Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 0-1

Ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα από  τον βούρκο των Ζωσιμάδων

Ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα από τους Ζωσιμάδες επικρατώντας 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα και χάρη σε αυτό το «τρίποντο» πέρασε στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.
Στο 31' σέντρα του Μάτος από δεξιά, κεφαλιά - ψαράκι του Αθανασιάδη και τρομερή απόκρουση του Πασχαλάκη, ο Λέοβατς ακολουθεί την φάση και δεν δυσκολεύεται να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 του ΠΑΟΚ.
Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» στο 39΄ έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για την ισοφάριση όταν ο Μαμπουλού βγήκε ολομόναχος τετ α τετ απέναντι στον Γλύκο αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση διατηρώντας το μηδέν για την ομάδα του.
Το 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ παρέμεινε μέχρι τέλους με τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν μία σπουδαία νίκη, τη δεύτερη συνεχόμενη, περνώντας έτσι στην Πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μαμπουλού, Γιάκος (55' Κόντε), Καρανίκας (67' Βιδάλ), Λίλα, Κούτρης, Κοζορώνης, Ακόστα, Σκόνδρας

ΠΑΟΚ (Β. Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Κάμπος (89' Κουλούρης)  Μαλεζάς, Κρέσπο, Τσίμιροτ (94' Κάνιας), Μυστακίδης (70' Χαρίσης), Σάκχοφ, Αθανασιάδης, Βαρέλα

ΟΑΕΔ: Ξεκινάει την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για 24.251 θέσεις εργασίας του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα

Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε την έναρξη Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε όλους τους Δήμους της χώρας, για 24.251 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης.
Η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ, ανέργους ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκινάει την Τρίτη 24 Ιανουαρίου από τις 10:00 το πρωί έως την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι.
Η υποβολή αιτήσεων θα γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr  όπου μπορούν να βρουν τους όρους, τα κριτήρια επιλογής και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Αυτή η δράση του ΟΑΕΔ έχει διττή στόχευση, αφενός στην άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται περισσότερο και αφετέρου στην αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων ώστε να διευκολυνθούν στην επανένταξη τους στην αγορά εργασίας με παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και κατάρτιση.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017, ώρα 5:30 μ.μ., στη νέα αίθουσα Δ.Σ.

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί  την  Πέμπτη  26  Ιανουαρίου  2017   και ώρα  17:30.  
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  ΚΑΛΠΑΚΙ-ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ Δ.Σ. [ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ]

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΜΑΤΣΙΑΣ
   

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. 1η  Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Πωγωνίου, έτους 2017.
2. Ανατροπές αναλήψεων υποχρεώσεων έτους 2016.
3. Επιχορήγηση Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πωγωνίου,  για το έτος 2017.
4. Έγκριση εξόδων κίνησης αιρετών.
5. Εγγραφή του Δήμου ως συνδρομητή σε εφημερίδες.
6. ΕΓKΡΙΣΗ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ  ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ  ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΕΡΓΑ.
7. ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ  ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Ήπειρος» ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4 «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ» Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ανάπτυξη / βελτίωση υποδομών στέγασης και σίτισης και λοιπών υποδομών αντιμετώπισης της φτώχειας»
8. Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης & παραλαβής δημοτικών συμβάσεων προμηθειών, για το έτος 2017. [4412/16].
9. Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης & παραλαβής εργασιών παροχής υπηρεσιών & μεταφορών, για το έτος 2017. [4412/16].
10. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου: «Ανάπλαση βρύσης  στην είσοδο οικισμού της Τ.Κ. Παλαιοπύργου».
11. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου: «Διαμορφώσεις Κοινοτικών δρόμων Τ.Κ. Λάβδανης»
12. Έγκριση πρακτικού προστασίας δημοτικής περιουσίας σχετικά με την καταγγελία της εκπροσώπου της  Τ.Κ. Γεροπλατάνου, περί καταπάτησης Δημοτικής έκτασης.
13.    Κατανομή επιχ/σης  ΥΠ.ΕΣ. σε σχολικές επιτροπές.
14. Διαγραφή κλήσης τροχαίας, η οποία αφορά το Δήμο Ιωαννιτών.
15. Λύση σύμβασης και έγκριση δημοπράτησης αγρού στην Τ.Κ. Βροντισμένης.
16. Λύση σύμβασης και έγκριση δημοπράτησης Δημοτικού ξενώνα στην Τ.Κ. Δελβινακίου.
17. Λύση σύμβασης και έγκριση δημοπράτησης Δημοτικού καταστήματος στην Τ.Κ. Κρυονερίου.
18. Έγκριση ανανέωσης συμφωνητικού εκμίσθωσης Δημοτικού ακινήτου στην Τ.Κ. Αγίου Κοσμά.
19. Έγκριση επιχορήγησης Πολιτιστικού Συλλόγου.

