό σχολείο στο οποίο εκτελούνται και ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης των ελαφριών βλαβών που έχουν προκύψει.
Με απόφαση Προέδρου του ΟΚΠΑΠΑ θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι την αποκατάσταση των ελαφριών βλαβών τέσσερις δομές:
1ος βρεφονηπιακός Σταθμός περιοχή Λακκώματα
11ος βρεφονηπιακός Σταθμός περιοχή Άλσους
7ος Παιδικός Σταθμός περιοχή Άλσους

3ος Παιδικός Σταθμός περιοχή Καλλιθέα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 28ης/14-10-2016 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 14-10-2016, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 06-10-2016 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 28/14-10-2016
Αρ. Απόφασης / Θέμα
1518. Κατάρτιση της έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Γ’ τρίμηνο έτους 2016 και υποβολή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
1519. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 30-08-2016 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση - αποκατάσταση τμήματος Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας», προϋπολογισμού € 121.000,00 με Φ.Π.Α.
1520. Απόφαση επί της από 26-09-2016 ένστασης του Μυριούνη Γεώργιου του Σωτηρίου κατά του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 24-08-2016 επαναληπτικής δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ηλεκτροφωτισμός Ε.Ο. Άρτας – Πρέβεζας στον κόμβο Πασσά», προϋπολογισμού € 45.000,00 με Φ.Π.Α. επί της έγκρισης του ως άνω Πρακτικού ΕΔ.
1521. Έγκριση χορήγησης 4ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης εναλλακτικής διέλευσης οχημάτων στο Τ.Δ. Πάργας του Δήμου Πάργας», αναδόχου Κ/ξιας Πλώτας Ανδρέας – Μαρκεζίνης Παντελής, μέχρι την 08-02-2017.

Διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα Μηλέας Ιωαννίνων- Κρανέας Γρεβενών

Φωτό Αρχείου
Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, ανακοινώνεται ότι κατά το χρονικό διάστημα από 17 Οκτωβρίου μέχρι και 17 Νοεμβρίου 2016 το τμήμα της Επαρχιακής Οδού Μηλέα Ιωαννίνων-Κρανιά Γρεβενών, θα παραμείνει κλειστό προκειμένου να γίνουν εργασίες αντιστήριξης κατάντι της οδού.

Στο διάστημα αυτό η κυκλοφορία κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται από παρακαμπτήριο.

Δήμος Πωγωνίου: Δήλωση για ζημιές από το σεισμό


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όσοι κάτοικοι του Δήμου Πωγωνίου έχουν υποστεί ζημιές από τη σεισμική δραστηριότητα, καλούνται να το δηλώσουν στα κατά τόπους Δημαρχεία, προκειμένου να γίνει αυτοψία από αρμόδια συνεργεία της Περιφέρειας.

Κατά τη δήλωση θα πρέπει να αναφέρονται τα στοιχεία του ιδιοκτήτη, η Τ.Κ. στην οποία βρίσκεται το οίκημα καθώς και το είδος της ιδιοκτησίας (οικία, στάβλος κ.λπ.).