20. Παραχώρηση  δημοτικής έκτασης στον κάμπο της Τ.Κ. Ορεινού – Ξηρόβαλτου στην Μ.Κ.Ο  «Η Κιβωτός του Κόσμου».

Περιφέρεια Ηπείρου: Υποβολή δικαιολογητικών για τις εξετάσεις υπ. βοηθών οδοντιατρείου

Ανακοινώνεται ότι η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τις εξετάσεις  Βοηθών ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΩΝ  περιόδου ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017  είναι από 20-01-2017 έως και  27-01-2016:
Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και  Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και στις εξής ημερομηνίες:
α) Στην Αθήνα, στις 01-02-2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.00 π.μ. στην Αίθουσα Διδασκαλίας Β΄ Ορόφου παλαιού κτιρίου της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θηβών 2, ΤΚ 11527, Γουδί , Αθήνα.
β) Στην Θεσσαλονίκη, στις 15-02-2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 09.00 π.μ. στο α’ υπόγειο του κτιρίου του τμήματος της Οδοντιατρικής Σχολής (Αγ. Δημητρίου 148 -Πανεπιστημιούπολη) στην Κεντρική Γραμματεία.
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Ιωαννίνων–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87131
2)  Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Άρτας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
3) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653 60185 & 60184
4)  Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Πρέβεζας–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
5)  Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δ/νση Επαγγελμάτων Υγείας &Πρόνοιας   2132161610.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ασπροπύργου: Κατάμεστη η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ηπειρωτών με αφορμή την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Κατάμεστη η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ηπειρωτών με αφορμή την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου για το νέο έτος.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του Προέδρου, κ. Κωνσταντίνου Ζηκόπουλου, ο οποίο ανέφερε ότι, ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ασπροπύργου (Ασπροπύργου Ηπειρώτες) , ένας από τους παλαιότερος συλλόγους του Ασπρόπυργου, κλείνει 40 Χρόνια από την ίδρυσή του, υλοποιώντας πλήθος δράσεων με κύριο γνώμονα τη διατήρηση των εθίμων και της παράδοσης.
Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις των Ηπειρωτών φοιτητών της πόλης, αλλά και των φίλων του συλλόγου, που κατάφεραν να εισαχθούν σε Ανώτατες Σχολές, καθώς και τιμήθηκαν με ιδιαίτερο τρόπο πολλά από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου. Ο σύλλογος φέτος, τίμησε τις γυναίκες, οι οποίες βρίσκονται πάντα στο πλευρό του, και το χορευτικό του συλλόγου, το οποίο όσο πάει και αυξάνεται.
Επίσης ο σύλλογος ευχαριστεί θερμά τις κ.κ. Ίσκου Θάλεια, Καγιά Κατερίνα, Καγιά Χριστίνα, Σιώκη Ματίνα, Τζήμα Ευαγγελία, Ντάλα Μαρία, Δήμου Χρυσούλα, Παπά Ελιζέτα, Κωτσαλά Τερέζα, Τζήμα Μαρία, Κουριάς Νικόλαος, Δρόσου Λίνα, Τόλη Βασιλική, Ζηκοπούλου Βασιλική, Σερέπα Ισιδώρα, οι οποίες έφτιαξαν και προσέφεραν πίτες και γλυκά για την εκδήλωση. Επίσης τον φούρνο «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ», που για μία ακόμα φορά βρίσκεται αρωγός όλων των δράσεών του συλλόγου, προσφέροντας την Πρωτοχρονιάτικη πίτα και διάφορα άλλα γλυκίσματα, καθώς και για την αμέριστη βοήθεια, με σκοπό την έκδοση του φετινού ημερολογίου του συλλόγου. Επιπρόσθετα, ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κ. Γεωργία Τόλη, η οποία δώρισε χειροποίητα γούρια, που τα φτιάχνει μόνη της, τα οποία δόθηκαν στους φοιτητές που βραβεύτηκαν.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Σύλλογο Γυναικών «Η Κροκωνίς», όπου δώρισε στο σύλλογο έναν πανέμορφο δίσκο.
Τέλος, ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ασπροπύργου ευχαριστεί θερμά όλες και όλους, τα Μέλη, τους Φίλους, τη Δημοτική Αρχή, την Περιφέρεια, την Πανηπειρωτική, και όλους Συλλόγους, που στέκονται πάντα στο πλευρό του και φυσικά όλο το Δ.Σ. του Συλλόγου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:
Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Γιάννης Βασιλείου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Ισίδωρος Τσίγκος, οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ. Αναστάσιος Παπαδόπουλος, Αβραάμ Κωνσταντινίδης, Αντώνιος Καραμπούλας, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, κ. Μελέτιος Μπουραντάς, ο Πρόεδρος ΟΑΦΝΤΗ, κ. Γεώργιος Τσόκας, ο Πρόεδρος του “ATTICA TV”, κ. Κωνσταντίνος Τσολερίδης και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συλλόγου κατοίκων Παραλίας κ. Αντώνιος Κοναξής. Επίσης, ο Επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλάζουμε», κ. Ιωάννης Ηλίας, με του Δημοτικούς Συμβούλους, την κ. Ελένη Τσίγκου Μαυράκη και τον κ. Νικόλαος Νταλακώστα.
Από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, ο εκπρόσωπος κ. Χριστόφορος Τζαρτζούλης, Έφορος Πνευματικού Κέντρου, από την Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου «Ο Πύρρος», ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Ζήκος, από την Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου, η Γενική Γραμματέας, κ. Μαρίκα Γκόνη, από τη ΘΡΙΑ Εθελοντική ομάδα Ασπροπύργου, ο Πρόεδρος, κ. Βασίλειος Δέδες, από τον Σύλλογο Κροκωνις Γυναικών Σύλλογος, η Πρόεδρος κ. Μαρία Ρηγάτου, από τον Σύλλογος Άγιος Αλέξανδρος Γκορυτσάς-Ασπροπύργου, η Πρόεδρος κ. Ασπασία Συμεωνίδου, από τον Εξωραιστικός Σύλλογος Ήμερου Τόπου, ο Πρόεδρος, κ. Νικόλαος Ματθαίου, από τον Σύλλογο Εθελοντές σε φωλιά αετού , η κ. Μπατσίλα Μαρία, από τη Λαογραφική Εταιρεία Ασπροπύργου, ο κ. Κωνσταντίνος Βερούτης, και από το Αθλητικό Σωματείο «Κριός Ασπροπύργου»ο κ. Θεόδωρος Βάντζος.

Ληστεία σε σπίτι ηλικιωμένων στον Άνω Παρακάλαμο Πωγωνίου

Ληστείας έγινε το πρωί της Δευτέρας, σε σπίτι ηλικιωμένων στον Άνω Παρακάλαμο Πωγωνίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τρεις νεαροί μπήκαν από ανασφάλιστη πόρτα σε σπίτι 87χρονης και αφού την ακινητοποίησαν με τη χρήση βίας, αφαίρεσαν χρήματα και τράπηκαν σε φυγή με ένα αυτοκίνητο πράσινου χρώματος.

Συνάντηση Περιφερειάρχη Ηπείρου-Δημάρχου Ιωαννίνων για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και του Δημάρχου  Ιωαννίνων κ. Θωμά Μπέγκα πραγματοποιήθηκε με αντικείμενο το υπό διαβούλευση Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Ανάπτυξης του Δήμου Ιωαννιτών. 
Στη βάση όσων συζητήθηκαν,  εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου,  ανακοινώνονται τα εξής:
α) Τα έργα "Κατασκευή της λεωφόρου Νιάρχου" και του Οδικού Άξονα "Πανηπειρωτικό Στάδιο- Βογιάννου" αποτελούν έργα πρώτης προτεραιότητας που συνάδουν και μπορούν να εξυπηρετήσουν το Σχεδιασμό της  Ολοκληρωμένης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και  του Επιχειρησιακού Προγράμματος "ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020".
β) Εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου, με βάση την ως άνω  πρώτη προτεραιότητα των έργων, θα επιδιωχθεί η κατασκευή αμφοτέρων και με τυχόν αναθεώρηση του Επιχειρησιακού προγράμματος, αν απαιτηθεί.
γ) Η κατασκευή και η ολοκλήρωση των έργων, θα επιδιωχθεί στο πλαίσιο του ιδίου Προγράμματος, αναλόγως και παράλληλα της ωριμότητάς τους.


Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 56χρονος υπήκοος Αλβανίας, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση

Κατασχέθηκαν (6.800) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (22-01-2017) το απόγευμα, στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Συνοριακής Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 56χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή στη χώρα ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, ο 56χρονος εντοπίστηκε πεζός και συνελήφθη καθώς κατείχε και επιτηρούσε δύο σάκους, που περιείχαν τρία δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (6.800) γραμμαρίων.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά καθώς και το χρηματικό ποσό των πενήντα ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς, ο οποίος στερείται νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Δήμου Πωγωνίου: Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017, ώρα 9:00 π.μ.

Συνεδριάζει την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Πωγωνίου.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 9 π.μ., στο Δημαρχείο Καλπακίου. 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 24η Ιανουαρίου 2017, ημέρα Τρίτη & ώρα 09.00 π.μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852 / 2010 (ΦΕΚ Α΄87) ήτοι:
ΘΕΜΑΤΑ
  1. Σχετικά με αποδοχή ή μη γνωμοδότησης για την άσκηση ή μη ενδίκου μέσου ΚΑΤΑ της με αρ. 113/2016 απόφασης του Ειρηνοδικείου Ιωαννίνων και ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου σε περίπτωση άσκησης της εν λόγω έφεσης.

* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Αποστέλλονται τα ραβασάκια του ΕΦΚΑ σε 1,5 εκατομμύριο ασφαλισμένους

Οι ασφαλισμένοι θα έχουν το δικαίωμα να πληρώνουν έναντι το ποσό κάθε μήνα

Άρχισαν να αποστέλλονται τα ραβασάκια  με τις νέες εισφορές του 2017 από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) σε 1,5 εκατομμύριο ασφαλισμένους του ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ.

Οι ασφαλισμένοι θα έχουν το δικαίωμα να πληρώνουν έναντι το ποσό κάθε μήνα, αλλά το υπόλοιπο θα εξοφλείται με τόκο 8%.

Γενικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, τη Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017, ώρα 18.00΄, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, πίσω από το Δημαρχιακό Μέγαρο, στη πλατεία Κοτζιά, Ομόνοια

Ανακοίνωση της ΠΣΕ
Προς
Τους Προέδρους και τα Δ.Σ. των
Αδελφοτήτων – Ομοσπονδιών – Συλλόγων
Σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. ε του καταστατικού της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, προσκαλούνται οι πρόεδροι ή οι εκπρόσωποι των οργανώσεων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, όπως παραβρεθούν και συμμετάσχουν στη σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου την Τετάρτη 25-01-2017 και ώρα 6.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών.
Θέματα:
1. Ενημέρωση
2. Πίτα του Ηπειρώτη 2017
3. Οικονομικά προβλήματα
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος      Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Δόσης     Κώστας Γαβριήλ

Τέλη κυκλοφορίας εξειδικευμένα για κάθε όχημα από το 2018

Τη δημιουργία ειδικής εφαρμογής, που θα επιτρέπει τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας εξειδικευμένα για κάθε όχημα, με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων και αντίστοιχων συντελεστών (π.χ. με αυτόματη μείωση του ύψους των τελών ανά έτος με τη χρήση σχετικού συντελεστή παλαιότητας) επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, όπως αναφέρει σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.
Στο υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκινήσει ήδη η επεξεργασία του νέου συστήματος για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας του 2018 με στόχο την υιοθέτηση και εφαρμογή «ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού του ύψους των τελών κυκλοφορίας» ώστε «να αρθούν σε μεγάλο βαθμό οι αδικίες του τρέχοντος εφαρμοζόμενου συστήματος», επισημαίνει η υφυπουργός.
Η κ. Παπανάτσιου δεν αποκλείει για φέτος και εφόσον συντρέχουν λόγοι να εξετασθεί το ενδεχόμενο να ισχύει ρύθμιση παρόμοια με την περυσινή για την πληρωμή των τελών για μέρος του έτους.
Διευκρινίζει πάντως ότι δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου να προχωρήσει σε μία μόνιμη ρύθμιση για την πληρωμή των τελών ανάλογα με τον χρόνο κυκλοφορίας των οχημάτων κατ' έτος.

ΕΜΥ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ της Δευτέρας

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, νεφώσεις με τοπικές βροχές θα σημειωθούν από το απόγευμα της Δευτέρας.
Τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά ορεινά και κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά.
Στην Ήπειρο, τα Νησιά Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.
Τοπικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία και στα ημιορεινά της Ηπείρου.
Από το βράδυ τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.

Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία στο νότιο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.