Κεράσοβο Πωγωνίου: Νύχτα τρόμου και αγωνίας έζησε ηλικιωμένο ζευγάρι

Νύχτα τρόμου έζησε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου 2016 ηλικιωμένο ζευγάρι στο ακριτικό Κεράσοβο Πωγωνίου.
Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα άγνωστοι πλησίασαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί το σπίτι των συγχωριανών μας Ηλία και Αικατερίνης Δρούμπουλα και χτύπησαν άγρια την πόρτα ισχυριζόμενοι ότι είναι από την αστυνομία και απαιτώντας να τους ανοίξουν επιτακτικά.
Ευτυχώς, οι ένοικοι αντιλήφθηκαν την απάτη, κλειδώθηκαν μέσα και έβαλαν τις φωνές, ειδοποιώντας παράλληλα την αστυνομία.
Δυνάμεις από το αστυνομικό τμήμα Δελβινακίου και από τα τμήματα συνοριακής φύλαξης έφτασαν σύντομα επιτόπου και παρέμειναν ως το πρωί, οπότε αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Τις ίδιες ημέρες εντοπίστηκαν και άλλες διαρρήξεις ή απόπειρες διαρρήξεων σε σπίτια του χωριού μας. Οι δράστες των παραπάνω πράξεων διέφυγαν και παραμένουν μέχρι στιγμής ασύλληπτοι.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Κερασοβιτών Πωγωνίου Ηπείρου, πέρα από τις αυτονόητες ευχαριστίες του προς την Ελληνική Αστυνομία για την άμεση προσέλευσή της στο χώρο και το ενδιαφέρον της για την υπόθεση, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το θέμα της ασφάλειας της ευαίσθητης παραμεθόριας περιοχής του Πωγωνίου και των λιγοστών εναπομεινάντων κατοίκων της και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει του επερχόμενου χειμώνα, όταν μάλιστα σχεδιάζεται η κατάργηση αστυνομικών τμημάτων και τμημάτων συνοριακής φύλαξης στο Δελβινάκι και στο Κεφαλόβρυσο. Είναι επιτέλους εθνική ανάγκη η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της διαθέτοντας την απαραίτητη στρατιωτική και αστυνομική δύναμη για την ασφάλεια του Πωγωνίου.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ένωσης Κερασοβιτών Πωγωνίου Ηπείρου

Ο Πρόεδρος                Ο Γενικός Γραμματέας

Βασίλειος Αθ. Στράτος    Στυλιανός Δημ. Λιάγκος

Ευθύμιος Λέκκας: «Πλέον είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την εξέλιξη του φαινομένου»

Ο κ. Λέκκας μιλώντας στο πρωινό δελτίο της ΕΡΤ, δήλωσε ότι «Οι κάτοικοι θα πρέπει να αισθάνονται πιο ασφαλείς, έχει περάσει το κρίσιμο 48ωρο από την ώρα που έγινε ο πρώτος και μάλλον ο κύριος σεισμός. Αυτό μπορούμε να το πούμε με μια μεγάλη βεβαιότητα».
Σε ότι αφορά στην εξέλιξη του φαινομένου, εξήγησε ότι τις τελευταίες ώρες έχουν σημειωθεί αρκετές σεισμικές δονήσεις, «Μέσα στις τελευταίες ώρες έχουν σημειωθεί αρκετές σεισμικές δονήσεις της τάξεως του 1,5 έως 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Είναι δονήσεις μέσα στο πλαίσιο του μεγέθους που έπρεπε να έχουμε σε περιπτώσεις μιας σωστής μετασεισμικής ακολουθίας. Συνεπώς είμαστε πλέον είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την εξέλιξη του φαινομένου».

Σε ότι αφορά στη μετακίνηση του βουνού, ο Ευθύμιος Λέκκας, υπογράμμισε ότι «Έχουμε να κάνουμε για μία μετατόπιση του βουνού, μερικά χιλιοστά δυτικά. Είναι ένα φυσικό φαινόμενο που συνοδεύει τους σεισμούς και αυτό σημαίνει είτε πλησίασμα, είτε απομάκρυνση, ολόκληρων περιοχών, αυτή είναι η φυσική έννοια του σεισμού».

Εορτασμός του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου και της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας»

H 20η Οκτωβρίου, εκτός από ημέρα εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, είναι η ημέρα που η Πολιτεία θέσπισε για να τιμήσει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, ως θεσμό για την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία.
Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας», η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, σας ενημερώνει ότι ανήμερα της 20ης Οκτωβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:30’, θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Ιωάννινα, Δοξολογία για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου.
Μετά την Δοξολογία, θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στην εκδήλωση καλούνται να παραστούν οι Θρησκευτικές, Πολιτικές, Δικαστικές και Στρατιωτικές Αρχές της περιοχής, εκπρόσωποι τοπικών επιστημονικών και επαγγελματικών ενώσεων, εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε, εκπρόσωποι των ενώσεων αποστράτων, συνδικαλιστικοί φορείς, καθώς και όλοι οι πολίτες.
Όσοι επιθυμούν, μπορούν να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.
Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την 20η Οκτωβρίου 2016:
  • Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Ηγουμενίτσα και ώρα 09:30.
  • Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Άρτα και ώρα 10:30.
  • Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στην Πρέβεζα και ώρα 10:30.
Επίσης, στο πλαίσιο του εορτασμού, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 17 έως και 20-10-2016, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της Αστυνομίας, αλλά και παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.

37ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (20-22 Οκτωβρίου 2016, DIVANI CARAVEL)

Κάθε χρόνο το Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας αποτελεί έναν καταξιωμένο θεσμό για την ιατρική κοινότητα και, αναμφισβήτητα, την κορυφαία επιστημονική συνάντηση για την Καρδιολογία στην Ελλάδα.
Στο 37ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο της ΕΚΕ θα συζητηθούν επίκαιρα και πολυσχιδή θέματα, με εξατομίκευση στην κλινική πράξη, καθώς και οι νέες εξελίξεις στην Καρδιολογία, τόσο για την πρόληψη όσο και για τη θεραπεία, ακολουθώντας τις σύγχρονες κατευθυντήριες οδηγίες.
Η πολύπλευρη θεματολογία του επιστημονικού προγράμματος, με συμμετοχή καταξιωμένων ιατρών, ερευνητών, νοσηλευτών και επαγγελματιών υγείας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που εμπλέκονται στον τομέα της καρδιοαγγειακής ιατρικής, θα συμβάλλει στην απόκτηση νέας γνώσης, τη δυνατότητα ανταλλαγής εμπειριών και στην προσέγγιση των πιο σύγχρονων και αξιόλογων επιτευγμάτων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο στον τομέα της Καρδιολογίας.
Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν την 1η αιτία θανάτου στην Ευρώπη και σχετίζονται με το 40% και πλέον όλων των θανάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η επιμόρφωση επομένως των Καρδιολόγων και ιδιαίτερα των νέων Καρδιολόγων, αποτελεί πρώτιστο μέλημα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και επιτυγχάνεται κυρίως με το Πανελλήνιο Καρδιολογικό της Συνέδριο.
Κατά την τελετή έναρξης (Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016, 19.00μ.μ., αίθουσα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) την κήρυξη των εργασιών του συνεδρίου έχει κληθεί να πραγματοποιήσει ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός.
Τέλος την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, ώρα 12.00π.μ., στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (Ποταμιάνου 6, όπισθεν του ξενοδοχείου CROWNE PLAZA) θα δοθεί συνέντευξη Τύπου για τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με τους στόχους και το περιεχόμενο του συνεδρίου, με ομιλητές τον Πρόεδρο της ΕΚΕ κ. Σ. Φούσα, τον Αντιπρόεδρο κ. Κ. Τσιούφη, τον τ. Πρόεδρο κ. Ι. Καλλικάζαρο και τον Γραμματέα κ. Ι. Κανακάκη. 

Ο σεισμός μετακίνησε το ... Μιτσικέλι

Ο ισχυρός σεισμός των 5,3 Ρίχτερ που ταρακούνησε τα Ιωάννινα και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Ήπειρο, μετακίνησε προς τα δυτικά την Πίνδο.
Σύμφωνα με τον γεωλόγο-σεισμολόγο και Διευθυντή Ερευνών στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, Θανάση Γκανά, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο σεισμός του Σαββάτου μετακίνησε δυτικά το βουνό Μιστικέλι στην Πίνδο.

Κατά τον κ. Γκανά, το ρήγμα κλείνει προς το βουνό Μιτσικέλι, το οποίο ξεπροβάλει στο βόρειο τμήμα της λίμνης Ιωαννίνων, και η κίνηση που σημειώθηκε ήταν να μετακινηθεί η Πίνδος ελάχιστα προς τα δυτικά.

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου αλλάζει η ώρα

Μία ώρα πίσω τα ρολόγια

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, θα αλλάξει η ώρα και ο δείκτης θα γυρίσει μία ώρα πίσω.
Η ώρα αυτή θα διατηρηθεί έως 26 Μαρτίου 2017, οπότε θα αλλάξει πάλι στη θερινή.
Η αλλαγή της ώρας στην χώρα μας καθιερώθηκε το 1973.

Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης για φέτος

Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης για φέτος είναι:
Άγαμος με ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία που δεν υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ.
Έγγαμος χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία που η αξία της δεν υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.
Έγγαμος με 1 παιδί με ετήσιο εισόδημα έως 22.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 200.000 ευρώ.
Έγγαμος με 2 παιδιά με ετήσιο εισόδημα έως 24.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 200.000 ευρώ.
Έγγαμος με 3 παιδιά και άνω με ετήσιο εισόδημα έως 26.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 200.000 ευρώ.
Μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 22.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 200.000 ευρώ.

Η Περιφέρεια Ηπείρου εκπλήρωσε στο απόλυτο της υποχρεώσεις της για την ενεργοποίηση του Ε.Π. 2014-2020

Με σύντομη εισήγηση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη  άρχισαν σήμερα στα Ιωάννινα οι εργασίες της 2ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ήπειρος 2014-2020".
Ο Περιφερειάρχης,  με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης, αναφέρθηκε σε γενικά σημεία του προγράμματος, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που είχε για την ενεργοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Επεσήμανε ωστόσο τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις δημοπρατήσεις των έργων από τις 8 Αυγούστου και εντεύθεν, όταν και τέθηκε σε εφαρμογή ο νέος Νόμος, χωρίς  έκτοτε να έχουν διαβιβαστεί οι πρότυπες διακηρύξεις.
Ο Περιφερειάρχης συγκεκριμένα ανέφερε:
"Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» 2014-2020 χρηματοδοτείται με 325.846.893 ευρώ δημόσια δαπάνη, περιλαμβάνει 10 θεματικούς στόχους, 7 μονοταμειακούς Άξονες Προτεραιότητας και συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους και δυο Διαρθρωτικά Ταμεία, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).
Οι άξονες προτεραιότητας που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΤΠΑ έχουν συνολική χρηματοδότηση 283.125.989 ευρώ σε δημόσια δαπάνη, ενώ αντίστοιχα αυτοί του ΕΚΤ ανέρχονται σε 42.720.904 ευρώ.
Έχουν εκπληρωθεί όλες οι υποχρεώσεις που είχε η Περιφέρεια για την ενεργοποίηση του Ε.Π.
- Περιφερειακή στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης
- Μελέτη για τη διάγνωση των αναγκών της αγοράς εργασίας
- Περιφερειακή στρατηγική για την κοινωνική ένταξη
- Περιφερειακή στρατηγική για τους Ρόμα
Υπάρχουν ορισμένες οριζόντιες αιρεσιμότητες, που υφίστανται ακόμη και αφορούν:

Η ολική αρθροπλαστική είναι η μόνη λύση για την κατεστραμμένη άρθρωση του αγκώνα

Ολική αρθροπλαστική  είναι η μόνη λύση για την κατεστραμμένη άρθρωση του αγκώνα που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν διακεκριμένοι ορθοπεδικοί, ενώ το θέμα συζητήθηκε στο 72ο Συνέδριο Ορθοπεδικής Χειρουργικής και Τραυματολογίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε 12 με 15 Οκτωβρίου στην Αθήνα.
Τα επιτυχημένα αποτελέσματα της μεθόδου, που πλέον εφαρμόζεται σε ολόκληρο τον κόσμο, τεκμηριώνουν το συμπέρασμα των ορθοπεδικών.
«Πράγματι η ολική αρθροπλαστική αγκώνα, που αποτελεί εξέλιξη αυτής στο ισχίο και το γόνατο, εφαρμόζεται στην Ελλάδα και  είναι η   ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ, για την κατεστραμμένη άρθρωση του αγκώνα» τονίζει  ο διαπρεπής Χειρουργός  Ορθοπεδικός- Μικροχειρουργός Χεριού, Δρ. Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης, Διευθυντής Κλινικής Μικροχειρουργικής Άκρων στο Ιατρικό Ψυχικού.
ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΓΚΩΝΑ
Στις ΗΠΑ κάθε χρόνο πραγματοποιούνται πάνω από 100.000 αρθροπλαστικές για την αντιμετώπιση των ανεπανόρθωτα βαριά τραυματισμένων αγκώνων.
Μάλιστα οι περισσότερες αρθροπλαστικές γίνονται σε νέους ηλικιακά ασθενείς που συνήθως έχουν τραυματισθεί ανεπανόρθωτα ή  έχουν αναπτύξει μετατραυματικές αρθρίτιδες αγκώνα!